View Poll Results: Mislim da u svijetlu pogoršanja odnosa Zapada i Rusije:

Voters
186. You may not vote on this poll
  • 1. Crna Gora treba čvršće stati uz Zapad (EU,SAD i NATO) bez obzira na moguće posljedice toga

79 42.47%
  • 2. Crna Gora treba prekinuti dosadašnji pravac i držati se Rusije, bez obzira na posljedice toga

23 12.37%
  • 3. Crna Gora treba odustati od svrstavanja uz bilo koju stranu, bez obzira na posljedice toga

57 30.65%
  • 4. Pogoršanje odnosa Zapada i Rusije se neće desiti, tako da sve ovo trebamo zanemariti

11 5.91%
  • 5. Teško se cijepam kao ličnost u ovom traumatičnom opredjeljivanju/ ne znam

16 8.60%
Page 78 of 165 FirstFirst ... 286874757677787980818288128 ... LastLast
Results 1,926 to 1,950 of 4116

Thread: Crna Gora u odnosu na novu realnost i geopolitički sukob Zapada i Rusije

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Tvoje diskreciono pravo je da radiš za poslodavca koji se bavi legalnim stvarima i u odnosu na novac koji primaš kao naknadu procjenjuješ koliko je to isplativo truda a što se tiče nacionalnih resursa u šta spada i Telekom i EPCG i još dosta drugih firmi tu se zalažem za potpunu kontrolu države uz neko partnerstvo koje ne može da ugrozi većinsko vlasništvo ... država socijalne pravde i prosperiteta ...
    U kakvim ti pravima i plaćanju pričaš kada se radi o Rumuniji, Poljskoj, Čehoslovačkoj itd... ????!!!
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Sad si i mene zaintrigirao ))

Koliko je opste poznato od 19 napadaca 15 su bili drzavljani Saudijske Arabije, 2 emirata i po jedan iz Egipta i Libana.

Inace se ne slazem sa Dachovim ruskim stavovima i putinofilijom, ali me zanima sta je ovdje pogrijesio
    Osama Bin Laden je Afganistanac (bio je saveznik Buša seniora kada se mlatio sa, pazi slučajnosti, Rusima koji su oslobađali Afganistan od Afganistanaca) i sjedište Talibana je u AFGANISTANU.
    Njegovi borci su mogli bit' i iz Bijelog Polja ali su radili za Afganistanskog gospodara
    Last edited by Rakun; 13-02-15 at 00:17.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Osama Bin Laden je Afganistanac (bio je saveznik Buša seniora kada se mlatio sa, pazi slučajnosti, Rusima koji su oslobađali Afganistan od Afganistanaca) i sjedište Talibana je u AFGANISTANU.
    Njegovi borci su mogli bit' i iz Bijelog Polja ali su radili za Afganistanskog gospodara
    Osama Bin Laden je bio Saudijac Rodjen u sred Rijada. Iz bogate familije 7 od 50oro djece.
    Last edited by Gandalf_White; 13-02-15 at 00:23.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Dača View Post
    Smešno je uopšte komuniste nazivati robovlasnicima, a Sovjete koji su oslobodili pola Evrope od nacizma, nazivati osvajačima.
    Ajd bar malo razmisli pre nego što nešto napišeš.
    Nikada ja nisam izgovorio niti napisao da su komunisti bili robovlasnici jer imaš Staljin, Pol Pot i Kim Jong komunizma pod kojim zemlja ode u spolovilo i Titovog komunizma pod kojim zemlja procvjeta.

Što se tiče toga što su Rusi oslobodili pola Evrope od nacizma prođi malo Vojvodinom i raspitaj se kod starijih kako se oslobađale curice predškolskog uzrasta od nevinosti. Što se robovlasništva tiče kako bi ti nazvao kada te neko upregne da radiš i nosi SVE što odradiš bez ikakve plate dok ti bukvalno umireš od gladi. Naravno imaš nadzornika u vidu jednog Čaušeskua koji se kupa u kadi od zlata. I kad se pobuniš vlasnik dođe i zgazi te tenkom

Interesantno je to što aboliraš Ruse jer su se borili protiv Hitlera, a u isto vrijeme negiraš ono što su Amerikanci uradili
    Last edited by Rakun; 13-02-15 at 00:38.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Osama Bin Laden je bio Saudijac Rodjen u sred Rijada. Iz bogate familije 7 od 50oro djece.
    Rođen je u SA i šta sa tim ? Ne da se samo preselio u Afganistan već mu je SA oduzela državljanstvo i zabranila ulazak u zemlju

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

vi se ovdje svadjate ko su veci zlotvori, ameri ili rusi, tesko pitanje

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by iggy:) View Post
    vi se ovdje svadjate ko su veci zlotvori, ameri ili rusi, tesko pitanje
    TaČNO TAKO, vodi se mrtva trka. Ali je potpuno jasno s'kim je Crnoj Gori bolje.

Da bi zemlja bila neutralna mora biti samodovoljna. Što Crna Gora NIJE
    NATO garantuje državnost i teritorijalni integritet. Rusija NE, šta više najradije bi nas prodali Srbiji (barem tako rekoše ).
    NATO-u nisu potrebne baze u Crnoj Gori. Rusiji JESU
    Last edited by Rakun; 13-02-15 at 03:19.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Rođen je u SA i šta sa tim ? Ne da se samo preselio u Afganistan već mu je SA oduzela državljanstvo i zabranila ulazak u zemlju

Covjek je rodjen u zemlji, zavrsio tamo fakultet, ozenio se, drzavljanstvo mu oduzeto posle 35godina i onda je on Afganistanac. Mozes li mi molim te objasniti logiku kojom si se vodio da zakljucis to ? Jer me bas zivo zanima sad, jer ne razumijem.

Ako cemo ici tom logikom kojom mislim da ides onda je on prije Sudanac posto je u Sudanu proveo vise godina nego u Afganistanu.

Onda su Crnogorci koji rade i zive u Srbiji - Srbi, oni sto zive na brodovima - drzavljani zemlje dje se zateknu itd.

Sumirano - Osama bin Laden kao i 15 ljudi od 19 su bili Saudijci - rodjenjem i drzavljanstvom. Ni jedan jedini nije bio iz Afganistana. Sto nije sprijecilo ameriku da razori ovu zemlju i svrgne talibane koji joj nijesu odgovarali sa vlasti. Da ne kazemo da je poginulo 100 puta vise civila za 1 godinu Americke infazije nego za 6 godina vladavine talibana itd. Ne branim ni talibane ni osamu samo volim biti objektivan.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

TaČNO TAKO, vodi se mrtva trka. Ali je potpuno jasno s'kim je Crnoj Gori bolje.

Da bi zemlja bila neutralna mora biti samodovoljna. Što Crna Gora NIJE
    NATO garantuje državnost i teritorijalni integritet. Rusija NE, šta više najradije bi nas prodali Srbiji (barem tako rekoše ).
    NATO-u nisu potrebne baze u Crnoj Gori. Rusiji JESU
    E za ovo si u pravu jer smo u njihovom okruzenju, i zemlja sa 600k stanovnika koja se trsko sa cim pita kod kuce, tesko se moze sta pitati napolju.
    Ali da izvinis, kad zabudalis da nesto objasnjavas, taman dodje covjeku da se raspravlja sa tobom.
    Irak, afganistan, panama, koreja, kosovo klasicne okupacije. I njemci su u toku rata postavljali vlade i imali granice. Nije se to zvala njemacka nego je npr madjarska imala svoje granice i vladu svo vrijeme ww2.
    A kako su amerikanci odlobadjali francuskinje i belgijanke imas i toga koliko volis. Rat i o tome se cutalo kao sto se cuti i danas.
    Sta nisu okupacije. Bosna libija alzir nigerija i bilo koje mjesto dje se rativanje svodilo na podrsku iz vazduha. Sve ovo ostalo je samo nazivanje drugim rijecima, sto se dalo vidjeti i sa svim drugim usa propagandama dje se novinari i zvanicnici uce koje se rijeci koriste a koje izbjegavaju.
    I naravno da sem evropu i usa svakoga ostaloga boli uvo sta se desava u ukrajini. Iz istih razloga iz kojih se i mi radpravljamo ovdje

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Мислим...судимо Америци и Русији, а ми смо први, без разлога, не тако давно, упали код првих комшија, држали их под окупацијом, протјерали народ, побили пар стотина људи, све живо попалили...
    Ко о чему...даље знате.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Slazem se sa tim da crna gora treba da udje u nato ali me nervira to pravdanje americkih zlocina, to predstavljanje zapada kao neke utopije

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Мислим...судимо Америци и Русији, а ми смо први, без разлога, не тако давно, упали код првих комшија, држали их под окупацијом, протјерали народ, побили пар стотина људи, све живо попалили...
    Ко о чему...даље знате.
    Ako ništa drugo, jesi dosljedan, za razliku od mnogih.
    ★

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Evo vam sazetka iz bloga koji smatram worth paying attention to:
    http://sapojnik.livejournal.com/1865501.html
    Svakako sam siguran da beskrajni cinizam danasnjeg ruskog vodstva unistit ce ga na kraju krajeva.
    Po meni bi to bila naijbolja opcija za Rusiju.
    Samo da trebamo “pravilno” interpretirati ono sto rade sami ruski poglavari…

Eto, Rusija je prihvatila tzv “referendum u Krimu” kao nesto potpuno zakonsko, dok istovremeno ovo bi nesto bilo potpuno ilegalno u ma kojoj regiji Rusije, gdje je sam poziv na sprovodjenje slicnog referendum, (da ne govorim o samom sprovodjenju) kazneno djelo drzavnog udara.

U tzv "minskom protokolu” i “drugom miskomp rotokolu” ( kojije Putin potpuno prihvatio, ako budemo vjerovali vodecim svjetskim medijima) pise se da Ukrajina treba prihvatiti neki“posebni nacin samouprave” za pobunjene regije.
    T
    .j. nesto sto se u potpunosti proturjeci vazecem ruskom zakonodavstvu i sto bi u Rusiji bilo 100% klasificirano kao“ekstremizam i separatizam”.
    Hajdemo da vidimo u cemu je“posebnost” one“samouprave”, na kojoj je Putin toliko doslijedno insistirao u Minsku tijekom 14 sati:
    - “
    LNR/DNR” dobijaju pravo imenovati localnog drzavnog odvjetnika
    -“LNR/DNR” dobijaju pravo formirarti lokalne paravojne formacije (narodnu miliciju)
    - Ukrajina gubi pravo raspustanja samoupravnih tijerla “LNR/DNR” te razrijesenja pojedinih duznosnika “LNR/DNR”
    WTF???

SVA SU ONA PRAVA PUTIN JE U STVARNOSTI NON-STOP ODUZIMAO REGIJAMA I OPCINAMA RUSIJE TIJEKOM 15 GODINA NJEGOVE VLADAVINE!!!

Putin je stvorio od Rusije potpuno UNITARNU drzavu f**ck the Constitution!)
    Putin trazi za Ukrajinu rijesenje koje je za njega POTPUNO NEPRIHVATLJIVO kada je u pitanju sama Rusija.
    Kako ce doticni reagirati, ako neka ruska regija bude trazila od njega istu razinu “samouprave”, koju on trenutacno trazi od Ukrajine za “DNR/LNR”?
    Majku mu udbasku ...
    Last edited by A+A; 13-02-15 at 14:36.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    E za ovo si u pravu jer smo u njihovom okruzenju, i zemlja sa 600k stanovnika koja se trsko sa cim pita kod kuce, tesko se moze sta pitati napolju.
    Ali da izvinis, kad zabudalis da nesto objasnjavas, taman dodje covjeku da se raspravlja sa tobom.
    Irak, afganistan, panama, koreja, kosovo klasicne okupacije.
    Afganistan je napao USA
    Kakve veze ima NATO sa Korejom ? Nisam upoznat da je bilo nečeg od kako se Koreja raspolutila
    Kosovo se svelo na operacije iz vazduha
    Irak je prvi put okupirao Kuvajt, drugi put zbrisao sa zemlje Iračke Kurde i treći put sjeban "na kvarno"
    I njemci su u toku rata postavljali vlade i imali granice. Nije se to zvala njemacka nego je npr madjarska imala svoje granice i vladu svo vrijeme ww2.
    Kao primjer slobode pod njemcima u WW2 navodiš drugu fašističku zemlju ?!!?

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Putinova je Rusija drzava zatvorenih usta!
    POLITICKA CENZURA as it is:
    http://rkn.gov.ru/news/rsoc/news30405.htm
    Tekst je na ruskon. Eva vam odlomka
    Упоминание включенных в перечень организаций допустимо в материалах СМИ в негативном ключе, с использованием характеристик «радикальные», «экстремистские», «националистические». При этом текст сообщения должен содержать прямое указание на ликвидацию либо запрет деятельности таких организаций.
    Kratki sazetak: po imenovanim organizacijama U MEDIJAMA dozvoljeno je i dobrodoslo je samo PLJUVANE!
    I to (vam putinoljupci ) zapovjeduje (vase novo svetosavsko) bozanstvo Putin... majku mu (cetnicku ...em)
    Last edited by A+A; 13-02-15 at 16:44.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Covjek je rodjen u zemlji, zavrsio tamo fakultet, ozenio se, drzavljanstvo mu oduzeto posle 35godina i onda je on Afganistanac. Mozes li mi molim te objasniti logiku kojom si se vodio da zakljucis to ? Jer me bas zivo zanima sad, jer ne razumijem.

Ako cemo ici tom logikom kojom mislim da ides onda je on prije Sudanac posto je u Sudanu proveo vise godina nego u Afganistanu.

Onda su Crnogorci koji rade i zive u Srbiji - Srbi, oni sto zive na brodovima - drzavljani zemlje dje se zateknu itd.
    Primjer sa kojim će ti nadam se biti jasno:
    Hitler rođen u Austriji i većinu života(barem mislim) proveo u njoj pa ne kažemo da je Austrija bila ta koja je pokrenula WW2 već Njemačka. Nadam se da je jasno
    Last edited by Rakun; 13-02-15 at 16:52.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Ne kažemo ni da je Argentina odgovorna za genocid nad Jevrejima zato što je Eichman tamo živio. Čini mi se da je uhvaćen bez terorističkih napada na tu zemlju.
    ★

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Ne kažemo ni da je Argentina odgovorna za genocid nad Jevrejima zato što je Eichman tamo živio. Čini mi se da je uhvaćen bez terorističkih napada na tu zemlju.
    E seri kvake kad nisi bravar
    Kada ne znaš gdje udaraš onda lupaš po tastaturi nadajući se nekom smislenom rezultatu

Ponavljam za Gandalfa, a ne za tebe

Da li je Adolf Hitler Austrijanac ? JESTE
    Da li se obrazovao u Austriji ? JESTE
    Da li je pola života proveo u Austriji ? JESTE
    Bez obzira što je Austrija iznjedrila najvećeg zločinca istorije da li se računa da je Austrija ili Njemačka stajala iza njega ? NJEMAČKA

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Default Crna Gora u odnosu na novu realnost i geopolitički sukob Zapada i Rusije

Afganistan je napao USA
    Ovo je ono sto kazem. Afganistan nije napao USA. Al qaida je imala iste veze sa afganistanom koliko li i sa saudijskom arabijom. Nazvali su je osovinom zla koja sponzorise terotizam, isti status koji su imali ili imaju Iran ili Sjeverna koreja pa ih niko nije napao
    Kakve veze ima NATO sa Korejom ? Nisam upoznat da je bilo nečeg od kako se Koreja raspolutila
    Niko nije o nato pricao. Vecina ratova niskog intenziteta u zadnjih 20 godina nije ni ukljucivao nato. Poslednja nato operacija je zavrsena 90tih sa jugoslavijom
    Koreja je klasicno ratovanje i okupacija dijela zemlje(podsjeca na situaciju sa krimom) dje amerikanci nisu mogli da cijelu zemlju sprijece da predje u komunizam zdusno podrzavan od kine i rusije. Napravljena linija, okupiran dio zemlje
    Kosovo se svelo na operacije iz vazduha
    A bondstil sa 10k vojnika je odmaraliste jer je kosovo poznato po ljekovitim banjama
    Irak je prvi put okupirao Kuvajt, drugi put zbrisao sa zemlje Iračke Kurde i treći put sjeban "na kvarno"
    Pa i mislio sam na drugi. Dan danas se nalaze americke trupe tamo koje su obezbjedjivale demokratskoo odrzavanje izbora u iraku. Ako je tako zasto ti smeta podgoricka skupstina npr
    Kao primjer slobode pod njemcima u WW2 navodiš drugu fašističku zemlju ?!!?
    Ne nego navodim kao primjer da to sto drzava ima izbore i nekakvu vladu koja se dodvorava jacem ne znaci da je to demokratija. Migao sam da uzmem kao primjer i rumuniju, jugoslaviju, finsku ili francusku. Svodi se na isto

Da se razumijemo, pravim razliku izmedju nato i usa. Vrlo je malo ratova dje je nato ucestvovao. Zato i imas raznorazne koalicije voljnih milosrdnih i sl. Zato sto se nato rijetko dje mijesao
    Last edited by Hell Raiser; 13-02-15 at 20:25.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ljudima koji su se zalagali za crnogorsku nezavisnost bivshi britanski ambasador u Jugoslaviji Charls Kroford nije ostao bash u lijepom sjecanju ali shto se tiche Ukrajine mora se priznati ovim tekstom je pogodio u centar http://www.telegraph.co.uk/news/worl...-bullying.html
    Ridin' on the black train

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Ovo je ono sto kazem. Afganistan nije napao USA. Al qaida je imala iste veze sa afganistanom koliko li i sa saudijskom arabijom. Nazvali su je osovinom zla koja sponzorise terotizam, isti status koji su imali ili imaju Iran ili Sjeverna koreja pa ih niko nije napao
    Avganistan je u to vrijeme bio pod talibanskom režimom (većim dijelom).
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Avganistan je u to vrijeme bio pod talibanskom režimom (većim dijelom).
    Preteče me.

Nije Afganistan objavio rat USA nego njegova vlast :applouse:

Da su USA i NATO u dosta slučajeva zločinci nema sumlje . Ali nemojte pričati da je rat u Afganistanu počet "na kvarno".
    Talibani napadaju USA i ona treba da ćuti i trpi ili da ide i da im majku ?
    Last edited by Rakun; 14-02-15 at 00:05.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

a sto ti talibancici mrze ameriku tolko? Sto rusiju ne napadaju neki extremisti sa suprotnog kraja planete?

Ustvari.. nemojte odgovarat.. ionako je previse gluposti napisano...
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    a sto ti talibancici mrze ameriku tolko? Sto rusiju ne napadaju neki extremisti sa suprotnog kraja planete?

Ustvari.. nemojte odgovarat.. ionako je previse gluposti napisano...
    Talibančići su sa istim Bin Ladenom (tada je bio USA saveznik) napadali i Ruse.
    Potpuno je nevažan razlog zašto mrze Amerikance. Možda zato što su dotični stvorili državu Izrael, možda zato što su se zakačili sa nekom zemljom potpuno je nebitno.

U priči je najbitnije da je Afganistan objavio RAT Americi

Kako to da niko od vas Srba, poosrbica i ostalih rusofila ne reče da su Saudijska Arabija i Kuvajt veliki saveznici Amerike
    Last edited by Rakun; 14-02-15 at 01:45.

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Sada je 78-79. strana, moja prognoza je da će do 114. amerikanci bit najveći mirotvorci koji su hodali zemaljskom kuglom
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Page 78 of 165 FirstFirst ... 286874757677787980818288128 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)