Pa mislim da trosi barem 7 na 100.
Zasto to mislis fabia? Dvaput sam mjerio i pokazalo mi je u 5km...
Tu es mon héro!
Pa mislim da trosi barem 7 na 100.
TAKUMI
Evo ovako ti je kako sam ti rekao, jos klima radila non stop, a voznja kombinovana.
Tu es mon héro!
Najpouzdanije ti je da sipas do cepa, ne do klika nego do cepa, vozis do rezerve i opet do cepa.
TAKUMI
ha, jbg, samo sam ga dva ili tri puta do cepa nasuo, obicno 20-30e zveknem, ovo sam sad namjerno htio da izmjerim
Tu es mon héro!
Ima razlike izmedju 95 i 100oktana,normalno na jaca auta se bolje osjeti razlika u odnosu na auta sa stotinak konja
Opet benzin poskupio....
Kako cu se nekome majke naj*ebat...
Dje si Milo Djukanivicu posro posrani familiju ti *****
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Rookie; 09-03-15 at 13:31.
Boli te uvo kad je dolar moć![]()
95, 98 i 100 imaju potpuno istu snagu, ali potpuno istu. I ne samo kod nas.
To u stvari nisu oktani, to je RON broj. Taj broj ti govori brzinu paljenja smjese, sa 95 dolazi prije do knock-a, sa 100 "malo" teze.
Benzin od 100 RON se sporije pali, tj. ne moze da dodje do paljenja smjese samo od sebe (pritisak u komori prije iskre).
Moj brat veli da mu IS350 ide bolje na stotku, samo sam htio da mu pokazem parametre i da mu dokazem da nije tako.
Zakljucak: ako mi neko kaze da mu auto ide bolje na 100 onda...
TAKUMI
Super,aj nam pokazi te parametre da i mi smrtnici to vidimo
Nemam to ovdje.
TAKUMI
Samo polako, jos ce da skace
Sent from my iPhone 6 using Tapatalk
Itekako ce da skace. Kada se nafta na svjetskoj berzi vrati na stari nivo prije pada cijena (110-120 $ za barel) - kod nas ce gorivo preskociti 2€/litar. Nedostaje para drzavi. Maximalno su se aktivirali da kazne svuda gdje mogu. Inspekcije ordiniraju danima po firmama, a po putu PC-CT (koji je sad slijepo crijevo jer ne vodi nigdje) puno je patrola.
Ama meni auto stabilnije radi na 100 oktana pa neka Fabia_Elegance priča da je sve to isto...
Poslato sa pisaće mašine Note 3 dual sim
Ż\_(ツ )_/Ż
Znas li ti uopste koja je razlika izmedju 95 i 100?
TAKUMI
fabia oli da uzmes moje auto i da sipas 95 ili 98 oktana..vozi ga dan, dva, tri...
onda posle uspi STOTKU sa bonus petrola i ako ne osjetis razliku poklanjam ti auto
mislim i na razliku u potrosnji i u ubrzanju itd
Originally Posted by my name is ...
Kvalitet goriva i broj oktana su potpuno razlicite stvari.
Broj oktana mora biti dovoljan da ne bi dolazilo do samozapaljenja smjese (sto je izmedju ostalog i Fabia objasnio gore).
KVALITET goriva se razlikuje bukvalno od pumpe do pumpe (neka imaju vise sumpora i ostalih gluposti nego sto je dozvoljeno-zavisi iz koje se zemlje/busotine gorivo uvozi).
Uostalom - Fabia objasnio:
Sipao sam i 95 i 100 na Petrolu i nikakvu razliku ne osjecam...
Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...
neces ni osjetit na svako auto
a da se ne lazemo, ima vozaca koji ne mogu provalit kad im auto radi na 3 cilindra a ne da osjete razliku zbog goriva posebno kod atmo motora male zapremine
Originally Posted by my name is ...
Golf 4 gti. Mjerio sam jer sam mislio isto sto i ti a fizika mi je djelovala drugacije pa sa bio zbunjen. Brzi je na stotku i to komad. Mjerio razdaljinu predjenu od tacke A na 80km/h do tacke B. Komad velim ti grabi bolje. Mjerio pet puta na 100 i pet puta na 98. Ja i drug. Ista tezina kola.
clickprint i stampa se
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks