Originally Posted by
El Re
Naravno, niko nije govorio o "anđelima" u MUP-u. Ta organizacija je baš kao i svaka druga organizacija (državni, organ, preduzeće, pozorište, klub filatelista..) pun svakakvih ljudi, uključujući i određen broj baraba.
Bilo ih je, ima ih i dalje, i uvijek će ih biti.
Govorili smo o CG u svijetlu NATO intervencije. O onom što se dešavalo u našem domu. Bez tog dijela priče ne možete (posebno ne vi mlađi) shvatiti to vrijeme.
A mislim da je korisno znati. Lakše ćete steći sliku o vlastitom narodu. Upoznati ga i odrasti na neki način.
Što se tiče "moralisanja", već sam rekao, možda nijesmo bili najbolji, ali smo bili jedini koji su Crnu Goru čuvali tih dana, mjeseci godina...
Uzgred, nekih "boljih" bilo nije, pa sad... Mada kako vrijeme dolazi ja se pribojavam da će vaša generacija dobiti priliku da nastavi tamo đe smo mi stali. Pa biće prilike da vidimo koliko ste vi mlađi spremni stati u zaštitu svojih domova, domova najbližih (rodbine, prijatelja, sugrađana..) i vlastite države...
Ako očekujete da će vaš dom isključivo braniti neki Piter iz Londona, Hajnrih iz Kelna ili Pablo iz Saragose u velikoj ste zabludi...
Ovaj post treba biti 'benchmark' za mnoge druge na ovoj temi.
Odlučite se sada gospodo, ako je jedan MUP, poštena institucija koja radi u službi građana ali sa par 'baraba' koje kvare utisak, da li to važi i za tadašnju (1999) vojsku i opoziciju?
Trebam li da tražim postove kako su pojedni opisivali VJ samo zbog nekolicine pojednica....
Vidite, i naša vlada je odlična, ali utisak kvari par pojedinaca...
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
Bookmarks