Quote Originally Posted by SpongeBob View Post
Reci mi Fidele, koja je svrha rugati se nekome ili ga pogrdno nazivati (moljaca), time ti postaješ ili bivaš bolji od tog nekog kome se rugaš?
Reci cu ti sundjeru, ti koji malo sto citas a mnogo pises... Vrati se JEDNU stranu unazad.. Nisam ja taj termin prvi sproveo na ovoj temi vec Mabus. Ja samo ponavljam od onih koji, valjda, znaju bolje religioznu terminologiju od mene samoga. A to sto ja ne koristim kvacice je druga stvar sto opet ne opravdava tvoje napadanje. (nisam ih sad 'iskljucio', kao sto se lako moze vidjet', nikad ne pisem sa njima)

Što se molitvi tiče, mislim da su ti djelimično lijepo objasnili. Ne možeš očekivati od Boga da ti omogući 7-cu na loto-u, ako prethodno makar jedanput u životu ne uplatiš taj famozni tiket (bio je neki vic takav).
Ovo smatram da si mi odgovorio za logiku. Okej. Sto se ostalih objasnjenja tice, samo je jedno receno... "ako ce bog da ti da, dace... ako nece, nece" Bas dubokomisaono objasnjenje.

Vjera je čudo, ima opis jednog jedinog čovjeka u paklu koji se nasmijao, kroz čitavu dosadašnju ljudsku istoriju jedan jedini čovjek se je u paklu nasmijao. Kad se to desilo, kroz plač i škrgut zuba pitali su ga što se je nasmijao. Ovaj čovjek je odgovorio: “Danas mi se rodio unuk, koji će postati monah i velliki molitvenik pred Bogom i on će me izbaviti svojim molitvama odavde.” Tolika je velika moć vjere, molitve i religije uopšte.
A što sad da rečemo mi grešni koji se sa svim i svačim rugamo (iz znanja ili neznanja)?
Mislim da vec znas koliko se obazirem na te price. Ja jos ne upoznah nekog ko se vratio iz pakla niti raja (da ne ulazim u apsurd toga da se ne moze ni poc' 'tamo') pa ako znas koga javi mi, rado bi ga upoznao.