Page 152 of 373 FirstFirst ... 52102142148149150151152153154155156162202252 ... LastLast
Results 3,776 to 3,800 of 9320

Thread: Najava demonstracija i pokusaja drzavnog udara!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ako je i bilo kakve sumnje, vise je nema.
    Evo Danilovic prijeti Rusijom i tvrdi da ce ih ona zastititi od novog Golog otoka koji spremaju DPS i NATO.
    Jedno znadite, kad ovaj najljepsi udbin četnik prijeti s Rusijom, tu nema ni R od Rusije.
    Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.

Thanks Thanks Given 
    9,664
    Thanks Thanks Received 
    6,007
    Thanked in
    2,291 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Ola.. Evo g. Putin objavio da je uhapseno 97 osoba...Kaze teroristi... moguci...planirali kazu, pa je bilo dovoljno za akciju.
    Rusi to tako..u svojoj kuci..

Hvala Lepo
    Vlast do subote ima da pohapsi domace teroriste, eto imaju izgovor da su nauchili od Putka...

Sent from tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Nakon što su pesimistima rekli da pokušaju zamisliti pozitivan scenario, dogodio se kontraefekt i njihove su negativne emocije bile još intenzivnije. To dokazuje da ljude ne treba forsirati na pozitivan stav, iako se može trenirati kako biti pozitivniji.
    Aj pa tako
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by BIGa View Post
    Citam i po forumima i po portalima koliko milogorci
    To je taj profil koji Crnogorce naziva milogorcima a odje prosipa socijalnu pricu.

Nauci malo da gledas kroz to sta je autor teksta rekao sa onim tekstom, i prestani da budes bukvalista, pa onda izigravaj moralistu ovdje.

edit: U tekstu se ne misli na ubistvo to je sigurno nego na nesto sasvim drugo sto je apsoulutno logicno, a to cu ostaviti tebi da sam ukapiras.
    O veliki mislioce, prosvijetli nas na sta je autor teksta mislio kad je kazao:
    "Prije nego odeš za Titograd dobro razmisli šta radiš. Možda moja, a možda i tvoja djeca ostanu bez oca.

Jesu li te zamađijali, brate moj, kad ti je miliji Milo od svoje djece?"

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    Rekoh, sa te stranice su prkopirali tekst. Dakle nije njihovo saopštenje.

A stranicu "Sloboda traži ljude" vode neki omladinci tako da pretpostavljam da nisu ni vodili računa o toj podebljanoj rečenici.
    Vjesto si izbjegao da kazes da li podrzavas ovakve tekstove.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Ola.. Evo g. Putin objavio da je uhapseno 97 osoba...Kaze teroristi... moguci...planirali kazu, pa je bilo dovoljno za akciju. Rusi to tako..u svojoj kuci..
    A Ameri tome mogućem teroristi u planu bespilotnom raznesu cijelu familiju... u tuđoj kući. Mi smo svakako iznad toga i nećemo ugroziti ljudske vrijednosti koje tradicionalno baštinimo radi par budala.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    To je taj profil koji Crnogorce naziva milogorcima a odje prosipa socijalnu pricu.

"Prije nego odeš za Titograd dobro razmisli šta radiš. Možda moja, a možda i tvoja djeca ostanu bez oca.

Meni je najace kad se kaže nisam ja za DF i te cetnike ali....
    Ja sam crnogorac , smetaju i meni zastave cetnika a onda nedje se zaboravi pa napiše Milogorci
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post

poziva CG u NATO Crna Gora i de iure i de facto (prvi put još od vremena pada Venecije 1797.) postaje dio zapadnog civilizacijskog kruga.
    Izuzimajuci 1918-1941.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ja mislim da oni vise cijene g. Djukanovica no bilo ko i iz DPSa i iz naroda.. Ne znam sto je to..
    Vjerovatno misle da je on njima problem, a obicni gradjani koji vole CG i misle o njenom interesu su ovce pa bi sa njima lako samo da njega sklone?
    Potcjenjuju obicne gradjane nevjerovatno...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Izuzimajuci 1918-1941.
    А ? Краљевина Југославија није била савезник Француске и Британије ?!

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Izuzimajuci 1918-1941.
    Crna Gora nije postojala u tom periodu, zahvaljujuci nasilnoj aneksiji i u krvi ugusenoj pobuni, ili si to slucajno smetnuo sa uma?

Thanks Thanks Given 
    170
    Thanks Thanks Received 
    297
    Thanked in
    99 Posts

PROTESTI: Na društvenim mrežama spremaju kontramiting i zovu dobrovoljce u POLICIJU

http://volimpodgoricu.me/2015/10/20/...ce-u-policiju/

Autor poslednje rečenice “analize” protesta sa “četnicima, avetinajma, prasadima, čergama” itd, zaključio je u velikom stilu: “Poštovanje svakako zaslužuje Crnogorska vlast na čelu sa Nezamjenjivim i Velikim Crnogorskim Sinom MILOM ĐUKANOVIĆEM”.

Pod hitno nam treba glas(ovi) razuma da zaustavi ovo ostrenje rogova za tu j.benu subotu.

Thanks Thanks Given 
    2,242
    Thanks Thanks Received 
    2,995
    Thanked in
    1,252 Posts

Najveći je crnjak što su me ti šalabajzeri od pozicije i opozicje doveli u situaciju da ni da izađem ni da ne izađem. Pogriješiću kako god da uradim. Al ima jedno rješenje i parom bi ga platio. Da mi se obezbijedi udobna stolica na vrh skupštine, piva, kokica, naćosa i dvogled. Jedino bi se tako osjećao prav.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    33 Posts

Milogorce nazivam one tipove ljudi koji su sve po potrebi ili kako to narod kaze kako vjetar dune tamo se i okrenu, kao sto je i Milo.

Autor teksta , 99% sam siguran je htio da kaze, da ako policajci sada ne okrenu ledja Milu, i ne sacuvaju obraz sebi i svojoj porodici, sjutra ce njihov "brat" biti proganjan u smislu ostace bez posla, a ako ga nije ni imao nece ga tek ni naci u slucaju da Milo ostane gdje je sada. A ako ostane uz Mila i okrene ledja "bratu" , a Milo padne, ostace bez posla i on i njemu slicni, a ukaljan obraz ce ga svuda pratiti.

Koliko je tvoj mozak bolestan kad mu je prva asocijacija na onaj tekst ubistvo, vrh brate.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,943
    Thanked in
    1,458 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Vlast do subote ima da pohapsi domace teroriste, eto imaju izgovor da su nauchili od Putka...
    Da znas da je tako. Ali ne zbog toga sto je Putin izjavio nego zbog ovoga sto je Danilovic izjavio. Ako opozicija priznaje da su podrzani od strane stranog rezima to treba odmah da se hapsi. Ko bi normalan dozvolio da mu strane sile ruse vlast?
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ја спремам вола за суботу, да појединима у кварту преко мораче скочи притисак...

Thanks Thanks Given 
    3,429
    Thanks Thanks Received 
    405
    Thanked in
    248 Posts

Milogorce nazivam one tipove ljudi koji su sve po potrebi ili kako to narod kaze kako vjetar dune tamo se i okrenu, kao sto je i Milo.

Autor teksta , 99% sam siguran je htio da kaze, da ako policajci sada ne okrenu ledja Milu, i ne sacuvaju obraz sebi i svojoj porodici, sjutra ce njihov "brat" biti proganjan u smislu ostace bez posla, a ako ga nije ni imao nece ga tek ni naci u slucaju da Milo ostane gdje je sada. A ako ostane uz Mila i okrene ledja "bratu" , a Milo padne, ostace bez posla i on i njemu slicni, a ukaljan obraz ce ga svuda pratiti.

Koliko je tvoj mozak bolestan kad mu je prva asocijacija na onaj tekst ubistvo, vrh brate.
    Kad kaže "ostati bez oca" to je "ostati bez posla" ?

Rista mi eto, šta sam sve danas pročitao, prskava mi glava.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by ASC View Post
    El Re,

1) Šta misliš kako ovi događaji utiču na konflikt DPS-a i SDP-a?

Budući da je Konjević ministar MUP-a, koliko se on stvarno pita sa policijom a koliko DPS?
    Hoće li se njihov međusobni sukob staviti po strani (iako iz SDP-a kažu da je vlada trenutno samo tehnička) uslijed najnovijih događanja i može li imati kakvih poslijedica po efikasno djelovanje policije?

2) Pored toga, koliko misliš da bi pokušaj upada u institucije 10,000-15,000 ljudi imao šanse za uspjeh danas, ako imamo u vidu da ih je bilo minimum toliko 1998. godine te da je tada masa bila dosta ratobornija pa opet nije uspjela u namjeri?

3) Kakvi su izgledi da DPS organizuje kontra-mitinge?

4) Zašto su Vijesti i krugovi oko njih podržali proteste?
    I njima je navodno ulazak u NATO glavni strateški cilj. Vanistitucionalno obaranje vlasti, nestabilnost i ulazak anti-zapadnih partija u vlast bi stopirao ulazak u NATO i toga su valjda svjesni.
    Ili se možda nadaju da će uspjeti da marginalizuju Mandića i DF, te da će ipak uspjeti oni da iznesu taj proces?
    Tvoje mišljenje?
    Uh,..puno pitanja..Ali jesi postavio dobra pitanja. Neka nijesu ključna ali jesu interesatna kao dileme...

1. Pa ovi događaji mogu samo približiti DPS i SDP. Oni su u istom čamcu. Razumiju oni to ako ne svjesno ono instnktivno. Naravno, prijateljstvo između Đukanovića i Krivokapića nikada više neće biti obnovljeno. Đukanovićeva tvrdoglavost, sklonost despotizmu i samoljublje, pokazali su se kao prevelik kanal da bi se problemi mogli rješavati lako. Dok god obojica budu ispred svojih partija saradnja će ići teško i uz veliko nepovjerenje. SDP bi rado, u nekim idealnim okolnostima, formirao vlast sa opozicijom, ali pod uslovom da crnogorski element u toj koaliciji (SDP i URA) imaju najmanje 50% vlasti i plus pravo veta na sve što im se ne dopada. To je, posebno u varijanti nasilne smjene vlasti, jednostavno bajka. Potpuno je isključeno i podsjeća me pomalo na san demokratskih jugoslovenskih snaga iz 1945., (koje je predvodio ban Šubašić) da će sa Titovim komunistima formirati vlast u poslijeratnoj Jugoslaviji na ravnopravnom nivou i uz poštovanje demokratskih načela. Na žalost ili ne, ali vlast (posebno ako se radi o nasilno stečenoj) nosi onaj čija je "vojska" (čitaj: militanti) a ja na terenu vidim samo Mandićeve falange. Svi ostali su ikebana za izlog.
    Dakle, saradnja DPS i SDP biće srazmjerna tome koliko se zaista vlast nađe ugrožena.

2. demonstracije 1998. bile su u organizaciji SNP-a koji se upravo nalazio u procesu formiranja i pritom jako loše organizovane i bez podrške bilo koje velike sile. Čak se i Milošević tokom dana protesta uzdržavao javno obratiti podrškom (identično kao danas Vučić) ali su zato njegovi mediji, (identično kao sada Vučićevi) udarili po Đukanoviću. Da ne bude nejasno, ne mislim da Vučićevi mediji po njegovom nalogu ovo čine, već samo da ih on ne ometa.Interesantno je primijetiti i da te 1998. srpski mediji nijesu činili ni 15% udjela na crnogorskom tržištu, dok sada isti dominiraju.
    Ipak, za ovu priču ključno je to što su se međunarodne okolnosti promijenile (1998. dominacija Zapada bila je u zenitu) i upravo stoga što je ovo sada u režiji jedne velike sile sve je dramatično drugačije.
    Nikako ne treba isključiti mogućnost da se ovo brže nego što možemo i zamisliti pretvori u oružanu pobunu. Upravo je to razlog zašto naglašavam da je svaki sat u ovih 6 dana zlata vrijedan.
    Za to kakav će biti ishod svega od velike je važnosti to da li bi nasilni juriš na vlast uspio u prvim satima ili bi se stvar otegla. Objasniću detaljnije drugom prilikom jer si previše pitanja postavio.

3. veliki. Ali do toga će doći samo ako DPS procijeni da je podrška javnosti DF-u već prešla kritičku tačku i postala značajna. Iako ne nužno i većinska. Ukoliko bi DPS sazvao kontramiting bukvalno bi oživio DF i ponovo ga promovisao u lidera opozicije. Bio bi to fatalan dan i za DEMOS i za Bečićevu stranku. Što je najgore, kontramiting bi poslao svu opoziciju (izuzev Pozitivne) pod barjak DF-a.

4. zato što time mogu samo dobiti. Nemaju što izgubiti. Pazi, klasičan pad DPS-a nasilno nije moguć jer je CG zapadno dvorište i to niko ne bi priznao u svijetu. Ali teoretski, jeste moguća ostavka Đukanovića ukoliko bi rušenje vlasti uslijedilo strahovito brzo (u nekoliko sati) i moguć je građanski rat ukoliko se sukobi razvuku na dane i duže...To su dvije opcije ukoliko vlast narednih sati ne učini ništa ili učini nedovoljno...Ne znam koliko uspijevate shvatiti što pišem...
    Dakle, iz Druge familije kalkulišu da bi eventualna nova vlast (sa Srbima na čelu) obavezno podrazumijevala njihovo učešće. I zato daju podršku. Kalkulišu na sljedeći način: Ako sve i propadne, eto, Bože moj, moći će se kleti kako su dali svoj doprinos demokratskim promjenama ali su lideri DF bili nesposobni. A to je upravo ono što URA (čije su Vijesti medijska logistika) živo priželjkuju.
    Last edited by El Re; 20-10-15 at 16:28.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    33 Posts

Quote Originally Posted by Samo Niksic View Post

Ne, nisam htio da editujem opet da dodam. Evo sada cu tebi odgovoriti i s tim dodati gore, ostati bez oca se vjerovatno odnosi na to da svakog covjeka predstavlja njegov obraz, ako je dobar covjek onda je na dobrom glasu a dobar glas se daleko cuje. Ostati bez oca "postenog covjeka" i ostace mu otac spadalo "kao da ga ni nema kad je takav" .

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Znaci ni Sveto Marovic, alias Sam u Kuci, ne bi smislio ovako nesto glupo.
    A ova djeca sto ostaju bez oca, to nisi rastumacio.

Prije nego odeš za Titograd dobro razmisli šta radiš. Možda moja, a možda i tvoja djeca ostanu bez oca.

I sto velis, oni o obrazu pricaju.

Haos

Thanks Thanks Given 
    1,852
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Da znas da je tako. Ali ne zbog toga sto je Putin izjavio nego zbog ovoga sto je Danilovic izjavio. Ako opozicija priznaje da su podrzani od strane stranog rezima to treba odmah da se hapsi. Ko bi normalan dozvolio da mu strane sile ruse vlast?
    TheLucas nije dobro pročitao izavu Danilovića:
    Čega se uplašio Vučinić i šta to zna što drugi ne znaju? Misli li da bi sve nas koji smo protiv NATO-a, Alijansa trebalo da uhapsi? Da se napravi još jedan proruski Goli Otok? Vučinić i Marković, ipak, naivno ali i užasno opasno spremaju teren da se svi koji nisu njihovi, koji ne vole Vodju, unaprijed proglase za saradnike Baćuški - plaćenike kojima je priča o slobodi izgovor za rusku platu - navodi Danilović uz poruku da "će to ići gospodo bezbjednjaci! Vrlo teško!".

Samo jedno znam, pa makar sve drugo samo slutio: Nikad više Goli Otok! Nećete nas hapsiti kao proruse i natovce i svrstavati sve u dvjje kolone! Nikad više! Ima nas dovoljno koji nećemo zvati Ruse da nas brane, voljeli ih ili ne. Crna Gora neće biti Sirija, gospodo obavještajci - poručio je Danilović.
    https://portalanalitika.me/clanak/20...ruse-i-natovce
    Danilović tvrdi da DPS pokušava da izazove sukob u Crnoj Gori po liniji Zapad-Rusija, a oni (valjda misli na Demos ili generalno opoziciju) to neće.

Ako ima koga da nije u toku Danilović više nije u Novoj srpskoj demokratiji i Demokratskom frontu, već ih je napustio i otišao za Lekićem u Demos.
    Demos nije formalno podržao proteste, ali jeste osudio akcije policije.

Ipak, Danilović je navodno prisustvovao ovim zadnjim šetnjama.

Last edited by ASC; 20-10-15 at 16:24.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    33 Posts

Znaci ni Sveto Marovic, alias Sam u Kuci, ne bi smislio ovako nesto glupo.
    A ova djeca sto ostaju bez oca, to nisi rastumacio.

Prije nego odeš za Titograd dobro razmisli šta radiš. Možda moja, a možda i tvoja djeca ostanu bez oca.

I sto velis, oni o obrazu pricaju.

Haos
    Eto ti izvise odgovor za to ostalo.

Ja to tako vidim. Nemam zatrovan mozak mrznjom, da prva stvar koju kazem bude ubistvo. Jer mislim da ni jedan protestant a da nije prije toga placenik, nece dici ruku ili palicu i ubiti policajca, isto tako svaki policajac a da prije toga nije placenik nece dici pendrek ili pistolj i ubiti protestanta.

Thanks Thanks Given 
    9,664
    Thanks Thanks Received 
    6,007
    Thanked in
    2,291 Posts

Quote Originally Posted by Samo Niksic View Post

Samo slušaj tipa šta priča... Zreo je za hospitalizaciju... Otac = obraz :lolblue: Predugačko mu bilo "obraz" da napiše...

P.S. Biga pojasni nam onda kako mogu đeca demonstranta ostati bez obraza, pošto je napisano "možda moja, a možda tvoja"... E ne vjerujem Nevenke mi moje...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    33 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Samo slušaj tipa šta priča... Zreo je za hospitalizaciju... Otac = obraz :lolblue: Predugačko mu bilo "obraz" da napiše...

P.S. Biga pojasni nam onda kako mogu đeca demonstranta ostati bez obraza, pošto je napisano "možda moja, a možda tvoja"... E ne vjerujem Nevenke mi moje...
    Razmisli malo Medo, prije nego pokusas da budes zabavan, i opet da ti potvrdim sto sam prije rekao, da imam milion eura i da Lob ima ponudu Medo je DPS-ovac, sve bih stavio na to. Hvala Bogu, kladionica mi ide odlicno pa bih se opario zestoko na tebe.

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Quote Originally Posted by TheLucas View Post
    Ako je i bilo kakve sumnje, vise je nema.
    Evo Danilovic prijeti Rusijom i tvrdi da ce ih ona zastititi od novog Golog otoka koji spremaju DPS i NATO.
    Jedno znadite, kad ovaj najljepsi udbin četnik prijeti s Rusijom, tu nema ni R od Rusije.
    Sad sam ubijedjen isto u ovo kao i ti,sve je ovo maslo svih drugih a ne rusije,opet nanoseci ljagu na ruse...Kako se potajno aktivira citav DPS,nesto se bas desava odjednom,neko je uskocio dok su na spavanju bili.Lucke je utihnuo isto...Vidi se da se iza kulisa dosta radi na probudjivanju njihovih aktivista,ne bi me cudilo da se stvori neki njihov protest i da kazu da su spontano ljudi izasli na ulice da nisu oni to
    http://www.vijesti.me/vijesti/napust...rotesta-856690
    http://www.vijesti.me/vijesti/milic-...ladi-cg-856704
    http://www.vijesti.me/vijesti/medoje...ktatora-856703
    Podgorica Podgoricanima!

Page 152 of 373 FirstFirst ... 52102142148149150151152153154155156162202252 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)