Originally Posted by
Caesar
Vidji, kad siris mrznju, zabranjujes misao, ubijas i mucis u ime svog ubjedjenja, e to je fanatizam. Dvije su stvari uradjene ovdje. Zabranjeno je misljenje i pucao je neko. Sve je to uradjeno sa ovim banom. Pucanj u misao. Kako god ona nakaradna bila.
Imao sam par konverzacija sa njim i uvijek je bio uctiv, a ne dijelimo misljenja skoro pa ni po nijednom pitanju. To ako laze, vrijedja naucnike, pise opsirno... Da, i ono sa 13 zemalja. Neoprostivo.
Velika greska je napravljena.
To ne mozemo da znamo dok admin ili moderator ne kazu sta je tacno receno jer ne znamo. Ne znamo ni da li je imao prethodne infrakcije. Znamo samo da je po misljenju nekoga sa "vlasti
" prekrsaj bio dovoljno tezak. Ne znamo ni koliko dugo traje ban. Pretpostavljam da nije duzi od 30 dana, ako i toliko. Cisto da se momak malo smiri.
Osim toga ovo je privatni forum. Niko od nas nema nikakva prava ovdje. Ne postoji sloboda misli, govora i izrazavanja na privatnom forumu. Isto kao sto ne mozes nekome u kucu da udjes i da pricas sta hoces i da ocekujes da te ne izbaci iz kuce, tako ne mozes ni na privatnom forumu da pricas sta hoces bez posljedica. I na kraju, pravo slobode misli i izrazavanja u Evropi je ograniceno. Govor mrznje je zabranjen. Interesantan podatak je da u Americi takvih ogranicenja nema. Makar zvanicno ako ne u praksi.

Originally Posted by
gaul
Ali ovo za vrijeđanje naučnika...stvarno HAOS hahahahahaha
Ne radi se o vrijedjanju naucnika, genije. Neka vrijedja koga hoce sto se mene tice. Poenta je u tome koliko je lik konstantno demonstrirao negativan stav prema znanju i ljudima koji znaju vise od njega. Prakticno se dicio neznanjem. Nazvati Ajnstajna pacijentom je samo jedan od detalja koji ilustruje njegovo ponasanje koji mi je zapeo za oko jer je tako bizaran.
Last edited by VanjaTheMan; 22-09-15 at 23:06.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Bookmarks