Page 31 of 121 FirstFirst ... 212728293031323334354181 ... LastLast
Results 751 to 775 of 3013

Thread: Naš Bog je jedan

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ništa se od staroga zavjeta nije promjenilo.

Hrvatski prevod

Evanđelje po Mateju 5:17-19

17 'Nemojte pogrešno shvatiti da sam došao ukinuti Mojsijev zakon i zapise proroka. Nisam ih došao ukinuti, nego ispuniti.
    18 Zaista vam kažem: Sve dok postoji nebo i zemlja, nijedno slovce, nijedan potez pera u Zakonu neće nestati dok se sve ne ostvari.
    19 Prekrši li zato tko i najmanju zapovijed i druge tome pouči, bit će najmanji u nebeskom kraljevstvu. Ali oni koji poučavaju Božjim zakonima i pokoravaju im se bit će veliki u nebeskom kraljevstvu.
    Pravoslavni prjevod

17. Не мислите да сам ја дошао да покварим закон или пророке: нисам дошао да покварим, него да испуним.
    18. Јер вам заиста кажем: докле небо и земља стоји, неће нестати ни најмање словце или једна титла из закона док се све не изврши.
    19. Ако ко поквари једну од ових најмањих заповести и научи тако људе, најмањи назваће се у царству небеском; а ко изврши и научи, тај ће се велики назвати у царству небеском.

Adventistički prevod

"Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti.
    Zaista, kažem vam, dok nebo i zemlja, ni jedna jota, ni točka, će proći iz zakona, dok se sve ne ispuni.
    Tko dakle ukine jednu od tih, pa i najmanjih zapovijedi i tako nauči ljude, najmanji će biti u kraljevstvu nebeskom. A tko ih bude vršio i druge učio, taj će biti velik u kraljevstvu nebeskom.

Ovo naravno znači da moramo kamenovat svoju đecu ako su neposlušna, isćerat ženu iz kuće kad ima menstruaciju, ne smijemo jest mušlje i kamenice pod prijetnjom takođe kazne i još mnoge fine stvari koje završavaju obično kamenovanjem zbog trivijalnosti.
    Last edited by funestis; 28-06-15 at 16:35.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by SpongeBob View Post
    Ljudima je nemoguće ovozemaljskim očima vidjeti Boga, zato se je u nekim prilikama, kako bi ti ljudi ostali živi, prikazivao u vidu ognjenog stuba. Ne zaboravi, što je ljudima nemoguće, Bogu je moguće.
    Naravno da su neki ljudi vidjeli Boga (po bibliji), samo veliki teolog poput tebe može reći da po Bibliji ljudi Boga nikad nisu vidjeli
    Na kraju, sjetimo se Novog Zavjeta, gdje je opisan Bog koji hoda zemljom, liječi bolesne, uči ljude i umire na krstu da bi tri dana kasnije ustao iz mrtvih.
    Može li veliki teolog poput tebe da citira par slova iz Novog Zavjeta gdje se opisuje da Bog hoda zemljom, liječi bolesne i uči ljude
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Naravno, Boga ne možeš shvatiti ukoliko o Njemu, Njegovim postupcima razmišljaš isključivo kao o čovjeku i ljudskim postupcima.
    Zar ti ne rece vise puta da boga ne mozemo da posmatramo kao covjeka? Sad si me tek zbunio, priznajem.
    Upravo ovom rečenicom ja potvrđujem svoje ranije rečeno, što ti ponavljaš, znači pričamo o istom, zašto si zbunjen? Kako ćemo se oko složenijeg složiti, ako nam je ovo probem?

Koliko kontradiktornosti, bezmioprosti. Bog zna unaprijed sta je korisno a sta je na stetu ali ipak dozvoljava da se i sve to lose desi? Bice iz nekog 'dobrog razloga', samo njemu znanog. Bog dopusta da sve sve to lose desi ali... bog volji ljude. I za kraj "Zato im i dopusta da rade sta hoce, dok ne prekrdase". Gdje je tu granica? Da li je bog postavio tu granicu "dok ne prekrdase"? Mozes li mi je definisat', onako kako je bog definisao, da znamo?
    Ništa nije kontraditorno, sve se savršeno slaže. Otac dozvoljava, prvo zato što sin traži svoj dio imanja i novac, a otac dobro zna čemu to vodi i koji je tu dalji scenario. I Otac u ovoj priči mora da se pridržava pravila. Priča je predivna, pravi primjer Božije ljubavi prema ljudima, jer se na kraju objedinjavaju sinovi u ljubavi prema Ocu, bludni sin i drugi vjerni. Savršen primjer.
    Granica je totalno otpadništvo od Boga, s koga povratka nema, to je nešto što se oprostiti ne može. Upravo tako, Bog je postavio tu granicu.
    Zamisli sebe da si kreator nečega što u jednom momentu kaže, “Fidel ne postoji, mi njegova kreacija (pazi apsurda) smo u stvari sami Fidel” ima li preko toga, dal bi ti to tolerisao?

Oko ovoga stvarno vise ne treba da se prica... Sad "Ubi ga bog" ne znaci da ga je on stvarno ubio nego su tako ljudi u proslosti pricali... To znas iz iskustva. "Ubi ga bog" "Sta je tu bozija krivica?" Sta reci... Koju posluku porati?
    Ovo i dalje gledaš “današnjim očima”, da Bog tako radi, mnogo bi više Sodoma i Gomora bilo svud okolo, a zar ih i nema, makar figurativno rečeno, ali ipak Bog poštuje svoj dio dogovora, ljudi su ti koji to ne rade, odavno.

Opet se vracamo na staro... Bog je podesio sistem koji funkcionise savrseno a u tom sistemu ima gresnih ljudi koji cine zlo? Kako to sad? Kriviti ljudiski grijeh? Zar on nije dio bozijeg savrsenog plana? A ne.. on je savrsen. To opravdava sve. Jasno i razumno. Kao uvijek doduse.
    Upravo tako, ko će Boga razumjeti kad je on van ljudskog poimanja i shvatanja, rijetki su danas oni koji uspiju da mu se približe, ali srećom ima ih, trebali bi se na njih ugledati. To je i smisao našeg nastojanja da se spasimo.

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Kako to ne razumijes kad je savrseno jasno. On pravio sistem pa mu ga hakeri provali i sve sj....
    Zdravo Hari, dugo te nije bilo, dobrodošao, ima logike u tome što govoriš, čekaj da pogađam, gledao si Matrix nedavno?

Quote Originally Posted by funestis View Post
    Ništa se od staroga zavjeta nije promjenilo. Ovo naravno znači da moramo kamenovat svoju đecu ako su neposlušna, isćerat ženu iz kuće kad ima menstruaciju, ne smijemo jest mušlje i kamenice pod prijetnjom takođe kazne i još mnoge fine stvari koje završavaju obično kamenovanjem zbog trivijalnosti.
    Funestis, promašio si, niko o tome što ti govoriš nije pričao niti pisao. Rečeno je da je Stari Zavjet sa svojim zakonima važio i bio validan do dolaska Boga (Isusa Hrista) na zemlju. Dio koji se odnosi na proroke sam objasnio precizno, kako si citirao, on ispunjava ona proroštva koja su Starozavjetni proroci pisali (sva) a odnose se na Njega i Njegov dolazak, boravak i smrt na krstu (pogledaj jevrejsku tradiciju i proroke detaljnije, ako mi ne vjeruješ, ima i dobrih video animacija online po par sati, ako treba daću ti link). Novom Zavjetom se između ljudi i Boga formira nova veza, novi zakon, plastičan primjer su žrtve paljenice, kojih u Starozavjetvnom vremenu ima dok u Novozavjetnom vremenu nisu više tu jer je druga logika aktuelna i primjenjuju se druga pravila. Radi se o vrlo složenoj teološkoj temi, koju si maksimaln pogrešno pokušao uprostiti tj. banalizovati. Istina jevreji se i danas pridržavaju većine Starozavjetnih zakona, ali to je greška koju eto i oni polako uviđaju.

Nisam dovodio u pitanje tačnos prevoda niti jednog momenta, nejasno mi je zašto si citirao različite prevode? Možda si pogrešno nešto shvatio?
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by funestis View Post
    isćerat ženu iz kuće kad ima menstruaciju
    Potpuno ispravno .

Kako vjerovati nekome ko krvari pet dana, a ne umre

Thanks Thanks Given 
    5,136
    Thanks Thanks Received 
    9,260
    Thanked in
    4,485 Posts

dan prvi.

ako umrem, nemojte me ripovat.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Zdravo Hari, dugo te nije bilo, dobrodošao, ima logike u tome što govoriš, čekaj da pogađam, gledao si Matrix nedavno?

Rečeno je da je Stari Zavjet sa svojim zakonima važio i bio validan do dolaska Boga (Isusa Hrista) na zemlju. ......
    Nemoj pogadjati jer ti slabo ide od ruke i pogadjanje i Stari zavjet. Napisali ti ono da je Isus Hrist Bog?

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Rečeno je da je Stari Zavjet sa svojim zakonima važio i bio validan do dolaska Boga (Isusa Hrista) na zemlju. Dio koji se odnosi na proroke sam objasnio precizno, kako si citirao, on ispunjava ona proroštva koja su Starozavjetni proroci pisali (sva) a odnose se na Njega i Njegov dolazak, boravak i smrt na krstu (pogledaj jevrejsku tradiciju i proroke detaljnije, ako mi ne vjeruješ, ima i dobrih video animacija online po par sati, ako treba daću ti link). Novom Zavjetom se između ljudi i Boga formira nova veza, novi zakon, plastičan primjer su žrtve paljenice, kojih u Starozavjetvnom vremenu ima dok u Novozavjetnom vremenu nisu više tu jer je druga logika aktuelna i primjenjuju se druga pravila. Radi se o vrlo složenoj teološkoj temi, koju si maksimaln pogrešno pokušao uprostiti tj. banalizovati.
    Fino ti u Bibliji piše da je Isus rekao da nije došao da ukine Zakon.
    Ti kao jedan veliki neznaveni teolog tu njegovu rečenicu uvijaj i zavijaj koliko god hoćeš ali tako piše u stotine miliona Biblija koje su do sad štampane

Thanks Thanks Given 
    3,596
    Thanks Thanks Received 
    6,855
    Thanked in
    3,587 Posts

Upravo ovom rečenicom ja potvrđujem svoje ranije rečeno, što ti ponavljaš, znači pričamo o istom, zašto si zbunjen? Kako ćemo se oko složenijeg složiti, ako nam je ovo probem?
    Ovdje si SVOJ citat stavio pod MOJIM imenom. Ne znam da li je bio namjerno kvarni potez ili sta... Zbunio si me jer u jednom mahu kazes kako boga treba posmatrat' kao covjeka a u drugom kako bog ne moze da se posmatra kao covjek... Dje si pogrijesio?

Ništa nije kontraditorno, sve se savršeno slaže. Otac dozvoljava, prvo zato što sin traži svoj dio imanja i novac, a otac dobro zna čemu to vodi i koji je tu dalji scenario. I Otac u ovoj priči mora da se pridržava pravila. Priča je predivna, pravi primjer Božije ljubavi prema ljudima, jer se na kraju objedinjavaju sinovi u ljubavi prema Ocu, bludni sin i drugi vjerni. Savršen primjer.
    Nije kontradiktorno? Sve se savrseno slaze? Blago tebi. Primjer bozije ljubavi prema ljudima? Jel' to ista ona ljubav kad ih ubija?

Granica je totalno otpadništvo od Boga, s koga povratka nema, to je nešto što se oprostiti ne može. Upravo tako, Bog je postavio tu granicu.
    Opet pitam.. koju granicu? Kako covjek da zna gdje je granica koju bog dozvoljava?

Zamisli sebe da si kreator nečega što u jednom momentu kaže, “Fidel ne postoji, mi njegova kreacija (pazi apsurda) smo u stvari sami Fidel” ima li preko toga, dal bi ti to tolerisao?
    Za razliku od boga, ja mogu da dokazem da postojim. Svako me moze vidjet' i svako moze pozborit' sa mnom. Ako ima kakve dublje poente u tvojim redovima, ja je nisam pronasao.

Ovo i dalje gledaš “današnjim očima”, da Bog tako radi, mnogo bi više Sodoma i Gomora bilo svud okolo, a zar ih i nema, makar figurativno rečeno, ali ipak Bog poštuje svoj dio dogovora, ljudi su ti koji to ne rade, odavno.
    Zivis li ti u 'danasnje doba' ili u 'doba pisanja biblije' ? Znaci sve ono sto pise treba da se gledam nekim 'drugim ocima' ? Nekim primitivnim koji razum i logiku ne poznaju? Nisam znao.
    Uz to, ako sve treba posmatrat' "drugim ocima", zasto onda treba pratit' i vodit' se onome sto pise u bibliji? Za neke stvari da, za druge ne? Jel' to taj 'sveti princip' ?

Upravo tako, ko će Boga razumjeti kad je on van ljudskog poimanja i shvatanja, rijetki su danas oni koji uspiju da mu se približe, ali srećom ima ih, trebali bi se na njih ugledati. To je i smisao našeg nastojanja da se spasimo.
    Klasicno. LOL. Makar si sam izjavio da boga niko ne moze razumjet niti shvatit'. Fair enough.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Kuran je objavljen oko 600 godine p.n.e I u njemu je potvrdnjeno da hriscani trebaju da se drze onoga sto im je objavljeno iako su neki mijenjali i u novi i u stari zavjet stvari.

Koliko sam ja shvatio te sekcije su ostvaljene da bi se spotakli oni koji vole mnogo da sumnjaju i smutljivci. Oni koji vjeruju oni se nece spotaci o te stvari.
    Last edited by Ego_and_his_own; 28-06-15 at 17:37.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

U Kuran je objasnjeno direktno ko objasnjava covjeku Knjigu. A i kroz Isusa kad im je intepretirao zakon, a oni kojima nije bilo po volji ta isusova intepretacija oni su njega sceli ubit. Pa ko cita jevandjelja on moze vidjet da je Isus stalno bio progonjen i izazivan da ga kako mogu u laz ucerati.

Ako to ne opbjasnjava kako se nevjernici ponasaju sta ce to onda?

Oni ne vole samo kritiku bez drugoga samo.

Thanks Thanks Given 
    3,439
    Thanks Thanks Received 
    408
    Thanked in
    251 Posts

Zna li ko da mi kaže kakva je ovo ultimativna mješavina hrišćanstva i islama u koju vjeruje ovaj Ego ?

Pitam ostale zato što će mi on odgovoriti nekim citatom što je izguglao. Ili mi neće uopšte odgovoriti.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

on vjeruje u praboga Avramovskog. Ali to sto bi ga neki islamista priklao ili jevrej odbacio. To? To nikakve veze nema.
    Ego vjeruje u starozavjetnog boga koji je ubijao, unistavao itd I to je dobar Bog za njega
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Vama je O VELIKI CRNORCI njegosh reka sve no ste vi suplji pa to prodje ka promaja bez ikakva traga na vas. Pa vi pricajte okle zlo na zemlji e ga vi generishete isto sa vasim nevjerovanjem.

da nije budala slijepog pogleda, bi umovi blistali svijetli?

Da nije Bozije rijeci prije iznesene da nece bit suda do sudnjeg dana sa mnogima bi davno zavrsheno bilo. No ima u Suvemogucem sansa da se povrne covjek do roka odredjenog.
    Last edited by Ego_and_his_own; 28-06-15 at 18:08.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Hriscani imaju pricu o sejacu koja se 100% podudara sa izrecenim u Kuranu.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Kuran je dio knjige. Biblija je nepotpuna bez Kurana.

Nemoze covjek da bude vjernik da u jedan dio knjige vjeruje a u drugi negira to nema sanse.

Zato je receno slicno u Kuranu da vjernici govore:

Sve je to od Gospodara nasega, mi iako ne razumijemo sve, mi vjerujemo u sve njegove Rijeci.

Rijec je Bozija za vjerujuceg covjeka stit i odbrana. To je od cega je vjernik sam sastavljen.

U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.

Ona beše u početku u Boga.

Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.

U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima.

I Videlo se svetli u tami, i tama Ga ne obuze.

http://wwwyu.com/biblija/43jvn001.htm
    Last edited by Ego_and_his_own; 28-06-15 at 18:40.

Thanks Thanks Given 
    3,596
    Thanks Thanks Received 
    6,855
    Thanked in
    3,587 Posts

Kralj je mrtav, živio kralj!
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Da vidimo mi ko vam je sledeci kralj. No ti idesh na brod. Pa kad odesh popricaj ti malo sa mornarima vjeruju li oni. Mozda te oni bolje poduce.

Znaju koji su pametni i iskustva ko ima dovoljnog medju njima ko upravlja morima i vremenom.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Prorok Jona je stio da pobjegne. Pa u brod se ukrcao a ono muka ih sve snasla i ne pusta. I oni vide neko je na brod ko nebi smio bit. Pa zavrtjese strijelicu i ono na Jonu ispane pa ga oni izbace sa broda.

Pa ga kit pojio pa ga izbacio na obalu i morao je poci da uradi od cega je pokusao da pobjegne.

A on nije vjerovao da ce se taj narod pokajati, i iznenadio se ja vjerujem kad je vidio da se tih 200.000 ljudi pokajalo.

I Bog je njima oprostio. A oprostio je i Joni i dao im je pa nisu oskudijevali.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Kuran je objavljen oko 600 godine p.n.e I u njemu je potvrdnjeno da hriscani trebaju da se drze onoga sto im je objavljeno iako su neki mijenjali i u novi i u stari zavjet stvari.
    Kuran pisan 600 godine prije nove ere !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ili kako bi svijet rekao 600 BC !!!!!!!!!!!!!!
    U kojem to univerzumu ?
    Prorok Jona je stio da pobjegne. Pa u brod se ukrcao a ono muka ih sve snasla i ne pusta. I oni vide neko je na brod ko nebi smio bit. Pa zavrtjese strijelicu i ono na Jonu ispane pa ga oni izbace sa broda.
    Nastavi
    I onda ga pojede velika riba u kojoj je nedjelju dana živio. Svi znamo da je želudac ajkule samo još jedno mjesto za život.
    Pa ga kit pojio pa ga izbacio na obalu i morao je poci da uradi od cega je pokusao da pobjegne.
    Nije Kit, jasno je rečeno da je u pitanju RIBA
    Last edited by Rakun; 28-06-15 at 19:07.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Hvala Rakune u pravu si i hvala na ispravi to je zaista greska od 1200 godina!

Ali makar znam da citate, citam i ja vas ne brinite samo zaobilazim one teske.

Thanks Thanks Given 
    3,596
    Thanks Thanks Received 
    6,855
    Thanked in
    3,587 Posts

Zivi dokaz da i ispran mozak moze da ispira druge mozgove. Ili makar pokusava da to radi...
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Hvala Rakune u pravu si i hvala na ispravi to je zaista greska od 1200 godina!

Ali makar znam da citate, citam i ja vas ne brinite samo zaobilazim one teske.
    Važno je da je Jona živio nedjelju dana u ajkulinom stomaku (nije precizirano da li je u pitanju želudac ili debelo crijevo )

Thanks Thanks Given 
    3,596
    Thanks Thanks Received 
    6,855
    Thanked in
    3,587 Posts

Last edited by Fidel Castro; 28-06-15 at 19:20.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

Zivi dokaz da i ispran mozak moze da ispira druge mozgove. Ili makar pokusava da to radi...
    Amin!
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ih nije to nista, sto ne spomenete pricu o momcima iz pecine, koja je spomenuta u Kuranu?

Dje su ko zna koliko godina ostavljeni bili u pecinu, i to da je neko vidio zacudio bi se veoma u kakvom su oni polozaju tu stojali toliko dugo vremena.

I kad su bili probudjeni oni vidjeshe da je neki novi narod tu i da je mnogo vjekova proslo.

I sad sto ja imam tu da recem? Nije to istina? Jer ja neznam kako je to bilo moguce? Ja nisam bio svjedok tome, ali sam bio svjedok dosta drugih prica u svome zivotu da znam da Bog prica Istinu.

Pa sad tek ovi vijek oni nadju da zamrzavanjem moze nesto slicno da se postigne. Pa sad kao znaju da je moguce to.

Page 31 of 121 FirstFirst ... 212728293031323334354181 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)