Originally Posted by
Viscount
Ta rampa je vjerovatno tu s razlogom i sigurno da postoji objašnjenje zašto službenici ne puštaju automobile u marinu (kako sam shvatio, a ne u hotel). I taj čovjek je sam rekao da pokušaš da ih zamoliš de te puste, na osnovu čega se može zaključiti da nije iznenađenje što to nisu htjeli da učine, jer im je očigledno dato naređenje da strogo vode računa ko ulazi. Ovdje je, čini mi se, problem u tome što hotel nema sopstveni parking/prilaz, i za to treba prigovoriti direktoru, a ne upravnicima marine. Slažem se da bi bilo lijepo kad bi goste dočekivali liftbojevi, posebno kad se smještaj plati papreno i kad hotel nije riješio pitanje prilaza. (@tigrovo_oko, smij se koliko oćeš, ali i te kako treba da se zna red, jer je pridržavanje pravila je odraz profesionalnosti, pa i kad su u pitanju tako naizgled banalni razlozi)
Što se tiče iskustva gospođa, svakako nije za pohvalu ako im je put loše pao, ali isto tako gospođe moraju da znaju da Crna Gora nije Budva i njene natrpane zgradurine. Naprotiv, Crna Gora je, barem za mene, nešto sasvim drugo. Crna Gora je Kotor i Boka, i Sveti Stefan, i Ulcinj, i Skadarsko jezero, i Žabljak, i planine. Crna Gora je i rafting i hajking. U tom smislu i uz svo dužno poštovanje, smatram da Crna Gora ne treba da se profiliše kao područno odjeljenje Dubrovnika, u koju će turisti odlaziti na jednodnevni izlet ili na konak, eto čisto da vide malo i ovdašnje krajeve. Ne, Crna Gora mora da se izgradi kao samostalna turistička destinacija, u koju će turisti dolaziti da bi obišli i iskusili sve ovo što sam naveo gore, a ne da bi se banjali ispred Asotrije ili Mogrena. Dubrovnik je bio i biće još dugo turistički lider regiona u to nema sumnje, i to potpuno zasluženo. Ali Crna Gora zbog svoje prirode i raznolikosti nudi nešto sasvim drugačije, a svakako je iluzorno očekivati da će se ljudi oduševiti kad utisak stiču na magistrali Igalo – Budva, naročito ako dođu očarani ljepotom Dubrovnika. Zbog toga naša ciljna grupa ne treba da budu izletnici iz Dubrovnika, već klijentela koja je došla s namjerom da provede odmor u CG.
Bookmarks