Page 190 of 721 FirstFirst ... 90140180186187188189190191192193194200240290690 ... LastLast
Results 4,726 to 4,750 of 18010

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Veci je interes g. bracodubrovnik-u da sto vise ima zadovoljnih klijenata za voznju i ostalo po CG nego da lete na bilo koji drugi aerodrom u CRO i gostuju ko zna gdje.. Njegove kritike su sve dobronamjerne i ja ih postujem. Ono o cemu govori jeste da je ta scena, a i mnoge druge sa kojima se suocava po CG, pa ima kompletan kredibilitet za to sto pise, jeste propust menadzera hotela i gradskih institucija. Taj menadzer, i bilo koji drugi koji vodi hotel ili restoran, treba da sklopi dogovor sa gradom i njenim institucijama prije pocetka sezone o propustanju svojih gostiju kao sto se radi u mnogim "zatvorenim" gradicima na obalama i Jadrana. Takve gluposti bi se izbjegle, jer i jeste neprofesionalno da se bilo koji gost tretira na takav nacin. Osim toga, na sajtu bi morali da naglase da nije moguc direktan pristup hotelu ili lokalu kolima, i navesti razdaljinu. Nije to nista neobicno za male hotele u starijim gradskim jezgrima ali svi imaju mehanizme za kontakt sa hotelom sa parkinga i spremne "boy-eve" koji su zaduzeni za prenos stvari do hotela i male elektricne automobile za prevoz gosta. Ocigledno da te gospodje nijesu bile obavijestene o razdaljini itd.. kad se radi o tom hotelu i sve ukupno im je djelovalo sigurno vise nego blesavo i opterecujuce. Nije za preporuku sigurno.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 07-07-14 at 05:39.

Thanks Thanks Given 
    1,264
    Thanks Thanks Received 
    2,969
    Thanked in
    1,569 Posts

Ovo za Bd je istina ziva sto je rekao braco.
    Za neupucene, imamo i kucu i privrednu djelatnost u Starom gradu i ne mozemo shodno tome dobiti propusnicu u opstini nego se mora "vatat veza" sto mi naravno ne pada na pamet... Rampa kod Horashoa se dize pred bijesnim kolima bilo cijih tablica jer ko zna ko je "chiji" pa da se ne zamjeraju jadni radnici sto rade u parking servisu... Pola tih likova sto ulazi i parkirava se bahato oko Starog grada su sve "fini ljudi"... Malo li se puta pucalo oko i u Starom i to sve na "pogresne"... Bezbjednosni standardi i terorizam.... E kakav vic u 6h, nasmija me za dobro jutro....

Da ne bude da se meni kriva zbog propusnice - nemam kola imam noge i bole me....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Viscount View Post
    Meni je ta politika sasvim u redu, ako ćemo pravo. To su osnovni bezbjednosni standardi, jer otkud oni znaju ko si ti i što i koga dovoziš u marinu. Možeš biti terorista ili švercer u teoriji, zar ne? I gošće su tek stigle u Budvu, a već im je žao što nisu pošle u Split? Nešto mi tu nije baš najjasnije.
    Bezbjedosni standardi? Otkud znaju tko sam?

Nikad dosad nisam odveo goste bez putnog radnog naloga, a gosti nikad dosad nisu išli bez vaučera. Dakle posve je jasno tko smo i zašto smo tu, a ako netko već želi unijeti bombu misliš da će ga jedna rampa spriječiti?

Što se tiče njihovog kajanja zbog dolaska u Budvu evo ukratko:

1. Od Igala do Budve, dakle 50 i nešto kilometara + trajekt, putovali smo skoro dvije ure. Od Dubrovnika do Igala, sa prelaskom granice na Konfinu i podjednakom kilometražom, 45 minuta. Ženama u tim godinama, gdje jedna ima problema s kukom, već je to bio dovoljan razlog da se preispitaju. Nisam to htio ponovo spominjati ali je očito da moram svaki put, ja im nisam imao gdje stati na wc a da ne potroše. Nije da škrtare, naprotiv, ali sramotno je da u jednoj turističkoj zemlji nema usputnih wc-a.

2. Budva ih se na prvi pogled nije nimalo dojmila, naprotiv sa svim onim betonom i zbrda - zdola nabacanim zgradurinama, a to je nešto što upada u oči čim prođeš onaj tunel, vrlo ih je razočarala.

3. To sam već napisao u gornjem postu, ali bih i nadodao - smještaj u Astoriji u dvokrevetnoj sobi košta 200 eura. Njih je 6, znači 3 dvokrevetne sobe x 4 dana jednako je 2400 eura. Za te novce su zaslužile da im se prostre crveni tepih, a ne da tegle prtljagu tih cca stotinjak metara. Tim ženama je ovo dovoljno da se preispitaju i da se pokaju što nisu pošle u Split. Zaboravio sam napomenuti da ih je agent prevario rekavši im da do Splita ima 4 sata vožnje, a do Budve 1 i po sat. Kad sam im rekao da do Splita, iako je duplo dalje, ima vožnje koliko i do Budve shvatile su da su prevarene.

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Veci je interes g. bracodubrovnik-u da sto vise ima zadovoljnih klijenata za voznju i ostalo po CG nego da lete na bilo koji drugi aerodrom u CRO i gostuju ko zna gdje.. Njegove kritike su sve dobronamjerne i ja ih postujem. Ono o cemu govori jeste da je ta scena, a i mnoge druge sa kojima se suocava po CG, pa ima kompletan kredibilitet za to sto pise, jeste propust menadzera hotela i gradskih institucija. Taj menadzer, i bilo koji drugi koji vodi hotel ili restoran, treba da sklopi dogovor sa gradom i njenim institucijama prije pocetka sezone o propustanju svojih gostiju kao sto se radi u mnogim "zatvorenim" gradicima na obalama i Jadrana. Takve gluposti bi se izbjegle, jer i jeste neprofesionalno da se bilo koji gost tretira na takav nacin. Osim toga, na sajtu bi morali da naglase da nije moguc direktan pristup hotelu ili lokalu kolima, i navesti razdaljinu. Nije to nista neobicno za male hotele u starijim gradskim jezgrima ali svi imaju mehanizme za kontakt sa hotelom sa parkinga i spremne "boy-eve" koji su zaduzeni za prenos stvari do hotela i male elektricne automobile za prevoz gosta. Ocigledno da te gospodje nijesu bile obavijestene o razdaljini itd.. kad se radi o tom hotelu i sve ukupno im je djelovalo sigurno vise nego blesavo i opterecujuce. Nije za preporuku sigurno.

Hvala Lepo
    Upravo to. Neki ne shvaćaju da meni vožnja u CG donosi najveću zaradu te da je meni u interesu imati što više takvih vožnji. Upravo zbog ovako lošeg odnosa prema gostima takvih je vožnji sve manje i manje. Na žalost.

U Dubrovniku imamo hotel u srcu starog Grada. Do njega se ne može automobilom, to je sasvim jasno, ali zato hotelski portiri čekaju na vratima od Ploča, dočekaju goste, uzmu im prtljagu, natovare na kariće ili kolica, ovisno koliko toga ima može i na onaj električni automobil, otprate ih do hotela, odnesu prtljagu u sobe, a istu proceduru imaju i pri odlasku. Do svih ostalih dubrovačkih hotela se može parkirati pred sama vrata recepcije, a vozači koji dovode i odvode goste NE PLAĆAJU PARKING! Ista je priča i na Hvaru gdje se ne može u grad, ali zato postoje službe koje dočekaju goste i pomognu im do hotela.
    Last edited by bracodubrovnik; 07-07-14 at 09:33.

Thanks Thanks Given 
    685
    Thanks Thanks Received 
    1,189
    Thanked in
    472 Posts

Taj kome se Budva svidi na prvi pogled,treba da obavi ozbiljne zdravstvene preglede.
    Ja sam juce putova do PG kroz tunel,2 i kusur ure,zateka sam kolonu koja stoji u Sozinu.

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    B
    To sam već napisao u gornjem postu, ali bih i nadodao - smještaj u Astoriji u dvokrevetnoj sobi košta 200 eura. Njih je 6, znači 3 dvokrevetne sobe x 4 dana jednako je 2400 eura. Za te novce su zaslužile da im se prostre crveni tepih, a ne da tegle prtljagu tih cca stotinjak metara.
    Gazdu je jos drzala sinocnja roba,inace bi se on postarao za to...
    Last edited by Sidewinder; 07-07-14 at 09:39.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,736
    Thanked in
    1,571 Posts

kako te nije sramota da to pricas upregnuli smo cak i heeelihopter da kontrolise saobracaj iz vazhuda policija stoji na svaki cosak i vreba prekoracenja, a to sto na sozinu u udarni termin nedelju vece radi jedan salter, ove dvije su na bolovanje ozbiljno.
    f6

Thanks Thanks Given 
    685
    Thanks Thanks Received 
    1,189
    Thanked in
    472 Posts

Kukuruz na plazu dva eura...dabogda cunami ponio cijelo primorje u lagum.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Bezbjedosni standardi? Otkud znaju tko sam?

Nikad dosad nisam odveo goste bez putnog radnog naloga, a gosti nikad dosad nisu išli bez vaučera. Dakle posve je jasno tko smo i zašto smo tu, a ako netko već želi unijeti bombu misliš da će ga jedna rampa spriječiti?
    Ta rampa je vjerovatno tu s razlogom i sigurno da postoji objašnjenje zašto službenici ne puštaju automobile u marinu (kako sam shvatio, a ne u hotel). I taj čovjek je sam rekao da pokušaš da ih zamoliš de te puste, na osnovu čega se može zaključiti da nije iznenađenje što to nisu htjeli da učine, jer im je očigledno dato naređenje da strogo vode računa ko ulazi. Ovdje je, čini mi se, problem u tome što hotel nema sopstveni parking/prilaz, i za to treba prigovoriti direktoru, a ne upravnicima marine. Slažem se da bi bilo lijepo kad bi goste dočekivali liftbojevi, posebno kad se smještaj plati papreno i kad hotel nije riješio pitanje prilaza. (@tigrovo_oko, smij se koliko oćeš, ali i te kako treba da se zna red, jer je pridržavanje pravila je odraz profesionalnosti, pa i kad su u pitanju tako naizgled banalni razlozi)

Što se tiče iskustva gospođa, svakako nije za pohvalu ako im je put loše pao, ali isto tako gospođe moraju da znaju da Crna Gora nije Budva i njene natrpane zgradurine. Naprotiv, Crna Gora je, barem za mene, nešto sasvim drugo. Crna Gora je Kotor i Boka, i Sveti Stefan, i Ulcinj, i Skadarsko jezero, i Žabljak, i planine. Crna Gora je i rafting i hajking. U tom smislu i uz svo dužno poštovanje, smatram da Crna Gora ne treba da se profiliše kao područno odjeljenje Dubrovnika, u koju će turisti odlaziti na jednodnevni izlet ili na konak, eto čisto da vide malo i ovdašnje krajeve. Ne, Crna Gora mora da se izgradi kao samostalna turistička destinacija, u koju će turisti dolaziti da bi obišli i iskusili sve ovo što sam naveo gore, a ne da bi se banjali ispred Asotrije ili Mogrena. Dubrovnik je bio i biće još dugo turistički lider regiona u to nema sumnje, i to potpuno zasluženo. Ali Crna Gora zbog svoje prirode i raznolikosti nudi nešto sasvim drugačije, a svakako je iluzorno očekivati da će se ljudi oduševiti kad utisak stiču na magistrali Igalo – Budva, naročito ako dođu očarani ljepotom Dubrovnika. Zbog toga naša ciljna grupa ne treba da budu izletnici iz Dubrovnika, već klijentela koja je došla s namjerom da provede odmor u CG.
    Last edited by Viscount; 08-07-14 at 00:03.
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    9,633
    Thanks Thanks Received 
    5,990
    Thanked in
    2,286 Posts

Naravno da će se profilisati tako, kad Dubrovnik 10 puta bolje prodaje ture za CG nego naši primorski gradovi...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ma to "mora" treba turiste lasom hvatati po svijetu, pa primorati i to sve "s noge na nogu" da odrade ture gdje im Crnogorci kazu, na koliko sati ili dana, i to da im ne pada na pamet da se "banjaju" pored Mogrena ili sta god drugo.. Sram ih bilo moze neki dr politicar naic sa svitom sa sela a oni tuda na cajeve i sladolede .. Ma more im...

Strasno...
    Kakva divlja ljepota.. Prioda CG je pitoma, ali narod .. uh...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Naravno da će se profilisati tako, kad Dubrovnik 10 puta bolje prodaje ture za CG nego naši primorski gradovi...
    Pa to i ja kažem - mi smo sami krivi, tj. očigledno da Nacionalna turistička ogranizacija i Ministarstvo turizma ne rade svoj posao kako bi trebalo.

Evo jedan banalan primjer: prije mjesec dana dolazim na stanicu Waterloo u Londonu i odjedanput ispred mene iskače ogromni bilbord sa slikom Svetog Stefana. Lokacija prometnija ne može bit, hiljade ljudi, kola, autobusa tuda prodefiluje. Ali umjesto da na slici piše Sveti Stefan - Montenegro, to je zapravo reklama za neko britansko osiguranje! I tako ljudi bleje u onu prelijepu fotografiju i pitaju se đe je to, vjerovatno sanjaju da se jednom obru na takvom jednom mjestu, i tu se sve završava. I umjesto da država pokuša da valorizuje jednu takvu šansu za promociju, mi to tako puštamo da prođe do neke iduće prilike.
    Last edited by Viscount; 08-07-14 at 00:25.
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    9,633
    Thanks Thanks Received 
    5,990
    Thanked in
    2,286 Posts

U pojedine krajeve se ne smije ni dvogledom privirit kad gospodar dođe (to što je po policajac na svakih 10m i što legitimišu ljude u šetnji nije spriječilo da nestanu mašine u vrijednosti od 200k)...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    9,633
    Thanks Thanks Received 
    5,990
    Thanked in
    2,286 Posts

Pa to i ja kažem - mi smo sami krivi, tj. očigledno da Nacionalna turistička ogranizacija i Ministarstvo turizma ne rade svoj posao kako bi trebalo.

Evo jedan banalan primjer: prije mjesec dana dolazim na stanicu Waterloo u Londonu i odjedanput ispred mene iskače ogromni bilbord sa slikom Svetog Stefana. Lokacija prometnija ne može bit, hiljade ljudi, kola, autobusa tuda prodefiluje. Ali umjesto što na slici piše Sveti Sefan - Montenegro, to je zapravo reklama za neko britansko osiguranje! I tako ljudi bleje u onu prelijepu fotografiju i pitaju se đe je to, vjerovatno sanjaju da se jednom obru na takvom jednom mjestu, i tu se sve završava. I umjesto da država pokuša da valorizuje jednu takvu šansu za promociju, mi to tako puštamo da prođe do neke iduće prilike.
    Ništa ne sprječava naše turističke radnike da prodaju ture... Imam primjer 2 hostela u Kotoru, đe ovaj 3 puta manji (30 kreveta) ima svaki dan u sezoni pun kombi (7 sjedišta) bilo za Žabljak, Skadarsko, Ct, Ostrog, Tiranu, Sarajevo, dok veći ne može (želi) napuniti ni pola kombija dnevno... Kod nas Država može usmjeriti samo silom, Crnogorce ostalo ne interesuje previše...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    2,013
    Thanks Thanks Received 
    6,234
    Thanked in
    2,903 Posts

Ta rampa je vjerovatno tu s razlogom i sigurno da postoji objašnjenje zašto službenici ne puštaju automobile u marinu (kako sam shvatio, a ne u hotel). I taj čovjek je sam rekao da pokušaš da ih zamoliš de te puste, na osnovu čega se može zaključiti da nije iznenađenje što to nisu htjeli da učine, jer im je očigledno dato naređenje da strogo vode računa ko ulazi. Ovdje je, čini mi se, problem u tome što hotel nema sopstveni parking/prilaz, i za to treba prigovoriti direktoru, a ne upravnicima marine. Slažem se da bi bilo lijepo kad bi goste dočekivali liftbojevi, posebno kad se smještaj plati papreno i kad hotel nije riješio pitanje prilaza. (@tigrovo_oko, smij se koliko oćeš, ali i te kako treba da se zna red, jer je pridržavanje pravila je odraz profesionalnosti, pa i kad su u pitanju tako naizgled banalni razlozi)

Što se tiče iskustva gospođa, svakako nije za pohvalu ako im je put loše pao, ali isto tako gospođe moraju da znaju da Crna Gora nije Budva i njene natrpane zgradurine. Naprotiv, Crna Gora je, barem za mene, nešto sasvim drugo. Crna Gora je Kotor i Boka, i Sveti Stefan, i Ulcinj, i Skadarsko jezero, i Žabljak, i planine. Crna Gora je i rafting i hajking. U tom smislu i uz svo dužno poštovanje, smatram da Crna Gora ne treba da se profiliše kao područno odjeljenje Dubrovnika, u koju će turisti odlaziti na jednodnevni izlet ili na konak, eto čisto da vide malo i ovdašnje krajeve. Ne, Crna Gora mora da se izgradi kao samostalna turistička destinacija, u koju će turisti dolaziti da bi obišli i iskusili sve ovo što sam naveo gore, a ne da bi se banjali ispred Asotrije ili Mogrena. Dubrovnik je bio i biće još dugo turistički lider regiona u to nema sumnje, i to potpuno zasluženo. Ali Crna Gora zbog svoje prirode i raznolikosti nudi nešto sasvim drugačije, a svakako je iluzorno očekivati da će se ljudi oduševiti kad utisak stiču na magistrali Igalo – Budva, naročito ako dođu očarani ljepotom Dubrovnika. Zbog toga naša ciljna grupa ne treba da budu izletnici iz Dubrovnika, već klijentela koja je došla s namjerom da provede odmor u CG.
    Ta rampa jeste tu sa razlogom, a razlog je vrlo jednostavan, da na područiju ispred starog grada ima što manje vozila, te da se samo ,,privilegovanim'' (koji imaju neku privrednu djelatnost ili žive u starom gradu) dozvoli ulaz na to područije. Tako je to u teoriji. U praksi, vjerovao ili ne, neka vrsta stasusnog simbola je proć ,,preko rampe''. Marina i sigurnost? Ao, ...

A za dotični hotel, ako je nešto na divlje podgnuto u srcu starog grada teško da se može očekivati da to poslije funkcioniše normalno ...

Thanks Thanks Given 
    1,264
    Thanks Thanks Received 
    2,969
    Thanked in
    1,569 Posts

Viscount – osmijeh liječi pa...

Sve to u teoriji lijepo zvuči, ali lokalno stanovništvo vrlo dobro zna kako je to u praksi što se tiče rampe prema marini.

Centar Budve – Stari Grad i oko njega – toliko su prigušeni što parkinzima (kojih fali), što građevinskim radovima koji su sad u pauzi, a sve to upotpunjuju bespotrebni redovi taxista...

Umjesto da centar bude srce grada – što je realno uvijek bilo i biće – mi imamo grad koji je zahvatio kancer, koji se grči i ne može normalno da diše – a posebno od primitivaca koji se u gradu nešto pitaju ili misle da se nešto pitaju i njima sličnima.
    Da ne bude da sam nešto ogorčena, naprotiv samo želim bolje jer može bolje tj. znao je za bolje – sviđa mi se kako je ispao hotel “Budva“ koji je preuzeo Veselin Pejović.
    Još jednom se potvrđuje, moja ranija misao - da nema Nikšićana, Budvani ne bi znali za turizam. Na stranu moja dopadljivost arhitekturi budućeg objekta, ono što ruži utisak jeste i dalje dužinom cijelog šetališta – štandovi - limeni, plastični, celofanski koji prodaju gluposti. Ako mi je jasno kako se tom narodu isplati, pored dare koju plate Opštini, da prodaju to što prodaju – biće da je ono, samo da se nešto “radi“...
    Šetalište uz more moram pohvaliti. Ove godine su bili vrijedniji, pa su čistili i plaže blagovremeno, a bogami i renovirali terase svojih objekata, pa odiše raznolikošću, ko šta voli... Generalno ne možemo se pohvaliti restoranima koji imaju vrhunsku hranu i domaćinski odnos prema gostu (po mom ukusu samo jedna brza hrana i restoran u luci) – kakav odnos gaje u npr. Ulcinju, a ne zaostaju ni restorani po Podgorici (mada više profesionalni nivo nego domaćinski), Cetinju, Virpazaru, Kolašinu...

Zaista je lijepo vidjeti navalu turista sa kruzera u Kotoru, međutim lokalno stanovništvo uopšte nije oduševljeno njima – kako rekoste samo piju vodu, sladoled kugla dvije i via kruzer... Kao da nikad nisu i sami bili neđe “vani“ pa koliki im je bio finansijski domet – kafa, pizza, sladoled i magnet. Možda i nisu.

Divljaci svakako...

Thanks Thanks Given 
    12,517
    Thanks Thanks Received 
    2,360
    Thanked in
    1,205 Posts

volim, obožavam naše primorje, ali kako vrijeme odmiče samo se sa nostalgijom sjećam Budve,Petrovca, Miločera iz moga djetinjstva...ovo što se gradi na samoj obali u Petrovcu na 15 spratova neka grdosija koja je bukvalno svima pogled ka moru zaklonila je katastrofa! Ja jesam za dobre hotele, što se mene tiče svi neka imaju po minimum 5 zvijezdica, i treba, isto privatni smještaj kategorisati vrlo strogo i ne dozvoliti da za memljivu i glibavu sobu neko pare uzima, ni centa, ali ovo što se čini na našem primorju je katastrofa! Petrovačka plaža je krcata godinama, nema kuda da se prodje a oni dodaju još dva ogromna hotela?! Dje će taj narod ja ne znam...meni, ako mi vjerujete, naše primorje djeluje kao jedna ploča koja je od tereta počela da tone i imam osjećaj da će samo da se ambisa što bi reka' Zvek Zivi! Ovo je haos i nevjerica i skoro da mi je milo da im se sezona umjesto da im se svake godine produžava sve više skraćuje i skraćuje...doći će vrijeme, ako se ne ambisamo prije toga, da je nema uopšte, nećemo ni mi htjet da idemo da se kupamo a ne neko da nam dođe u ovaj haos, nered, nemar, nepoznavanje osnovnih pravila turizma, odnosa prema gostu i odnosa prema gradu u kome živiš!
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    1,264
    Thanks Thanks Received 
    2,969
    Thanked in
    1,569 Posts

Kada gradove vode ljudi bez vizije – naravno da ćemo imati haos, nerad, nemar, nekulturu - kad sam sebe ne poštuješ, zbog čega bi te neko drugi poštovao?

Kroz Stari ne postoji niti jedna kanta za smeće. Kontejner je bio uz zidine zadnjih 5 godina dok nije počeo da zaudara i curi van tog sektora, pa su ga, inovativno, premjestili na parking kod Pizane – uz restoran i plažu, da se na Suncu smrad bolje “čuje”… Omladina koja u kasne sate zapišava bedeme… Ne znam.

A jedini koji nešto rade u gradu, i doprinose bar vizuelno, i to ne samo u Budvi, nego i u drugim gradovima duž CG, jesu Komunalci. Poštovanje za njih, Hvala im, a mi, naravno kakvi smo, nećemo znati to da im vratimo. Prosto jer Oni ne zaslužuju više. Da, i to smo mi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

U ovome slučaju se radilo o hotelu, ali prošle godine sam vozio goste do marine, na jahtu. Svejedno me nisu pustili unatoč tome što sam zvao kapetana, unatoč tome što su ih gosti molili da nas propuste, unatoč njihovoj teškoj prtljazi (tko je imao posla s jahtašima zna koliko oni prtljage nose) i oko 400 metara udaljenoj jahti. Za primjer ću uzet tri marine u koje sam vozio goste. Dubrovačka marina u Komolcu bez ikakvih suvišnih pitanja otvara rampu svima koji dovoze i odvoze goste, bila to agencijska vozila, bili to taksisti, bila to privatna vozila. Marina Mandaljena u Šibeniku također otvara rampu svima kao i u Dubrovniku. Marina Porto Montenegro, najveća od svih navedenih, ona u koju dolaze teški lovatori, marina u kojoj bi najprije trebali vršiti tešku kontrolu na ulazu, otvara rampu i još te upute na koji mul treba vozit, gdje je jahta i ponude svaku pomoć. Marina u Budvi je po tome pitanju sramota Crne Gore.

Gospođe su poslušale predstavnika agencije koji im je organizirao ovo putovanje. On ih je malo prevario što se tiče dužine vožnje od Dubrovnika do Budve, ali nije on kriv što su ceste loše, što kamion punih 20 kilometara vozi 20 km/h ispred kolone dugačke barem jedan cijeli kilometar, što se ne želi skloniti dok kolona prođe, što najmanje dvije patrole policije ne sklanjaju taj kamion, što bahati vozači ulijeću ispred tebe kao da te nema na cesti.... Nije agent kriv što nema poštenog odmorišta i wc-a osim onoga na trajektu u kojega uđem samo ako više ne mogu, a kad uđem bojim se da mi kosa ne opadne od smrada. Nije on kriv što je Budva od nekad lijepog grada prerasla u betonsko ruglo. Dakle kakav Žabljak, rafting i bakrači kad do Žabljaka treba mooda otegnut (pričamo o ženama koje su prevalile šezdesete i dobro zagazile u sedamdesete). Vi, na žalost, nemate nikakvu strategiju razvoja turizma. Nikakvu!

p.s. Svaka čast Kotoru. Ide u pravom smjeru i služi vam za primjer. Još da se sredi onaj stari hotel Fjord, da se makne onaj dimnjak one neke tvornice (nemam pojma što je ono) i Kotor će bit pravi mali europski gradić.

Thanks Thanks Given 
    9,158
    Thanks Thanks Received 
    6,613
    Thanked in
    2,590 Posts

Braco. Svaka pumpa ima toalet. Putevi nisu losi nego dobri na dijelu od du do budve. Takodje pet puta pises o tome kako je 2 sata razdaljina I kako je njih agent zeznuo st nije problem cg turizma. U pravu si I slazem se da budva nema razumijevanja I da je tu samo da okalapi goste. Medjutim I dubrovnik samara na svaki cosak;-) medjutim necu zaboravit da je jedan konobar na obilan racun koji sam imao dao 50% kaO za lokalnog gosta. Takodje ovi sto ih neko pomenu sa kruzera, oni imaju perfektnu hranu na brodu I ne silaze gladni njima se trebaju nudit neke druge stvari

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    Braco. Svaka pumpa ima toalet. Putevi nisu losi nego dobri na dijelu od du do budve. Takodje pet puta pises o tome kako je 2 sata razdaljina I kako je njih agent zeznuo st nije problem cg turizma. U pravu si I slazem se da budva nema razumijevanja I da je tu samo da okalapi goste. Medjutim I dubrovnik samara na svaki cosak;-) medjutim necu zaboravit da je jedan konobar na obilan racun koji sam imao dao 50% kaO za lokalnog gosta. Takodje ovi sto ih neko pomenu sa kruzera, oni imaju perfektnu hranu na brodu I ne silaze gladni njima se trebaju nudit neke druge stvari

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
    Wc na benzinskoj pumpi nije javni wc. Imam loša iskustva s tim wc-ima i ljudima s pumpe, ali sad nemam vremena o tome jer žurim. Put je dobar tek od Tivta do Budve ako idem trajektom, ili od Kotora do Budve ako idem okolo. Ovo ostalo je otprilike na razini nekih malih lokalnih seoskih puteva s kraja osamdesetih godina prošlog stoljeća, puno rupa, neravnina, usko....a to se najbolje primjeti poslije jače kiše. Ne pišem ništa pet puta nego odgovaram na nečiji post, a što se tiče agenta već sam napisao što je njegov grijeh a što nije. Dubrovnik šamara, ali cijenama je tu negdje s Budvom, a, složit ćeš se valjda, pa i ako se ne složiš, Budva i Dubrovnik definitivno ne mogu u istu rečenicu. Ti dokuči zašto. Osim toga usluga u Dubrovniku vrijedi svake lipe (ima izuzetaka ali su minorni). Lijep pozdrav jer žurim
    Last edited by bracodubrovnik; 08-07-14 at 18:38.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Negdje '89. sam bio na Lapadu 10-ak dana. Klinacko ljetovanje i ekskurzija. Bilo je super. U Starom Gradu skupo. Ono, imali smo para(ja sam ih imao tada dosta), ali bas nas je bilo briga, isto nam bilo gdje god. Sta ces, klinci. Posto je to bila 1989-a, mi smo, moja porodica, vec 6 godina imali kucu u Budvi. Te godine sam namjerno htio da poredim uslugu u Budvi i uslugu u Dubrovniku. Bojim se da je sada jos gore nego tada. U smislu odnosa DU i BD prema turizmu.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    63 Posts

Smjesno je uporedjivati Budvu i Dubrovnik. Jedino bi Herceg Novi mogao puno vise pruziti turistima kad bi lokalne Dps-Snp vlasti nakon 20 godina poceli voditi racuna o gradu a ne o sebi...
    Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Default Turizam-što se to dešava!

Neko vec rece, najveci je problem nedostatak vizije sta se zeli. Ko god je putovao dje zna kako to ide. Niko ne ide na put bez odluke kako zeli da provede odmor. Tada pocnu da se provjeravaju destinacije i sta one nude za novac koji placas. Vecina koja dodje se debelo razocara u ono sto mi napisemo, a sta u stvari dajemo kao uslugu.
    Mi idemo sa idejom imamo plazu i imamo more i da je to dosta. To je prevazidjen koncept bio krajem 19 vijeka a ne danas. Drugi problem su kupovina tih usluga. Gdje god odete mozete da rezervisete sta zelite, onako kako zelite. Ukratko, kad negdje odlucim da idem od kuce regulisem sve, od hotela, vozila, transporta sa i do aerodroma kao i obilazak lokacije na kojoj sam. Ajde probajte da to uradite u crnoj gori

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Iako sam iz Herceg Novog, dok smo bili djeca, prije rata, nasi jedini odlasci u Budvu bili su na sajam radi Luna parka dva puta tokom ljeta.
    Svi nasi odlasci bili su Cavtat i Dubrovnik. Usluga se ne moze porediti. Meni jedino nije jasno, zasto niko do nasih turistickih radnika nikako i nista da ne nauci od komsija. Uzmi od svih ono sto je dobro, ono sto dokazano funkcionise. Nego bojim se da mi nemamo taj nivo kulture.
    Kod nas sve neki novopeceni bogatasi i mafijasi zaposjeli primorje, da ti se zgadi.
    Cijene nenormalno visoke u odnosu na ono sto se nudi.
    Braco, vjeruj mi da do zabljaka ti je ljepsi put i manja guzva. Ja recimo do podgorice bez i najmanjeg zastoja dodjem preko Lipaca i Niksica. da idem preko Budve, ne bi nikad...
    Samo da mi Boku ne diraju, a Budva je vec davno unistena. Kao da je neko gore sa brda stavio one kucetine i zgradurine u shaku i samo ih prosuo.

Thanks Thanks Given 
    1,413
    Thanks Thanks Received 
    5,570
    Thanked in
    2,609 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Nego bojim se da mi nemamo taj nivo kulture.
    Kulture, svijesti... vizije.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Braco, vjeruj mi da do zabljaka ti je ljepsi put i manja guzva. Ja recimo do podgorice bez i najmanjeg zastoja dodjem preko Lipaca i Niksica. da idem preko Budve, ne bi nikad...
    Samo da mi Boku ne diraju, a Budva je vec davno unistena. Kao da je neko gore sa brda stavio one kucetine i zgradurine u shaku i samo ih prosuo.
    Vjerujem da je put do Žabljaka dobar. Nisam odavno bio gore. Recimo da nije problem u putu koliki je problem što nitko od mojih gostiju nikad nije ni čuo za Žabljak i Durmitor. Njima napune glavu Budvom, pa u Budvu i idu. Rijetki su oni koji odu na izlet do Cetinja, pa na Lovćen ili Rijeku Crnojevića, ali i taj program nude samo naše dubrovačke agencije, a ne neke strane koje bi goste još prije putovanja uputile gdje poći i što vidjeti. Ne znam koliko CG ulaže u promociju svoje turističke ponude (čitam gore onu priču o billboardu sa slikom Svetog Stefana i reklami za osiguranje ), ali očito je to nedovoljno.

Page 190 of 721 FirstFirst ... 90140180186187188189190191192193194200240290690 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)