Originally Posted by
Jeronimo
Sto se mene tice,ova tema se nije morala ni otvarat.
Ali,kad vec jeste,moram izrazit sumnju u to da je NATO preko noci od vojne prerastao u humanitarnu organizaciju.
Inace,po meni je ludost ovo parce zemlje (a narocito mora) stavit na raspolaganje takvoj masineriji.
Da ne govorim o tome sto cemo se tim potezom zamjerit bar polovini covjecanstva, i to onoj koja nas je dosad puno vise cijenila i postovala.
No,mozda smo se u medjuvremenu sa elitnog turizma preusmjerili na vojni.Iako nijesmo,ocemo cim nam se 6. flota ili,ne daj boze Nimitz ili Enterprise,priblize obali...
Све смо то обрадили јако добро а закључак је да Црна Гора и Црногорски народ улазе у НАТО искључиво ради свог интереса, а он се огледа првенствено у заштити од нестабилног комшилука.Фино смо дефинисали тај комшилук и индетификовали од кога све Црној Гори пријети опасност.
А дотакли смо се и осталих бенефита, прије свега заштите од елементарних непогода и хазарда.
Потпуно смо демистификовали тезу о базама, и ја мислим потпуно освијетили догађаје који су услиједили у годинама прије, током и након НАТО бомбардовања, с акцентом на сукоб Црне Горе са СРЈ и припреме за грађански рат који је за длаку избјегнут.
Најмање смо се бавили еконимским бенефитима, али бавићемо се и тиме.
Last edited by BAR; 27-05-14 at 21:17.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Bookmarks