Originally Posted by
Ego_and_his_own
Njima se sigurno sve ovo njihovo ponasanje reflektuje u zivotu, u to nema sumnje.
Sto ti je mozak vjernika. Konstantno projektovanje pustih zelja i pokusaj da ih predstavi kao cinjenice. Cujes, nema sumnje.

Originally Posted by
Ego_and_his_own
Niko od Vjernika nikad odje nije rekao njima, spasa vi nema, vec upravo suprotno. Poziv upucen na promjenu.
Vidim da bas obracas paznju na diskusije ovdje. Cak ni na svoje rijeci ne pazis a ne na tudje. Ili kao i sundjer mislis da mozes da slazes. Znaju svi koji su prisustvovali tome zasto si banovan da nijedna rijec koju si sad rekao nije istina.

Originally Posted by
Ego_and_his_own
A oce li ga imat to ne zavisi od nas. Oni su na potezu, a potez im je potpuno iracionalan. Odbaciti kritiku bez razmisljanja i zacepit usi i zatvorit oci.
Da, mi smo iracionalni i odbacujemo kritiku. Nije ovo jos jedna projekcija. Kakvi. Podsjeti me samo ako mozes, koji argument imas da si u pravu ili da mi nismo?

Originally Posted by
Ego_and_his_own
I ja citam sto pishe: Mi smo njima stavili mrenu preko ociju da ne vide i pricinili im ono sto rade lijepim."
Aha. A kako znas da se to ne odnosi na tebe?

Originally Posted by
Ego_and_his_own
Znaci kad je neko pokvaren do te mjere, Bog takvog nesrecnika kazni josh vise(kaze: "njihova strca su bolesna, a Bog njihovu bolest povecava" zbog toga sto su tvrdovrati i glavu su svaki put okrenuli kad su trebali da obrate paznju.)
Ista stvar kao iznad. Kako znas da se bas na tebe i tebi slicnima ove rijeci ne odnose?
Mozes li da odgovoris na pitanje koje je sundjera izbezumilo? Tj. da osporis mogucnost da su bogu drazi ateisti i agnostici od vjernika i da je namjerno stvorio religije da bi vidio ko je stvarno dostojan "carstva nebeskog". Ili mogucnost da je bog zao i da sve ovo radi iz zabave i ustvari mu ne pada na pamet da posalje bilo koga u raj.

Originally Posted by
Ego_and_his_own
Mi se svi mozemo poperit odje na vrh glave, sa svim molitvama mogucim, takvome nesrecniku pomoci nema. Eto koliko se mi pitamo.
Postoji vrlo jednostavno objasnjenje za ovo. Bog ne postoji i molitve ne znace nista. Od vas se ovdje godinama trazi da dokazete suprotno i u tim pokusajima toliko nisko padate da vas svako malo banuju kad pokazete pravo lice.
A slicnu stvar mogu i ja za tebe da kazem. Jer izgleda da si toliki "nesrecnik" (da tvoje rijeci iskoristim), da cak ni najocigledniji i najlogicniji dokaz da nisi u pravu ne moze da ti otvori oci.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Bookmarks