Originally Posted by
night_silence
Tako i u Ukrajinu misle da im je SAD prijatelj zbog toga što ih naoružava

!!! Ja imam drugačiju filozofiju i mislim da mi je prijatelj onaj koji mi učini nešto nešto korisno za život a ne onaj ko mi pokloni pištolj mada koliko ljudi toliko ćudi davno su rekli

...
То што су нас Американци наоружали је био једини разлог зашто Милошевићева клика и домаћи квинслизи нису јурнули на Црну Гору.
Сазнање да су Црногорци наоружани до зуба је био довољно снажан фактор одбијања, и тиме је спријечен грађански рат.У супротном би прошли као Босна 92ге.
Брзо се заборавио седми батаљон...
Друга корист је као што рекох, то што су омогућили да се референдум одржи без оружаних пријетњи.
Ја не вјерујем у пријатељства, поготово не великих сила као што су САД или Русија.Ја вјерујем у интересе и вјерујем да су нам кроз историју и Руси и Американци помагали само онолико колико су то били њихови интереси.Стога исто тако и Црна Гора треба да прати своје интересе, а један од најважнијих интереса је обезбјеђивање мира, суверенитета и територијалног интегритета ове земље на трусном и опасном Балкану.Најбољи и најјефтинији начин за тако нешто је чланство у НАТО Пакту.
Интерес САД је да ми не постанемо руска војна испостава на Балкану, и да Балкан буде миран и без нестабилности.Стога нам се интереси поклапају, а кад нам се интереси поклапају, онда можемо рећи, користећи се твојим ријечима, да смо пријатељи.Твоја тврдња да су нам Американци непријатељи продукт је исте оне неокомунистичке школе Баба Јуле која преко Дана, Вечерњих Новости и Ин4с-а распирује огавну кампању по Црној Гори.А то су прави непријатељи.
Last edited by BAR; 05-01-15 at 16:30.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Bookmarks