Ako je i bilo kakve sumnje, vise je nema.
Evo Danilovic prijeti Rusijom i tvrdi da ce ih ona zastititi od novog Golog otoka koji spremaju DPS i NATO.
Jedno znadite, kad ovaj najljepsi udbin četnik prijeti s Rusijom, tu nema ni R od Rusije.
Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.
Aj pa takoNakon što su pesimistima rekli da pokušaju zamisliti pozitivan scenario, dogodio se kontraefekt i njihove su negativne emocije bile još intenzivnije. To dokazuje da ljude ne treba forsirati na pozitivan stav, iako se može trenirati kako biti pozitivniji.![]()
Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.
To je taj profil koji Crnogorce naziva milogorcima a odje prosipa socijalnu pricu.
O veliki mislioce, prosvijetli nas na sta je autor teksta mislio kad je kazao:
"Prije nego odeš za Titograd dobro razmisli šta radiš. Možda moja, a možda i tvoja djeca ostanu bez oca.
Jesu li te zamađijali, brate moj, kad ti je miliji Milo od svoje djece?"
Vjesto si izbjegao da kazes da li podrzavas ovakve tekstove.
Ja mislim da oni vise cijene g. Djukanovica no bilo ko i iz DPSa i iz naroda.. Ne znam sto je to..
Vjerovatno misle da je on njima problem, a obicni gradjani koji vole CG i misle o njenom interesu su ovce pa bi sa njima lako samo da njega sklone?
Potcjenjuju obicne gradjane nevjerovatno...
Hvala Lepo
PROTESTI: Na društvenim mrežama spremaju kontramiting i zovu dobrovoljce u POLICIJU
http://volimpodgoricu.me/2015/10/20/...ce-u-policiju/
Autor poslednje rečenice “analize” protesta sa “četnicima, avetinajma, prasadima, čergama” itd, zaključio je u velikom stilu: “Poštovanje svakako zaslužuje Crnogorska vlast na čelu sa Nezamjenjivim i Velikim Crnogorskim Sinom MILOM ĐUKANOVIĆEM”.
Pod hitno nam treba glas(ovi) razuma da zaustavi ovo ostrenje rogova za tu j.benu subotu.
Najveći je crnjak što su me ti šalabajzeri od pozicije i opozicje doveli u situaciju da ni da izađem ni da ne izađem. Pogriješiću kako god da uradim. Al ima jedno rješenje i parom bi ga platio. Da mi se obezbijedi udobna stolica na vrh skupštine, piva, kokica, naćosa i dvogled. Jedino bi se tako osjećao prav.
γνῶθι σαὐτόν
Milogorce nazivam one tipove ljudi koji su sve po potrebi ili kako to narod kaze kako vjetar dune tamo se i okrenu, kao sto je i Milo.
Autor teksta , 99% sam siguran je htio da kaze, da ako policajci sada ne okrenu ledja Milu, i ne sacuvaju obraz sebi i svojoj porodici, sjutra ce njihov "brat" biti proganjan u smislu ostace bez posla, a ako ga nije ni imao nece ga tek ni naci u slucaju da Milo ostane gdje je sada. A ako ostane uz Mila i okrene ledja "bratu" , a Milo padne, ostace bez posla i on i njemu slicni, a ukaljan obraz ce ga svuda pratiti.
Koliko je tvoj mozak bolestan kad mu je prva asocijacija na onaj tekst ubistvo, vrh brate.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Ја спремам вола за суботу, да појединима у кварту преко мораче скочи притисак...
Stari chetnik.
http://kodex.me/clanak/98611/grahova...lni-a-ne-ruski
Uh,..puno pitanja..Ali jesi postavio dobra pitanja. Neka nijesu ključna ali jesu interesatna kao dileme...
1. Pa ovi događaji mogu samo približiti DPS i SDP. Oni su u istom čamcu. Razumiju oni to ako ne svjesno ono instnktivno. Naravno, prijateljstvo između Đukanovića i Krivokapića nikada više neće biti obnovljeno. Đukanovićeva tvrdoglavost, sklonost despotizmu i samoljublje, pokazali su se kao prevelik kanal da bi se problemi mogli rješavati lako. Dok god obojica budu ispred svojih partija saradnja će ići teško i uz veliko nepovjerenje. SDP bi rado, u nekim idealnim okolnostima, formirao vlast sa opozicijom, ali pod uslovom da crnogorski element u toj koaliciji (SDP i URA) imaju najmanje 50% vlasti i plus pravo veta na sve što im se ne dopada. To je, posebno u varijanti nasilne smjene vlasti, jednostavno bajka. Potpuno je isključeno i podsjeća me pomalo na san demokratskih jugoslovenskih snaga iz 1945., (koje je predvodio ban Šubašić) da će sa Titovim komunistima formirati vlast u poslijeratnoj Jugoslaviji na ravnopravnom nivou i uz poštovanje demokratskih načela. Na žalost ili ne, ali vlast (posebno ako se radi o nasilno stečenoj) nosi onaj čija je "vojska" (čitaj: militanti) a ja na terenu vidim samo Mandićeve falange. Svi ostali su ikebana za izlog.
Dakle, saradnja DPS i SDP biće srazmjerna tome koliko se zaista vlast nađe ugrožena.
2. demonstracije 1998. bile su u organizaciji SNP-a koji se upravo nalazio u procesu formiranja i pritom jako loše organizovane i bez podrške bilo koje velike sile. Čak se i Milošević tokom dana protesta uzdržavao javno obratiti podrškom (identično kao danas Vučić) ali su zato njegovi mediji, (identično kao sada Vučićevi) udarili po Đukanoviću. Da ne bude nejasno, ne mislim da Vučićevi mediji po njegovom nalogu ovo čine, već samo da ih on ne ometa.Interesantno je primijetiti i da te 1998. srpski mediji nijesu činili ni 15% udjela na crnogorskom tržištu, dok sada isti dominiraju.
Ipak, za ovu priču ključno je to što su se međunarodne okolnosti promijenile (1998. dominacija Zapada bila je u zenitu) i upravo stoga što je ovo sada u režiji jedne velike sile sve je dramatično drugačije.
Nikako ne treba isključiti mogućnost da se ovo brže nego što možemo i zamisliti pretvori u oružanu pobunu. Upravo je to razlog zašto naglašavam da je svaki sat u ovih 6 dana zlata vrijedan.
Za to kakav će biti ishod svega od velike je važnosti to da li bi nasilni juriš na vlast uspio u prvim satima ili bi se stvar otegla. Objasniću detaljnije drugom prilikom jer si previše pitanja postavio.
3. veliki. Ali do toga će doći samo ako DPS procijeni da je podrška javnosti DF-u već prešla kritičku tačku i postala značajna. Iako ne nužno i većinska. Ukoliko bi DPS sazvao kontramiting bukvalno bi oživio DF i ponovo ga promovisao u lidera opozicije. Bio bi to fatalan dan i za DEMOS i za Bečićevu stranku. Što je najgore, kontramiting bi poslao svu opoziciju (izuzev Pozitivne) pod barjak DF-a.
4. zato što time mogu samo dobiti. Nemaju što izgubiti. Pazi, klasičan pad DPS-a nasilno nije moguć jer je CG zapadno dvorište i to niko ne bi priznao u svijetu. Ali teoretski, jeste moguća ostavka Đukanovića ukoliko bi rušenje vlasti uslijedilo strahovito brzo (u nekoliko sati) i moguć je građanski rat ukoliko se sukobi razvuku na dane i duže...To su dvije opcije ukoliko vlast narednih sati ne učini ništa ili učini nedovoljno...Ne znam koliko uspijevate shvatiti što pišem...
Dakle, iz Druge familije kalkulišu da bi eventualna nova vlast (sa Srbima na čelu) obavezno podrazumijevala njihovo učešće. I zato daju podršku. Kalkulišu na sljedeći način: Ako sve i propadne, eto, Bože moj, moći će se kleti kako su dali svoj doprinos demokratskim promjenama ali su lideri DF bili nesposobni. A to je upravo ono što URA (čije su Vijesti medijska logistika) živo priželjkuju.
Last edited by El Re; 20-10-15 at 16:28.
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
Ne, nisam htio da editujem opet da dodam. Evo sada cu tebi odgovoriti i s tim dodati gore, ostati bez oca se vjerovatno odnosi na to da svakog covjeka predstavlja njegov obraz, ako je dobar covjek onda je na dobrom glasu a dobar glas se daleko cuje. Ostati bez oca "postenog covjeka" i ostace mu otac spadalo "kao da ga ni nema kad je takav" .
Znaci ni Sveto Marovic, alias Sam u Kuci, ne bi smislio ovako nesto glupo.
A ova djeca sto ostaju bez oca, to nisi rastumacio.
Prije nego odeš za Titograd dobro razmisli šta radiš. Možda moja, a možda i tvoja djeca ostanu bez oca.
Jesu li te zamađijali, brate moj, kad ti je miliji Milo od svoje djece?"
I sto velis, oni o obrazu pricaju.
Haos
TheLucas nije dobro pročitao izavu Danilovića:
Danilović tvrdi da DPS pokušava da izazove sukob u Crnoj Gori po liniji Zapad-Rusija, a oni (valjda misli na Demos ili generalno opoziciju) to neće.Čega se uplašio Vučinić i šta to zna što drugi ne znaju? Misli li da bi sve nas koji smo protiv NATO-a, Alijansa trebalo da uhapsi? Da se napravi još jedan proruski Goli Otok? Vučinić i Marković, ipak, naivno ali i užasno opasno spremaju teren da se svi koji nisu njihovi, koji ne vole Vodju, unaprijed proglase za saradnike Baćuški - plaćenike kojima je priča o slobodi izgovor za rusku platu - navodi Danilović uz poruku da "će to ići gospodo bezbjednjaci! Vrlo teško!".
Samo jedno znam, pa makar sve drugo samo slutio: Nikad više Goli Otok! Nećete nas hapsiti kao proruse i natovce i svrstavati sve u dvjje kolone! Nikad više! Ima nas dovoljno koji nećemo zvati Ruse da nas brane, voljeli ih ili ne. Crna Gora neće biti Sirija, gospodo obavještajci - poručio je Danilović.
https://portalanalitika.me/clanak/20...ruse-i-natovce
Ako ima koga da nije u toku Danilović više nije u Novoj srpskoj demokratiji i Demokratskom frontu, već ih je napustio i otišao za Lekićem u Demos.
Demos nije formalno podržao proteste, ali jeste osudio akcije policije.
Ipak, Danilović je navodno prisustvovao ovim zadnjim šetnjama.
![]()
Last edited by ASC; 20-10-15 at 16:24.
Eto ti izvise odgovor za to ostalo.
Ja to tako vidim. Nemam zatrovan mozak mrznjom, da prva stvar koju kazem bude ubistvo. Jer mislim da ni jedan protestant a da nije prije toga placenik, nece dici ruku ili palicu i ubiti policajca, isto tako svaki policajac a da prije toga nije placenik nece dici pendrek ili pistolj i ubiti protestanta.
Samo slušaj tipa šta priča... Zreo je za hospitalizaciju...Otac = obraz :lolblue: Predugačko mu bilo "obraz" da napiše...
P.S. Biga pojasni nam onda kako mogu đeca demonstranta ostati bez obraza, pošto je napisano "možda moja, a možda tvoja"... E ne vjerujem Nevenke mi moje...
#fakenews
Sad sam ubijedjen isto u ovo kao i ti,sve je ovo maslo svih drugih a ne rusije,opet nanoseci ljagu na ruse...Kako se potajno aktivira citav DPS,nesto se bas desava odjednom,neko je uskocio dok su na spavanju bili.Lucke je utihnuo isto...Vidi se da se iza kulisa dosta radi na probudjivanju njihovih aktivista,ne bi me cudilo da se stvori neki njihov protest i da kazu da su spontano ljudi izasli na ulice da nisu oni to
http://www.vijesti.me/vijesti/napust...rotesta-856690
http://www.vijesti.me/vijesti/milic-...ladi-cg-856704
http://www.vijesti.me/vijesti/medoje...ktatora-856703
Podgorica Podgoricanima!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks