Page 132 of 373 FirstFirst ... 3282122128129130131132133134135136142182232 ... LastLast
Results 3,276 to 3,300 of 9320

Thread: Najava demonstracija i pokusaja drzavnog udara!

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,715
    Thanked in
    3,868 Posts

Da budem jasniji. Sve i kad se neki pravi kriminalac provede, prvo bude procesuiran, odnosno utvrđuje se identitet, možda se ispita i nešto slično. Poslije toga mu se određuje ili mu se ne određuje pritvor. I kad je u pritvoru i kad nije u pritvoru, može se protiv njega pokrenuti krivični postupak. Ako se ne pokrene, čovjek se pušta iz pritvora. Ako se i pokrene, može se odrediti da ne bude u pritvoru nego da se brani sa slobode. U svakom slučaju, privođenje, potencijalno pritvaranje, potencijalno krivično gonjenje, bilo da je neko u pritvoru ,bilo da se brani sa slobode. Poslanike imunitet ne štiti od prvog koraka, štiti ih od svih sljedećih, u skladu sa uslovima definisanim u Ustavu i zakonu. Niđe ne piše da može gologuz poslanik da trči ulicom i da prepada žene i gejeve, a da ga policija ne smije sklonit sa ulice.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Da budem jasniji. Sve i kad se neki pravi kriminalac provede, prvo bude procesuiran, odnosno utvrđuje se identitet, možda se ispita i nešto slično. Poslije toga mu se određuje ili mu se ne određuje pritvor. I kad je u pritvoru i kad nije u pritvoru, može se protiv njega pokrenuti krivični postupak. Ako se ne pokrene, čovjek se pušta iz pritvora. Ako se i pokrene, može se odrediti da ne bude u pritvoru nego da se brani sa slobode. U svakom slučaju, privođenje, potencijalno pritvaranje, potencijalno krivično gonjenje, bilo da je neko u pritvoru ,bilo da se brani sa slobode. Poslanike imunitet ne štiti od prvog koraka, štiti ih od svih sljedećih, u skladu sa uslovima definisanim u Ustavu i zakonu. Niđe ne piše da može gologuz poslanik da trči ulicom i da prepada žene i gejeve, a da ga policija ne smije sklonit sa ulice.
    Znaci policija moze da odvede poslanika sa govornice u Skupstini i kaze "mi ga ne pritvaramo, mi ga samo privodimo"?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Tako je, upravo tako.
    Koliko me sjecanje sluzi, ima: Dovodjenje, privodjenje, zadrzavanje, pritvor. Tako da policija ima dovoljno prostora da se ne oglusi o ustavnu odredbu da se poslanici ne mogu pritvarati. Sto rece NHM, ne moze neki poslanik cuda cinjeti ulicom a policajac da ga ne privede jer je on poslanik. Zdrava logika nalaze da ako neko remeti javni red i mir, da ne idmeo u dalje prekrsaje i djela, policajac je duzan da ga neutralise. A ne samo logika nego i propisi,jer je odrzavanje javnog reda i mira jedan od osnovnih policijskih poslova. Pa ce posle vidjet je li on poslanik ili sto je. Pa ako ima imunitet onda protiv njega se ne pokrece postupak. Ali se npr mora odrzati javni red i mir, kao osnovna kategorija. Javni red i mir su nad poslanickim imunitetom. To je opsti nad posebnim da ne recem licnim interesom.

Zakon o unutrasnjim poslovima kaze da je postupanje policijskog sluzbenika prema licu sa imunitetom odredjeno medjunaroodnim ugovorom i posebnim propisom. Nadjite koji je to propis pa da nam svima bude jasno.
    Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Problem je sto 3 godine ne moze da se donese Novi Izborni Zakon ....
    Novi zakon je potpisan nedje u martu prosle godine

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,715
    Thanked in
    3,868 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Znaci policija moze da odvede poslanika sa govornice u Skupstini i kaze "mi ga ne pritvaramo, mi ga samo privodimo"?
    Ne, policija može da privede poslanika sa ulice kad bije policajca ili piša po ulici i slično. Ako pogledaš ono što si citirao, " ne može biti pozvan na krivičnu ili drugu odgovornost ili pritvoren za izraženo mišljenje ili glasanje u vršenju svoje poslaničke funkcije". Mlaćenje policajca nije obavljanje poslaničke funkcije, dok govor u skupštini jeste obavljanje njegove funkcije.

P.S. Novi zakon je odavno potpisan, samo što ne može da se primijeni dok se ne kreira elektronski birački spisak. To je trebalo da bude u nadležnosti MUP-a, ali se njima ne žuri jer bi kreiranje elektronske baze zahtijevalo pročišćavanje biračkog spiska.
    Last edited by NHM; 19-10-15 at 11:20.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Ne, policija može da privede poslanika sa ulice kad bije policajca ili piša po ulici i slično. Ako pogledaš ono što si citirao, " ne može biti pozvan na krivičnu ili drugu odgovornost ili pritvoren za izraženo mišljenje ili glasanje u vršenju svoje poslaničke funkcije". Mlaćenje policajca nije obavljanje poslaničke funkcije, dok govor u skupštini jeste obavljanje njegove funkcije.

P.S. Novi zakon je odavno potpisan, samo što ne može da se primijeni dok se ne kreira elektronski birački spisak. To je trebalo da bude u nadležnosti MUP-a, ali se njima ne žuri jer bi kreiranje elektronskoe baze zahtijevalo pročišćavanje biračkog spiska.
    Gdje to kaze? U tvom citatu samo zabranjuje pritvaranje, ali ne i privodjenje.

Dakle, po tvojoj interpretaciji, policija ga moze privesti sa skupstinske govornice. Samo ga ne smiju pritvoriti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dobro bi bilo da se jedna stvar razjasni: da li su zabrana mirnih demonstracija i njihovo nasilno prekidanje protivne Ustavu ili ne?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ekrem_drndar View Post
    Dobro bi bilo da se jedna stvar razjasni: da li su zabrana mirnih demonstracija i njihovo nasilno prekidanje protivne Ustavu ili ne?
    Zabrana mirnih protesta jeste protiv Ustava ali sa druge strane procjenu hoce li protesti biti mirni ili ne vrshi policija i tako ima pravo da proteste ili bilo koje drugo javno okupljanje zabrani ili ogranichi na drugi nachin (vremenski ili promjena lokacije) ukoliko procijeni da predstavlja bezbjednosni rizik.
    Ridin' on the black train

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dakle, po tvojoj interpretaciji, policija ga moze privesti sa skupstinske govornice. Samo ga ne smiju pritvoriti.
    Upravo tako policija ima pravo da privede poslanika ali ukoliko stvar dodje do tuzhioca i ovaj zheli da mu izrekne pritvor tu se poslanik mozhe pozvati na imunitet i ukoliko to uchini mora biti pushten tj pritvor ne mozhe biti odredjen. Naravno sve ovo vazhi za krivichna djela do 5 godina kazne zatvora za tezha krivichna djela imunitet ne vazhi.
    Last edited by Separatista; 19-10-15 at 11:24.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Policija ne odredjuje pritvoR. Policija ga samo izvrsava na osnovu naloga tuzioca. Pritvor se odredjuje kad se vec ulazi u vodjenje krivicnog postupka. Procitaj malo taj Ustav sto si citirao. E to poslanik ne moze bit, pritvoren, jer se tu vec ulazi u krivicni postupak, dje se on poziva na imunitet ako za djelo nije propsiana kazna veca od 5 godina. Ali uvijek moze biti priveden, doveden, zadrzan. Tek u dodiru sa tuziocem ili sudijom on se poziva na imunitet.
    Jer ne mozes ga samo na osnovu toga sto je poslanik pustit da radi sto oce. Jer postoji jedan ogroman prostor u kome moze da se izvrsi mnogo radnji koje treba sprijeciti i sankcionisati, a da se jos uvijek nije doslo do pritvora i krivicnog postupka.

Na kraju krajeva, njega imunitet stiti za djela do 5 godina. Treba li onaj svaki policajac na ulicu, da zna napamet krivicni zakonik i da ima vjestine i isksutvo tuzioca i sudije pa da procijeni u momentu ( sto je potpuno nemoguce) kolika ga kazna sleduje za to sto radi i da li na osnovu toga treba da ga hapsi ili ne. Ne brajko moj. Nego cu ja tebe da savladam ako cinis pizdariju pa nek ti tuzilac kvalifikuje pomaze li ti imunitet ili ne.
    Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,715
    Thanked in
    3,868 Posts

Držanje govora na govornici nije krivično djelo, zašto bi ga privodili, pritvarali, krivično gonili? Može ga privesti taman onoliko koliko mogu i sve nas ostale, nebitno koji posao radimo i da li imamo imunitet. Ako je nešto policija neopravdano uradila, zakon propisuje šta i kako u tom slučaju.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Držanje govora na govornici nije krivično djelo, zašto bi ga privodili, pritvarali, krivično gonili? Može ga privesti taman onoliko koliko mogu i sve nas ostale, nebitno koji posao radimo i da li imamo imunitet. Ako je nešto policija neopravdano uradila, zakon propisuje šta i kako u tom slučaju.
    Sto je tacno ono sto sam i rekao. Policija moze da pokupi poslanika sa govornice u Skupstini i privede ga na X sati ne objasnjavajuci nista. Hvala na pojasnjenju.

Thanks Thanks Given 
    2,102
    Thanks Thanks Received 
    3,753
    Thanked in
    1,579 Posts

ada lako je prepoznat poslanika u grad
    f6

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,715
    Thanked in
    3,868 Posts

Sto je tacno ono sto sam i rekao. Policija moze da pokupi poslanika sa govornice u Skupstini i privede ga na X sati ne objasnjavajuci nista. Hvala na pojasnjenju.

Da, ali to nema veze samo sa poslanicima, to mogu da urade svima nama. Policajac može da me bije i u mojoj rođenoj kući, samo što ću da ga tužim za milion stvari. Ako me policajac bije zato jer sam ja njega napao na ulici, njegovo postupanje je u skladu sa zakonom. Ovime nisi rekao ništa korisno.

Thanks Thanks Given 
    244
    Thanks Thanks Received 
    1,821
    Thanked in
    920 Posts

Jedino Skupstina skida poslaniku imunitet ili ako on to zahtijeva.Za sad u Crnoj Gori jedino je Đorđe Pinjatić lično tražio da mu se skine imunitet kako bi se mogao protiv njega pokrenuti krivični postupak.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    ada lako je prepoznat poslanika u grad
    Posebno onoga koji govori "ja sam poslanik, nemojte poslije da kazete da niste znali", dok mu se policajci obracaju sa "Radunovicu". Sto se sve jasno vidi i cuje na Youtube videu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne na X sati tachno se zna koliko policija mozhe nekog da zadrzhi bez podizanja optuzhnice i odredjivanja ili ne-odredjivanja pritvora od strane tuzhioca ili sudije za istrage plus policija mozhe da privede i na informativni razgovor jer poslanik takodje mozhe da bude recimo svjedok ubistva a da se ne odaziva na poziv pa ga privedu da da izjavu od toga ga ne shtiti imunitet.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Da, ali to nema veze samo sa poslanicima, to mogu da urade svima nama. Policajac može da me bije i u mojoj rođenoj kući, samo što ću da ga tužim za milion stvari. Ako me policajac bije zato jer sam ja njega napao na ulici, njegovo postupanje je u skladu sa zakonom. Ovime nisi rekao ništa korisno.
    Skrenuo sam paznju da imunitet poslanika u potpunosti zavisi od interpretacije policije, koja moze da ga privede sa sred govora u Skupstini.

Poslanik, naravno, na postupak policije moze da se zali nasem pravosudju. Svi se sjecamo kako su prosle takve zalbe, recimo, sto se tice prebijanja onog Pejanovica u pritvoru.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Skrenuo sam paznju da imunitet poslanika u potpunosti zavisi od interpretacije policije, koja moze da ga privede sa sred govora u Skupstini.
    Imunitet nema nikakve veze sa privodjenjem, vec samo sa odredjivanjem pritvora ili krivicnim gonjenjem za djela do pet godina, a time se ne bavi policija, vec tuzilastvo i sud. Privodjenje i odredjivanje pritvora nije ista stvar.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,715
    Thanked in
    3,868 Posts

Prebijanje kriminalca koji je i sam vršio gomilu prebijanja u ime te iste države nije isto što i privođenje poslanika zbog odbijanja da se povinuje policijskoj naredbi ili, daleko bilo, zbog toga što prosipa neke budalaštine za skupštinksom govornicom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pismo NATO ambasadama

Ovako kaže Mandić:
    “Ukoliko se, ipak, vlade vaših zemalja odluče da postupak učlanjenja Crne Gore u NATO sprovedu sa nelegitimnom Vladom, bez uključenja stvarne volje građana, to će značiti samo jedno - da ste još jednom prenebregli ono za što se formalno zalažete. To bi donijelo nove potrese i dramatične posljedice u budućem životu crnogorskog društva. Ne moram naglašavati da takva, pogubna odluka ne može biti legitimna, niti legalna, te da je apsolutna većina građana Crne Gore, koja se inače protivi ulasku u NATO, nikad ne bi priznala”.

Pametnome dosta!

Opet ponavljam ovo nisi protesti za smjenu lopovske vlasti vec za zastavljanje Crne Gore na puto eu i nato integracijama. Ne zaludjujte se ljudi!

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Novi zakon je potpisan nedje u martu prosle godine

Pogresno sam se izrazio.

Ne moze da se implementira novi izborni zakon. Posto el. identifikacija nece moci da se koristi na sledecim izborima. I MUP jos nije ocistio biracke spiskove od mrtvih i nepostojecih glasaca
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Separatista View Post
    Imunitet nema nikakve veze sa privodjenjem, vec samo sa odredjivanjem pritvora ili krivicnim gonjenjem za djela do pet godina, a time se ne bavi policija, vec tuzilastvo i sud. Privodjenje i odredjivanje pritvora nije ista stvar.
    Slazem se, to i kazem, policija moze privesti poslanika u svako doba, i usred Skupstine, samo ne moze dobiti pritvor.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Prebijanje kriminalca koji je i sam vršio gomilu prebijanja u ime te iste države nije isto što i privođenje poslanika zbog odbijanja da se povinuje policijskoj naredbi ili, daleko bilo, zbog toga što prosipa neke budalaštine za skupštinksom govornicom.
    Razumijem, hoces da kazes da nasa policija krsi zakon samo kad bije ilegalno bije kriminalce, ali ga sigurno ne bi krsila kad su u pitanju ozbiljni ljudi i poslanici.

Page 132 of 373 FirstFirst ... 3282122128129130131132133134135136142182232 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)