Fidel, da kratimo tekst, imaš pravo.
Ovo za nadimak stekao si pogrešan utisak da (ne smeta mi), tu ti je blizu i objašnjenje termina “podozrenje” wiki i google su nepouzdani kad su ovakve stvari u pitanju, religija to mnogo bolje radi, termin “sumnja” je presitan za podozrenje, znam od ranije, hvala na sugestiji.
Moje je mišljenje da “kultura” (odgovorio iz kulture) koju pominješ nije to, nego da je pravilniji odabir tačnog izraza termin “teatralnost”. Sad ipak dolazimo do najbitnijeg a sam si načeo pitanjem: “ako ne vjerujem u te stvari, zašto pitaš” ja bih nastavio “ako ne vjeruješ zašto si na temi”, daleko od toga da mi smetaš i da te tjeram ili šta slično, vidiš kako se fino ispričamo? Ipak neki iskreniji odgovor mi treba ovđe.
Ovo za plamen na početku si me zbunio, nebitno, čitam dalje.
Aha, papa je u pitanju, vjerujem ti svako slovo, ipak ovo je papa rekao/uradio, čak vidim zabranio da se prisutvuje, ali znamo đe rimokatolici stoje tokom ove ceremonije? Dal možda ljubomora govori iz njega? Može se pretpostaviti imajući u vidu opis događaja sa stubom oko 300 godina kasnije, beše li? Naravno ne mora bit tačno, samo kao ideju pominjem.
Naučno objašnjenje je ok, svi znamo za bijeli fosfor. Moguće je nešto tako improvizovat.
Ipak događaj nije samo paljenje plamena, plamen je drugačiji rekoh ranije, partrijarh nema ništa na sebi, osim bijele odore, provjerili ovi oni, policajci itd. Sam događaj koji obuhvata sve pomenuto i ono preskočeno je u stvari događaj o kome se radi. Preskočeno? Ljudi govore da ima manifestacija i spolja, na nebu krst, tračak svetlosti ili munja zavisno od verzije s neba ka crkvi, veliki broj ljudi, to je ono što ovđe inspiriše. Sama ovakva ideja (ako me razumiješ) je ono o čemu bi možda trebali porazgovarati?
Ovaj ti je post mnogo bolji od predhodnih, dopada mi se, makar zato što je “horseless”, a i prikazuje neku dobru volju, napredujemo

Reply With Quote
PopCorn

Bookmarks