Vama je to normalno da ne moze biti normalnije, jer ste iz ex SSSR-a, a ex YU je tu osnovu, kao i 90% svega ostalog preslikala na YU.. NVO iz CG nece pisnut sigurno..Nasi qqaju sto kao fol moraju imati novca i kartice za ulazak u EU po tot novca dnevno da bi usli u drzave Sengena.. A kamoli da ne mogu lazirati privremenim rezervacijama i slicno..
SSSR zakoni komunistickog apsolutizma vs EU sloboda.. No, ima ko ce o tome..
p.s. "Hammurabi code" je jos daleko u buducnosti od CG..
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 27-06-15 at 16:14.
Не ездят в Тулу с самоваром.
There is no sense in bringing coal to Newcastle.
Zakokodastvo CG je zakonodavstvo CG. Nitko ne smije ulazit u CG ka u "malu Srbiju".
TAKE IT OR LEAVE IT.
PS Jesam iz ex SSSR-a, koji mi je naucio da postovanje zakona je temeljna stvar i da posjedovanje inozemne putovnice nije nikakav dokaz superiornosti njezinog vlastnika.
Toliko smo bili retardirani u nasem SSSR-u, sto mozes ...
Last edited by A+A; 27-06-15 at 16:42.
Ovo je moja/nasa drzava, i Vi nas/mene necete uciti sta je sta. Ovo je forum o buducnosti CG, a vi da mi izigravate veceg Papu od Pape, sovjetsko komunisticki posebno... Neka'te.
Za Vas znaci uzmi ili ostavi. Bitna razlika.
Ucestvujte sa misljenjem stranca i tu ste dobrodosli, ali bez soljenja pameti o CG nama koji smo iz CG.
Hvala Lepo
Stav etnickih Crnogoraca i Crnogorkinja iz inozemstva ("onih koji smo iz CG") je dosta zanimljiv ali nije bitan ... barem za mene.
Heheh, dosta je zanimljivo vidjet kako nestae ono "europljanstvo" forumasa kad im (kako se kaze kod nas u ex-SSSR-u) netko "stopi macki na rep".
PS Evo "europskog" disklejmera: volim macke i nikad niti jednoj nisan stopio na rep mada imam ih dvojicu.
Last edited by A+A; 27-06-15 at 17:08.
To je Vasa stvar sta cete kao observator misliti o nama drzavljanima CG i nasim pravima u nasoj drzavi, a te imperijalisticke sovjetske metode ucenja gradjana drugih drzava ostavite za taj Vas region.
Ako se tako drsko ponasate kao totalni stranac u CG sa tolikim nepostovanjem i bezobraznim ubacivanjem "buva" prema i izmedju kulturoloski razlicitim njenim gradjanima, onda mi postaje jasnija situacija u CG.
Sovjetske metode "zavadi pa vladaj" prodajte Rusiji i njenim satelitima. A nase uredjenje, i koji su nam zakoni dobri ili nisu, nasa stvar. Vasa, sovjetska skola me ne zanima, a za CG ni pod razno.
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 27-06-15 at 17:16.
Pa i UK viza kosta grdilo para i svi je placaju jer nisu potpisnici sengen sporazuma. Pa?
I juce sam stigao iz Kopenhagena, oces da znas koliko mi je roming kostao, jer nema T-com mreze?
Kakve veze ima kakvi su zakoni ako su na snazi. Treba ih postovati kakvi su da su. Isto tako i zapadne drzave imaju neke lude zakone pa ih svi postuju. Ogranicenje limita za isplate osiguranja u USA, patriot act, nemogucnost glasanja portorikanaca zbog zakona iz 18 vijeka iako su US drzava sa sve pasosem......
I opet puna usta demokratije..... Imali smo mi nekad fin izraz. Pokondirena.....
Jako mene zanima sovjetska skola, ali ne idem po njihovim forumima da ih ucim pameti sta ce sa svojim manjinama, da bacam "lokal-patriotske" buve, ko da ima pravo glasa kod njih, ili sta vec.. Samo ih treba pratiti dobro, da ne uzlete previse po CG jer zamute interno o'cas posla. A sta ce na druge bande, nebitno....![]()
A Vas sistem razmisljanja iz sovjetskog "gulaga", da se trbuhom ide na zapad, a ne za znanjem kao sto je moja generacija i mnoge prije mene - naravno.. Predvidljivo je.
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 27-06-15 at 17:46.
Zove li se ovaj forum "Majina histerija"?
moze i histerija,mada bih rekao da joj je neki nas Gorstak ostao u dobrom "sjecanju",pa makar i virtuelni pripadnici po forumima bude stara sjecanja.......mozda bi slike forumasa pomogle......
Da, da nemoc, "brisite"- procitani ste.Pokusali ste da solite pamet "atipicnoj Crnogorki".
Hehehehehe
Prijatan boravak u CG, i nadam se da cete biti pod posebnom kontrolom od nasih sluzbi da se ponasate kao gost, bez bacanja buva i raznosenja mrznje medju gradjanima CG zbog njenih kulturoloskih i drugih razlika iz kao fol "dobronamjernog "razloga - Vase sovjetske ljubavi prema CG....
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 27-06-15 at 17:58.
Rekoh ja...hahahahaha.. Sovjeti misle da su svi Crnogorci glupi i neobrazovani, pa salju "dobre" policajce u CG, a "lose "policajce u SR.
Koja je to naiva, kad im je Sava Vladislavic otac - osnivac "predhodnice".
Hvala Lepo
crnogorci su zaista cudo,ostave uvjek trag,niko ne moze to da ponisti za zivota njenog......munje smo u svemu.....a na cemu si to sesto danas?kakav si to koktel sjecanja oduvala,pa adrenalin pumpa li pumpa.:snowman::lolblue::hardrock:
bravo bre...
Uzimaj srbima po 500eur na granici, ionako nista ne trose![]()
One Ring to Rule them all...
Heh...a u stvari ta drama sa prijavom boravka služi samo onim graničnim policajcima kao fora za klepanje turista.
Naprave "krizu", pa ako prodje...prodje. Za 10 eura, svaki ćete pustiti da produžiš gde ti volja.
Oni kaznu ne mogu da napišu, već te moraju sprovesti do sudije za prekršaje. A tek tamo treba da se ustanovi, gde si odseo i koliko si bio...i kome uopšte treba prijavu pisati. Tako da se ni njima ne smara s tim.
Pogotovo, ako dokažeš da si bio u nekom hotelu, pa ti oni nisu izdali onaj kartončić. Malo sutra će pisati prijavu pravnom licu u vlasništvu nekog glavonje.
Ali zato, ako si bio kod baba Andje u Kolašinu, napraviće strašnu dramu i pretiti hapšenjem i babe i dede i cele rodbine. :mrgreen:
Pa ovaj zakon mi je od starta djelovao " ne znam kako da popisem ilegalne izdavaoce smjestaja, pa ajde da kaznjavamo sa druge strane, pa ce nam turisti reci".
Kao da je tesko otvoriti booking.com mislim da nema smjestaja u cg koji nije tu izlistan. Bookingovi agenti na terenu su jako azurni, i fala bogu imaju cak i mape kako da dodjes ako je fora "ne znamo mi ko su i dje se nalaze"
Da sam Srbin nikad ne bih dosao u CG na more, bez da imam neku rodbinu ili vikendicu, jer Grcka za iste pare pruza mnogo, mnogo vise u odnosu na nas. Kod nas mozes da zaradis trovanje hranom, batine od neke lokalne ekipe "mangupa", kazne za prekoracenje brzine od 10km/h a putevi ne dozvoljavaju da vozis ni 20 km/h, guzve u saobracaju, bahatost od onog lika sto naplacuje parking i lezaljke, do onih koji rade po hotelima itd. itd.
Što se dešava ako odbiješ informativni razgovor? Ili pođeš i ''praviš se mutav...''?
podji i pravi se mutav. Bices sumnjiv ako ne odes
One Ring to Rule them all...
To vi momci iz iskustva?
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks