Page 172 of 722 FirstFirst ... 72122162168169170171172173174175176182222272672 ... LastLast
Results 4,276 to 4,300 of 18035

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Za docek 2012 godine u kotoru 6 momaka iz Kraljeva su u jednom od mojih apartmana pijani naslagali 6 madraca jedan na drugi polili ih rakijom i zapalili... O cemu mi pricamo odje ?
    O nekim incidentima.
    Ti misliš da ti se slične stvari ne bi dešavale, da ti Englezi na more dolaze u tom boju kao Srbi i Rusi?

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Dača View Post
    Pa čim ti tako lako možeš reći da neka nacija ima više crnih ovaca...meni je sve jasno.
    Ja na svaki svoj post kazem da je iz licnog iskustva. Tako da kako si ti imao lose iskustvo sa englezima ja sam imao sa rusima i srbima. Ti si mozda imao izolovane slucajeve a ja iza sebe imam sezone i sezone rada, i to ne sezonski vec sam ja cijele godine radio sa Rusima. Ali ja tebe ne zovem ni ksenofobicnim ni zatucanim samo zbog toga sto nam se misljenja/iskustva razlikuju.

Da se vratim na temu.

Iskreno se nadam da ce ova kriza natjerati gradjane Rusije da pocnu prodavati nekretnine u CG posto zasto, kako bi se stabilizovalo trziste nekretnina u turistickim centrima. Isto tako iskreno se nadam da ce se broj Ruskih turista smanjiti na prihvatljiv nivo i da ce se broj EU turista onda izjednaciti sa brojem rusa kako bismo imali balans na turistickom trzistu. Jednostavno cu objasniti. Prosle godine hrvatska je zabiljezila 180 000 Ruskih turista manje nego 2012 godine, a sve zbog toga sto su hrvati usli u EU i onda im trebaju vize, po defaultu misle da je skuplje itd. E sad uzmimo da CG udje u EU, sve prodajemo rusima i cijeli turizam podredili smo njima (pa kad vidim po BD jelovnike na nasem i ruskom jeziku a engleskog nema kap me ubije) rusi odluce samo da migriraju u neku zemlju koja nije EU kao sto je Albanija(koja ima prelijepu obalu), Tajland, Maroko, Tursku itd itd. Onda imas 3-4 godine praznog hoda dok ne pocnes privlaciti turiste sa strane. Svi koji su u turizmu znaju da se jedna losa sezona moze prezivjeti ali 2-3 bas tesko.

O nekim incidentima.
    Ti misliš da ti se slične stvari ne bi dešavale, da ti Englezi na more dolaze u tom boju kao Srbi i Rusi?
    Sezona 2012 i 2013 90% gostiju bili su mi iz EU, SAD, Kanade i Australije. Ni jedan jedini incident nisam imao ( da kucnem).

Prije nego sto sam se "presaltao" na zapadne turiste i kada mi je vecina gostiju bila iz Rusije i Srbije, sezone '09 '10 '11 sam nebrojeno puta zvao policiju, vodio goste po bolnicama jer se u tuci ili pijani povrijede, kupovao novi namjestaj koji bi bio unisten, tjesio recepcionerke zbog sexualnog uznemiravanja, vadio pijanim rusima jezik, sprijecavao konobare da ne ubiju goste jer gosti jedu racune i tako dalje i tako dalje
    Last edited by Gandalf_White; 21-03-14 at 18:44.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

:smug:
    Aha...znači ti si se već prešaltao na turiste iz SAD, EU, Kanade i Australije.
    Pa šta se onda žališ? Sve se može kad se hoće.
    Što jednostavno ne daš recept ostalim turističkim radnicima iz Crne Gore kako se to "prešalta" na civilizovane goste sa zapada?

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Što jednostavno ne daš recept ostalim turističkim radnicima iz Crne Gore kako se to "prešalta" na civilizovane goste sa zapada?
    Posalje se jedno 3000 - 4000 emailova sa ponudama
    Ode se na poslovno putovanje pa za 20 dana obidjes jedno 50 turistickih agencija iz zemalja koje su ti ciljna grupa.
    Das cijene pristupacne za par slojeva ljudi. Napravis odlicnu ponudu i umrezis se sa istomisljenicima.

Najlakse je cekati Ruse i naplacivati im pivo 4e. Jednog dana ti Rusi jednostavno odu i onda si gotov.

I nijesam se ja nista zalio. Samo sam rekao da bi za cijelu CG i razvoj zemlje bilo bolje da imamo manje rusa a vise zapadnjaka.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Предсједник Социјалистичке народне партије Срђан Милић казао је да „одавно за већу глупост није чуо“, уколико је истина да је Влада Црне Горе увела санкције Русији и Украјини.

Лидер СНП-а је другој сједници првог редовног (прољећњег) засиједања Скупштине Црне Горе реаговао на иницијативу Црногорског туристичког удружења, којом се тражи објашњење поводом медијских навода да је Црна Гора увела санкције Русији.

„Дакле сматрам да ово негдје подсјећа на ону 1905. годину, када смо обајавили рат Јапану, а чини ми се да смо тада били војно спремнији. Морам рећи да одавно за већу глупост нисам чуо, ако је истина, ово везано за објаву санкција Русији и Украјини. Јер не могу да се сјетим чиме би ми то могли да санкционишемо државу Русију, земљу са којом имамо традиционално, историјски добре и пријатељске односе“, казао је Милић и додао да је „прошло је 300 година од успостављања политичких односа Црне Горе и Русије“.

Жарко Радуловић: Након вести о санкцијама, нико не прилази црногорском штанду на сајму туризма у Москви

Представници Црногорског туристичког удружења (ЦТУ) затражили су од Министарства вањских послова објашњење поводом медијских навода да је Црна Гора увела санкције Русији. Иницијативу је поднио предсједник тог удружења, Жарко Радуловић.

Радуловић је казао да би увођење санкција Русији угрозило предстојећу туристичку сезону, „јер смо очекивали да ће са руског тржишта и ове сезоне доћи највећи број гостију“.

Он је истакао да јуче, првог дана сајма туризма у Москви, готово нико није ни пришао црногорском штанду. Московљани су, каже, продужили према штандовима Турске, Италије и осталих земаља.

Thanks Thanks Given 
    685
    Thanks Thanks Received 
    1,190
    Thanked in
    473 Posts

Cisto sumnjam da unose rukolu,paradajz,leb sirce pod misku i to mute i riljaju po lokalima.

Sent from my iPad using Tapatalk
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,228
    Thanked in
    1,563 Posts

problem sa zapadnim turistima je u tome sto oni ne zele da trpe ono sto trpe i ruski(tj. vecina njih) koji su jos doma navikli na aljkavost nesojluk i slicne manire
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kod ruskih turista je računica vrlo laka. Najbliže tople vode su im Crno More i Mediteran. Na Mediteranu imaju bez viza kod nas, po bagatelnim cijenama.

Ne dolazi kod nas krem ruskog društva, kao što ne dolazi ni krem engleskog (osim u skupocjenim marinama van domašaja običnih smrtnika). Dolaze oni koji mogu da priušte CG. Oni koji mogu da priušte bahame idu na bahame.
    You can kill a player, but you can't kill the game

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Shamrock View Post
    Kod ruskih turista je računica vrlo laka. Najbliže tople vode su im Crno More i Mediteran. Na Mediteranu imaju bez viza kod nas, po bagatelnim cijenama.

Ne dolazi kod nas krem ruskog društva, kao što ne dolazi ni krem engleskog (osim u skupocjenim marinama van domašaja običnih smrtnika). Dolaze oni koji mogu da priušte CG. Oni koji mogu da priušte bahame idu na bahame.

A sta je sa visokobudzetnim hotelima u CG? Oni se sigurno pune ruskom sirotinjom koja placa noc 700+ eura i pita ima li jos O.o

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A nema ko nije imao lično iskustvo sa turistima u CG, pogotovo ruskim. Varira od srednje-normalnih, do onih kojie interesuje samo lokanje, do bahate stoke sa X6 koja ne zna pojam riječi bakšiš.

U svakom slučaju, za nijansu bolje od situacije južno od Petrovca.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Cuvajte ruse kao turiste, posto engleze,nijemce i skandinavce u vecem broju necete imati kao goste posto vecina turista iz tih zemalja tradicionalno ide u Spaniju, a CG jos nije ni blizu spaniji sto se turiZma tice. Inace, prave i englezi sranja. Pogledajte emisije 'what happens in Cavos...'. Nije bitno odakle je turista dok god ostavlja pare, a crna gora se treba vise potruditi da prvo dostigne hrvatsku turisticki, pa tek onda mozemo pricati o ozbiljnom turizmu. Isto tako, nije samo Budva turisticki centar. Treba i druge gradove na primoriju srediti kao budvu.
    Davor

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Samo prebacite ove postove u turizam sto se to desava temu.
    Davor

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Posalje se jedno 3000 - 4000 emailova sa ponudama
    Ode se na poslovno putovanje pa za 20 dana obidjes jedno 50 turistickih agencija iz zemalja koje su ti ciljna grupa.
    Das cijene pristupacne za par slojeva ljudi. Napravis odlicnu ponudu i umrezis se sa istomisljenicima.

Najlakse je cekati Ruse i naplacivati im pivo 4e. Jednog dana ti Rusi jednostavno odu i onda si gotov.

I nijesam se ja nista zalio. Samo sam rekao da bi za cijelu CG i razvoj zemlje bilo bolje da imamo manje rusa a vise zapadnjaka.
    ti bi mogao da budes ministar turizma ja mislim. ako vec nijesi. iz tebe prosijava zaslepljujuca inteligencija i vizija i jos nesto... hmmm nisam siguran sta. ah da imas taj govornicki dar. mase te vole turisti ti klicu: gandalfe oplodi nas!
    ...ashes to ashes, dust to dust.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo odoh i ja totalno offtopic ali moram.
    Ovo je namijenjeno Gandalfu i ostalima koji se bave turizmom...

Sta vi mislite, al' iskreno, sa cime mi mozemo da privucemo te EU turiste? Svi bi Nijemce, Engleze i slicno ali niko nista konkretno ne nudi. Sa cime da ih privucemo, sa cijenom smjestaja koja je totalno apsurdna (recimo apartmani od 50 do 150 eu na noc, gdje je prosjecno solidan apartman minimum 60 eu, barem u Herceg Novom u toku sezone)? Jeste li vi svijesni kakve mi nebeske cijene drzimo a ne nudimo apsolutno nista?
    Za istu cijenu se moze ljetovati/zimovati na podosta boljim destinacijama nego sto je Crna Gora za manje pare, to je ovdje sustinski problem.

Nijemcu je npr. Crna Gora EKSTREMNO skupa u svakom pogledu, od cijene smjestaja, do cijena u restoranima, kao i u prodavnicama (manje bitne, al ajde). Nije skupa u smislu da to ne mogu da priuste, vec u smislu da za te pare mogu na odmor u bolje krajeve koji su cak i u mnogim slucajevima jeftiniji.

Nemojte me pogresno shvatiti, odnosno da branim Ruse, Srbijance ili koga vec, daleko od toga, ali se moramo spustiti na zemlju i shvatiti da smo sretni sto imamo i njih uzevsi u obzir kakva nam je ponuda i cijene. Licno nemam niti jedno pozitivno iskustvo sa Rusima, naprotiv.
    Imagination is everything.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    problem sa zapadnim turistima je u tome sto oni ne zele da trpe ono sto trpe i ruski(tj. vecina njih) koji su jos doma navikli na aljkavost nesojluk i slicne manire
    taman tako.:smug:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Shamrock View Post

Po bagatelnim cijenama Rusi imaju prvenstveno ljetovanje u Egiptu

Primjerice Rusi imaju ljetovanje u Egiptu u hotelima 5 zvjedica vec od 500 dolara.

Crna Gora prema Egiptu poredjenja radi prilicno skupa destinacija...

Skuplja od Turske Egipta, Kipra, a jeftinija od Hrvatske, Italije, Francuske...

Pricamo o cijenama hotelskog smjestaja a ne smjestaja kod neke brkate babe u nekom sobicku bez vode i klima uredjaja...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nije loš Egipat, ko voli C4

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Global Warming View Post
    Po bagatelnim cijenama Rusi imaju prvenstveno ljetovanje u Egiptu

Primjerice Rusi imaju ljetovanje u Egiptu u hotelima 5 zvjedica vec od 500 dolara.

Crna Gora prema Egiptu poredjenja radi prilicno skupa destinacija...

Skuplja od Turske Egipta, Kipra, a jeftinija od Hrvatske, Italije, Francuske...

Pricamo o cijenama hotelskog smjestaja a ne smjestaja kod neke brkate babe u nekom sobicku bez vode i klima uredjaja...
    Oj mene presmijah se... Ukocio sam se od smijeha...

Naci cu ti ja u Hurgadi za 100$ hotel sa 5 zvjezdica 7 dana. Ako ces da te nadju pod palmu zakopane kao one turiste iz bosne prije 3-4 mjeseca. Sta si pobenavio, pa ko normalan zadnje 2 godine ide u egipat da ljetuje?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Oj mene presmijah se... Ukocio sam se od smijeha...

Naci cu ti ja u Hurgadi za 100$ hotel sa 5 zvjezdica 7 dana. Ako ces da te nadju pod palmu zakopane kao one turiste iz bosne prije 3-4 mjeseca. Sta si pobenavio, pa ko normalan zadnje 2 godine ide u egipat da ljetuje?
    Ja sam ljetovao 4 godine zaredom i bio sam prezadovoljan.

Najljepse more je Crveno More. Temperatura tokom godine od 21 do 30 stepeni, jesen 28-29 stepeni, visok salanitet, korali, mozes ostati u vodi satima bez da ti bude hladno i uzivati u podvodnom svijetu i ljepotama koje nudi njihovo more...

Hoteli vrhunski, sam vrh i krem svjetske turisticke elite ima hotele u Egiptu - Sheraton, Hilton, Iberostar, Tropicana , Baron Resorts itd.

Sigurnost , na najvisem nivou ispred svakog hotela policija , detektori za metal, na putevima na svakih 500 metara policijski punktovi, turisticki radnici ljubazni, nasmijani, i ako rade za platu od samo 50 evra u proseku...

Nas ako hotel kosta 600 eura 10 dana ruse kosta 40% manje tj 600 dolara jer dovode mnogo veci broj turista pa zato imaju mnogo bolje cijene...

Sve u svemu mjesto sto kudis, bolje bi ti bilo da odes da vidis, i unapredis svoju turisticku ponudu

Ovako prica ti je ko u onoj basni o liji i ki$jelom grozdju

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Global Warming View Post
    Ja sam ljetovao 4 godine zaredom i bio sam prezadovoljan.Najljepse more je Crveno More. Temperatura tokom godine od 21 do 30 stepeni, jesen 28-29 stepeni, visok salanitet, korali, mozes ostati u vodi satima bez da ti bude hladno i uzivati u podvodnom svijetu i ljepotama koje nudi njihovo more...Hoteli vrhunski, sam vrh i krem svjetske turisticke elite ima hotele u Egiptu - Sheraton, Hilton, Iberostar, Tropicana , Baron Resorts itd.

Sigurnost , na najvisem nivou ispred svakog hotela policija , detektori za metal, na putevima na svakih 500 metara policijski punktovi, turisticki radnici ljubazni, nasmijani, i ako rade za platu od samo 50 evra u proseku...

Nas ako hotel kosta 600 eura 10 dana ruse kosta 40% manje tj 600 dolara jer dovode mnogo veci broj turista pa zato imaju mnogo bolje cijene...

Sve u svemu mjesto sto kudis, bolje bi ti bilo da odes da vidis, i unapredis svoju turisticku ponudu

Ovako prica ti je ko u onoj basni o liji i ki$jelom grozdju

Hajdemo opet

Situacija u Egiptu zadnje 3 godine je vise nego zabrinjavajuca. Ima nesto sto se zove Arapsko proljece a sto je pored Libije najteze pogodilo Egipad u kojem ne prodje nedelja dana da se ne desi neki krvavi protest, eksplozija... Guglaj Islamsko bratstvo O tome ja pricam, a ne kako je u Egipat bilo lose otici prije 5-6 godina kada su aranzmani bili po 300e...

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    63 Posts

Da smo pametni, davno bi uveli sankcije Rusima i zabranili im ulazak u zemlju. Dođe grupa od 10 Rusa sa ukupno dvije riječi engleskog. Jes', sve ćemo mi radi njih ruski učiti.

Italijani su slični.

Sad ruge strane osim Sv. Stefana i nešto Boke, mi nemamo šta da ponudimo Njemcu i Skandinavcu. Da imamo makar E od elitnog turizma, koji kao pokušavamo da gradimo, imali bi mi ponudu za neke goste sa istančanijim ukusom. Što neko reče, mi držimo cijene za veliko ništa. Meni je jeftinije otići u Grčku nego na naše primorje.

Da ne pričam o tome da nam fali ugovora sa low cost aviokompanijama.
    Last edited by Albatros; 21-03-14 at 23:56.
    Ja znam da juče me je stvorilo
    I znam da danas je danas
    i da sutra stvaram sam...

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,228
    Thanked in
    1,563 Posts

Hajdemo opet

Situacija u Egiptu zadnje 3 godine je vise nego zabrinjavajuca. Ima nesto sto se zove Arapsko proljece a sto je pored Libije najteze pogodilo Egipad u kojem ne prodje nedelja dana da se ne desi neki krvavi protest, eksplozija... Guglaj Islamsko bratstvo O tome ja pricam, a ne kako je u Egipat bilo lose otici prije 5-6 godina kada su aranzmani bili po 300e...
    hahah a koliko je kod nas bilo eksplozija u zadnje 3 godine ili su to petarde bile? Pogotovo u odnosu na velicinu i broj stanovnika...

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    hahah a koliko je kod nas bilo eksplozija u zadnje 3 godine ili su to petarde bile? Pogotovo u odnosu na velicinu i broj stanovnika...
    koliko je ljudi poginulo u zadnje 3 god od tih eksplozija?
    Koliko je stranaca umrlo nasilnom smrcu?

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,228
    Thanked in
    1,563 Posts

ako za strance smatras i one iz Srbije, nije bas malo...

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

za strance smatram turiste

Koliko ?

Page 172 of 722 FirstFirst ... 72122162168169170171172173174175176182222272672 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)