Недавно пођоше Цетињани за Катар да играју...морају се стварати услови за спорт да би дошло до резултата.
Људи из ЦГ играју за Србију, али има и доста обратних примјера, и то је прије свега послиједица раздвајања једног система.
Људе је у 90% случајева опредјељивало лично дупе, односно интерес и ништа друго.
Што се тиче Х.Новог, ради се о типичном дођошком граду, у којем добар дио људи баш и нема неку велику традицију емотивног везивања са Црном Гором, и тамо се доста мора радити на изграђивању тог државотнорног менталитета али на један нормалан начин.
Мене само боли што у се у спорт најмање улаже у срединама које имају доказани државотворни менталитет.Рецимо толико се новца потрошило на отворени базен у Х.Новом, и није ми криво, да ми Новљани не замјере.
Али да се разумијемо, било је приоритетнијих базена, прије свега обнова оних затворених у Котору (који се распада), у Никшићу, па чак и онај у Морачи, и вјерујем да се све то могло завршити са тим новцем.
Овако мјесто пет затворених базена, имамо два ипо и два отворена која се слабо користе за спорт.И не би морали да мислимо на базу за ватерполо.
Но овој власти је битно само изборе добит и ништа више.
Што се Шофровог текста тиче, једини мој коментар би био да не треба жалити за просутим млијеком.

Imaju Crnogorci novca ...

Bookmarks