imas epg na ostalim lcd-televizorima![]()
imas epg na ostalim lcd-televizorima![]()
Stvarno? Uopste nisam obratio paznju. Kako sam bio, kao sto rekoh, zakacen na analogni prijem ranije, drugi TV (u djecjoj sobi), vec je imao naskenirane TV kanale, i samo sam pitao sina nakon instalacije radi li im TV u sobi, uopste nisam gledao, ali mi je malo cudno da su kanali memorisani kao analogni, sad na istim frekvencijama digitalni. Provjericu bas popodne kad budem doma.
Ja TV ne gledam više od 2h neđeljno.Njih sam samo uzeo zbog interneta, jer za isti novac nema bolje ponude.
Last edited by Markys; 23-03-14 at 10:48.
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
imaju li oni neki plan prisirivanja? ili ce ostati samo po zgradama_?
Sent from my Lenovo P780_ROW using Tapatalk
pazi, pri skeniranju kanala na lcd tv morate da izaberete skeniranje dvb-c sistem, onda ce vam on pronaci digitalne i analogne kanale, posle u podesavanjima podesite da vam se prikazuju samo digitalni kanali![]()
Naravno da imas.... sve to pod uslovom da ti ostali televizori podrzavaju prijem digitalnih kanala (dakle da ti nije potreban risiver za njih). Ja npr. jos nisam potpisao za kombo paket, a to cu uraditi, ali imam na sva tri tv-a osnovni digitalni paket, bez risivera i cam modula, s tim da sam na dva tv-a prilikom automatske pretrage bio podesio da mi nadje i digitalne i analogne kanale, dok sam na ovom trecem koji sam nedavno kupio podesio da mi nadje samo digitalne kanale, jer mislim da je s obzirom na kvalitet slike izmedju ovo dvoje, sasvim nepotrebno da imas i analogne kanale memorisane pored digitalnih. Na ovom trecem tv-u se, posto je najnovije generacije, pojavljuje automatski epg prilikom svakog prebacivanja kanala, dakle ista ona mogucnost za koju se govori da postoji samo ako se uzme risiver umjesto cam modula, dok na druga dva samo kada se pritisne na info dugme ili na guide (epg) dugme.
Da, da..to je logicno. Ovo za EPG i CAM modul i receiever, ja sam pominjao to pominjao, ali me nisi mozda najbolje razumio, rekao sam da se sa CAM modulom koristi OSD od TV-a, a receiver koristi svoj, koji se moze vise cuatimizovati, plus sto receiever ima jos dodatnih mogucnosti, poput snimanja i sl
Jel to snimanje na flesku ili risiver ima svoj hard disk?
Nema hard disk, a nema ni prostora u njemu da se poveze, već ide na externu memoriju, da li flashka, da li disk, do tebe je. Da bi radilo snimanje sa flashkom ona mora biti veceg kapaciteta. Npr. sa 2GB flashkom moze da radi timeshift, ali ne i snimanje, jednostavno javi da nema doviljno mjesta
Da, to mu jeste glavna prednost u odnosu na reiver
kada snimite nesto na flesku, mozete da prebacite to na kompjuteru i da gledate uz pomoc bs, km playera
Ranije nije moglo, kada si prvi put pomenuo mogućnost snimanja ovdje na forumu, koliko se sjećam, a sjećam se, jer sam i ja pokušavao da to otvorim kada si mi slao. Ili je bio potreban pravi codec? Koju ekstenziju nose ti video zapisi, zaboravio sam? Kakav je kvalitet snimka, rezolucija, kompresija, prosječna veličina snimka od recimo 5 minuta :-D?
Moze li se postaviti poseban wifi ruter za mkabl? I koliko bi kostao da se kupi? Interesuje me za ovaj najmanji paket 2mbit, uz njega ne dodje wifi ruter, pa bih posebno da ga ugradim
kupi ruter i vojla...kontaktiraj sasa.mne sa foruma.
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
Moze, ja ga imam
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
nothing comes from violence and nothing ever could
I ja sam kupio prije nekih dvije godine u top com, sjecam se, trideset i nesto eura je kostao, radi bez greske, jednostavno povezivanje sa m-kabl modemom, jednostavna podesavanja, samo pratis uputstva, izaberes dinamic, jacinu zastite, dodijelis neko ime svojoj mrezi, stavis lozinku, i to je to.
Istestirao sam snimanje danas. Kao štobse dalo i očekivati kontejner koji se koristi je .ts a video kodeci su mpeg 2 i mpeg 4, odnosno h264 (za HD).
TS je skraćeno od Transport stream i standard je za snimanje digitalne televizije u PVR uređajima. U njemu se pored video streama pakuju i audio streamovi, kao i subtitle/teletext streamovi.
Tako da u konačnici veličina file-a zavisi i od toga (prvenstveno od količine audio zapisa i njihovog formata -mono, stereo, surround 5.1, 7.1 (ako ga ima uopšte - 7.1 - u TV broadcastingu)).
Dakle, zakazao sam po 5 minuta snimanje History Channel HD i National Geographic SD.
Oba kanala imaju samo po jedan audio stream.
Veličina file-a u SD-u je bila oko 120 MB, a u HD-u tačno tri puta veća, odnosno oko 370 MB.
Takođe, nekih 25 minuta snimka lokalne TV Prva zauzelo je 1.27GB prostora na drive-u.
ljudi sto je problem sa ovim satom na resiveru i sa teletextom, oce li popravljati to vise?
https://www.facebook.com/pages/M-KAB...629320?fref=ts evo im zvanicne fejzbuk stranice
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks