Page 174 of 722 FirstFirst ... 74124164170171172173174175176177178184224274674 ... LastLast
Results 4,326 to 4,350 of 18035

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Albatros View Post
    Da smo pametni, davno bi uveli sankcije Rusima i zabranili im ulazak u zemlju.
    Slazem se! Zabranit ulazak, pa protjerat Ruse pa otudjit im imovinu!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Volim i ja tebe. Pusa

Edit: Kažeš vozi i goste s kruzera iz Dubrovnika Eh da mi je vidjet kako ulazi u grušku luku
    pusa i tebi ma sam ti ja ozenjen:encouragement:

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    evo ti jedan dokaz sposbnosti Hrvata u turizmu
    Dokaz sposobnosti Hrvata u turizmu je prije svega IZUZETNA CISTOCA U HR. Kad prelazis preko Kobile, recimo, stizes u neku potpuno drugaciju zemlju bez otpada, bez plasticnih kesica, praznih limenki, cigareta i td
    Ponekad mi se cini da je Crna Gora zemlja PODSTANARA u onosu na vlastitu zemlju ...
    Last edited by A+A; 22-03-14 at 15:20.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Dokaz sposobnosti Hrvata u turizmu je prije svega IZUZETNA CISTOCA U HR. Kad prelazis preko Kobile, recimo, stizes u neku drugu zemlju bez otpada, bez plasticnih kesica, praznih limenki, cigareta i td
    to je jos jedan dokaz
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Od situacije u turizmu ne treba praviti spanska sela,stvar je prosta da ne moze biti prostija.Srbi i Rusi dolaze u Crnu Goru jer im je jeftina destinacija,cijene su shodno njihovom standardu.Primjera radi,izlazak u Budvi je duplo jeftiniji nego u Beogradu,iako ima vise razlicitih varijanti,ali otprilike je tako. Ali ako bi Srbi imali veci standard,ne bi oni dolazili u Crnu Goru.Kao sto i ne dolaze bogatiji Srbi.Prosjecan Srbin nema novca za ljetovanje na Sardiniji ili Ibici,ali za Sutomore ili Djenovice itekako ima.U tome je problem.

Sa zapadnim gostima je potpuno drugacija situacija.Oni imaju veci standard i ne zele dolaziti u Crnu Goru.Zasto bi ljetovali u CG ako mogu na Azurnoj Obali,Andaluziji,Portugaliji,Ibici ili grckim ostrvima? To je logicno.Ako imas novca,zasto bi vozio ficu a ne Mercedesa?

Zanimljiva je situacija sa turistima iz Federacije BiH kojih je bilo podosta prosle godine(valjda su im za Hr trebale vize) 90% tih bosnjackih turista je izjavljivalo otprilike "Odusevljeni smo cijenama u CG koje su iste ili manje nego u Federaciji.Uvijek cemo dolaziti.Kakve smo bili budale dok smo ljetovali na Makarskoj Rivijeri za troduplo veci novac.Nikad vise u Hr pored cg.Dakle,to je ono sto privlaci turiste.Ali ako bi Bosnjaci imali veci standrad,ne bi oni ljetovali kod nas.
    Kakvi bakraci i aperitivi i njemacki turisti.Jedino ako zaluta neka grupa. Dolazak turista iz Njemacke u Cg je isto kao kad bi neki milioner izlazio u neku prcavru od kafane.Pa sto ce izlaziti u prcvaru ako moze u elitni restoran? Ali onaj ko nema novca,on ce prije otici u prcvaru jer je jeftinije.To vam turizam.

Nase ministarstvo bi trebalo hitno uloziti novac u reklame na poljskom,slovackom,bjeloruskom i eventualno ceskom trzistu.To bi trebale biti nase ciljne grupe.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by jokac View Post
    prava zarada od turizma je bila do 1991,kada su dolazili Njemacki turisti.drzao sam tada restoran,pored hotela koji je bio 6 mjeseci popunjen sa Njemackim gostima.dorucak,rucak,vecera bilo je divota radit sa njima.ovo sada je nekako nemojte se uvrijedit gospodo,"bez veze".a ko nam odlucuje i vodi turizam,tek tu sam-no coment.:nonchalance:
    Meni su Jokac najsmjesniji vlasnici restorana u Crnoj Gori koji su podigli cijene.I naravno slabo posluju.Pa zbog toga krive leskovacki rostilj koji im navodno uzima goste.E sad zamisli koliko ti ljudi nemaju pojma? Zamisli te mravlje mozgove koji ne mogu skapirati da turisti koji dolaze u CG nemaju novca za aperitiv,predjelo,glavno jelo i vino? I kad bi zabranili brze hrane,opet restorani ne bi poslovali.

Zamisli kada bi se fabrika automobila Mercedes uprotivila prodaji indijskog automobila Tate Nano jer im odvlaci kupce na nekom trzistu? Pa to je smijesno.Mi u CG imamo situaciju da nam turizam vode likovi ko Petar Bozovic iz filma "Ljepota Poroka". Posto si ti drzao restoran onda si upucen. Ako turisti iz Njemacke ili Skandinavije uopste dodju u Crnu Goru,otici ce oni u najbolji restoran,nece sigurno jesti na salteru za brzu hranu. Ali problem je sto takvih turista nema.Nije tu kriv ni leskovacki rostilj i pasteta od 0,40 centi.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Nisu krivi lokali sa jeftinom brzom hranom, ali sigurno neko nece sjesti u restoran pored takvih lokala (sem ako se jednom ne zezne na "nevidjeno" ).. Znaci pitanje je izbora zone, ili urbanisticke podjele na jedne i druge lokale..
    U Budvi, na obali je neki kao izuzetan restoran sve sa kvalitetom hrane, rezervacije i tako to.. Ali kad smo isli ka tom restoranu morali smo parkirati auto dalje - jedino moguce parking mjesto, na stiklicama "sredjene" gledale da ne upropastimo sandale na svuda ispucalom- izlomljenom trotoaru, preskakali bacene papirne kese od upotrebe iz lokala brze hrane, mimoilazili se sa svim tim "miomirisima", dimom, ljudima koji su veselo cekali red za narudzbe itd... Kad smo stigli vec smo bili "ladni" na svu hranu koju su donijeli, ni trepnuli za papren racun (papren u smislu zapad-CG)... i istim putem, uz isti dozivljaj nazad.
    Naravno, tad i nikad vise...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 22-03-14 at 18:16.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post

Nisu krivi lokali sa jeftinom brzom hranom, ali sigurno neko nece sjesti u restoran pored takvih lokala.. Znaci pitanje je izbora zone, ili urbanisticke podjele na jedne i druge lokale..
    U Budvi, na obali je neki kao izuzetan restoran sve sa kvalitetom hrane, rezervacije i tako to.. Ali kad smo isli ka tom restoranu morali smo parkirati auto dalje - jedino moguce parking mjesto, na stiklicama "sredjene" gledale da ne upropastimo sandale na svuda ispucalom- izlomljenom trotoaru, preskakali bacene papirne kese od upotrebe iz lokala brze hrane, mimoilazili se sa svim tim "miomirisima", dimom, ljudima koji su veselo cekali red za narudzbe itd... Kad smo stigli vec smo bili "ladni" na svu hranu koju su donijeli, ni trepnuli za papren racun (papren u smislu zapad-CG)... i istim putem, uz isti dozivljaj nazad.
    Naravno, tad i nikad vise...

Hvala Lepo
    E sad zamisli da si sledece jutro posla i platila lezaljku 20e a ispred tebe(posto su vlasnici plaza obavezni da ostave odredjeni broj mjesta da se ne naplacuju) dolazi familija iz Srbije sa sve pecenim piletom zamotanim u masnu krpetinu, dok na molbu djeteta "Mama kaki mi se" njegova draga mamica kopa rupu pored tvojih nogu gde dijete Kaki...

E to ja ne mogu ljudima da objasnim, da privlacenjem odredjenih tipova turista gubimo druge. Ljepse je dobiti 1 familiju srednje klase iz Skandinavije ili Njemacke nego 30 familija iz Srbije. Zasto?

Zbog toga sto gospoda iz Skandinavije nece platiti krevet 3 nego 103e, nece jesti na brzoj hrani ili donositi slanine i luka od kuce vec ce jesti u restoranima ili hotelima, poci ce negdje nesto da vidi a ne samo da se przi na plazi kako bi se vidjelo kako je pocrnio i u principu ostavice nekih 30-50 puta vise novca od prosjecne porodice iz regiona.

E kada budemo razmisljali da ne idemo ka masovnom turizmu pa da nam gradovi budu kao Sutomore i BD a da idemo ka nekom ekskluzivinijem pa da nam gradovi budu kao Dubrovnik ili Split onda ce svi moci da zive od turizma, a ne da kukaju kako nema sezone i kako narod nema para...
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Sve to moze ali ako se lijepo podijeli po zonama interesa, ali na to treba da misle oni koji vode turisticki bitne gradove, pa bilo to primorje, ili PG, ili sjever. To je toliko jednostavno da zaista ne razumijem ko im to radi i da li ti ljudi razumiju sta je sta. Zna se sta treba da pruzaju odredjene cjeline za turiste, ali ne moze se ocekivati da neko za osnovni obrok i pice placa cc 50e + po osobi, a da pored tog restorana je nesto sasvim deseto, kockarnice, trafike, radnje brze hrane, slaufi i suveniri na vjesalicama, muzike van smisla, ambijenta i pejzaza itd.. To su toliko jednostavni principi da je smijesno i komentarisati "ocekivanja".

Evo moj primjer -ja sam "turista" u PG. Zelim otici na rucak sa prijateljima i biram gdje i sta.. Juce sam odabrala jedan vas ok restoran jer je hrana izuzetna, usluznost odlicna, siri ambijent ok, dan lijep, i nije mi se islo van grada. Dosli smo i zeljeli da rucamo na terasi. Stolovi za jelo su bili uz stolove za pice.. Okrenula sam se x puta trazeci dio poseban za restoran.. Nema.. Znaci mi jedemo, a ljudi pored nas (veci broj stolova) direktno vam mogu "brojati zalogaje" .. Uzasno..
    Znaci divan restoran i sve uz to, ali menadzer restorana nema pojma kako se "dijele" pozicije.
    Iz tog razloga smo platili svi parkinge za tih nekoliko minuta kao da smo bili po sat, i otisli van grada na rucak.
    X primjera...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 22-03-14 at 18:41.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Apsolutno se slazemo po tom pitanju. Cijene u BD restoranima su sramne, pogotovo kada se doda da je ambijent cesto prilagodjen ukusu PINK generacije, sto vise gipsa, eloksirane bravarije i lazne koze.Budvu uopste ne bih ni uzimao za primjer, posto je taj grad otisao davno putem bez povratka, i tamo je odradjena nepovratna steta u urbanom planiranju, arhitekturi i uopste bilo cemu. Cijeli me grad podsjeca na Ciganski vasar.

Zaliv ima nevjerovatan potencijal, Herceg Novi samom svojom blizinom DU isto tako. Ipak su poceli i ti neki realni projekti na Plavim horizontima i Lustici, Porto Montenegro, Porto Novi itd.
    Bd i sve juznije treba pustiti niz vodu. To eto Rusima, Srbima i Kosovarima neka prave vasare i neka vrte prasad i jarad na raznju- ko moze da zaradi od takvih gostiju i kome se radi sa njima samo neka su zdravo...
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by fecfatidis View Post
    Meni su Jokac najsmjesniji vlasnici restorana u Crnoj Gori koji su podigli cijene.I naravno slabo posluju.Pa zbog toga krive leskovacki rostilj koji im navodno uzima goste.E sad zamisli koliko ti ljudi nemaju pojma? Zamisli te mravlje mozgove koji ne mogu skapirati da turisti koji dolaze u CG nemaju novca za aperitiv,predjelo,glavno jelo i vino? I kad bi zabranili brze hrane,opet restorani ne bi poslovali.

Zamisli kada bi se fabrika automobila Mercedes uprotivila prodaji indijskog automobila Tate Nano jer im odvlaci kupce na nekom trzistu? Pa to je smijesno.Mi u CG imamo situaciju da nam turizam vode likovi ko Petar Bozovic iz filma "Ljepota Poroka". Posto si ti drzao restoran onda si upucen. Ako turisti iz Njemacke ili Skandinavije uopste dodju u Crnu Goru,otici ce oni u najbolji restoran,nece sigurno jesti na salteru za brzu hranu. Ali problem je sto takvih turista nema.Nije tu kriv ni leskovacki rostilj i pasteta od 0,40 centi.
    brate moj ranije su restorane drzali skolovani ljudi u struci,a danas hotele drze zna se ko.nekada je meni bila potrebna skola da bi to drzao.sad podju i kupe diplomu.o cijenama no coment.sve je nelogicno.recimo sa Njemackim gostom,moras bit ljubazan,znat jezik,kulturan,i sto je glavno da ga ne pokrades ni na porciji ni na cijeni.onda je baksis zagarantovan i gost je tvoj cijelo vrijeme dok je tu.
    reci cu ti slucaj prosl godine u jednom "elitnom"hotelu u nasem turistickom centru.sto pored mene vecera u toku,sjedi momak od jedno 15 godina sa roditeljima,dolazi konobar,i pita momka:a sto ce da popije mali sklempo?ljudi se dizu i napustaju hotel uz svadju.sjutradan nestaje struja jer pocinje nevrijeme.posto nema struje lift ne radi,ali zamisli nema stepenica unutrasnjih da dodjemo do apartmana,nego moramo izac na glavni ulaz,pa okolo,kroz snijeg pa na sporedni ulaz da dodjem do apartmana.ujutro naravno pola gostiju ide kuci.:calm:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by jokac View Post
    brate moj ranije su restorane drzali skolovani ljudi u struci,a danas hotele drze zna se ko.nekada je meni bila potrebna skola da bi to drzao.sad podju i kupe diplomu.o cijenama no coment.sve je nelogicno.recimo sa Njemackim gostom,moras bit ljubazan,znat jezik,kulturan,i sto je glavno da ga ne pokrades ni na porciji ni na cijeni.onda je baksis zagarantovan i gost je tvoj cijelo vrijeme dok je tu.
    reci cu ti slucaj prosl godine u jednom "elitnom"hotelu u nasem turistickom centru.sto pored mene vecera u toku,sjedi momak od jedno 15 godina sa roditeljima,dolazi konobar,i pita momka:a sto ce da popije mali sklempo?ljudi se dizu i napustaju hotel uz svadju.sjutradan nestaje struja jer pocinje nevrijeme.posto nema struje lift ne radi,ali zamisli nema stepenica unutrasnjih da dodjemo do apartmana,nego moramo izac na glavni ulaz,pa okolo,kroz snijeg pa na sporedni ulaz da dodjem do apartmana.ujutro naravno pola gostiju ide kuci.:calm:
    Vidim da imas diplomu,ne moras mi govoriti. Zato sam ti se i obratio. Vidi se da si bio u tome.

Poenta moje price jeste,ako Njemac uopste dodje u CG,on ce se sigurno hraniti u nekom dobro restoranu.Tu nema greske.Mejutim,problem je sto njemackih(zapadnih) turista uopste nema.Mi odje govorimo kao da CG vrvi od njemackih turista,a mi eto slabo naplacujemo njihov boravak.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Jos sam u tome,shvatio sam poentu,ali razumio si da sam ti rekao da Njemac nece doc sa ovom garniturom osoblja i gazda.Nama "elitne"hotele i objekte drze ljudi koji ne mogu obezbijedit i razumjet sto treba za zapadnog gosta.a inspekcije su posebna prica.kad je najveci spic sezone oni krecu u harac.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Sjetih se jos jednog primjera u PG.. "Njegoseva ulica", simpatican koncept lokala u kojima se gosti mogu uz pice posluziti ukusnim sendvicima, palacinkama itd. Jedan poseban restoran u nizu, sad i hotel koji pocinje da "duva" zanimljiv trend, ali odjednom, sto nikad tu nije moglo biti - preko puta restorana koji je na pristojnom nivou kvaliteta, u Njegosevoj sank za prolaznike - brza hrana.. Par koraka dalje u Hercegovackoj "brza hrana".. Ko je to dozvolio i ko to odredjuje? Ko kome skace "u stomaK"? Zasto to nije fokusirano u nekoj drugoj ulici pa u nizu, kao u svim zapadnim gradovima sta god moze i za sta su sposobni?
    Taj besmisao unistava biznis vlasnicima lokala u Njegosevoj koji su uspijevali da odrze neki gradski smek decenijama uprkos uzasnim trotoarima, ulici, nedostatku povoljnih gradskih parkinga itd.. Nekada "truli" Lisabon je od smeca i rugla zgrada konceptualnim resenjima vrtoglavo podigao nivo turizma u tim nekad propalim zonama. Beograd je slicno ali minijaturno primijenio na ex skladista luke BG itd itd..
    Danas sam malo "prosetala" djelovima PG kojima nisam prosla xx godina.. Koji "urbanisticki" haos, neukus.. Nekad je bilo skromnije, ali urednije, i estetski korektno.. Ovo sto sam vidjela je bahato bacanje novca na nista.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 22-03-14 at 20:01.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Bd i sve juznije treba pustiti niz vodu. To eto Rusima, Srbima i Kosovarima neka prave vasare i neka vrte prasad i jarad na raznju- ko moze da zaradi od takvih gostiju i kome se radi sa njima samo neka su zdravo...
    Ovo nesto moze napisat samo netko tko nikad nije bio kod "Miska" na Adi. Po meni "Misko" je najbolji restoran ne samo u Crnoj Gori, nego i na cijeloj obali od Rovinja do Ade.
    Posjet kod "Miska" je obavezni dio naseg programa tijekom svakog dolazka u CG, a za iducu sezonu odlucili smo rezervirat bungalo na FKK-plazi za osigurat laki dolazak kod "Miska" izmedju ostalog Ima tamo nekoliko restorana ali mi smo veliki navijaci bas onog gore spomenutog.
    Da, da, hajdite, pustite niz vodu "sve juznije"... :lolblue:

Ranije se nam dosta svidjala budvanska konoba "Demidzana", ali nismo bili tamo vec nekoliko godina od kad smo poceli zaobilazit BD sirokim lukom.
    Dakle trenutacno za nas postoje samo dvije opcije za "going out" - iliti "Misko" na Adi iliti "Kapetanova Kuca" i "Bakus" u Stonu/M.Stonu.

Bio bih zahvaljan na drugim preporukama.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Kod "Miska" je uvijek dobro i cesto idem van sezone i u sezoni. "Demidzana" i dalje odlicna ali posjecujem uglavnom van sezone upravo da bih izbjegla Budvu ljeti.. Riblji restoran ispod hotela Maestral takodje godinama drzi svoj dobar renome.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sinoc pricam sa dobrim drugom,inace vlasnikom jednog kafica u Nk. Kaze,dozlogrdila su mu djecina koja konzumiraju toceno pivo od 0,80 centi,slaba mu zarada.Pa zeli dati oglas u nekim njemackim novinama da privuce goste iz Njemacke.Jednom su mu kaze bili gosti neki Njemci iz ambasade,naletjeli u Nk. Ceh im bio 180 eura.Od tada se razocarao u lokalne goste. Otvorili mu se novi vidici u biznisu.

Izracunao na papir da 1 Njemac potrosi vise novca u njegovom kaficu od 30 Niksicana.I sad vlasnik rezonuje logicki,zasto ne bi privukao goste iz Njemacke ako moze? Zar mu nije dobra ideja? Potpuno ga podrzavam. Tako se razvija turizam i biznis.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Jedva čekam da vidim ovu letnju sezonu u svetlu "sankcija" (pa hahahaha ja još ne verujem da je to istina) koje je Crna Gora uvela Rusiji.
    Зашто ме мрзиш што волим Шешеља?

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

Koji je to lokal dje je toceno 80c?

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Jedva cekam dolazak na CT i porciju janjetine kuhane u mlijeku u Korzo-u pa more crnog vina u odlicnom drustvu u Vinoteci na Njegosevoj
    Uzgred, ima li novih restorana na CT?

Thanks Thanks Given 
    267
    Thanks Thanks Received 
    126
    Thanked in
    61 Posts

Vidim da se masovno popljuvava Budva (istina, sa razlogom), ALI da jako malo ljudi prica o Sutomoru. A za mene je ono 5 puta gore od Budve, i pravo pravcato dno-dna. "Lokal" do lokala, sa iskljucivo PINK i GRAND muzickom podlogom od koje usi krvare, polugole "promoterke", napadne i razmahane po ulici obucene kao niskorangirane prostitutke; gomila seljanki i hodajucih promiskuiteta iz svakog bogovetnog srbijanskog sela i gradica koji vam padnu na pamet, i naravno atmosfera sveprisutnog zadaha brze hrane na svakom cosku. Novokomponovana "Guca" u sred Cg primorja, razlike minorne.

Budva je ZLATNA za ono, a ona je sama po sebi goli uzas.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Ranije se nam dosta svidjala budvanska konoba "Demidzana", ali nismo bili tamo vec nekoliko godina od kad smo poceli zaobilazit BD sirokim lukom.

Bio bih zahvaljan na drugim preporukama.

Ni meni se ne svidja Budva.Ne volim kad se u mom vidokrugu vrzmaju tip-top sredjene cure koje prosto vape za provodom i komunikacijom.A najvise me nerviraju umjetnicki izvajana zenska tijela koja se prosto nude na budvanskim plazama.One prosto hoce komunikaciju,a to je vec ometanje mira. Ko voli takav odmor?

Za mene je idealan odmor biti na nekoj skrovitoj plazi na kojoj nema kupaca i gledati zalazak sunca uz neku dobru knjigu.A onda uvece izaci u neki restoran u kome se pusta klasicna muzika.U takvim restoranima nema buke jer dominiraju mirni penzioneri koji za susjednim stolom posmatraju zvijezde.
    Ponekad se zapitam,kako uopste neko moze zivjeti u gradovima poput Londona i Pariza,kako opstaju u tim guzvama? Ja ne bih mogao.Pe meni,idealno mjesto za zivot je selo koje nudi mir i tisinu.
    Last edited by fecfatidis; 23-03-14 at 11:10.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by fecfatidis View Post
    Ni meni se ne svidja Budva.Ne volim kad se u mom vidokrugu vrzmaju tip-top sredjene cure koje prosto vape za provodom i komunikacijom.A najvise me nerviraju umjetnicki izvajana zenska tijela koja se prosto nude na budvanskim plazama.One prosto hoce komunikaciju,a to je vec ometanje mira. Ko voli takav odmor?

Za mene je idealan odmor biti na nekoj skrovitoj plazi na kojoj nema kupaca i gledati zalazak sunca uz neku dobru knjigu.A onda uvece izaci u neki restoran u kome se pusta klasicna muzika.U takvim restoranima nema buke jer dominiraju penzioneri iz zapadne evrope.
    Ponekad se zapitam,kako uopste neko moze zivjeti u gradovima poput Londona i Pariza,kako opstaju u tim guzvama? Ja ne bih mogao.Pe meni,idealno mjesto za zivot je selo koje nudi mir i tisinu.
    Prijatelju, ono sto si opisao je zaista ... Mali Ston u HR
    Privatna plaza u lijepom ambijentu, 10-min setnje od Malog Stona do Stona preko lipe sume, "Kapetanova Kuca" s klasicnom glazbom iliti bas demokratski ambijent "Bakusa"...
    I kamenice, kamenice, kamenice ...
    Jedini su problem oni Njemci, Skandinavi i Britanci, a ponekad i Ameri - preglasni su, stvaraju guzvu i ruse mir i privatnost
    PS U HR su psici dobrodosli skoro u svaku konobu kao i u IT, sto je bitno za nas. Mada moram priznat da smo vec "obrazovali" i nase CT u ovom smislu

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Quote Originally Posted by Markez View Post
    Novokomponovana "Guca" u sred Cg primorja, razlike minorne.
    Da li su tu ''Gucu'' napravili turisti ili domaci ljudi koji nude turisticke i usluzne djelatnosti tim istim turistima? Gost je gost, odakle god on dolazio, i mora se ispostovati. Nema potrebe da tjeras nekog gosta iz svoje zemlje i budes neusluzan prema njemu zato sto je on iz tamo neke Srbije u kojoj hara Grand parada. Na tebi, domacinu, je to sto ces mu ponuditi. Jeste u neku ruku ponuda uslovljena potraznjom, i mora se prilagoditi jednim djelom, al ne kao kod nas, mi cinimo sve da se dodvorimo ukusu turiste i ponistimo nase autenticnosti! To mi je ogavna osobina kod nasih ljudi, a posjeduju je mnogi jer ne znaju da valorizuju ono 'svoje'. I sta, do prije 10 godina islo se ka ponudi 'leskovacki rostilj', da bismo s 'ekonomskim procvatom' presli na lijepljenje bilborda na ruskom jeziku sa sve natpisom 'Dobrodosli braco Rusi', otvorili frizerske salone i butike koji se reklamiraju iskljucivo na ruskom? I sta onda? Uvedu se sankcije Rusiji, Rusi se 'uvrijede' i vecim djelom potraze neku novu destinaciju na moru, i mi cemo se okrenuti Azerbejdzancima? Pocecemo da slavimo 'Novruz'!?

I opet, nemojte da obezvredjujete goste, jer to je cista glupo-politicki namazana logika, koja nema nikakvo ekonomsko uporiste. I sta mislite, da su recimo Italijani koji dolaze kod nas neko elitno drustvo? Pa to su mali, crni, slatki 'baresi' i vjerujte mi, neki gosti iz Srbije su elita za njih, u svakom smislu.
    Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.

Thanks Thanks Given 
    5,005
    Thanks Thanks Received 
    9,039
    Thanked in
    4,358 Posts

mi ćemo se uvuć u dupe svakome ko donese pare tako da oni mogu biti i cigani, samo ako plate.
    balkan, rupa na kugli zemaljskoj.

Page 174 of 722 FirstFirst ... 74124164170171172173174175176177178184224274674 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)