Page 32 of 121 FirstFirst ... 222829303132333435364282 ... LastLast
Results 776 to 800 of 3013

Thread: Naš Bog je jedan

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Ovdje si SVOJ citat stavio pod MOJIM imenom. Ne znam da li je bio namjerno kvarni potez ili sta... Zbunio si me jer u jednom mahu kazes kako boga treba posmatrat' kao covjeka a u drugom kako bog ne moze da se posmatra kao covjek... Dje si pogrijesio?
    Jesam tako napisao, ideja je bila da vidiš dvije različite rečenice koje govore o istom. Nije bilo namjerno, vjerovatno sam zaboravio sebe „kvotovat“, kakav kvarni potez, ne bavim se tim sportom, niti mijenjam postove, bez ako nešto dodam odmah po postavljanju da bi bilo jasnije, a i to rjeđe. Ne, ja kažem da Boga ne možeš posmatrat ka čovjeka, ako sam suprotno ovome napisao to će bit greška u kucanju, najvjerovatnije. Znači Bog nije čovjek, niti ga možeš karakterisati niti opisivati ljudskim mjerilima. Isus ima Božansku i Ljudsku prirodu, al to je neka druga priča.

Nije kontradiktorno? Sve se savrseno slaze? Blago tebi. Primjer bozije ljubavi prema ljudima? Jel' to ista ona ljubav kad ih ubija?
    Nisi pratio priču, zato ovako govoriš i pišeš (otkriva te zadnja rečenica). Dal ulazit dalje u analizu, na tebi je da odlučiš?

Opet pitam.. koju granicu? Kako covjek da zna gdje je granica koju bog dozvoljava?
    Moj Fidel. Ovu granicu opisanu i postavljenu u prvoj zapovjesti koju Adam ne ispoštova, zatim Deset Božijih Zapovjesti koje Mojsije dobija, mislim da je sasvim dovoljno za početak! U njima su sadržane tološki sve granice koje ljudi prelaze i time glavu gube.

Za razliku od boga, ja mogu da dokazem da postojim. Svako me moze vidjet' i svako moze pozborit' sa mnom. Ako ima kakve dublje poente u tvojim redovima, ja je nisam pronasao.
    Vidiš, ja ne sumnjam čak šta više siguran sam, vrlo sam siguran da Bog sam sebi može pokazati i dokazati da postoji, slično kao što je npr. toliko puta ljudima pokazao i dokazao svoje postojanje. Imaš opise tih događaja u Bibliji.

Zivis li ti u 'danasnje doba' ili u 'doba pisanja biblije' ? Znaci sve ono sto pise treba da se gledam nekim 'drugim ocima' ? Nekim primitivnim koji razum i logiku ne poznaju? Nisam znao.
    Uz to, ako sve treba posmatrat' "drugim ocima", zasto onda treba pratit' i vodit' se onome sto pise u bibliji? Za neke stvari da, za druge ne? Jel' to taj 'sveti princip' ?
    Bravo! Ja i ti valjda živimo u danšnje vrijeme, zašto ti je onda problem da shvatiš dešavanja od onog davnog vremena kao neka dešavanja koja se razlikuju od današnjih? Ja nisam rekao “primitivnim” to su tvoje riječi, ja sam rekao da današnju “logiku” baš najvjernije ne možeš koristiti. Ja sam čak mišljenja da su ti ljudi iz tih starijih vremena bili pametniji nego ljudi danas, izražavanje, komunikacija i sporazumijevanje su im samim tim bili savršenije nego što je to danas. Mogu i da dokažem ovo jednostavnim primjerom, jel vidiš koliko vrtimo istu priču, ja u klin ti u ploču ili obrnuto, a nekad je to bilo drugačije, npr. termin “ubio ga je Bog” ljudi su shvatali, razumijevali tačno i precizno, a danas bi to bilo kao “taj je otpao od Boga totalno, nema mu povratka i Bog mu skrati život na zemlji, jer viđe da nema vajde od njega”.
    Simple as this!
    Stari zavjet je prva epizoda, Novi zavjet je druga, jel to teško tako shvatit? Treba danas prinositi žrtve paljenice? Mislio sam da sam ovo objasnio.

Klasicno. LOL. Makar si sam izjavio da boga niko ne moze razumjet niti shvatit'. Fair enough.
    Naravno, ako ljudi nešto znaju, Bog svakako zna mnogo više jer On zna sve, ako ti ili ja imamo svo ljudsko znanje u malom prstu, opet znamo manje od Boga. Dodatno ljudima je teško shvatiti i neki najmanji detalj u Božijoj mudrosti, što će reć, Bog je uvjek u prednosti. Ja nisam ljubomoran što je tako, dal si ti?

P.S. Ima priča o nekom kralju, caru šta li, koji je mnogo volio da ide u lov, ponosio se svojim sokolom kojeg je dresirao i sa njim lovio, neđe je tako lovio sa tim sokolom, otišao daleko od dvorske pratnje i ožednio dobro. Stiže sa sokolom do nekog izvora i viđe kako skoro pa kap po kap kalje voda sa kamena, izvadi pehar, stavi ga da se se napuni i čekaše dugačko, taman kad se pehar napuni da se može gutljaj ili dva popit, soko mahnu krilima i prosu vodu. Ovaj bi nezadovoljan ponovo podiže pehar i stavi da se puni, odmače sokola da ga opet ne prospe, al ista scena se ponovi. Treći put ovaj postavi pehar, al sad ubi sokola jer bi vrlo žedan, ostade da čeka da se pehar napuni. Taman kad se pehar napuni ono kap po kap, stigoše dvorjani i ka viđeše pehar sa vodom zavikaše, “Ne! Ta je voda otrovna!” Vidiš ovaj ne znaše da je voda otrovna al soko je znao.

Ko je sad kriv što je soko mrtav?
    Last edited by SpongeBob; 28-06-15 at 19:43.
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    3,596
    Thanks Thanks Received 
    6,855
    Thanked in
    3,587 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Ih nije to nista, sto ne spomenete pricu o momcima iz pecine, koja je spomenuta u Kuranu?

Dje su ko zna koliko godina ostavljeni bili u pecinu, i to da je neko vidio zacudio bi se veoma u kakvom su oni polozaju tu stojali toliko dugo vremena.

I kad su bili probudjeni oni vidjeshe da je neki novi narod tu i da je mnogo vjekova proslo.

I sad sto ja imam tu da recem? Nije to istina? Jer ja neznam kako je to bilo moguce? Ja nisam bio svjedok tome, ali sam bio svjedok dosta drugih prica u svome zivotu da znam da Bog prica Istinu.

Pa sad tek ovi vijek oni nadju da zamrzavanjem moze nesto slicno da se postigne. Pa sad kao znaju da je moguce to.
    Eh da je...

Svi su ljudi po tim svetim njigama zivjeli vjekovima... Jbg, bog je imao dobitnu kombinaciju za tako dug zivot ali nauka ne moze pric' bozijim kreacijama te samim tim mi jedva da imamo po koji slucaj dje ljudi navrse 100 godina...

--------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,948
    Thanked in
    1,461 Posts

Hm, zvuci kao prica koju su izmislili ljudi koji nisu znali nista o kitovima. Ali kako je to moguce ako je Biblija savrsena?
    Pitam se koji je izgovor. Mora da je neka posebna vrsta kita koju je bog stvorio bas za tu situaciju. Ili je metafora u pitanju. Postoji neki izgovor sigurno.

Quote Originally Posted by SpongeBob View Post
    Imaš opise tih događaja u Bibliji.
    Ovaj se lik sa mjesta jos nije pomjerio. Greote.
    Last edited by VanjaTheMan; 28-06-15 at 19:49.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Nemoj pogadjati jer ti slabo ide od ruke i pogadjanje i Stari zavjet. Napisali ti ono da je Isus Hrist Bog?
    Ako ti kažeš (username) onda je to 100x “sigurno” i za vjerovat! Druga rečenica, moguće da sam tako nešto napisao. Bog je jedan, ali su tri lica Božija, po hrišćanskoj tradiciji.

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Fino ti u Bibliji piše da je Isus rekao da nije došao da ukine Zakon. Ti kao jedan veliki neznaveni teolog tu njegovu rečenicu uvijaj i zavijaj koliko god hoćeš ali tako piše u stotine miliona Biblija koje su do sad štampane
    Ja ne uvijam ništa, govorim onako kako jest, uvjek možeš provjeriti kod bilo kog sveštenika, a ako tu ne budeš zadovoljan ima vladike, biskupi, pape, dako se nađe neko mjerodavan. Ja sam rekao da je svojim dolaskom na zemlju Isus Hrist potvrdio sva proročanstva proroka iz Starog Zavjeta koji su Ga najavljivali, opisivali, govorili o Njemu itd. Za koji sam to Zakon rekao da je ukinut, rekao sam da su zakoni promijenjeni. Žrtava paljenica više nema, sad se žrtve prinose, ali drugačije, drugi je mehanizam drugačija su pravila za istu stvar.
    Bukvalno čitanje teksta, kao i bukvalno prevođenje je često problematično, kud ćeš bukvalnijeg primjera od tvog teksta.

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Amin!
    Jel ovo neko pominjao Njegoša?

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ta je tradicija utkana tako sto bi glavuy okinuli onome koji im je nije ponovio o trojstvu.

Oni su na samitu u nikeji, njih svega 10% prestavnika kojih se kralju rimskom odazvase, pa su sastavili zajednicku deklaraciju na papir jer ih nije stio kralj pustiti dok to ne ucine.

A to sto se cinjelo tu to potrazite pa cete sami vidjet kako su oni to cinjeli.

I u toj deklaraciji dje je naredjeno u trojstvo da se vjeruje i u Isusa Boga oni su isli i to svakome nametali.

To je ta hriscanska tradicija.

A odje je Bogumila bilo na nasem prostoru dosta koji crkve rimske nisu prihvatali a nisu oni jedini bili.

Pa su ih nenaoruzane i bez samoodbrane ubijali Hriscane.

A vi mozete vidjet po nasima starima da su se oni pridrzavali Tore. Moji u rovca su imali savjert staraca a to je po ugledu na Toru bilo. A nisu rovcani jedini to radili.

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    ali bog je rekao da se oboje moraju ubit. i ako žena opšti sa životinjom.
    u svim opcijama se moraju ubit.
    ih koliko ima životinja medju onijema sa kojima žene opšte?! Pobit, slažem se

Jel ovo neko pominjao Njegoša?
    jok...aminovah nešto Fidelu
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    3,596
    Thanks Thanks Received 
    6,855
    Thanked in
    3,587 Posts

Moj Fidel. Ovu granicu opisanu i postavljenu u prvoj zapovjesti koju Adam ne ispoštova, zatim Deset Božijih Zapovjesti koje Mojsije dobija, mislim da je sasvim dovoljno za početak! U njima su sadržane tološki sve granice koje ljudi prelaze i time glavu gube.
    Znaci kad ljudi prekrse boziju zapovjest gube glavu? Nisam bas siguran... I dalje tvrdis to?
    Znaci oni koji ne prekrse nijednu boziju zapovjest ne gube glavu? Nisam bas siguran... I dalje tvrdis to?

Vidiš, ja ne sumnjam čak šta više siguran sam, vrlo sam siguran da Bog sam sebi može pokazati i dokazati da postoji, slično kao što je npr. toliko puta ljudima pokazao i dokazao svoje postojanje. Imaš opise tih događaja u Bibliji.
    Jel' se tebi pokazao i dokazao ti da postoji? Ja ne znam nikoga kome jeste a znam dosta ljudi. (medju njima i masu vjernika)

Bravo! Ja i ti valjda živimo u danšnje vrijeme, zašto ti je onda problem da shvatiš dešavanja od onog davnog vremena kao neka dešavanja koja se razlikuju od današnjih? Ja nisam rekao “primitivnim” to su tvoje riječi, ja sam rekao da današnju “logiku” baš najvjernije ne možeš koristiti. Ja sam čak mišljenja da su ti ljudi iz tih starijih vremena bili pametniji nego ljudi danas, izražavanje, komunikacija i sporazumijevanje su im samim tim bili savršenije nego što je to danas. Mogu i da dokažem ovo jednostavnim primjerom, jel vidiš koliko vrtimo istu priču, ja u klin ti u ploču ili obrnuto, a nekad je to bilo drugačije, npr. termin “ubio ga je Bog” ljudi su shvatali, razumijevali tačno i precizno, a danas bi to bilo kao “taj je otpao od Boga totalno, nema mu povratka i Bog mu skrati život na zemlji, jer viđe da nema vajde od njega”.
    Simple as this!
    Ja zivim u danasnje vrijeme koje je napredovalo MASU u odnosu na ono prije 2,000 godina iako ti tvrdis suprotno... U kojem vremenu ti zivis, nisam siguran. A logika je ista bila i sad i prije 2,000 godina. To sto je ljudi tad nisu razumjeli je druga prica. Bog je valjda znao bolje pa mu ne mogu oprostit' sto je koristio 'staru logiku', ako bi je ti tako nazvao...

Naravno, ako ljudi nešto znaju, Bog svakako zna mnogo više jer On zna sve, ako ti ili ja imamo svo ljudsko znanje u malom prstu, opet znamo manje od Boga. Dodatno ljudima je teško shvatiti i neki najmanji detalj u Božijoj mudrosti, što će reć, Bog je uvjek u prednosti. Ja nisam ljubomoran što je tako, dal si ti?
    Ako pricamo o znanju... ja znam toliko malu trunku da je tesko procentom izrazit'. I sto vise saznajem, to vise uvidjam koliko ne znam. Ima i neka slicna 'izjava', nebitno je to sad. Ali to je znanje koje ja definitivno odvajam o ovoj tvojoj 'bozijoj mudrosti'. Siguran sam da se slazes da ne postoji osoba na svijetu koja zna SVE. Ma nema osobe koja zna 10% od 'SVEGA' (i tu sam darezljiv, pitanje je i za 1%). Ali po tebi bog zna SVE. Svih 100%. Vrlo ubjedljivo.

P.S. Ima priča o nekom kralju, caru šta li, koji je mnogo volio da ide u lov, ponosio se svojim sokolom kojeg je dresirao i sa njim lovio, neđe je tako lovio sa tim sokolom, otišao daleko od dvorske pratnje i ožednio dobro. Stiže sa sokolom do nekog izvora i viđe kako skoro pa kap po kap kalje voda sa kamena, izvadi pehar, stavi ga da se se napuni i čekaše dugačko, taman kad se pehar napuni da se može gutljaj ili dva popit, soko mahnu krilima i prosu vodu. Ovaj bi nezadovoljan ponovo podiže pehar i stavi da se puni, odmače sokola da ga opet ne prospe, al ista scena se ponovi. Treći put ovaj postavi pehar, al sad ubi sokola jer bi vrlo žedan, ostade da čeka da se pehar napuni. Taman kad se pehar napuni ono kap po kap, stigoše dvorjani i ka viđeše pehar sa vodom zavikaše, “Ne! Ta je voda otrovna!” Vidiš ovaj ne znaše da je voda otrovna al soko je znao.

Ko je sad kriv što je soko mrtav?
    Kriv je onaj sto je izmislio pricu.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Bio je slucaj zabiljezen. Kad je neki vasojevic ubio rovcanina, zene se vasojevicke pokupishe sa djecom da se pomire a kako ih je neki kapetan od bulatovica sreo on ih je sve pobio.

Kad su doznali sto je ucinio njemu savjet rovacki smrtnu kaznu presudi i oni ga pogubishe.
    Last edited by Ego_and_his_own; 28-06-15 at 20:23.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znaci kad ljudi prekrse boziju zapovjest gube glavu? Nisam bas siguran... I dalje tvrdis to?
    Znaci oni koji ne prekrse nijednu boziju zapovjest ne gube glavu? Nisam bas siguran... I dalje tvrdis to?
    Ne kontam ti ova pitanja, nešto si maksimalno skratio, zbunjujuće je, ali ajd da probam da odogovrim, možda se konačno budemo razumijeli. Prvo, ako prekršiš Božiju zapovjest činiš grijeh. Drugo, nema čovjeka da ne griješi, to je Isus rekao. U oba slučaja, ljudi će umrijeti, kako bi prešli iz ovozemaljskog života u naredni život.

Jel' se tebi pokazao i dokazao ti da postoji? Ja ne znam nikoga kome jeste a znam dosta ljudi. (medju njima i masu vjernika)
    Sve si ovđe lijepo sam sebi odgovorio, vjernik ne traži dokaze, on vjeruje.

Ja zivim u danasnje vrijeme koje je napredovalo MASU u odnosu na ono prije 2,000 godina iako ti tvrdis suprotno... U kojem vremenu ti zivis, nisam siguran. A logika je ista bila i sad i prije 2,000 godina. To sto je ljudi tad nisu razumjeli je druga prica. Bog je valjda znao bolje pa mu ne mogu oprostit' sto je koristio 'staru logiku', ako bi je ti tako nazvao...
    Nisi u pravu, nije mogla biti ista sad i onomad, ako je tad nisu razumjeli, nakar je bila “nerazumljiva” u odnosu na danas, mada lično vjerujem da ni danas nije mnogo razumljivija, naročito ako slušam ove koji je navodno razumiju (neka sjećanja, preskoči). Ako ja danas pričam s tobom po ovih foruma, logično je da ja to preko nekog medijuma radim iz onoga vremena?
    Bog je u ono vrijeme pričao sa ljudima u skladu sa ondašnjim shvatanjima. Ovo za “staru logiku”, ne bih ja tako rekao.

Jeste, tvrdim suprotno, ljudi umjesto da napreduju u stvari samo nazaduju vremenom.

Ako pricamo o znanju... ja znam toliko malu trunku da je tesko procentom izrazit'. I sto vise saznajem, to vise uvidjam koliko ne znam. Ima i neka slicna 'izjava', nebitno je to sad. Ali to je znanje koje ja definitivno odvajam o ovoj tvojoj 'bozijoj mudrosti'. Siguran sam da se slazes da ne postoji osoba na svijetu koja zna SVE. Ma nema osobe koja zna 10% od 'SVEGA' (i tu sam darezljiv, pitanje je i za 1%). Ali po tebi bog zna SVE. Svih 100%. Vrlo ubjedljivo.
    U pravu si, Bog je tako i opisan, sveznajući, svevideći, svemogući, sverazumijevajući.

Kriv je onaj sto je izmislio pricu.
    Šta ako je priča istinita?

Thanks Thanks Given 
    3,596
    Thanks Thanks Received 
    6,855
    Thanked in
    3,587 Posts

Ne kontam ti ova pitanja, nešto si maksimalno skratio, zbunjujuće je, ali ajd da probam da odogovrim, možda se konačno budemo razumijeli. Prvo, ako prekršiš Božiju zapovjest činiš grijeh. Drugo, nema čovjeka da ne griješi, to je Isus rekao. U oba slučaja, ljudi će umrijeti, kako bi prešli iz ovozemaljskog života u naredni život.
    Ne kontas pitanja? Ti rece da su zapovjesti granice, zar ne? Ti rece da ljudi koje prelaze granicu gube glavu, zar ne? Otuda i ta pitanja... Jel' jasno sad?

Naredni zivot ne bi komentarisao, u narednom cemo imat' drugaciju diskusiju.. Aj da se fokusiramo na ovaj, jedini zivot trenutno. (ovo opet da izbjegnem svoje misljenje o 'narednom' zivotu koje sigurno dobro znas)

Sve si ovđe lijepo sam sebi odgovorio, vjernik ne traži dokaze, on vjeruje.
    Pametni co'ek trazi dokaze, za sve. Budala slijepo vjeruje. Ovo je moje UNIVERZALNO misljenje, bez namjere vrijedjanja ili uopste kao odgovor licno tebi.

Nisi u pravu, nije mogla biti ista sad i onomad, ako je tad nisu razumjeli, nakar je bila “nerazumljiva” u odnosu na danas, mada lično vjerujem da ni danas nije mnogo razumljivija, naročito ako slušam ove koji je navodno razumiju (neka sjećanja, preskoči). Ako ja danas pričam s tobom po ovih foruma, logično je da ja to preko nekog medijuma radim iz onoga vremena?
    Bog je u ono vrijeme pričao sa ljudima u skladu sa ondašnjim shvatanjima. Ovo za “staru logiku”, ne bih ja tako rekao.
    A kako sad bog prica sa ljudima? U skladu sa danasnjim shvatanjima?

Jeste, tvrdim suprotno, ljudi umjesto da napreduju u stvari samo nazaduju vremenom.
    Nemoj ovo vise ponovit' da se ne brukas pred ljudima. Sve sto se izmislilo u zadnjih 2,000 godina ti ne ide u prilog. Niti sve sto se iz dana u dan izmislja.

Šta ako je priča istinita?
    "Sta ako" je vrlo poznat fenomen kod vas vjernika... Sta ako je istinita? Sta ako nije? Sta ako bog postoji? Sta ako ne postoji?

Zasto sve mora da se bazira na nekim pretpostavkama u koje mora slijepo da se vjeruje?
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    5,134
    Thanks Thanks Received 
    9,251
    Thanked in
    4,480 Posts

spoznala sam Boga u sebi. majke mi.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

spoznala sam Boga u sebi. majke mi.
    Da li je on za sve rodjake isti?

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Hm, zvuci kao prica koju su izmislili ljudi koji nisu znali nista o kitovima. Ali kako je to moguce ako je Biblija savrsena?
    U Bibliji jasno piše "velika riba" . Znači nije ga progutao kit već ajkula. Što je veoma bitno jer se zna da je ajkulin prdež za razliku od kitovog bogat kiseonikom da se može na njemu živjeti nedjelju dana

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Ili je metafora u pitanju. Postoji neki izgovor sigurno.
    svakog dana se sve više otkriva da su svete knjige pune metafora
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    5,134
    Thanks Thanks Received 
    9,251
    Thanked in
    4,480 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Da li je on za sve rodjake isti?
    nije. moraš sam u sebi Boga da spoznaš.

čekaj, pogrešno sam se izrazila, jer ovaj izraz u bibliji ima drugo značenje.

upoznala sam Boga u sebi.

ne može biti isti u meni i u tebi.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

upoznala sam Boga u sebi.
    Nisam bio baš toliko dobar !! U svakom slučaju razglasi
    Last edited by Rakun; 28-06-15 at 21:34.

Thanks Thanks Given 
    1,855
    Thanks Thanks Received 
    5,434
    Thanked in
    2,086 Posts

Većina vaših pitanja je ovakva, pa čak i malicioznija, i pored toga, ne karakterišem ih na ovaj način.
    Pitanje je sasvim na mjestu. Zašto je maliciozno?
    I zašto vi uporno izbjegavate odgovore?

Ako nešto ne razumiješ, nije problem pitaj, uvjek ti se može objasniti, ako oćeš slušat.
    Mi evo slušamo ali su vam "objašnjenja" očajna.

Sve što je u Bibliji napisano, napisano je s razlogom, ako to do sada nisi shvatio, teško da možemo dalje. Ropstvo je to što opisuješ, prema današnjim zakonima i shvatanjima, prema ondašnjim očigledno nije. Kakve veze je imala ili ima Biblija sa zakonima koje su ljudi kreirali? Treba li u Bibliji da piše da se na crveno stoji, a na zeleno prelazi preko ulice sa semaforima? Budimo realni.
    Hahahahaha
    Porediš ropstvo sa stajanjem na crveno.

Inače, po bibliji ako žena laže da je nevina osuđuje se na smrt, seks sa sa ženom u menstruaciji je kažnjiv smrću, mješanje mesnih i mliječnih proizvoda u obroku je kažnjivo smrću, bogohuljenje je kažnjivo smrću, rad na Šabat - odnosno sedmi dan u nedjelji/dan za odmor je kažnjiv smrću, neposlušnost prema roditeljima je kažnjiva smrću, sađenje različitog sjemena u jednom polju je kažnjivo smrću.

Prva Poslanica Korinćanima svetog apostola Pavla 14:34-35

“Žene vaše da ćute u crkvama; jer se njima ne dopusti da govore, nego da slušaju, kao što i zakon govori”, “Ako li hoće čemu da se nauče, kod kuće muževe svoje neka pitaju; jer je ružno ženi da govori u crkvi”.
    Knjiga Levitska 11:10-12

“A šta nema pera i ljusku u moru i u rekama između svega što se miče po vodi i živi u vodi, da vam je gadno”, “Gadno da vam je, mesa da im ne jedete, i na strv njihov da se gadite” i
    “Šta god nema pera i ljuske u vodi, to da vam je gadno”.
    Ponovljeni zakoni 25:11-12
    “Ako bi se svadili ljudi, jedan s drugim, pa bi došla žena jednog da otme muža svog iz ruke drugog koji ga bije, i pruživši ruku svoju uhvatila bi ga za mošnice” - “Odseci joj ruku; neka ne žali oko tvoje”.
    Ženi je zabranjeno da uhvati čovjeka koji joj bije muža za muda, kako bi pomogla mužu. Ženi je zabranjeno da govori u crkvi.
    Ishrana jastozima, lignjama i sličnim morskim plodovima je takođe zabranjena.

"Bog" se iscimao da zabrani ove nebuloze, a nije mogao da unese "ropstvo je zabranjeno".

I dalje nisi shvatio poentu priče, Biblija ne reguliše ropstvo, jer Bog nije njegov kreator. Brkate pojmove, zašto? Ovako na pogrešnim pretpostavkama pravite pogrešne i apsurdne konstrukcije, zašto? Bog je rekao, objasnio ljudima kako da se prilagode ropstvu i kako da ga, kad već postoji, iskoriste na svoju korist, ne štetu. Da vjeruješ da posle smrti postoji život, znao bi da je ovo istina i tačno što govorim.
    Zajebavaš li se sa nama?

Dakle biblija ne "reguliše ropstvo", nego "objašnjava prilagođavanje ropstvu i iskorištavanje ropstva na korist ljudi". Aham...
    Bog je vidio da su ljudi organizovali ropstvo, i onda rekao "ha, kad su ga već napravili, neka ga, ajde da malo uredimo to" umjesto "Alo! Alo mali! Neka to! Što radite to? Zabranjujem ropstvo! Bataljuj, da vas sve ne pospremim!".
    I to kako ga je uredio?
    Da gospodar može da bije roba koji nije poslušan, i da otac može da proda ćerku u roblje ako zafali para. Aferim.

Pored toga, ovo pozivanje na priču "bila su druga vremena" nikako ne stoji.

Ako je biblija "božija riječ" onda Bog ne bi trebao svoja pravila da podređuje trenutnim običajima ljudi, već bi valjda njegova pravila bila vanvremenska i univerzalna i iznad trenutno "opšte prihvaćenih" normi(kao što je tad bilo prihvaćeno ropstvo).
    Last edited by ASC; 28-06-15 at 22:37.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne kontas pitanja? Ti rece da su zapovjesti granice, zar ne? Ti rece da ljudi koje prelaze granicu gube glavu, zar ne? Otuda i ta pitanja... Jel' jasno sad?
    Naredni zivot ne bi komentarisao, u narednom cemo imat' drugaciju diskusiju.. Aj da se fokusiramo na ovaj, jedini zivot trenutno. (ovo opet da izbjegnem svoje misljenje o 'narednom' zivotu koje sigurno dobro znas)
    Super! A šta bi sa onim odgovorima? Moramo ovo malo skratit, red je.

Pametni co'ek trazi dokaze, za sve. Budala slijepo vjeruje. Ovo je moje UNIVERZALNO misljenje, bez namjere vrijedjanja ili uopste kao odgovor licno tebi.
    Super! Slažem se ja s tobom, nego kakve veze ovo ima sa predhodnom pričom? Vjernici takođe i neprekidno preispituju svoju vjeru, ništa sporno.

Vjerovatno ne prikazujući se pojedincima koji to zahtijevaju i insistiraju na tome uz razna obrazloženja, da bi tek tada počeli vjerovati u Njega. Imaš vrlo poučne i dobro razrađene primjere u Bibliji, nisi znao?

Nemoj ovo vise ponovit' da se ne brukas pred ljudima. Sve sto se izmislilo u zadnjih 2,000 godina ti ne ide u prilog. Niti sve sto se iz dana u dan izmislja.
    Vidiš, sve zavisi kako gledaš na stvari, ti forsiraš neke nebitne stvari koje su se izmislile, ja gledam konkertno na grijeh koji se množi iz dana u dan i da iskoristim tvoju riječ, samo se izmišljaju novi načini za maskiranje i manifestaciju golog i samog grijeha. Mislim da sam ja u pravu, po ovom osnovu, makar pred grešnicima koji su toga svjesni, a ti se viđi sam. Jel moguće da nisi bio u pravu?

"Sta ako" je vrlo poznat fenomen kod vas vjernika... Sta ako je istinita? Sta ako nije? Sta ako bog postoji? Sta ako ne postoji?
    Zasto sve mora da se bazira na nekim pretpostavkama u koje mora slijepo da se vjeruje?
    Vidiš, ni ovđe nisi u pravu, ja sam rekao da “ima priča”, ne naglašavajući da li je izmišljena ili ne, što si ti kasnije pretpostavio, greškom? Istrčao si se? Sad meni pripisuješ nešto što si sam uradio? Mada vjerujem da to nije iz zle namjere? Nego po nekoj inerciji?
    Vidiš, mnogo toga ti pokazah i dokazah da nije tako kao što ti misliš da jeste, ili makar pokušah.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Bozija Rijec je Zakon. A tvoja svaka laz.

A Njegova dobrota je dokaz koliko Ga ljudi fale po svijetu. Pa to samo gluvi nemoze cut, a i da cuje ne moze razumjet. Mrenu preko ociju imaju. A nema djavo nikakvu vlast no on njih zavodi. Ispitajte ga pa cete vidjet jel on koji se prestavlja kao zao bog mocan icega. Sejtanove spletke su slabe tu ljudi nadareni ne spoticu se no vide da su to prazne rijeci.

Boga fale i na istoku i na zapadu. I na jugu i na sjeveru. Nema mjesta u kosmosu dje On nije faljen i Uzvisivan.

Samo najljepsa imena Njemu pripadaju!

Da se njima ljudi ohrabre i ne posustaju.

A sejtan ce sam priznati pa ce reci: nemam ja nista sa time sto su oni mene za boga prihvatali, ja sam vas samo pozivao a vi se odazvali. Sami ste krivi. Ja nemogu sebi pomoci a nemozete ni vi.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Naravno da priča sa ljudima. Samo je problem što tim ljudima masoni daju antipsihotike koji čine ljude gluvima za božiji glas, a one koji su baš proroci smještaju na jedno mjesto
    Last edited by Rakun; 28-06-15 at 22:14.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Svako je slobodan da vjeruje i misli kako oce. Opusti se malo.

Nek misli svako sto oce.

Nemojte se ljutiti toliko sto to ponavljam jer je to tako.A mene se cini vi to ne razumijete pa ponavljam. A da vidim da razumijete, nebi ja.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Svako je slobodan da vjeruje i misli kako oce. Opusti se malo.

Nek misli svako sto oce.

Nemojte se ljutiti toliko sto to ponavljam jer je to tako.A mene se cini vi to ne razumijete pa ponavljam. A da vidim da razumijete, nebi ja.
    TaČNO !!!!
    Svako je slobodan da vjeruje u šta god hoće, ali ne da neko ispašta zbog njegovog vjerovanja

Ako JA kao turista odem u Irak postoji opasnost da me bombaš samoubica raznese bombom koju je namjenio Šitima. Ja gubim svoj život zbog toga što neko vjeruje da će otići na bolje mjesto i lizati se sa djevicama

Naša vlada ,vazda joj hvala na svemu što nam je dala, uzima mukotrpno zarađen novac svojih građana i gradi velelepne građevine Amfilohiju.
    Neka vjernici doniraju svome Amfilohiju, nema problema, ali moje pare i pare svih koji nisu vjernici SPC se kradu. Ova zemlja je svjesno osudila sve muslimane-vjernike na pakao, a mene uskratila za školu, vrtić, dom zdravlja, dječija igrališta itd...
    Država je svjesno uskratila posao doktorima, učiteljima i profesorima koji bi se finansirali od novca koje uzima SPC
    Last edited by Rakun; 28-06-15 at 22:38.

Thanks Thanks Given 
    1,855
    Thanks Thanks Received 
    5,434
    Thanked in
    2,086 Posts

Bozija Rijec je Zakon. A tvoja svaka laz.
    Ti si veoma pametan, tolerantan, pismen, racionalan, obrazovan i inteligentan čovjek.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Pitanje je sasvim na mjestu. Zašto je maliciozno? I zašto vi uporno izbjegavate odgovore?
    Podsjeti me molim te šta beše pitanje, diskutovah malo duže nazovi sa drugima u međuvremenu, pa da ne idem sad nekoliko stranica u nazad?

Mi evo slušamo ali su vam "objašnjenja" očajna.
    Ne bih rekao, ako iko ima volju vama nešto objasniti, ovoliku, a vi da pored toga i dalje brojite “Božije žrtve” po Bibliji ili “plačete” za ropstvom, teško da ćemo tako moć naprijed. Objašnjenja su najjednostavnija, tako da ih i dijete može shvatiti, ne znam šta je sa vama. Konstantno se fatate za totalno ne bitne stvari.

Hahahahaha Porediš ropstvo sa stajanjem na crveno.
    Ja napisao tako? Drago mi je da vidiš to takvo poređenje. Time upravo sam dokazuješ da zbilja očekuješ da u Bibliji piše da se na crveno stoji odnosno zeleno kreće preko ulice. Biblija tome, na žalost, ne služi.

Inače, po bibliji ako žena laže da je nevina osuđuje se na smrt, seks sa sa ženom u menstruaciji je kažnjiv smrću, mješanje mesnih i mliječnih proizvoda u obroku je kažnjivo smrću, bogohuljenje je kažnjivo smrću, rad na Šabat - odnosno sedmi dan u nedjelji/dan za odmor je kažnjiv smrću, neposlušnost prema roditeljima je kažnjiva smrću, sađenje različitog sjemena u jednom polju je kažnjivo smrću.
    Pod pretpostavkom da si dobro parafrazirao, ovo su Biblijski zakoni ili pravila, dio njih se i danas poštuje, dio ne šta je tu problem? Sve to kao što rekoh ima svoje objašnjenje, npr. nedeljom ni danas ne valja raditi, nisi znao?

Ženi je zabranjeno da uhvati čovjeka koji joj bije muža za muda, kako bi pomogla mužu. Ženi je zabranjeno da govori u crkvi. Ishrana jastozima, lignjama i sličnim morskim plodovima je takođe zabranjena. "Bog" se iscimao da zabrano ove nebuloze, a nije mogao da unese "ropstvo je zabranjeno".
    Ne vidim poentu? Ropstvo je tada bilo normalna društvena pojava (Stari Zavjet), pod rimljanima isto, šta tu ima nejasno? Koje godine je ropstvo prepoznato kao negativna stvar, a zašto onda i pored toga postoji još i danas?

Zajebavaš li se sa nama?
    Eto kad si već pomenuo ovo pitanje, dal svi vi to upravo i isto radite sa nama?

Dakle biblija ne "reguliše ropstvo", nego "objašnjava prilagođavanje ropstvu i iskorištavanje ropstva na korist ljudi". Aham... Bog je vidio da su ljudi organizovali ropstvo, i onda rekao "ha, kad su ga već napravili, neka ga, ajde da malo uredimo to" umjesto "Alo! Alo mali! Neka to! Što radite to? Zabranjujem ropstvo! Bataljuj, da vas sve ne pospremim!". I to kako ga je uredio? Da gospodar može da bije roba koji nije poslušan, i da otac može da proda ćerku u roblje ako zafali para. Aferim.
    Biblija niti Bog nisu kreatori ropstva, da jesu to bi bilo jasno napisano, ovako ništa. Novi Zavjet, jednoznačno objašnjava ljudima šta i kako da rade, kako da se ponašaju, na bezbroj mjesta, pa i na tim mjestima đe se pominje ropstvo. Govorio sam Fidelu, pogledaj, ne možeš Bogu pripisivati ljudske osobine, niti očekivati od njega da se ponaša kao čovjek. Bog sve vidi, sve zna unaprijed i njegova je mudrost bezgranična. Upravo zato je ljudima teško shvatiti Božije postupke, makar odmah, naročito ako se uklapaju u ljudske šeme i očekivanja.

Pored toga, ovo pozivanje na priču "bila su druga vremena" nikako ne stoji.
    Kako ne stoji? Zar je moguće današnja shvatanja primjenjivati retroaktivno unazad? Ako je moguće, što ti reče “Aferim” da vidim i to čudo. Nejasno mi je kako svako vaše pitanje postavljate na identičan način kao i jevrejski fariseji Gospodu, tražeći neku manjkavost, kako bi likovali. Ajde makar za promjenu pročitajte ta pitanja koja su fariseji postavljali pa onda odgovore, čisto da pokušamo da skratimo priču.

Ako je biblija "božija riječ" onda Bog ne bi trebao svoja pravila da podređuje trenutnim običajima ljudi, već bi valjda njegova pravila bila vanvremenska i univerzalna i iznad trenutno "opšte prihvaćenih" normi (kao što je tad bilo prihvaćeno ropstvo).
    Recimo da si u pravu u generalnoj zamisli, ali opet ne znaš da Bog upravo tako i radi. Kreirao je pravila na kojima insistira da se poštuju, kroz istoriju, se ona i poštuju, ranije u jednoj danas u drugoj formi, ali radi se o istom vanvremenskom i univerzalnom pravilu. Ko reče da Bog svoja pravila podređuje trenutnim običajima ljudi, preporuka, sugestija, objašnjenje nije podređivanje svojih pravila. Bog je rekao, dajte Bogu Božije, a Caru Carevo, tj. savakome ono njegovo, što od vas očekuje.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Djavo vi izjede tu vasu toleranciju na nju.

Al se nabjedjivat sigurno necemo. Mistite sto vi je volja pa i recite to. Ma ste to sami izabrali pa pricajte sta ocete.

Thanks Thanks Given 
    3,596
    Thanks Thanks Received 
    6,855
    Thanked in
    3,587 Posts

I nikad se ne ponavlja, sto je nabitnije... Cak sam i prosli put skrenuo paznju na ovo "Nek misli svako sto oce" a on u sledecoj poruci opet isto... Pa nema mu ravne pokvarene ploce

P.S. Evo opet... "Mislite sto vi je volja"

(da se ne obazirem na nepismenost, to smo svi odavno vidjeli)
    Do Not Disturb.

Page 32 of 121 FirstFirst ... 222829303132333435364282 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)