Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
Post je totalno nebitan za danasnje Hriscane bilo koje vjeroispovjesti. Bitan je kompleksasima koji bi da nadju razlog da predstave sebe kao vece vjernike od komsije. A takvih imas koliko hoces. Za Hriscantvo je danas dovoljno da vjerujes u Isusa da ti se prizna status vjernika. Pa jos ako kazes da si se pokajao za grijehe ti si na konju! Eto karte za raj. To je ujedno i glavni razlog zasto se veliki broj ljudi u nerazvijenim zemljama poput nekih africkih posle par godina provedenih u Islamu vracaju u Hriscanstvo. Sve je stvar marketinga. Nemaju ljudi ljeba da jedu i zive kao stoka a Muslimani im namecu hiljadu nekakvih obaveza da bi se spasili od pakla. Hriscani od njih traze samo da vjeruju u Isusa. I sta ce mrcenik gladni koji nema cemu da se nada u ovom zivotu da prihvati? Tuzno ali istinito. A nije ni u Crnoj Gori zavidna ekonomska situacija. Osim ako si pop. Onda ti je najveca briga u zivotu raspored automobila po danima u nedjelji i hoce li te zaboljet vrat od silnog zlata koje si okacio oko vrata.
Baš morbidno crna slika! Vidiš ima ponečeg ovđe u čemu se ne slažem s tobom. Post ima neku funkciju, namjenu ili svrhu u religioznom životu, on je sredstvo ili alat, ne bi trebalo je cilj sam po sebi. Opis hrišćanstva je maksimalno uprošćen, čak toliko da to počinje da vrijeđa, ali ok, ti tako misliš, tvoje pravo. Neđe sam davno iste ove opise čitao samo su bili vezani za rimokatolike, a autor je bio onaj prvi protestant.
Tužni su i ovi opisi sveštenika, možda ima i takvih ali dok god postoji mogućnost da makar jedan nije takav, ne vjerujem ti. Poenta je zahtjev da se malo razveseliš, crno misliš, crno zboriš, ne valja.

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
I ja. Ako ne namjerno onda cisto sto se desi sigurno par puta u togu godine da se udubim u nesto pa zaboravim da jedem cio dan
Ovo su neki medicinski poželjni momenti?