Page 124 of 1402 FirstFirst ... 24741141201211221231241251261271281341742246241124 ... LastLast
Results 3,076 to 3,100 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Gledam sad kanal 5 TV Makedonije - Dnevnik .. i pici spica sa najnovijim vijestima - CG ODBILA DOGOVOR O SMANJENOJ CIJENI ROMINGA U REGIONU.. Olala sto se cini... Imaju Crnogorci novca ... Luksuz k'a benzin.

Hvala Lepo

I ovde papreno
    ZA TURISTE NEMA NI JEFTINIJEG ROMINGA

Upravni sud Crne Gore ukinuo je međudržavni sporazum o nižoj ceni rominga u CG, BiH, Srbiji i Makedoniji za građane tih zemalja koji bi trebalo da stupi na snagu 30. juna. To znači da roming u toj državi neće pojeftiniti, ali će crnogorski državljani koji otputuju u susedne zemlje moći jeftinije da telefoniraju.
    Hvala Lepo
    I dobih uvrede na moj racun olala.. Bez ikakve cenzure .. Pravilnik ovo-ono...
    I pored odluke Upravnog suda roming ipak jeftiniji

Komentari (0)A A A

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost EKIP donijela je danas novu odluku o utvrđivanju dinamike snižavanja cijena rominga, koju su od sjutra dužni da primijene operatori javnih mobilnih komunikacionih mreža na teritoriji Crne Gore.
    Ilustracija

EKIP je odluku o snižavanju cijena rominga donio iako je Upravni sud Crne Gore prethodno presudio da međudržavni sporazum, koji su prošle godine potpisale Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina BiH i Makedonija, o postepenom snižavanju cijena rominga u naredne tri godine, nije u skladu sa interesima operatera.

Crnogorski operateri Telekom i Telenor žalili su se ranije Upravnom sudu i ukazali na činjenicu da međudržavni ugovor sa zemljama regiona nije ratifikovan u crnogorskom parlamentu. Upravni sud je usvojio te žalbe, prenosi agencija MINA-business.
    Sporazum ipak sjutra počinje da se primjenjuje.
    Savjet EKIP-a je danas na sjednici donio novu odluku, koja je, kako tvrde, usklađena sa međudržavnim sporazumom, pa odluka Upravnog suda ne odlaže njegovu primjenu.
    U obraloženju odluke navodi se da je regulator cijenio presudu Upravnog suda od 12. juna ove godine, kojom je poništena odluka EKIP-a iz marta, a posebno stav iz obrazloženja presude da po stanovištu tog suda nema zakonskog utemeljenja za donošenje pomenute odluke.

“EKIP prihvata pomenuti stav Upravnog suda s tim što smatra da je sud cijenio zakonski osnov koji je Agencija navela prilikom donošenja odluke, a da nije pošao od opšte konstatacije da uopšte ne postoji pravni osnov za donošenje odluke”, kazali su iz EKIP-a.

Iz tog razloga, kako su naveli, Agencija je za donošenje odluke navela isključivo odredbe zakona o elektronskim komunikacijama i o zaštiti potrošača, koje su osnov za donošenje iste, jer te odredbe, kako su objasnili, nijesu bile predmet ocjene Upravnog suda.
    Iz EKIP-a su kazali da na osnovu toga proizilazi da je pravni osnov odluke sadržan u citiranim odredbama zakona o elektronskim komunikacijama i o zaštiti potrošača i da je irelevantno da li je Sporazum o sniženju cijena usluga rominga ratifikovao crnogorski parlament.

U obraloženju odluke koju je danas donio Savjet EKIP-a navodi se da je regulator saglasno praksi zemalja Evropske unije EU i obavezama i nadležnostima propisanim Zakonom o elektronskim komunikacijama utvrdio da cijene mobilnih telekomunikacionih servisa Crnogorskog Telekoma, Telenora i M:tela u romingu ne odgovaraju njihovoj troškovnoj zasnovanosti.

“To posebno imajući u vidu činjenicu da su pojedini operatori ponudili svojim korisnicima u pojedinim paketima, koji se ograničavaju samo na mreže operatora u istom vlasništvu u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Makedoniji, cijene koje su znatno niže od cijena telekomunikacionih servisa u romingu u mrežama drugih operatora u tim zemljama”, kazali su iz EKIP-a.

Takav način obrazovanja cijena u suprotnosti je, kako tvrde, sa principima utvrđenim Zakonom o elektronskim komunikacijama.

EKIP je, kako tvrde njeni predstavnici, pošla od mogućnosti propisanih Zakonom o elektronskim komunikacijama, kojim je regulatoru dato diskreciono pravo da, ako ocijeni da postoje bitne i trajne barijere u tržišnoj konkurenciji, može operatorima naložiti pojedine mjere kojima se isti obavezuju na kontrolu maloprodajnih cijena.

"Pri tome, Agencija je pošla od prava potrošača propisanim Zakonom o zaštiti potrošača koji je propisao da su elektronske komunikacione usluge, usluge od javnog interesa i kao osnovni princip odredio pristup i korišćenje usluge od javnog interesa pod jednakim uslovima i bez diskriminacije", zaključuje se u obrazloženju odluke.

Bjese nesto o "lupetanju".. eto

Quote Originally Posted by Maja View Post
    A dje prepametnima da objasnjavam o EU zakonima i zapadu, kad ionako CG mozak ko kupus u rasolu - komunizmu.. ...

p.s. Rekoh da ce se samo ukazat'...

Hvala Lepo

Last edited by Maja; 29-06-15 at 21:30.

Thanks Thanks Given 
    1,018
    Thanks Thanks Received 
    4,104
    Thanked in
    2,313 Posts

Недавно пођоше Цетињани за Катар да играју...морају се стварати услови за спорт да би дошло до резултата.
    Људи из ЦГ играју за Србију, али има и доста обратних примјера, и то је прије свега послиједица раздвајања једног система.
    Људе је у 90% случајева опредјељивало лично дупе, односно интерес и ништа друго.

Што се тиче Х.Новог, ради се о типичном дођошком граду, у којем добар дио људи баш и нема неку велику традицију емотивног везивања са Црном Гором, и тамо се доста мора радити на изграђивању тог државотнорног менталитета али на један нормалан начин.

Мене само боли што у се у спорт најмање улаже у срединама које имају доказани државотворни менталитет.Рецимо толико се новца потрошило на отворени базен у Х.Новом, и није ми криво, да ми Новљани не замјере.
    Али да се разумијемо, било је приоритетнијих базена, прије свега обнова оних затворених у Котору (који се распада), у Никшићу, па чак и онај у Морачи, и вјерујем да се све то могло завршити са тим новцем.
    Овако мјесто пет затворених базена, имамо два ипо и два отворена која се слабо користе за спорт.И не би морали да мислимо на базу за ватерполо.

Но овој власти је битно само изборе добит и ништа више.

Што се Шофровог текста тиче, једини мој коментар би био да не треба жалити за просутим млијеком.
    Last edited by BAR; 29-06-15 at 21:31.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by raza View Post
    Nije tacno da doticni igraci vole Srbiju.U pitanju je cinjenica da mrze ovakvu Crnu Goru.Zasto je mrze? Zato sto smo mi odrasli na pricama da je Gavrilo Princip bio heroj,da je Srbija nama sestrinska zemlja a Srbi bratski narod,da smo voljeli Jugoslavije i htjeli je braniti po svaku cijenu.

Danasnji nasi politicaru su pljunuli na sve to,i onda roditelji ovih sportista savjetuju djecu da igraju za Srbiju.Ne osjecaju pripadnost Crnoj Gori.Ne iz nacionalnih razloga,vec iz politickih.
    ovo si rekao vise nego tacno.znam dosta ljudi koji imaju bas takav pristup vaspitanju svoje djece...

Thanks Thanks Given 
    1,560
    Thanks Thanks Received 
    2,172
    Thanked in
    1,038 Posts

pustimo se otomanske imperije,svi su ovi momci i djevojke rodjene u crnoj gori,pa tek onda u sfrj,srj,scg...

licno me boli briga za sofra,ali neka je napisao dobar tekst.

a sto se tice gavrila principa,ne mislim da to sto je milo rekao da je terorista znaci da treba da odbijamo da igramo za drzavu u kojoj smo rodjeni.
    uostalom,svi ovi su odlucili igrat za srbiju jos prije nego sto je to milo izgovorio

a inace,bez neke zelje da otvaram tu temu,kako se danas zove osoba koja izvrsi atentat na nekog drzavnog zvanicnika?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nebojsu Sofranca je na 3. kanal(nekadasnji Moj Treci) licno zaposlio Predrag Bulatovic neke 1996-97.godine.Imali su poznanstvo,mozda politicko, iz KAP-a,jer je tamo radio P.Bulatovic.

Sofro je bio ultra Jugosloven(i sve sto ide uz to),pa kad je Milo uzeo vlast preorjentisao se i promijenio curak.Sad je spao na grane da Principa naziva teroristom.Bijednik.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Vazda bilo "grizi ruku koja ti pomogne".. Prva sansa i drugu ce sledecem na listi pomagaca...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    1,560
    Thanks Thanks Received 
    2,172
    Thanked in
    1,038 Posts

nije odje prica o sofru,ni o gavrilu principu,ne znam zasto potenciras tu pricu.odje je naceta tema o crnogorskom sportu,tj. crnogorskim igracima,koji su iz ovog ili onog razloga otisli da igraju za druge reprezentacije(nebitno je li to srbija ili neka druga).

nego,nije ni bitno,ionako smo mali,tesko da mozemo sto znacajnije napraviti u sportu,iako recimo u kosarci imamo ekipu kojoj bi pozavidjelo pola svijeta,jos kad se uzme u obzir da imamo samo 600 000 stanovnika...ali koga jos boli briga za cg reprezentaciju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    pustimo se otomanske imperije,svi su ovi momci i djevojke rodjene u crnoj gori,pa tek onda u sfrj,srj,scg...

licno me boli briga za sofra,ali neka je napisao dobar tekst.

a sto se tice gavrila principa,ne mislim da to sto je milo rekao da je terorista znaci da treba da odbijamo da igramo za drzavu u kojoj smo rodjeni.
    uostalom,svi ovi su odlucili igrat za srbiju jos prije nego sto je to milo izgovorio

a inace,bez neke zelje da otvaram tu temu,kako se danas zove osoba koja izvrsi atentat na nekog drzavnog zvanicnika?

Nepustimo se O.Imperije.SLusajuci tebe,svako ko je rodjen u njoj je trebao braniti tu drzavu.Drazvu volis ili postujes onoliko koliko ona postuje tebe,bez obzira na rodjenje.Jevreji su rodjeni u Njemackoj,bili gradjani te zemlje,pa ih je drzava poubijala.Jesu li trebali postovati takvu drzavu? Naravno da nisu.

Ova drzava smatra Principa teroristom,Kosovo je priznala,krivi Srbe za bukvalno svo zlo na prostoru ex-yu, njegosa je proglasila za genocidnog pisca i izbacila ga iz programa,Svetog Petra ne smatra svecem vec obicnim covjekom.

Ti pola od ovoga ne razumijes,i sto ce tebi onda,moj dobri prijatelju,da se ti mijesas u ove nase odnose i nesuglasice?Ja tebi ne sugerisem jesi li ti Bosnjak,Musliman ili Albanac,iako je granica vrlo tanka.

Thanks Thanks Given 
    1,560
    Thanks Thanks Received 
    2,172
    Thanked in
    1,038 Posts

Ti pola od ovoga ne razumijes,i sto ce tebi onda,moj dobri prijatelju,da se ti mijesas u ove nase odnose i nesuglasice?Ja tebi ne sugerisem jesi li ti Bosnjak,Musliman ili Albanac,iako je granica vrlo tanka.
    ti si vec bio registrovan(i banovan),poznata mi je tvoja prica.

to sto sam musliman ne znaci da necu braniti interese drzave crne gore i crnogorskog naroda(cijelog),a te nesuglasice koje imaju crnogorski pravoslavci moraju oni da rijese,tu se mozemo sloziti.isto tako i muslimani/"bosnjaci" crne gore.

no,iako mi nije bila namjera,izgleda da je ovo bilo neminovno,da se neko pojavi sa pricom o politici,podjelama itd. a poceli smo o sportu i nasoj (sportskoj) tragediji...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

To za Principa je glupost, kao i mnogo sto sta.. To bi bilo kao da sad iz ove perspektive ocjenjujemo Francusku kao okupatora zbog Napoleona, pa Turke nasim visevjekovnim okupatorima, Srbiju kao okupatorsku zbog kukavicluka nekih Crnogoraca, itd.. itd.. Sve se to moze preslikati, ali glupo je i treba ostaviti vremenu - istoriji, oprezu i nista vise... Sadasnje vrijeme je za sadasnju procjenu. Proslost - proslosti.
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ti si vec bio registrovan(i banovan),poznata mi je tvoja prica.

to sto sam musliman ne znaci da necu braniti interese drzave crne gore i crnogorskog naroda(cijelog),a te nesuglasice koje imaju crnogorski pravoslavci moraju oni da rijese,tu se mozemo sloziti.isto tako i muslimani/"bosnjaci" crne gore.

no,iako mi nije bila namjera,izgleda da je ovo bilo neminovno,da se neko pojavi sa pricom o politici,podjelama itd. a poceli smo o sportu i nasoj (sportskoj) tragediji...

Hoces li braniti interese Crne Gore uz krstas barjak kao drzavnu zastavu?Je l bio je stavio kuci na zid?
    To je bila nasa legitimna zastava,a ova danasnja je izmisljotina politicara.

Slazes li da opet Krstas bude crnogorska zastava?

Thanks Thanks Given 
    1,560
    Thanks Thanks Received 
    2,172
    Thanked in
    1,038 Posts

heheh,nisam ja opterecen time.imam majicu sa krstas barjakom kuci(sa fudbalske utakmice reprezentacije crne gore),imam neke stvari koje sam uzimao pod ostrog,imam biblju...

a inace,krstas barjak nikad u istoriji nije bio drzavna zastava crne gore,ili se varam?

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,222
    Thanked in
    1,560 Posts

malo mi je ljepša zastava od ove čisto estetski gledano
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    1,018
    Thanks Thanks Received 
    4,104
    Thanked in
    2,313 Posts

To je bila nasa legitimna zastava,a ova danasnja je izmisljotina politicara.
    Измишљотина политичара је свака државна застава па и крсташ барјак.Ствар је у томе волиш ли ти то што та застава симболизује или не.И ту је крај свих расправа.

А што се тиче те вазда угрожене политике, њој смо ми Црногорци најмилији кад смо најжешћи Срби, кад нам је Држава сведена на 28. изборну јединицу.Све остало је издаја, славили ми Принципа или не.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    1,560
    Thanks Thanks Received 
    2,172
    Thanked in
    1,038 Posts

ali ljudi,nikad mi nece biti jasne osobe koji poginuse za krst casni i slobodu zlatnu,a ne znaju dje se crkva nalazi,ejj.ima li objasnjenja za te ljude?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

ne znam al kad pomenuste Krstas,nema boljeg barjaka na svijet,jos ono sa Vucjeg dola.....uh,ne moze bit bolji osjecaj.....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

heheh,nisam ja opterecen time.imam majicu sa krstas barjakom kuci(sa fudbalske utakmice reprezentacije crne gore),imam neke stvari koje sam uzimao pod ostrog,imam biblju...

a inace,krstas barjak nikad u istoriji nije bio drzavna zastava crne gore,ili se varam?
    A ne,ti si jedan demokrata,legalista i rodoljub koji voli drzavu,a politika ga ne zanima.
    Dok sam ja banovani nacionalista i ******,koji mrzi sve crnogorsko i muslimansko.

Toliki sam anticrnogorac da patoloski mrzim Cetinje,pa sam zato svaki vikend na Lovcenu kod Njegosa,Svetog Petra itd. Ides li ti na Lovcen,posto volis Crnu Goru?

Thanks Thanks Given 
    1,560
    Thanks Thanks Received 
    2,172
    Thanked in
    1,038 Posts

A ne,ti si jedan demokrata,legalista i rodoljub koji voli drzavu,a politika ga ne zanima.
    Dok sam ja banovani nacionalista i ******,koji mrzi sve crnogorsko i muslimansko.

Toliki sam anticrnogorac da patoloski mrzim Cetinje,pa sam zato svaki vikend na Lovcenu kod Njegosa,Svetog Petra itd. Ides li ti na Lovcen,posto volis Crnu Goru?
    ja sam svoje stavove odje iznio,ako me neko banuje vjerovatno ce imati razloga za to.
    to ako tebe neko smatra nacionalistom nije moja krivica

volim poci u svaki dio crne gore,od ulcinja do zabljaka

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

ali ljudi,nikad mi nece biti jasne osobe koji poginuse za krst casni i slobodu zlatnu,a ne znaju dje se crkva nalazi,ejj.ima li objasnjenja za te ljude?
    Ado,olim te,ljudi koji su ginuli,ginuli su casno,pod barjakom Crne Gore,znali su zasto i kako,i dje im se crkva nalazi,da ima objasnjenja za te ljude.Bili su i ostali Crnogorski Junaci.ovo sto si rekao moze se shvatit hm.....nadam se da si se pogresno izrazio.......

Thanks Thanks Given 
    1,560
    Thanks Thanks Received 
    2,172
    Thanked in
    1,038 Posts

nisam pricao za one koji su poginuli,nego za one sto svakodnevno "pogibaju" za pravoslavlje i hriscanstvo.
    to su ljudi koji koriste svoju vjeru kao neki izgovor,a ovamo da ih pitas kad su bili u crkvu zadnji put,ne bi znali da ti kazu.
    mislim,isto to vazi za muslimane,kao toboze religiozni,ovo ono...trt.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    А што се тиче те вазда угрожене политике, њој смо ми Црногорци најмилији кад смо најжешћи Срби, кад нам је Држава сведена на 28. изборну јединицу.Све остало је издаја, славили ми Принципа или не.
    To prosto nije tačno ali politika koja se vodi za medije itekako ima uticaja na svakodnevnicu u kojoj živimo a ona je takva da je svako protiv vlasti ili čeettnik ( Srbi ) ili mudzaaahedin ( Bošnjaci -Muslimani ) ili ustašša ( Hrvati ) ili ššipptar (Albanci ) ... najveća prijatnja su ččettnici jer ih najviše ima ... zbog toga i izjave i sve ostalo ... klasična borba za funkcije grupe ljudi sumnjivog i morala i kapitala ... u takvim okolnostima nije ni čudo što sportisti bježe ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

u redu kad je tako,onako je ispadalo mnogo ruzno.znao sam da nisi mislio tako,ovako je ok.:joyous:

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    123
    Thanked in
    61 Posts

Nepustimo se O.Imperije.SLusajuci tebe,svako ko je rodjen u njoj je trebao braniti tu drzavu.Drazvu volis ili postujes onoliko koliko ona postuje tebe,bez obzira na rodjenje.Jevreji su rodjeni u Njemackoj,bili gradjani te zemlje,pa ih je drzava poubijala.Jesu li trebali postovati takvu drzavu? Naravno da nisu.

Ova drzava smatra Principa teroristom,Kosovo je priznala,krivi Srbe za bukvalno svo zlo na prostoru ex-yu, njegosa je proglasila za genocidnog pisca i izbacila ga iz programa,Svetog Petra ne smatra svecem vec obicnim covjekom.

Sve su to "legitimni" razlozi da se zamrzi država u kojoj si rođen i "zavoli" neka druga

Nego, jesi li počeo da mrziš i tu drugu državu jer priznaje kosovska dokumenta, pasoše, granice, zakone, hapsi ti Miloševića,Mladića, Karadžića i isporučuje ih mrskom Hagu? Kakvi su tek to udarci za srpstvo. Ja da sam sa dna kace Srbin, vala bi je mrzio

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Svudje li je ista priča zbog jednog dva trola, bukvalno svaka tema.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Superhik View Post
    Sve su to "legitimni" razlozi da se zamrzi država u kojoj si rođen i "zavoli" neka druga

Nego, jesi li počeo da mrziš i tu drugu državu jer priznaje kosovska dokumenta, pasoše, granice, zakone, hapsi ti Miloševića,Mladića, Karadžića i isporučuje ih mrskom Hagu? Kakvi su tek to udarci za srpstvo. Ja da sam sa dna kace Srbin, vala bi je mrzio

Isto kao sto ti volis drzavu jer ona pljuje po Srbima i krstas barjaku. Sto vise ona pljuje na njih,tvoja ljubav prema Crnoj Gori je veca.
    Ako bi CG voljela Srbe i ustanovila krstas za zastavu,ti bi postao najveci moguci mrzitelj crnogorstva.

Page 124 of 1402 FirstFirst ... 24741141201211221231241251261271281341742246241124 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)