Руски црквено-словенски језик није био језик којим је народ говорио. Због тога га народ (осим што му није ни било до школе) није ни учио. Зато је и српски језик стандардизован (А не смишљен)
Данашња Америка није држава-нација настала по европском принципу националних буржоаских револуција. Баш као што није ни Јужноафричка Република или Аустралија или Колумбија. Американци су по својој револуцији тек морали да смисле којим ће језиком да говоре и гдје ће живјети, а тек потом су и населили данашње територије САД. Па је још воде потекло док су сви ти народи уопште и признати, и њихови језици, док су неке вјерске мањине добиле своја права, па ихахај се још одиграло док нисмо добили данашњу слику САД. Данашње САД, и она бенигна пуританска САД са краја 18. вијека немају благе везе једна са другом.
Мислим да је лингвистка прилично сигурна у постојање српског језика, и чињенице да је он језик српског народа, руку на срце, свјетска лингвистика га назива српско-хрватским и приписује га свим народима на његовом говорном простору.Jezik ama bas nista ne znaci.
Uzecemo sprski kao primjer. Nece mi vjerovati ali mozes da izguglas, da je preko trecine srpskog jezika turskog porijekla (tj. vuce korijen iz turskog, takozvani turcizmi) a vjerovao ili ili ne procenat ruskog je dosta manji od toga. Kada bismo pratili tvoju nauku, onda bih ja za tebe mogao da kazem da si Turcin i onda bi se ti kao veliki Srbin naljutio, tako da necemo tamo da idemo.
Што се тиче којем је језику сличнији, просјечног Црногорца питај да отвори турске и руске новине, па виђи које ће боље разумјети, ја мислим да и ја и ти знамо одговор врло добро, молим дакле да се не губимо превише.
Све је то у реду, али крвна зрнца су у смислу националног одређења интересовала само нацисте. Да није тако, не би започињали читава антрополошка квази-научна истраживања да то и докажу.Ta ideologija kao sto si naveo zvala se nacizam iz prostog razloga sto su oni propagirali superiornost jedne rase. Kada iskljucimo to favorizovanje, danas imamo nauku koja se zove genetika. Pa ce ti ta nauka ako te nije strah, reci zbog cega su ti oci i kosa tamniji nego svim slovenima, isto tako ce ti reci da ti je neki predak zivio u predijelima sa manje ili vise joda, sto bi u tvojoj familiji moglo dovesti do kretenizma ili idiotizma. Pa ista ta genetika radi na tome da to sprijeci.
Наведи ми један једини историјски спис који тврди да су Јужни Словени свијетлије косе и свијетлијих очију.E sad se ti pogledaj u ogledalo. Sigruno imas tamo braon kosu (ili popularno crnu), kafene oci, jake obrve i trepavice, isto tako ako imas preko 15 godina mozes imati jace malje po grudima, visine si od 178-185. To ce ti reci da si ti Ilirskog porijekla. Tj. da je gen Ilira u tebi dominantan. Jer su sloveni svijetlije kose i svijetlijih ociju. Tako da znas, te halogrupe i to nema nikakve veze. To je glupost, sprdaju se naucnici, sta oni znaju zbog cega je sta. Sto neko ima svijetliju boju koze a neko tamniju, ili zbog cega crnci imaju bolje genetske predispozicije da budu fizicki spremniji, ili zbog cega indijancima ne raste brada... Ko ce ti ga znati...

Reply With Quote
Bookmarks