Nadal zasluzeno pobijedio. Ono prenemaganje onesvescivanje na klupu ide mi na zivce. Sportom sam se bavio 10tak godina igrao omladinsku ligu. Imali smo treninge na 40 stepeni po sat i po i svako zna da sportisti to podnose lagano. Trening i ishrana od organizma prave masinu i to cak i na amaterskom nivou na kojem smo mi tada bili. A on profesionalni sportista se onesvescuje na 30 stepeni prolecenjeg Pariskog Sunca. Ma daj bre foliraj nekog drugog mene ne mozes. Upravo tu je publika presla na Nadalovu stranu jer publika uvijek navija za srcanijeg za onog koji se bori. Uvijek. Podnesi poraz budi musko stisni ruku boljem ili Vaya con Dios.
Last edited by Byk-e; 08-06-14 at 19:05.
...ashes to ashes, dust to dust.
Je li iko primijetio da se Novak jedva kretao OD POČETKA meča, sem ja?! Ili ćemo svi da svršavamo na RAFU? A bejale tamo, čoek malaksao igra 4 sata. Đovak šampion!
Crven u facu, poluotvorene oči, jedva diže ruku, nema snage da potrči, predaje se nakon dugih poena.. Zar je to baš sad moralo da se desi. Užas, mislim da bi ga Nole izdominirao da je normalan bio.
E nemoj vala zajebavat, prvi set se krecao, u drugi isto normalno, onda je uslijedio pad, slaba kretnja, cak u jednom trenutku cini mi se da je povratio nesto..
Rafa ga je zasluzeno dobio, nema tu sad analiza, pogadja je forhend odlicno i malo je grijesio iz bekhenda..
Te price da je Novak bio umoran macku o rep, vidjelo se krajem 4. seta posle par dugih poena da Nadalu treba vise odmor od Novaka. Nadal je nevjerovatno podigao nivo igre tokom meca, prvi set i pola drugog je grijesio neke glupe stvari, poklonio par poena koje inace ne bi. Treci set ga je razbio, a u cetvrtom je bilo cupavo, pogotovo nakon onog ribrejka i servisa Nadala za 5:4
Novak je imao 49 neiznudjenih greska (od cega 23 ili 24 iz bekhenda a to mu je mozda i najjace oruzje), par puta je na drugi servis Novaka lagane ritern udarce slao ili u aut ili u mrezu. I za kraj kao i '12 RG je izgubio tako sto je napravio duplu servis gresku. Ako hoce da osvaja ponovo GS, mora da povrati psihu iz 2011. Zato je Djokovic izgubio. A ne zbog umora.
Al' za sve drugo je tu najbolji momak koji je ikad igrao na ovoj podlozi:
![]()
I don't get lucky. I make my own luck.
https://vine.co/v/MDQZYi0hz0w
kad se ovo desilo,nisam uhvatio ovaj detalj ?
ovo nije prvi put da se desilo.sjetite duela protiv čilića u trećem setu kad je odjednom potpuno pao...
u toku meča mislim da je temperatura bila negdje oko 28,29 stepeni a vlažnost oko 75 %.mislim da je ovdje razlog gdje je No1e pao i bio van sebe.
Izgubio od danas mnogo boljeg Nadala-sezona se nastavlja i tako turnir za turnirom damas jedan sjutra drugi.
Treba samo pogledati rezultate ostalih vrhunskih tenisera u duelima sa Nadalom pa je lako zakljuciti da mu se Novak jedini primakao a ostali nisu svi zajedno dobijali meceve kao Djokovic.
Da nema Novaka Nadal bi po svim parametrima bio isto sto i Dzordan u kosarci
Послато са GT-I8190 уз помоћ Тапатока
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
Evo i ja sad kad sam se ohladio da kazem da je Nadal zasluzio da osvoji ovo po 9 put i svaka mu cast na tome, najjaci igrac ove podloge ikad a mozda i uopste.
Forever young, i want to be forever young
Pao je i jednom na stolicu danas, ovo je bilo u 3. setu, a kako je izjavio posle meca zadjih dana je dosta cestro povracao. Odje pojedini misle da je lako igrati na suncu , 2, 3, 4 sata . Sve sami strucnjaci, pa i po nadalu se vidjelo u 4. setu da je i njega sunce dobro iscrpilo. Ne treba traziti opravdanje u ovome naravno , ali kad ti tijelo ne funkcionise onda dzaba sve.
Mene interesuje jedno , kad je Nadalu sudija potrvrdio aut a hawk eye pokazao dobru loptu, zasto se na roland garosu ne promjenjuje isti kad ga vec imaju nego sudija mora da silazi sa stolice i da vaga je li bio ili nije bio aut ?
Jako mi je žao što Novak nije ostvario ovaj san na ovogodišnjem RG-u. Danas je protiv sebe imao nevjerovatnog protivnika. Nadala je nevjerovatno služio servis tokom cijelog meča, bio je jako dobro koncentrisan, veoma dobro fizički spreman i u odlučujućim poenima ofanzivniji i generalno u cijelom meču bolji igrač. Sa druge strane, Novak je uobičajeno za finale jako puno griješio. Pravio je dosta grešaka koje ne pravi tokom svojih igara ka finalu i na veoma slab način završio finalni meč duplom servis greškom. Lično i dalje mislim da Novak igra raznovrsniji i ljepši tenis ali za ovakve mečeve mora povratiti samopuzdanje. Moj utisak je da on definitivno nije posvećen kako treba pristupu za važne turnire. Definitivno mora bolje da poradi na fizičkoj spremnosti. Mora da još više poboljša servis i rezultati se moraju iz toga izroditi.
Kao njegov navijač, veoma sam razočaran ali Bože moj.
Novak generalno lose igra finala GS sto je za analizu.
Ne bih da obezvrijedjujem Rafin uspjeh,naprotiv,sve najljpehse mu zelim,ali kako mogu vidjeti ...Djokovic od petka i treceg seta sa Gulbisom nije zdravstveno kako treba,ali svakako ponavljam Rafi svaka chast i srecno naravno![]()
...
Pa ukoliko se ne omrsi na nekom od preostala dva velika turnira onda bi u nekom svođenju prethodnih 3 sezone došli do zaključka da je osvojio 2 puta Australian open i to je sve od mogućih 12 titula.
I jedna titula je nevjerovatan uspjeh,da se pogrešno ne razumijemo ali kad pogledamo kako je igrao Djoković i koliko je turnira drugih osvojio to je baš slabo.
I na olimpijadi ništa-sezona može da se spasi jednim Grand Slemom ili makar jedinim mastersom koji mu nedostaje Sinsinatijem.
Ako ne uzme nešto od ovoga zalud mu je i da ponovo bude broj jedan što nije nemoguće.
Ne znam o kakvim zdrastvenim problemima pricate!?
Vjerovatno vi bolje znate od samog novaka koji je izjavio nakon meca da je fizickih problema imao tokom drugog seta, treci i pogotovo cetveti je bio ok...ali ne, bolje vi (pojedini) iznate od njega samog.
No, to je generalno problem svih navijaca djokovica: kad izgubi kriv je los dan, publika, sudija, losa sreca, visoka temperatura i milion drugih razloga...nikako to sto je protivnik bolji u tom trenutku...
Pocnite da ucite od njega samog. Ne cuh ga ni jednom danas u svim izjavama da razloge za poraz trazi u losem zdravlju, nedostatku srece, slaboj fizickoj spremi...uglavnom je govorio o tome da je dao sve od sebe al da to nije bilo dovoljno da pobijedi svog protivnika.
Ja mislim da su danas presudili Nadalov servis i nevjerovatno kako ga je sluzio top spin forhend, cak i izmjesta.
Forever young, i want to be forever young
Da je Novak osvojio niko odje ne bi pominjao probleme sa zdravljem.
Novak samo mora da povrati onaj mentalitet koji je imao tokom 2011. godine. Tad je osim sjajne igre sva ona finala protiv Rafe dobio i jer je psihicki bio jaci kad se mec lomio. Ako to uradi, osvojice on RG i jos neke GS. Ne smije teniser njegovog kvaliteta da pravi onakve greske iz forhenda i bekhenda i da na mec loptu protiv Nadala u finalu GS ima duplu servis gresku.
Mozda treba ozbiljno da razmisli o promjeni trenera, o nekom ko bi ga malo psiholski "digao'.
Volio bih da ova dvojica sjajnih momaka igraju i finale W, to bi bio previse dobar mec.
Sent from Paris
I don't get lucky. I make my own luck.
Pricam o izjavama nakon samog meca u kojima je rekao da je problema (fizickih) imao samo u drugom setu...
No, ako ce vam biti lakse drzite se teorije da bi sigurno pobijedio da nije bilo tih zdrastvenih problema...
Naravno da se ja ne drzim te teorije, nadal je zasluzeno pobijedio i to je to, neka mu je srecno , vjerovatno nikad niko nece postici na jednom grand slam-u sto je on postigao na RG, cini mi se skor 62-1 . To niko ne spori. Ovo se vec moze nazvati krizom djokovica u finalima grand slam turnira, jer previse gubi u njima, i pod hitno mora da radi na tome. Brzo ce W pa cemo da vidimo.
Uz duzno poshtovanje,znam da i ti a i vecina ovdje pratite tenis ali neke stvari NE vidite i NE znate,ja svakako ne opravdam niti omalovazavam Rafin uspjeh,ali rekoh kako stvari stoje,a ako si pratio shta sam napisao u petak ovaj moj post sad ne bi bilo potrebe da pishem.
...
Al no brate dobri koje su to stvari ?
Pa ne znam za druge igrače ali mislim da nije često da jedan veliki igrač ima više izgubljenih mečeva nego titula na grand slemovima a Đoković ima skor 7 poraza i 6 titula. Federer ima 17 titula i 7 poraza u finalima a Nadal 14 titula i 6 poraza. i dalje Sampras 14:4 itd.
Tu je trenutno najsličniji Lendlu koji ima 8 titula i 11 izgubljenih finala.
Čak je i ukleti Marej svoje dvije grand slem titule uzeo protiv Đokovića i ubijeđen sam da on u finalu ne bi nikoga mogao dobiti sem Novaka.
There are currently 11 users browsing this thread. (0 members and 11 guests)
Bookmarks