View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 99 of 199 FirstFirst ... 49899596979899100101102103109149 ... LastLast
Results 2,451 to 2,475 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Tako i u Ukrajinu misle da im je SAD prijatelj zbog toga što ih naoružava !!! Ja imam drugačiju filozofiju i mislim da mi je prijatelj onaj koji mi učini nešto nešto korisno za život a ne onaj ko mi pokloni pištolj mada koliko ljudi toliko ćudi davno su rekli ...
    То што су нас Американци наоружали је био једини разлог зашто Милошевићева клика и домаћи квинслизи нису јурнули на Црну Гору.
    Сазнање да су Црногорци наоружани до зуба је био довољно снажан фактор одбијања, и тиме је спријечен грађански рат.У супротном би прошли као Босна 92ге.
    Брзо се заборавио седми батаљон...
    Друга корист је као што рекох, то што су омогућили да се референдум одржи без оружаних пријетњи.

Ја не вјерујем у пријатељства, поготово не великих сила као што су САД или Русија.Ја вјерујем у интересе и вјерујем да су нам кроз историју и Руси и Американци помагали само онолико колико су то били њихови интереси.Стога исто тако и Црна Гора треба да прати своје интересе, а један од најважнијих интереса је обезбјеђивање мира, суверенитета и територијалног интегритета ове земље на трусном и опасном Балкану.Најбољи и најјефтинији начин за тако нешто је чланство у НАТО Пакту.

Интерес САД је да ми не постанемо руска војна испостава на Балкану, и да Балкан буде миран и без нестабилности.Стога нам се интереси поклапају, а кад нам се интереси поклапају, онда можемо рећи, користећи се твојим ријечима, да смо пријатељи.Твоја тврдња да су нам Американци непријатељи продукт је исте оне неокомунистичке школе Баба Јуле која преко Дана, Вечерњих Новости и Ин4с-а распирује огавну кампању по Црној Гори.А то су прави непријатељи.
    Last edited by BAR; 05-01-15 at 16:30.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Default Da li u NATO

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Интерес САД је да ми не постанемо руска војна испостава на Балкану, и да Балкан буде миран и без нестабилности.
    A nestabilnost bi izazvali isti oni, jer im se ne svidja nasa odluka. Mogli bi da prekinemo sa stavom da je to dobro ili da je to u nasem interesu, vec da prihvatimo da to MORAMO da uradimo. Stabilnost nam nece ugroziti bilo ko do ovi koji zveckaju oruzijem, a to su amerikanci i rusi. A sad mali smo da bi se busali u prsa junacka, tako da se valja prikloniti vecem i jacem, a to je trenutno NATO. Nije sramota priznati da smo u dvoristu sa "jakim momcima" i da od straha od maltretiranja i izopstavanja se druzimo sa njima
    A sto se tice naoruzavanja stanovnistva za referendum, nije ni ANB bez pepela na glavi. Poslije nekoliko godina su skupljali naoruzanje koje su dijelili "podobnima" svakakve proslosti, pa su eto od tog oruzija napravili onu pticu pored limenke. Obrati ujedno malo paznju na sudjenje Damiru Mandicu dje se naokolo pokusava da objasni odakle njegov DNK na automatskom oruziju, jer ne on jedan od tih koji je za potrebe ANB-a dijelio oruzije. A iz sudjenja smo vidjeli ko su mu bili prijatelji
    Last edited by Hell Raiser; 05-01-15 at 17:54.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    A nestabilnost bi izazvali isti oni, jer im se ne svidja nasa odluka.
    Ko je to izazvao nestabilnost u Crnoj Gori ? Amerikanci !! Jer im se nije svidjela naša odluka ? Koja odluka !!
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Ko je to izazvao nestabilnost u Crnoj Gori ? Amerikanci !! Jer im se nije svidjela naša odluka ? Koja odluka !!
    Vidis li da je napisao da bi nestabilnost izazvali isti Amerikanci ako bi bili nezadovoljni nekom odlukom. Bar to je Amerika dokazala vise puta i sta se sad palis na neku dskusiju i jos sa sve znakovima uzvika ?

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Je li problem da prvo procitas sta sam napisao, pa da se onda pocnes da iscudjavas.
    Evo ovako. Crna Gora nekim cudom se odluci da se prikloni Rusiji( nebitno za potrebe scenarija razlog). Dozvolimo da rusi uparkiraju brodove i naprave privremenu bazu.
    Sta mislis koliko bi trebalo da pocnu nekakva "desavanja naroda" u crnoj gori? Mjesec, dva, godinu, nikad...?

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

A nestabilnost bi izazvali isti oni, jer im se ne svidja nasa odluka. Mogli bi da prekinemo sa stavom da je to dobro ili da je to u nasem interesu, vec da prihvatimo da to MORAMO da uradimo. Stabilnost nam nece ugroziti bilo ko do ovi koji zveckaju oruzijem, a to su amerikanci i rusi. A sad mali smo da bi se busali u prsa junacka, tako da se valja prikloniti vecem i jacem, a to je trenutno NATO. Nije sramota priznati da smo u dvoristu sa "jakim momcima" i da od straha od maltretiranja i izopstavanja se druzimo sa njima
    Америкацни би свакако заштитили своје интересе, уколико би ми играли неку игру око база са Русима.А ако би изостали из НАТО-а, сигурно нас не би штитили од Великих Србија, Великих Албанија, разних Санџака и Суторина.За то би морали само да се постарамо, а то као што рекох кошта бога оца.
    A sto se tice naoruzavanja stanovnistva za referendum, nije ni ANB bez pepela na glavi. Poslije nekoliko godina su skupljali naoruzanje koje su dijelili "podobnima" svakakve proslosti, pa su eto od tog oruzija napravili onu pticu pored limenke. Obrati ujedno malo paznju na sudjenje Damiru Mandicu dje se naokolo pokusava da objasni odakle njegov DNK na automatskom oruziju, jer ne on jedan od tih koji je za potrebe ANB-a dijelio oruzije. A iz sudjenja smo vidjeli ko su mu bili prijatelji
    Говорим о наоружавању 99те. и то је био једини начин да се заустави Милошевићева клика, јер се са њима може разговарати само кад си наоружан.
    Пред референдум тога није било, барем не на тај начин, зато што за тим није било потребе због снажног присуства америчког утицаја.
    Last edited by BAR; 06-01-15 at 05:41.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Pa naravno da ce zastiti svoj interes. Gledaj, ja sam pacifista i kao takav sam protiv vojnih saveza. Sa druge strane nisam lud, pa da
    kazem ajmo mi svojeg posla. Da smo na svedskom standardu pa ajde. Smatram da ovi koji ovo promovisu grijese iz hranjenja crnogorske mitomanije i zaostavstine vremena komunizma. Ne treba nam prica o stranim i domacim neprijateljima, nego jednostavno objasniti da je u trenutnom poretku to nuznost. Kao sto rekoh ovo mozemo da gledamo kao skolsko dvoriste u velikom gradu, gdje mi predstavljamo dijete seoskog popa koje misli da ima neku vaznost, ali pod svojim uslovima zeli da se prikljuci popularnim klincima. Brzo se nauci da to nije jednostavno i da te uglavnom sazaljevaju
    Sto se 90tih tice, tadasnji mup je formacijski i obukom vise predstavljao vojnu nego li policijsku jedinicu i po opremi i po obuci. Naravno da su ih obucavali SAS-ovci i nisu ih obucavali policijskim vjestinama sigurno. A za naoruzavanje oko referenduma debelo grijesis, ali tu nema nikakvog niti uticaja niti pomoci sa strane. Cisti proizvod domace kuhinje

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Дирижабл View Post
    Ово о чему ја причам богу фала врло је добро евидентирано. За сваког понаособ се може израчунати колико је радио, колико је зарадио, колико учествује у БДП-у, колико доприноси пензионим фондовима, здравству, итд.
    Kao što se za svakoga može izračunat koliko je subvencija dobio od poreznih obveznika, koliko je silom ili krišom ukrao, itd, a kada to nije jednako nuli, to više nijesu "sposobnost" i kapitalizam, nego nešto drugo.

То је сваком нормалном човјеку потпуно јасно. Но изгледа да неки ни не разумију што су природна права сваког човјека. Неки мисле да је веће право кад неко има и може више. И да му сходно томе треба одузети да би било правде. То се све маскира у термин "социјална правда" као да се овим појмом "социјална" елиминише принцип неоправдане редистрибуције која је неспојива са појмом "правда".
    Ja svakodnevno gledam ljude koji to ne razumiju. Neki misle da pravo na plodove svojega rada nije prirodno ljudsko pravo. Neki misle da se prirodna ljudska prava mogu kupovat i prodavat i da je to nekako spojivo sa pojmom "pravda". Ima nas svakakvijeh.

Буржоаске и националне устанке и буне све нормалне грађански уређене државе запада славе, јер су ти устанци формирали те грађанске државе. Прије тога смо имали кметство, шеријат, пашалук, и остале форме феудалне власти.
    Kao što smo poslije toga dobili najamno robstvo i gazde, šefove, direktore, upravnike, posjednike, načelnike, predsjednike, predstavnike, poglavnike i razne druge ljude koji žive od tuđega rada (kao što živjahu feudalci) i koji daju sebi za pravo da odluče koliko je slobode ostalim ljudima dovoljno (kao što činjahu feudalci). Ne bih više kazio temu ovom pričom.

А ако би изостали из НАТО-а, сигурно нас не би штитили од Великих Србија, Великих Албанија, разних Санџака и Суторина.
    Uzimate li vi u obzir da postoji razlika između agresije od strane druge države i domaće pobune? Zapravo, ne znam zašto tebe pitam jer ti reče da bi imalo smisla ratovat za Ulcinj mimo volje Ulcinjana, ako sam dobro zapamtio.
    Last edited by RoNN|3; 06-01-15 at 12:35.
    ★

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Uzimate li vi u obzir da postoji razlika između agresije od strane druge države i domaće pobune? Zapravo, ne znam zašto tebe pitam jer ti reče da bi imalo smisla ratovat za Ulcinj mimo volje Ulcinjana, ako sam dobro zapamtio.
    Домаће побуне нема без стране агресије, то је добро познат принцип на Балкану.
    Ми не смијемо дозволити себи да поново ратујемо за Улцињ, Бар, Пљевља, Никшић, Херцег Нови, не смијемо дозволити да нас уцртавају у карте других држава.НАТО је најјефтинији начин да обезбиједимо један дужи период мира.Велика већина Улцињана је тога много свјеснија од многих Црногораца који и даље живе у митовима из Баба Јулиних медија.

temp Guest

Thanks Thanks Given 
    2,547
    Thanks Thanks Received 
    528
    Thanked in
    251 Posts

То што су нас Американци наоружали је био једини разлог зашто Милошевићева клика и домаћи квинслизи нису јурнули на Црну Гору.
    ...
    Bude na forumu i većih besmislica od ove, ali ti si Barski prepoznat kao ozbiljan ili makar uglavnom ozbiljan forumaš.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    Bude na forumu i većih besmislica od ove, ali ti si Barski prepoznat kao ozbiljan ili makar uglavnom ozbiljan forumaš.
    Ствар перспективе из које се гледа.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

04. februar 2015
    Da ste u NATO-u ne bi bilo priče o Sutorini

Da je Crna Gora članica NATO saveza iz Bosne i Hercegovine nikad ne bi bila pokrenuta priča oko Sutorine, ocijenila je ambasadorka Njemačke u Podgorici, Gudrun Štajnaker.

Ona je, u organizaciji Odbora Glavnog grada Liberalne partije, održala predavanje na temu Crne Gora i NATO alijansa.
    “Ja sam sigurna da je Crne Gora članica NATO saveza iz Bosne i Hercegovine sigurno ne bi bila pokrenuta priča oko granice sa Crnom Gorom. To je važan argumenat, jer ako je Crna Gora u NATO-u niko se neće usuditi da dira granice jedne članice NATO saveza i to je nešto što člansto u ovoj organizaciji može da da kao dodatnu sigurnost", istakla je ona.
    Svako ko bi se, kako je poručila, drznuo da dovede u pitanje granice jedne od država članica "izvjesno da bi protiv sebe imao cijelu NATO alijansu".
    "Njemačka se zalaže za to da Crna Gora bude u NATO-u i da dobije poziv za članstvo u ovoj godini. U prošloj godini je bilo komplikovano zbog geopolitičkih dešavanja oko Gruzije, tako da će se NATO proširiti u ovom području, jer sada fali samo ovaj dio regiona koji nije pod zaštitom NATO saveza, a ulaskom Crne Gore povezale bi se države članice saveza sa Albanijom, Grčkom i Turskom”, smatra Štajnaker.
    Ona je istakla da se za Evropu NATO razvijao kao sistem koji garantuje sigurnost, ali i pomaže razvoj vladavine prava i demokratije.
    "Jer članovi koji ulaze moraju imati razvijenu demokratiju i moraju se truditi da je unapređuju. NATO traži da bezbjedonosne agencije država članica međusobno sarađuju i da sarađuju sa Alijansom, crnogorska ANB sad izgleda mnogo bolje, nego što je to bio slučaj u ranijem periodu i čeka se samo da se postavi novi direktor agencije. Od suštinskog je značaja jačanje bezbjednosti i sigurnosti u Evropi, posebno prisjećajući se ratova u prošlosti na prostorima bivše Jugoslavije i patnji koje su oni prouzrokovali, a čije posljedice i danas osjećamo u velikoj mjeri", rekla je njemačka ambasadorka u Podgorici.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Jer kada BiH "pokrene priču" trese se cijeli Balkan. Za naš ulazak se zalažu jer izgleda da imamo razvijenu demokratiju koju unaprjeđujemo. To je dobro. Bio sam zabrinut. Što se tiče jačanja bezbjednosti i ratova u regionu, čini mi se da Steinacker pati od selektivne amnezije.
    ★

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Jer kada BiH "pokrene priču" trese se cijeli Balkan.
    Traže li oni našu teritoriju ili ne ?
    Da li se tako sprdaš i sa pretenzijama Albanije i Srbije ?
    Po tebi bi trebali da damo po parče Crne Gore svakom ko to zatraži

Usput jedno pitanje ako nije tajna
    Gdje si nastanjen i koje si nacionalnosti ?
    Last edited by Rakun; 04-02-15 at 16:05.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Konkretno sam misljenja da je BiH zadnja koja treba da pomislja da dovodi u pitanje medjurepublicke granice bivse nam drzave, no nije po prvi put da ljudi na ovim prostorima rade iskljucivo na svoju stetu.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by opmne View Post
    Konkretno sam misljenja da je BiH zadnja koja treba da pomislja da dovodi u pitanje medjurepublicke granice bivse nam drzave
    A koja ima pravo da dovodi u pitanje granice ?

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,634
    Thanked in
    2,734 Posts

Ne prijeti nama ništa.
    Postoji potencionalna opasnost.

Poslato sa pisaće mašine Note 3 dual sim
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Ne prijeti nama ništa.
    Postoji potencionalna opasnost.

Poslato sa pisaće mašine Note 3 dual sim
    Podizanje zastave Velike Albanije na kojoj je poveliki dio Crne Gore doživljavam kao veliku prijetnju mojoj zemlji
    Izjava Premijera Srbije da je izlaz na more strateški cilj Srbije uz napomenu da ne misli na Hrvatsku (jednom su se opekli) doživljavam kao veliku prijetnju mojoj zemlji
    Svako malo razne izjave iz Sandžaka doživljavam kao veliku prijetnju mojoj zemlji

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E moji crnogorci, kratke smo mi "pameti". NATO su neki visi ciljevi nego obezbjedjivanje mira. Kako to da kad udjes u vojnu alijansu neces nikad ratovat? Sto se zove onda VOJNA? Sto nije alijansa drzava bez oruzija? Sto nije alijansa mira pa da svi potpisu da ce bilo ko koga napane svi branit? Sto bas vojna alijansa? Sve vojno je za rat, nije za mir sigurno. Iako "mudraci" kazu ako imas silu nece te niko dirat. Nece niko dao ne bude jaci od tebe.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by clickprint View Post
    E moji crnogorci, kratke smo mi "pameti". NATO su neki visi ciljevi nego obezbjedjivanje mira. Kako to da kad udjes u vojnu alijansu neces nikad ratovat? Sto se zove onda VOJNA? Sto nije alijansa drzava bez oruzija? Sto nije alijansa mira pa da svi potpisu da ce bilo ko koga napane svi branit? Sto bas vojna alijansa? Sve vojno je za rat, nije za mir sigurno. Iako "mudraci" kazu ako imas silu nece te niko dirat. Nece niko dao ne bude jaci od tebe.
    Mogao bi pitanje da uputiš Hrvatskoj, Sloveniji, Rumuniji, Poljskoj, Češkoj itd... tj. zemljama koje nisu metka ispalile
    Last edited by Rakun; 04-02-15 at 21:24.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sto se koprcaju te clanice koje pominjes u zadnje vrijeme da razmisljaju da napustaju NATO i EU? Zbog mene jel?

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Sto se koprcaju te clanice koje pominjes u zadnje vrijeme da razmisljaju da napustaju NATO i EU? Zbog mene jel?
    Aha, baš se koprcaju da napuste EU, a pogotovo NATO. Koprca se nešto u vašim glavama

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Koprcaju itekako nego ne smiju, pala bi im valuta odma posto i sam znas ili neznas da nisu uzele euro iz predostroznosti. Glad je jaca od rata vjeruj mi.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

НАТО ће нам обезбиједити дуг период мира, јер нема већег гаранта мира од нуклеарног наоружања.Ратови великих се зато воде и водиће се у мањим земљама које су остале мимо тог нуклеарног кишобрана: Кореји, Вијетнаму, Анголи, Етиопији, Афганистану (првом), Украјини....

Page 99 of 199 FirstFirst ... 49899596979899100101102103109149 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)