Page 38 of 121 FirstFirst ... 283435363738394041424888 ... LastLast
Results 926 to 950 of 3013

Thread: Naš Bog je jedan

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by BIGa View Post
    Ti ces da mi kazes i da me naucis kakav sam ja pravoslavac i vjernik.
    Naravno da ću ja da te naučim kakav si pravoslavni vjernik

Što se tiče same vjere - ti si fantastičan vjernik jer se pridržavaš tradicionalne mržnje prema svakom ko ne vjeruje u tvog boga ili vjeruje u njega na drugi način
    Što se tiče pravoslavlja - ti si jadan pravoslavac kada se ne pridržavaš obaveza koje ti vjera propisuje (poput Posta).

Ti postiš 3 dana i sebe nazivaš pravoslavcem !! SRAMOTA !!!!
    VELIKI POSTOVI:
    Vaskršnji post - 7 nedjelja
    Božićni post - 40 dana
    Petrovdanski post - oko 20 dana
    Gospojin post - 14 dana

Ti si kao punokrvni pravoslavac zaobišao par mjeseci posta jer voliš da napuniš guzicu mesa.

Ma ti si pravoslavac sa velikim P, važno je da ti ne preskačeš ta tri dana

Nego se ne brini, ni najmanje ne odskačeš od ostalih "pravoslavaca" (sa sve vašim popovima)
    Last edited by Rakun; 29-06-15 at 22:24.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Sunjderu, po tvojim reakcijama na 'nadimak' u zadnjih par poruka si na mene jasno ostavio utisak da ti to smeta. Posto se izgleda ja varam onda cu nastavit' i zaboravicu na to... Inace 'podozrenje' nisam siguran koliko ti je poznaj pojam. Ironicno je da cak ti pitas kao da si ga doktorirao... Najblizi sinonim bi bio 'sumnja' a jasno je da ga ti koristis pogresno. Izgleda kao da po tebi znaci neko predvidjanje ili nagadjanje, tako odaje utisak. Eto, uzmi rijecnik ili cak kucaj na Google, nije grijeh.

Siguran sam da i ti sam znas kako je kad se naredja 10 poruka pa oces svima da odgovoris... Eto ja sam se nasao na istom... Mogu sad da idem unazad (mislim da bi morao makar dvije strane da odem) da bi poceo da ti odgovaram na sve. Umjesto toga, ako mislis da je nesto ostalo otvoreno sto zahtjeva odgovor postavi opet, izbjegavajuci suvisnu pricu koja se polako gomila ovdje... Samo mi nemoj postavljat' pitanja kao sto je bilo ono za '3 lica bozija' jer sam ti to odgovorio iz kulture (koju ti rece da nemam ali eto) a ne zato sto sam osjetio potrebu da odgovorim... Ako ne vjerujem u te stvari, zasto uopste pitas? Da bi odgovorio "Po vama, to je tako i tako". Koja je poenta toga? Sve i da ne znam, mogu iskucat' na net i saznat' pa onda da bude kao da znam... Ocu li bit' u kakvoj prednosti onda? Ne u svojim ocima a za druge me nije mnogo stalo... Nadam se da vidis poentu, nije potreban nikakav odgovor na ovo, da skratimo malo reprlike sto odavno pokusavam ali izgleda postaje nemoguce...

Sto se plamena tice... Opet ces ponovit' pitanje iz pomenutog razloga... Mislim da je i to vec 2 strane unazad...

Tako da cu se samo nadovezat' na svoju pricu a onda cu ispratit' i tvoju kad je ponovo napises (mozes i da das link tvog post-a da ne kucas opet, nije problem.. samo ne mogu da tragam za jednim dijelom poruke u moru poruka)

Evo sta je svesteno lice reklo, jos u 13. vijeku...

In 1238, Pope Gregory IX denounced the Holy Fire as a fraud and forbade Franciscans from participating in the ceremony. Similarly, many Christians have remained unconvinced by the occurrence.

Namjerno nisam davao tvrdje 'obicnih ljudi' jer bi ti to smatrao neosnovanim i ne bi te krivio. Ali me zanima sta ces reci kad je pop ovako nesto izjavio. Inace je izvor za 'Wikipedia'-e ali mozes da nadjes isto sa milion drugih izvora tako da se ne trudis da kazes kako je i to izmisljeno...

Ako te zanima sa naucnog stanovista... Ovdje imas video kako se postize isti taj trik... Klip je na grckom i nema prevoda ali dovoljno je da vidis sta se desava da shvatis poentu...
    Fidel, da kratimo tekst, imaš pravo.

Ovo za nadimak stekao si pogrešan utisak da (ne smeta mi), tu ti je blizu i objašnjenje termina “podozrenje” wiki i google su nepouzdani kad su ovakve stvari u pitanju, religija to mnogo bolje radi, termin “sumnja” je presitan za podozrenje, znam od ranije, hvala na sugestiji.

Moje je mišljenje da “kultura” (odgovorio iz kulture) koju pominješ nije to, nego da je pravilniji odabir tačnog izraza termin “teatralnost”. Sad ipak dolazimo do najbitnijeg a sam si načeo pitanjem: “ako ne vjerujem u te stvari, zašto pitaš” ja bih nastavio “ako ne vjeruješ zašto si na temi”, daleko od toga da mi smetaš i da te tjeram ili šta slično, vidiš kako se fino ispričamo? Ipak neki iskreniji odgovor mi treba ovđe.

Ovo za plamen na početku si me zbunio, nebitno, čitam dalje.

Aha, papa je u pitanju, vjerujem ti svako slovo, ipak ovo je papa rekao/uradio, čak vidim zabranio da se prisutvuje, ali znamo đe rimokatolici stoje tokom ove ceremonije? Dal možda ljubomora govori iz njega? Može se pretpostaviti imajući u vidu opis događaja sa stubom oko 300 godina kasnije, beše li? Naravno ne mora bit tačno, samo kao ideju pominjem.

Naučno objašnjenje je ok, svi znamo za bijeli fosfor. Moguće je nešto tako improvizovat.

Ipak događaj nije samo paljenje plamena, plamen je drugačiji rekoh ranije, partrijarh nema ništa na sebi, osim bijele odore, provjerili ovi oni, policajci itd. Sam događaj koji obuhvata sve pomenuto i ono preskočeno je u stvari događaj o kome se radi. Preskočeno? Ljudi govore da ima manifestacija i spolja, na nebu krst, tračak svetlosti ili munja zavisno od verzije s neba ka crkvi, veliki broj ljudi, to je ono što ovđe inspiriše. Sama ovakva ideja (ako me razumiješ) je ono o čemu bi možda trebali porazgovarati?

Ovaj ti je post mnogo bolji od predhodnih, dopada mi se, makar zato što je “horseless”, a i prikazuje neku dobru volju, napredujemo
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    33 Posts

Cisto malo edukacije, nemam sada vremena, pa sam nasao nesto na brzinu: http://www.google.me/url?sa=t&rct=j&...,d.bGQ&cad=rja

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Cisto malo edukacije, nemam sada vremena, pa sam nasao nesto na brzinu: http://www.google.me/url?sa=t&rct=j&...,d.bGQ&cad=rja

Sta nas edukujes ? Sta si rekao sa ovim nekim drugim forumskim postovima ?

Kazes da si strogi pravoslavac i postis 3 dana u godini ? O cemu pricas ti odje. No mi te zao opet te digosmo na sprdnju.

Alooo Tri dana... Pa ja postim a nijesam vjernik da se ischistim vise nego ti

nego

One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Naravno da ću ja da te naučim kakav si pravoslavni vjernik

Što se tiče same vjere - ti si fantastičan vjernik jer se pridržavaš tradicionalne mržnje prema svakom ko ne vjeruje u tvog boga ili vjeruje u njega na drugi način
    Što se tiče pravoslavlja - ti si jadan pravoslavac kada se ne pridržavaš obaveza koje ti vjera propisuje (poput Posta).

Ti postiš 3 dana i sebe nazivaš pravoslavcem !! SRAMOTA !!!!

Veliki (Vaskršnji) post - 7 nedjelja
    Gospojin post - 14 dana
    Petrovdanski post - oko 20 dana
    Božićni post - 40 dana

Ti si kao punokrvni pravoslavac zaobišao par mjeseci posta jer voliš da napuniš guzicu mesa.

Ma ti si pravoslavac sa velikim P
    Post je totalno nebitan za danasnje Hriscane bilo koje vjeroispovjesti. Bitan je kompleksasima koji bi da nadju razlog da predstave sebe kao vece vjernike od komsije. A takvih imas koliko hoces. Za Hriscantvo je danas dovoljno da vjerujes u Isusa da ti se prizna status vjernika. Pa jos ako kazes da si se pokajao za grijehe ti si na konju! Eto karte za raj. To je ujedno i glavni razlog zasto se veliki broj ljudi u nerazvijenim zemljama poput nekih africkih posle par godina provedenih u Islamu vracaju u Hriscanstvo. Sve je stvar marketinga. Nemaju ljudi ljeba da jedu i zive kao stoka a Muslimani im namecu hiljadu nekakvih obaveza da bi se spasili od pakla. Hriscani od njih traze samo da vjeruju u Isusa. I sta ce mrcenik gladni koji nema cemu da se nada u ovom zivotu da prihvati? Tuzno ali istinito. A nije ni u Crnoj Gori zavidna ekonomska situacija. Osim ako si pop. Onda ti je najveca briga u zivotu raspored automobila po danima u nedjelji i hoce li te zaboljet vrat od silnog zlata koje si okacio oko vrata.

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    I ja. Ako ne namjerno onda cisto sto se desi sigurno par puta u togu godine da se udubim u nesto pa zaboravim da jedem cio dan
    Last edited by VanjaTheMan; 29-06-15 at 22:36.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    3,595
    Thanks Thanks Received 
    6,855
    Thanked in
    3,587 Posts

Quote Originally Posted by SpongeBob View Post
    Moje je mišljenje da “kultura” (odgovorio iz kulture) koju pominješ nije to, nego da je pravilniji odabir tačnog izraza termin “teatralnost”. Sad ipak dolazimo do najbitnijeg a sam si načeo pitanjem: “ako ne vjerujem u te stvari, zašto pitaš” ja bih nastavio “ako ne vjeruješ zašto si na temi”, daleko od toga da mi smetaš i da te tjeram ili šta slično, vidiš kako se fino ispričamo? Ipak neki iskreniji odgovor mi treba ovđe.
    Kao sto rekoh u par navrata, nisam nikad bio na ovom podforumu uopste jer sam nekako imao osjecaj kako ide prica i kako se odvija situacija... Ispostavilo se da sam bio u pravu i da bi sebe uveliko postedio (sto se tice vremena prije svega) da nisam ni ulazio... Dosao sam tako sto je bila jedina tema za odgovorom u neke sitnije sate (tipa 2-2ipo ujutru) pa kad sam vidio neke odredjene napise (da ne kazem gluposti) nisam mogao a da ne napisem nesto... Vjerujem da je tako bilo, sigurno bi se samo reklo kad bi vidio svoj prvi post na temi nego opet... davno to bijase, ne trazi mi se po 30-ak strana... Jel' to dovoljno iskreno? Treba li jos nesto?

Quote Originally Posted by SpongeBob View Post
    Ipak događaj nije samo paljenje plamena, plamen je drugačiji rekoh ranije, partrijarh nema ništa na sebi, osim bijele odore, provjerili ovi oni, policajci itd. Sam događaj koji obuhvata sve pomenuto i ono preskočeno je u stvari događaj o kome se radi. Preskočeno? Ljudi govore da ima manifestacija i spolja, na nebu krst, tračak svetlosti ili munja zavisno od verzije s neba ka crkvi, veliki broj ljudi, to je ono što ovđe inspiriše. Sama ovakva ideja (ako me razumiješ) je ono o čemu bi možda trebali porazgovarati?
    Evo par licnih pitanja koja ce mi priblizit' tvoj stav prema 'svetom plamenu'... Najprije... da li si stvarno bio tamo? Izgledalo je kao da jesi, makar sam tako ja shvatio... Ako je tako, idemo dalje... Dok si bio tamo, da li si vidio da "ovi, oni, policajci" pregledavaju patrijarha? (ja nisam) Da li si vidio da je plamen drugaciji? (ja nisam iako je ovo subjektivni osjecaj te je i samo pitanje bezveze medjutim i sama konstatacija "plamen je drugaciji") Pricas o manifestacijama spolja... Jesi li vidio na nebu krst? (ja nisam) Jesi li vidio tracak svjetlosti? (bilo je zvijezda, kao i svake noci, nista neobicno) Jesi li vidio munju? (rekoh, bilo je zvijezda pa munja nije moglo da bude)

Eto, podjeli svoje iskustvo, volio bi da ga cujem ali iskreno. Razmisljajuci glavom a ne srcem ili sta vec.

Pomenuo si i veliki broj ljudi... ogroman. A eto, ja nikoga ne vidjeh da pokazuje prema nebu i vidi krst, munju ili nestro trece...
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Da postoji pregledno:

Višednevni:

Veliki post i Strašna sedmica, od 13. marta do 29. aprila
    Petrovski post, od 26. juna do 12. jula
    Velikogospojinski post, od 14. avgusta do 27. avgusta
    Božićni post, od 28. novembra do 6. januara

Jednodnevni:

svaka sreda i petak osim u vreme trapavih sedmica
    Krstovdan - uoči Bogojavljenja, 18. januar
    Usekovanje glave sv. Jovana Krstitelja, 11. septembar
    Vozdviženje Časnog Krsta - Krstovdan, 27. septembar

Trapave sedmice (kada se ne posti)

sedmica iza nedelje Mitra i Fariseja, od. 20. do 25. februara
    Siropusna sedmica, od 6. do 11. marta
    Svetla sedmica (posle Vaskrsa), od 1. do 6. maja
    Duhovska sedmica (posle Duhova), od 18. do 24. juna
    od Božića do Krstovdana, od 7. do 17. januara

http://www.spc-altena.de/latein/eben..._hs4_us01.html
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Moj cilj je samo da dodjem do istine. Za sad ne vidim nijedan racionalan razlog da vjerujem da je prica o plamenu pravo cudo. A pominjalo se na forumu u vise navrata. Mene ta prica vise i ne zanima jer nikad nista novo ne cujem vezano za nju. Prevrnem ocima svaki put kad je vidim. Jos samo fali da neko na temi za Islam ponovo postavi slike photoshopovanih divova i ova godina je komletna sto se tice ponovljenih prica.
    Ako te zanima vjerodostojnost price o plamenu, a i sam tvrdis da si u stanju da sam dodjes do ispravnih podataka onda ti predlazem da to i uradis. Za pocetak procitaj do kraja tekst sa linka koji sam postavio. Na dnu imas i detaljne fusnote.
    Ne ocekujes valjda da komentarisem na pricu iz sesnaestog vijeka? I taj detalj imas na linku koji sam postavio.
    Dolazak do istine? Možda je ona tamo đe je ne očekuješ, ili u varianti koju si ranije odbacio? Rekoh pogledaću link, a ako slučajno smatraš da je tekst 100% tačan, samo zato što ima fusnote, onda da ne čitam?

Rekao si da je funestis raskrinkan. Da bi bio raskrinkan mora da postoji dokaz da je uradio nesto lose ili pogresno. Postoji samo misljenje par forumasa. Nisi "dokazivao". U tome je i problem. Dao si definitivnu izjavu "raskrinkan si" kao da je cinjenica.
    Istina, rekao sam. Tačno je da postoji mišljenje par forumaša! Super, samo da razradim ovu NVO.
    Zašto MORA postojati dokaz da je raskrinkan, jel zato što ga ti očekuješ, podrazumijevaš? Možda drugi ne misle tako, mislim možda ne podrazumijevaju tu riječ kao defitivnu izjavu. Gramatičke ili druge, možda lingvističke zavrzlame?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Phénix View Post
    Mislim da ste previse bezobrazni na ovu temu tutto kompletto . Ego: jer svaki tvoj post je ponizavajuce za ostale ne-istomisljenike. @Gandalf takodje malo preterivanja. Ja ovde jedino nadjoh ok @VanjaTheMan-respect. I javi se i Raquel normalno kao vjernica-respect takodje.
    Izvinjavam se na tako negativnom utisku što napravih, eto daću sve od sebe da se ubuduće popravim, ispravim i ne ponašam kao do sada. Praštaj.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Mislim da nas pitanja ove vrste nece dovesti blize razumjevanju onih koji vjeruju u bilo sta. Ovakva pitanja su usmjerena ka raskrinkavanju onih koji vjeruju. Da li je cilj poreci ili razumjeti?

Kad dobijes odgovor "klanjam se jednom" ili "klanjam se dva puta" kakav ces zakljucak izvuci? Kakav mozes izvuci? Nikakav. Zasto? Jer je pitanje besmisleno za spoznaju, a smisleno za poricanje.

Oduvjek me intrigirala ta iskra koju vidim kod vjernika. Odakle potice? Koja joj je svrha? Uzrok? Znam odgovore ali svejedno volim da posmatram put koji prolaze. Kod ateista toga nema. Kod njih nema nicega. Jedna praznina. Lagao bih kad bih rekao da mi ih je zao. Svejedno mi je.

Nego ne znam zasto ovo napisah i zasto bas tebi. Vjerovatno zbog pitanja ili tvog nicka. Feniks. Znas li da je na americkoj zastavi prvobitno feniks prikazan? Pitanja su izdigla ljudsku rasu, a pitanja ce je i unistiti. Ima pitanja i pitanja. Ja volim samo ova prva.
    Ovi ovako, oni onako, a da li je dozvoljeno pitati i eventualno dobiti odgovor đe nam je Caesar? Kome će se privoljeti carstvu on?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ma ti si brilijantan tip. Toliko je zabavno čitati kako se koprcaš.

Da li si ti na video u kome se kaže da 13 zemalja sprovode smrtnu kaznu nad ateistima rekao "Bravo im ga" ? JESI !!!!
    Srećom to je bilo prije par strana pa ne možeš izbrisati dokaze da nema razlike između tebe i onog koji diže "krivovjernike" u vazduh. Zapravo si daleko gori jer si za razliku od tih fanatika koji znaju samo za svoju pećinu ipak odrastao u nekoj civilizaciji i ideš na širom planete poznati i "respektabilni" univerzitet
    Vidi, tebi je dozvoljeno sve, osim da mi diraš moj univerzitet. Sve mi radi ali to nemoj nikako, tu sam strašno ošjetljiv. Nemoj da ti se ovo više ponovi! (ha ha ha)

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Prekidajte post ako vas to cini da ste ljuti i prgavi. Ljudi znaju da postanu takvi kad su gladni, ne dopustajte. Nista to nije ako pravilno nakon toga ucinite pa djelo neko dobro napravite.

Nahranite nekog sa sobom ako ocete da izadjete potpuno cisti iz posta kojeg ste sebe zacrtali a ne ispunili. Ako nisi imucan nije grijeh glad utolit i molitvu ucinjet. Veci je grijeh bijesan bit. Ti mali grijesi ako se ne ponavljaju nijesu problem.

Bog je rekao koji mu je post po volji, ne taj da covjek sebe muci, no da okove zarobljenima otvore, da pravdu ubogome daju, da pomogu sirotog i potlacenog. I da ce se takvi prozvati" Graditelji, otpravitelji starih razvalina i puteva ljudskih."

Bog voli one koji dobra djela cine i On je njihov zastitnik. On njih strpljenju i znanju poducava.

A to sto covjek nikad nema dovoljno strpljenja pa su cak i vjerncici i Poslanici uzvikivali: Kad ce nam vec pomoc Allahova doci.

I docekali su je.

Vjernike cesto muka zadesi, ali ih iz svih Bog izbavlja.

Neda Bog covjeka koji u Njega vjeruje.

Nije Bog dao Isusa da ga razapnu i ubiju, no ga je uzeo sebi i od nevjernika spasio. Kuran je to potvrdio.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    33 Posts

Sta nas edukujes ? Sta si rekao sa ovim nekim drugim forumskim postovima ?

Kazes da si strogi pravoslavac i postis 3 dana u godini ? O cemu pricas ti odje. No mi te zao opet te digosmo na sprdnju.

nego

Desi se da postim i vise od ta tri NAJBITNIJA dana za post, ali se nikad nisam omrsio na ova tri dana. Dugi post nije obavezan, to mozes da pitas svako svesteno lice, za njih je bitno za ljude koji nisu svestena lica nije bitno, to je stvar osobe, nije post samo ne omrsiti se nego te dana da provedes u molitvni, naravno ne cijeli dan ali je bitno da se molis tih dana. Danas vecina koja praktikuje veliki post to radi iz zdrastvenih razloga ili im top dodje kao dijeta i ciscenje organizma sto je totalno pogresno. Ja npr postim uvijek 3 dana koja sam nabrojao i tih dana se dosta puta molim, tako da bukvalno shvatanje vecine stvari koje vama odgovaraju da bi nama ili konkretno meni napakostili ne valja vama prije svega, a ja vam ne zamjeram a ako sam vam zamjerio oprostio sam vam odma posle toga.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Čovjek bi čitajući tvoje postove pune fanatizma rekao da si neko ko se pridržava svoje vjeroispovjesti, a ti si jadan pravoslavac kad se ne pridržavaš Velikog posta. No ne brini se. Svaki hrišćanski (pogotovo pravoslavni) vjernik je takav
    Čovječe Rakun zna za veliki post! Kakvo iznenađenje! Kakvo otkrovenje, a ja mislio nevidljive mačke itd. Ova druga rečenica veze nema, ja gledao na sliku, pravoslavnog vjernika koji posti upravo veliki post! Zamisli!

Pa to nije ispravno jer da si pravni vjernik postio bi svake srijede i petka, Veliki post Vaskrsnji 7 nedjelja, Bozicnji post 40dana, Bogorodicni post 40 dana itd. A ti si odabrao 3 dana i ti si strogo pravoslavac a bjeale tamo
    Gandalf, broj dana se ne što ne slaže a i fali ti poneki post. Inače ok si. Svako posti koliko mu to mogučnosti dozvoljavaju, a najprije koliko ima volje.

Ti ces da mi kazes i da me naucis kakav sam ja pravoslavac i vjernik.
    Biga, Rakun je tu samo da neprekidno pokušava da te isprovocira nešto, zato ga stavi na "ignore" i on je onda ok.

Pa sam si osudio muslimane koji ne klanjaju svih 5 namaza i muslimanke sto ne nose hidzab.
    Nazivas sebe pravim pravoslavcem a postis 3 dana od 130. I to sam izaberes kad ces da postis. Strogo pravoslavno, samo nechural bajo
    Raspirivanje mržnje na vjerskoj osnovi, a kud se đede bratstvo i jedinstvo?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Pravoslavci imaju rekao bih simpatican post. Jer ipak smijete jesti ponesto jel? nije vam zabranjeno sve....

Dok npr Ramazan koji traje 30 dana, i evo vec treca godina da ide u sred ljeta od 2 i po poslije ponoci do 8 i po na vece, ne smije se niti piti, jesti, kupati se, koristiti prljave termine, gledati provokativne zene itd...

To se prijatelji zove pravi post, jer Bog nagradjuje vjernike posebno za Ramazan.

To ja radim vise od 15 godina, nema jednog dana da nisam postio za Ramazan, nadam se da ce mi dragi Allah prifatiti post, dove i namaz, meni i svim iskrenim vjernicima Islama.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

De si, Rookie...

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Nasi su djedovi, sigurni budite, pravu slavu davali Bogu.

A imamo li mi pravo da se zovemo pravo slavni Hriscani to je drugo pitanje.

Oni su svoju Bibliju stampali - cetvorojevandjelje.

I To kad!

Thanks Thanks Given 
    5,118
    Thanks Thanks Received 
    9,231
    Thanked in
    4,468 Posts

bozemioprosti, da se ne okupam...
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by MadMax View Post

To ja radim vise od 15 godina, nema jednog dana da nisam postio za Ramazan, nadam se da ce mi dragi Allah prifatiti post, dove i namaz, meni i svim iskrenim vjernicima Islama.
    takbir allahu akbar risalat ya rasulullah haidar ya ali
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Druga knjiga Enohova je nadjena u Beogradu, zovu je slovenski Enoh.

A sta oni pricaju nama o slovenima.

A ima li iko prevod "cetvorojevandjelja"?

Jeli to iko ikad preveo? Moze li se naci traga tome? Aj ako iko zna nek podijeli.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Raquel View Post
    De si, Rookie...
    Kad je Ramazan ti ne smijes na ulicu izlaziti jer se ne smiju izazovne zene gledati i na grijeh navodis. Zbog moje rodice i njenog minića pola će Pg u paklu zavrsiti

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    Nekad se pitam čitaš li ti uopće što se piše ili samo onako...

Quote Originally Posted by MadMax View Post
    Pravoslavci imaju rekao bih simpatican post. Jer ipak smijete jesti ponesto jel? nije vam zabranjeno sve....

Dok npr Ramazan koji traje 30 dana, i evo vec treca godina da ide u sred ljeta od 2 i po poslije ponoci do 8 i po na vece, ne smije se niti piti, jesti, kupati se, koristiti prljave termine, gledati provokativne zene itd...

To se prijatelji zove pravi post, jer Bog nagradjuje vjernike posebno za Ramazan.

Poslije 8:3o se kupaj koliko oJ

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Kad je Ramazan ti ne smijes na ulicu izlaziti jer se ne smiju izazovne zene gledati i na grijeh navodis. Zbog moje rodice i njenog minića pola će Pg u paklu zavrsiti
    Ja mogu, nikad nisam voljela biti femme fatale. Nikad minići, šortsići... ništa. Smjerna, uvijek.
    Last edited by Raquel; 29-06-15 at 23:35.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Post je totalno nebitan za danasnje Hriscane bilo koje vjeroispovjesti. Bitan je kompleksasima koji bi da nadju razlog da predstave sebe kao vece vjernike od komsije. A takvih imas koliko hoces. Za Hriscantvo je danas dovoljno da vjerujes u Isusa da ti se prizna status vjernika. Pa jos ako kazes da si se pokajao za grijehe ti si na konju! Eto karte za raj. To je ujedno i glavni razlog zasto se veliki broj ljudi u nerazvijenim zemljama poput nekih africkih posle par godina provedenih u Islamu vracaju u Hriscanstvo. Sve je stvar marketinga. Nemaju ljudi ljeba da jedu i zive kao stoka a Muslimani im namecu hiljadu nekakvih obaveza da bi se spasili od pakla. Hriscani od njih traze samo da vjeruju u Isusa. I sta ce mrcenik gladni koji nema cemu da se nada u ovom zivotu da prihvati? Tuzno ali istinito. A nije ni u Crnoj Gori zavidna ekonomska situacija. Osim ako si pop. Onda ti je najveca briga u zivotu raspored automobila po danima u nedjelji i hoce li te zaboljet vrat od silnog zlata koje si okacio oko vrata.
    Baš morbidno crna slika! Vidiš ima ponečeg ovđe u čemu se ne slažem s tobom. Post ima neku funkciju, namjenu ili svrhu u religioznom životu, on je sredstvo ili alat, ne bi trebalo je cilj sam po sebi. Opis hrišćanstva je maksimalno uprošćen, čak toliko da to počinje da vrijeđa, ali ok, ti tako misliš, tvoje pravo. Neđe sam davno iste ove opise čitao samo su bili vezani za rimokatolike, a autor je bio onaj prvi protestant.
    Tužni su i ovi opisi sveštenika, možda ima i takvih ali dok god postoji mogućnost da makar jedan nije takav, ne vjerujem ti. Poenta je zahtjev da se malo razveseliš, crno misliš, crno zboriš, ne valja.

I ja. Ako ne namjerno onda cisto sto se desi sigurno par puta u togu godine da se udubim u nesto pa zaboravim da jedem cio dan
    Ovo su neki medicinski poželjni momenti?

Thanks Thanks Given 
    5,118
    Thanks Thanks Received 
    9,231
    Thanked in
    4,468 Posts

Quote Originally Posted by Raquel View Post
    Nekad se pitam čitaš li ti uopće što se piše ili samo onako...

Poslije 8:3o se kupaj koliko oJ
    Cekaj, da ustanem ujutru ne okupam se nego izadjem na posao vratim se i cekam pola 9?
    Sprdas li se to?
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by goozica View Post
    Nisi shvatila sestro, imas fore od 6 sati da se jedes, napijes, istusiras... naravno i sex da upraznjavas ali se mora procistit covjek tusiranjem prije nego post pocne...

Islam, Kuran, konekcija sa Bogom je jedini pravi put covjeka. Sve ostalo je propast.

Ljudi masovno prelaze danas u Islam, zato lobisti, masoni i ostali saradnici koji rade za djavola pokusavaju unistiti Islam ali ne mogu jer ne daje Bog.

Elhamdulilah, srce mi je puno kad vidim da i ovdje ima ljudi u Islamu.

Jedan mi je drug sa sjevera, pravoslavac, srbin presao u Islam.

Kad nekoga Bog zeli uzeti za sebe, tako i biva... kad se samo sjetim kakav je bio dok je bio u zabludi, nacionalista... Elhamdulilah

Page 38 of 121 FirstFirst ... 283435363738394041424888 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)