Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
Reci cu ti sundjeru, ti koji malo sto citas a mnogo pises... Vrati se JEDNU stranu unazad.. Nisam ja taj termin prvi sproveo na ovoj temi vec Mabus. Ja samo ponavljam od onih koji, valjda, znaju bolje religioznu terminologiju od mene samoga. A to sto ja ne koristim kvacice je druga stvar sto opet ne opravdava tvoje napadanje. (nisam ih sad 'iskljucio', kao sto se lako moze vidjet', nikad ne pisem sa njima)
Ako sam te pitao, nisam te napadao, da sam te napadao, znao bi odmah i nedvosmisleno. Ukoliko je neko drugi autor pomenutog termina, moguće da je to slučajno pogrešno napisano i meni se desi da pogriješim u kucanju, ništa strašno. Ako si uvidio grešku zašto mu lijepo nisi ukazao na nju, nego je moguće namjerno ponavljaš. Izvinjavam se ako sam pogrešno pretpostavio, nije mi namjera da te napadam, samo razgovaramo.

Ovo smatram da si mi odgovorio za logiku. Okej. Sto se ostalih objasnjenja tice, samo je jedno receno... "ako ce bog da ti da, dace... ako nece, nece" Bas dubokomisaono objasnjenje.
Pomogni mi, na šta konkretno misliš, šta bi ti bio prihvatljiv odgovor, objašnjenje?

Mislim da vec znas koliko se obazirem na te price. Ja jos ne upoznah nekog ko se vratio iz pakla niti raja (da ne ulazim u apsurd toga da se ne moze ni poc' 'tamo') pa ako znas koga javi mi, rado bi ga upoznao.
Kroz istoriju je bilo primjera, Gospod je bio u pakao i tamo smrt pobijedio. Lazar je bio mrtav i oživje, sluga onog kapetana isto, bilo je i nekih rimskih vojnika hrišćana koji bijahu mrtvi i oživješe. Na kraju Sveti Enoh i Ilija su na nebu živi su, nisu umrli, tek će kasnije i oni umrijeti. Ali mislim da bi ih teško za sad mogao upoznati, mada vjera je čudo, ako se potrudiš i zatražiš i pokucaš na vrata, otvoriće ti se.