Page 171 of 722 FirstFirst ... 71121161167168169170171172173174175181221271671 ... LastLast
Results 4,251 to 4,275 of 18035

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    PV: 14. februar 2014.
    RANG LISTA
    Crna Gora u turizmu na 33. mjestu u Evropi

Najveće interesovanje za provod, plaže ii baštinu

Crna Gora je na 33. poziciji od 39 država Evrope, kada je riječ o privlačnosti njenog turističkog brenda i rangirana je ispod Albanije (31) i iznad Srbije (34) i BiH (37), pokazao je ovogodišnji izvještaj Blum konsaltinga, čije je sjedište u Madridu.
    Analizirana je pozicija 187 država, a od država regiona najbolje je plasirana Hrvatska, koja je na 11. mjestu.

Na čelu liste našle su se Španija, Njemačka, Francuska, Velika Britanija i Italija. Najpopularnije online pretrage u oblasti turizma za Crnu Goru su bile "noćni život", "plaža" i "istorijska baština".
    Što se tiče biznisa, Crna Gora se nalazi na 36. mjestu od 40 rangiranih država, između Srbije (27) i Albanije (34). Zainteresovani su pretraživali "nivo korupcije", "troškove života"...

---------------------------------------------------------------------------

Ako je ovo istina - ovo je stvarno sramota...Za čitavu zemlju, a najviše za one koji treba da promovišu njene turističke resurse...
    BTW, ne znam ko je računao broj evropskih država, no (da izvine) u Evropi ima 42 države, a ne 39.
    Ne znam da li je to istina, vjerujem da jest, ali o tome sam već pisao na ovome forumu. Moja osobna iskustva s turistima koje sam vozio u CG na jedan obični jednodnevni izlet kažu da je velika većina njih krenula s oduševljenjem što će vidjeti CG, a vratila se razočarana viđenim uz obavezno "sad i nikad više". Toliko je puta mene bilo sram da nisam znao što bi im rekao. Turizam ne čine samo hoteli s 4 ili 5 zvjezdica, ljepota prirode, more, plaže.... Recimo prvi dojam je jako bitan, a on je katastrofalan odakle god ušli u CG. To se primjeti čim se preko Debelog brijega prijeđe granica. To se primjeti čim se izađe iz zgrade tivatskog aerodroma. To se primjeti na svakom metru ceste od D. brijega do Ulcinja ili gore prema Cetinju. Na žalost puno ulažete u smeštaj, a jako malo u čistoću okoliša, ceste i prateću infrastrukturu. Sadržaja ne nedostaje onome tko voli ćevape, pljeskavice, narodnjake i vašar kao u Budvi, ali takvih je malo među onim zapadnim visokoplatežnim gostima. Što prije vaši turistički djelatnici i ministarstvo prihvate ovakve članke kao nekakvo upozorenje, ili dobronamjernu kritiku, prije će te i brže napredovati. Jer dobar glas daleko se čuje, loš još dalje.

Evo toga rankinga
    Last edited by bracodubrovnik; 15-02-14 at 19:17.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ma nama treba novi narod... Neki koji će imati razvijenu kulturu življenja...
    Ili to ili minimum 20 godina nove talijanske ili austrijske okupacije na primorju. Ovima u unutrašnjosti bi za vidljivije rezultate bilo potrebno od 50 (centar) do 100 godina (sjever CG) intenzivne i posvećene strane uprave.
    Ruku na srce ima jedno 15% stanovništva koje bi se civilizacijski bez problema moglo porediti sa stanovništvom latinskog Mediterana...Na žalost, oni su rijetki u lokalnim upravama i iz tog razloga bez mogućnosti da utiču na bilo šta sem izgleda vlastite kuće i okućnice...
    Kad već ne ide prizivat okupaciju, sve što ostaje jeste prizivanje puteva...Njima stiže i razvoj i kultura. Mislim da je za CG podjednako važno ko za Dubrovačku županiju (ako ne i važnije) da autocesta stigne do Dubrovnika, te da se izgradi Pelješki most i prekine izolacija hrvatskog juga.
    Takođe, nije mi jasno zašto neko ne dođe na ideju (u HR, CG, IT ili GR) da otvori ferry liniju uz čitav istočni Jadran. Og Igumenitse do Trsta. Sa pristajanjem u Baru, Dubrovniku, Splitu i Rijeci, a zašto ne i u Kotoru, Zadru i Puli. Možda sam poludio ali ja sam ubijeđen da bi to bila linija koja bi donosila veliki prihod brodaru koji bi se u to upustio...
    Last edited by El Re; 15-02-14 at 17:00.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Ma nama treba novi narod... Neki koji će imati razvijenu kulturu življenja...
    Ili to ili minimum 20 godina nove talijanske ili austrijske okupacije na primorju. Ovima u unutrašnjosti bi za vidljivije rezultate bilo potrebno od 50 (centar) do 100 godina (sjever CG) intenzivne i posvećene strane uprave.
    Ruku na srce ima jedno 15% stanovništva koje bi se civilizacijski bez problema moglo porediti sa stanovništvom latinskog Mediterana...Na žalost, oni su rijetki u lokalnim upravama i iz tog razloga bez mogućnosti da utiču na bilo šta sem izgleda vlastite kuće i okućnice...
    Kad već ne ide prizivat okupaciju, sve što ostaje jeste prizivanje puteva...Njima stiže i razvoj i kultura. Mislim da je za CG podjednako važno ko za Dubrovačku županiju (ako ne i važnije) da autocesta stigne do Dubrovnika, te da se izgradi Pelješki most i prekine izolacija hrvatskog juga.
    Takođe, nije mi jasno zašto neko ne dođe na ideju (u HR, CG, IT ili GR) da otvori ferry liniju uz čitav istočni Jadran. Og Igumenitse do Trsta. Sa pristajanjem u Baru, Dubrovniku, Splitu i Rijeci, a zašto ne i u Kotoru, Zadru i Puli. Možda sam poludio ali ja sam ubijeđen da bi to bila linija koja bi donosila veliki prihod brodaru koji bi se u to upustio...
    Naravno da bi bilo važno, ali tu je i problem Crne Gore koja se odlučila na pravac autoceste jug - sjever, umjesto zapad - istok. Uvjeren sam da autocesta neće doći do Dubrovnika sve dok Crna Gora ne krene s gradnjom autoceste kojom bi se nadovezala na Jadransko- jonski koridor, jer nama je to neisplativa investicija ako će završiti kao slijepo crijevo negdje na Osojniku. Takva cesta bi bila prometna onih nekoliko ljetnih mjeseci, a zimi bi zjapila prazna, dok bi nastavkom gradnje i u CG ta cesta vrlo brzo postala prometni tranzitni pravac od srednje Europe prema Grčkoj. Dakle koliko je do nas, najmanje toliko je i do vas

Što se tiče mosta prihvaćena je studija predizvodljivosti koju su izradili francuski konzultanti koja kaže da je most najbolje i najjeftinije rješenje, a sad se kreće u pregovore s EU o sufinanciranju gradnje mosta i to najviše zbog primjene Schengena, ako (i kad) Hrvatska uđe u zonu Schengena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Naravno da bi bilo važno, ali tu je i problem Crne Gore koja se odlučila na pravac autoceste jug - sjever, umjesto zapad - istok. Uvjeren sam da autocesta neće doći do Dubrovnika sve dok Crna Gora ne krene s gradnjom autoceste kojom bi se nadovezala na Jadransko- jonski koridor, jer nama je to neisplativa investicija ako će završiti kao slijepo crijevo negdje na Osojniku. Takva cesta bi bila prometna onih nekoliko ljetnih mjeseci, a zimi bi zjapila prazna, dok bi nastavkom gradnje i u CG ta cesta vrlo brzo postala prometni tranzitni pravac od srednje Europe prema Grčkoj. Dakle koliko je do nas, najmanje toliko je i do vas .

Ovaj mi je komentar zvučao ko "mangupi, vi bi da vam mi o našem trošku napravimo put do Crne Gore."...
    Šalu na stranu,..na žalost ja (i oni slični meni) se ne pitaju a i moj je utisak da je CG trebala prioritet dati pravcu zapad-istok.
    Ovo s putem na sjever je motivisano političkim razlozima. Želi se politički i ekonomski izvršiti uvezivanje sjevera, te pokušati smanjiti jaz/razlozi za ekonomsko zaostajanje istog.
    Imam razumijevanje i za to...Mislim da je i Hrvatska imala ne samo ekonomske, već i političke razloge za auto-cestovnim uvezivanjem Dalmacije.
    Da je sreće bilo trebalo se krenuti istovremeno sa oba projekta. Tim više što je predio kroz koji treba da prođe trasa Jadransko-jonske kroz CG u većini bespuće i zaista najnerazvijeniji i najnenaseljeniji dio CG...No, tako je-kako je...
    Biće kad će bit... Ja se ne pitam Crnom Gorom (više no ti), a da je to slučaj od nje bih napravio mjesto u koje bi sem njenog stanovništva, pola tvoje županije i obije Hercegovine dolazile da traže posao, žive i rade...

No, šta bi bilo-kad bi bilo...

Što se tiče mosta prihvaćena je studija predizvodljivosti koju su izradili francuski konzultanti koja kaže da je most najbolje i najjeftinije rješenje, a sad se kreće u pregovore s EU o sufinanciranju gradnje mosta i to najviše zbog primjene Schengena, ako (i kad) Hrvatska uđe u zonu Schengena.
    Za ovo znam...No, nek si saopštio zbog drugih koji ne znaju...
    Na kraju dana (obično pred dremku) svaki dan pogledam (tokom dana snimljen) HRT-ov Regionalni Dnevnik, tako da sam o dešavanjima u HR informisaniji nego 80% onih koji žive u Lijepoj. Kad ćete da demontirate spomenik Orlandu? Ako pukne dok se smislite što činit s njim i ode u komade, obrukaćete se pravo...
    Last edited by El Re; 15-02-14 at 18:57.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Ovaj mi je komentar zvučao ko "mangupi, vi bi da vam mi o našem trošku napravimo put do Crne Gore."...
    Šalu na stranu,..na žalost ja (i oni slični meni) se ne pitaju a i moj je utisak da je CG trebala prioritet dati pravcu zapad-istok.
    Ovo s putem na sjever je motivisano političkim razlozima. Želi se politički i ekonomski izvršiti uvezivanje sjevera, te pokušati smanjiti jaz/razlozi za ekonomsko zaostajanje istog.
    Imam razumijevanje i za to...Mislim da je i Hrvatska imala ne samo ekonomske, već i političke razloge za auto-cestovnim uvezivanjem Dalmacije.
    Da je sreće bilo trebalo se krenuti istovremeno sa oba projekta. Tim više što je predio kroz koji treba da prođe trasa Jadransko-jonske kroz CG u većini bespuće i zaista najnerazvijeniji i najnenaseljeniji dio CG...No, tako je-kako je...

Biće kad će bit... Ja se ne pitam Crnom Gorom (više no ti), a da je to slučaj od nje bih napravio mjesto u koje bi sem njenog stanovništva, pola tvoje županije i obije Hercegovine dolazile da traže posao, žive i rade...

No, šta bi bilo-kad bi bilo...
    Naravno da si u pravu ali eto nestalo novaca, a ne pada s nebesa, pa se čekaju neki bolji dani. Trenutni ministar prometa kaže da će gradnja početi kad prosječni dnevni promet poraste na preko 12000 vozila dnevno na godišnjoj razini. I djeca iz osnovne škole znaju da se to neće dogodit prije potpune izgradnje Jadransko-jonskog koridora. Eto tako se mi vrtimo u začaranom krugu, jer tu brojku možemo dohvatiti tek nakon gradnje, a gradnju započeti tek kad dohvatimo tu brojku. Ludilo. Nije čudo uz takvog ministra koji nema ni ono elementarno znanje o prometu (ekonomist po struci).

Za ovo znam...No, nek si saopštio zbog drugih koji ne znaju...
    Na kraju dana (obično pred dremku) svaki dan pogledam (tokom dana snimljen) HRT-ov Regionalni Dnevnik, tako da sam o dešavanjima u HR informisaniji nego 80% onih koji žive u Lijepoj. Kad ćete da demontirate spomenik Orlandu? Ako pukne dok se smislite što činit s njim i ode u komade, obrukaćete se pravo...
    Spomenik uskoro ide u demontažu i potpunu restauraciju a na njegovo mjesto dolazi kopija. Čak se razmišlja da se original potpuno makne sa Straduna, a na njegovo mjesto postavi ili kopija ili neki novi spomenik. Protiv takvog rješenja sam i rukama i nogama, jer bolje kopija Orlanda nego nešto novo što se tu nikad ne bi uklopilo.
    Last edited by bracodubrovnik; 15-02-14 at 19:19.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Spomenik uskoro ide u demontažu i potpunu restauraciju a na njegovo mjesto dolazi kopija. Čak se razmišlja da se original potpuno makne sa Straduna, a na njegovo mjesto postavi ili kopija ili neki novi spomenik. Protiv takvog rješenja sam i rukama i nogama, jer bolje kopija Orlanda nego nešto novo što se tu nikad ne bi uklopilo.
    Ne mogu da vjerujem da postoji idiot koji je predložio da se umjesto Orlanda postavi neki drugi spomenik?? U šoku sam..
    I ja mislim da je kopija statue najbolje rješenje...Ne samo zato što se bojim da bi se na restauriranom spomeniku mogle primijetiti linije uvezivanja, već i zato što je ovaj spomenik previše vrijedan i za Dubrovnik i za HR da bi se dozvolilo da ga neki narkoman ili pijanica, u naletu krize, obijesti ili ludila izlupa kakvim čekićem... U Italiji i Grčkoj gotovo sve sačuvane statue iz antike koje su bile izložene na otvorenom zamijenjene su replikama upravo iz razloga bezbjednosti. Krunidbeni kamen škotskih kraljeva (Kamen iz Sconea ili Kamen sudbine) koji stoji (ako se ne varam) ispred dvorca u Edinburgu, zamijenjen je replikom (i to nevjerovatno vjernom), dok se original čuva na sigurnom.
    Replika je uvijek rješenje u ovakvim situacijama...
    Uzgred, jako je zanimljiva priča o Orlandu, no neću je ispričati da ne odemo u off. Ko želi da sazna (a možda i on nađe interesantnim), nek se posluži internetom..

I da,..obavezno da vratite jarbol na Orlandov stub...

Last edited by El Re; 15-02-14 at 20:23.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    1,418
    Thanks Thanks Received 
    5,604
    Thanked in
    2,630 Posts

Na Aljazeeri Balkans krenuo serijal o Crnoj Gori - Alhemija Balkana s Goranom Milicem.

Posted via Tapatalk
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    Radulović: Rusi otkazuju, Lukšić ne reaguje

Ovako nesto sam najavio prije 20ak dana.

Turizam je vrlo osjetljiva grana i lako se sasusi. Bavim se turizmom evo 8 godina(vecinu zrelog zivota) i odgovorno tvrdim da gorih gostiju i vecih posasti od Rusa nema. Pokupovali su nekretnine, dodju nedelju dana razgale i odu. Vecini njih kultura im nije jaca strana vec su vrlo slicni Srpskim turistima, razvrnu se na plazi, uzasno bucni i tako dalje da ne nabrajam.
    Dovoljno je da samo 10% gostiju bude manje ove godine pa da sezona na moru potpuno propadne. Tj. Da propadne u Budvi, Becicima, Petrovcu, Baru i ostalim mjestima koja se racunaju pretezno Ruskim.

E sad vjerovali ili ne, ova kriza i ova najvjerovatnije losa turisticka godina, natjerace nesposobne idiote iz NTO da konacno ponude nesto ozbiljnije turoperaterima iz Njemacke, Skandinavije, Britanije itd. Jer gosti iz EU ostavljaju novce, hoce da probaju stvari i kultura im je na dalekoooooooo vecem nivou nego rusima.
    Tako da u svakom losem ima i ponesto dobro. Nadam se da ce se umjesto ruskog na budvanskim plazama pricati svedski, engleski ili njemacki. Steta je vec ucinjena, sto se tice arhitekture malo je gradova ruznije od Budve, ali bas malo. Ima u Albaniji Saranda koja me po malo podsjeca sa onom divljom gradnjom, ali to je to. Ili Paralija u Grckoj koja je isto namjenski napravljena za Ruske i Srpske turiste. Kic i sund i glib i odvratluk.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post

Turizam je vrlo osjetljiva grana i lako se sasusi. Bavim se turizmom evo 8 godina(vecinu zrelog zivota) i odgovorno tvrdim da gorih gostiju i vecih posasti od Rusa nema. Pokupovali su nekretnine, dodju nedelju dana razgale i odu. Vecini njih kultura im nije jaca strana vec su vrlo slicni Srpskim turistima, razvrnu se na plazi, uzasno bucni i tako dalje da ne nabrajam.
    Dovoljno je da samo 10% gostiju bude manje ove godine pa da sezona na moru potpuno propadne. Tj. Da propadne u Budvi, Becicima, Petrovcu, Baru i ostalim mjestima koja se racunaju pretezno Ruskim.

E sad vjerovali ili ne, ova kriza i ova najvjerovatnije losa turisticka godina, natjerace nesposobne idiote iz NTO da konacno ponude nesto ozbiljnije turoperaterima iz Njemacke, Skandinavije, Britanije itd. Jer gosti iz EU ostavljaju novce, hoce da probaju stvari i kultura im je na dalekoooooooo vecem nivou nego rusima.
    Tako da u svakom losem ima i ponesto dobro. Nadam se da ce se umjesto ruskog na budvanskim plazama pricati svedski, engleski ili njemacki. Steta je vec ucinjena, sto se tice arhitekture malo je gradova ruznije od Budve, ali bas malo. Ima u Albaniji Saranda koja me po malo podsjeca sa onom divljom gradnjom, ali to je to. Ili Paralija u Grckoj koja je isto namjenski napravljena za Ruske i Srpske turiste. Kic i sund i glib i odvratluk.

TO neces da dozivis nikad. Zapitaj sebe sta to Crna Gora ima da ponudi tim probirljivijim turistima. Da li je tu ponuda na nivou cijena koje se traze.

Ja kao korisnik turistickih usluga mislim da nije.

Zato Crna Gora moze da racuna samo na srpske i ruske turiste ... Druge nije sposobna da privuce... Na zalost...

A vidimo i takvi se turisti sada tjeraju sto losim odnosom sto preko politike...

Thanks Thanks Given 
    685
    Thanks Thanks Received 
    1,190
    Thanked in
    473 Posts

I ja se prijatelju rado sjecam vremena koje su obiljezile primorske table sobe-zimmer-rooms.
    I nadam im se ponovo jako.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

A misliš da je Englezima kultura jača strana?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Samo da vas obavijestim da je na primorju u toku opsada, Rusi kupuju pojčano nekretnine od kad su im uvedene sankcije, toliko o tome.
    Fala i doviđenja.
    ajde zivota ti vidji mi broj nekog Rusa imam par nekretnina da prodam,pa kad to trsim da makar 10 dana podjem na Havaje,pa onda nek se satre ovaj svijet,da makar odapnem,namiren.:smug:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    I ja se prijatelju rado sjecam vremena koje su obiljezile primorske table sobe-zimmer-rooms.
    e

i jos je bilo uz ovo camere

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Global Warming View Post
    TO neces da dozivis nikad. Zapitaj sebe sta to Crna Gora ima da ponudi tim probirljivijim turistima. Da li je tu ponuda na nivou cijena koje se traze.

Ja kao korisnik turistickih usluga mislim da nije.

Zato Crna Gora moze da racuna samo na srpske i ruske turiste ... Druge nije sposobna da privuce... Na zalost...

A vidimo i takvi se turisti sada tjeraju sto losim odnosom sto preko politike...
    Ja kao turisticki radnik kazem da itekako imamo sta da ponudimo. I to za svaciji dzep, od ekstremno skupog turizma pa sve do kamping turizma.

Ne moze Crna Gora da privlaci turiste tek tako. Postoji nesto sto se zove "strategija razvoja turizma" a sto mi nemamo.
    Zbog cega nemamo? Zbog toga sto se gospoda iz NTO ne trude uopste da prezentuju nase kvalitete i ponude na stranom trzistu. U prinicpu i prosto receno ne rade nista. Podju na 2-3 sajma da im dupe vidi puta i to je to. Ali tako se ne radi, to je strategija 60-70. Treba se napraviti agresivna kampanja kakvu ima hrvatska. Da ni jedan strani kanal ne mozes upalitii bez "Visit Croatia" reklame. Imaju 5 zracnih luka na koje lete niskobudzetne kompanije iz cijelog svijeta dok mi imamo carter letove za Moskvu.
    Crna Gora itekako ima sta da ponudi, ako ne kao Hrvatska onda definitivno ima vise da ponudi od Makedonije, Kosova, Srbije i Albanije zajedno a svaka od ovih zemalja je zabiljezila veci rast turizma nego mi proteklih 5 godina.

Ruski gost je zahtjevniji gost od zapadnjaka. Ruski gost hoce da plati manje a dobije vise dok EU gost zna sta placa i platice koliko trazis ukoliko misli da je ta cijena fer.

Tako da se nadam, ne zbog sebe ja radim samo sa zapadnjacima, nego zbog CG da ce ove godine potpuno kiksati sezona i da cemo poceti da dobijamo sve vise i vise zapadnih turista.

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Par godina sam radio samo za Ruse i sa Rusima. Dobro sam ostao cist u glavu i nisam fizicki obolio. Od kad sam okrenuo na ove zimmer - rooms a prestao sa sobe - komnate svanulo mi je na svakom planu. Ruski pricam tecno ali zadnje 3 godine odbijam da komuniciram sa rusima i tako mi je banja da ne mogu opisati

Quote Originally Posted by Dača View Post
    Ja ne mislim nego na osnovu licnog iskustva znam da jeste... Uporedivsi sa Rusima... VEOMA jaka strana..
    Last edited by Gandalf_White; 21-03-14 at 17:03.

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Ja ne mislim nego na osnovu licnog iskustva znam da jeste... Uporedivsi sa Rusima... VEOMA jaka strana..
    Ja na osnovu ličnog iskustva sa engleskim turistima, tvrdim da nema veće stoke. Mada ne volim da generalizujem.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Ja na osnovu ličnog iskustva sa engleskim turistima, tvrdim da nema veće stoke. Mada ne volim da generalizujem.
    Pa u principu ni ja. Otprilike si bio maler pa naletio na neke lose Engleze.

Svuda imaju crne ovce, nas je problem ukoliko naletimo na njih i nase lose iskustvo.
    Problem sa Rusima je to sto imaju vise crnih ovaca nego i jedna druga nacija (osim Srbije).

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Quote Originally Posted by jokac View Post
    ajde zivota ti vidji mi broj nekog Rusa imam par nekretnina da prodam,pa kad to trsim da makar 10 dana podjem na Havaje,pa onda nek se satre ovaj svijet,da makar odapnem,namiren.:smug:
    samo ti čekaj javiće ti se već neko :-)

Last edited by remark; 21-03-14 at 17:29.

Thanks Thanks Given 
    267
    Thanks Thanks Received 
    126
    Thanked in
    61 Posts

Problem sa Rusima je to sto imaju vise crnih ovaca nego i jedna druga nacija (osim Srbije).
    Rece covjek da ne generalizuje - i u sledeca dva reda se brutalno demantova - ovo iznad je tipican primjer generalizacije, predrasuda i cistog subjektivizma. A ovo "osim Srbije" najbolje govori o kredibilitetu govornika

Ono sto je stvarno istina, makar iz mog iskustva (buduci da vec par godina radim, istina sezonski, u Budvi i Petrovcu) je da u poslednjih par godina na nase primorje NE DOLAZI onaj stalez/sloj ruskih turista kao ranije - vrlo je malo tu icega sto ima i primjese "elite" - uglavnom je u pitanju najnizi stalez, nerjetko i radnici kojima firme placaju odmore, i koji trose samo goli minimum. A sa najnizim stalezom cesto dolazi i primitivizam - to nema veze sa nacionalnom pripadnoscu...

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Mislim da je tvoj problem što si ksenofobičan i zatucan.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Markez View Post
    Rece covjek da ne generalizuje - i u sledeca dva reda se brutalno demantova - ovo iznad je tipican primjer generalizacije, predrasuda i cistog subjektivizma. A ovo "osim Srbije" najbolje govori o kredibilitetu govornika

Ono sto je stvarno istina, makar iz mog iskustva (buduci da vec par godina radim, istina sezonski, u Budvi i Petrovcu) je da u poslednjih par godina na nase primorje NE DOLAZI onaj stalez/sloj ruskih turista kao ranije - vrlo je malo tu icega sto ima i primjese "elite" - uglavnom je u pitanju najnizi stalez, nerjetko i radnici kojima firme placaju odmore, i koji trose samo goli minimum. A sa najnizim stalezom cesto dolazi i primitivizam - to nema veze sa nacionalnom pripadnoscu...

Ja opet na osnovu licnog iskustva. I iz necega gdje imam ogromno iskustvo a to je turizam. Posto smo o turizmu pricali. Vecih primitivaca od Srba i Rusa nema (opet iz mog licnog iskustva), i mi Crnogorci smo slicni ali opet ne toliko ekstremni.

Ja kada sam radio za Ruse radio sam za krem ruskog drustva, tj. one najbogatije koje je CG vidjela, ja sam na osnovu njih izvukao moje zakljucke. Tako da smatram da to veze nema sa stalezom.

Sto se tice Srba misljenja sam da su oni posast domaceg turizma. Oni hleb donose iz Srbije - HALO HLEB. Gledaju gdje ce da spavaju za 3e, zauzimaju mjesto na plazi i prave smece(velika vecina). Necu vise ici u off i raspravljati se. Opet je to moje iskustvo, neko mozda ima drugacije. Ja opet pricam sa mjesta menadzera, sefa osoblja ili vlasnika a ne konobara, cuvara plaze ili sankera kom isti ti Rusi mozda ostavljaju baksis pa ih onda voli.

Mislim da je tvoj problem što si ksenofobičan i zatucan.

Koliko si me nasmijao. Niko me nikada nije nazvao zatucanim hahahahahhahaha To je tako smijesno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

pre dvije godine bijah u Austriji na skijanju, i setajuci lokalnim seocetom u kom smo boravili , vidjoh u sred centra mjesta , nekoliko britanaca koji su u pripitom stanju isukali svoje muske polne organe i vrse nuzdu na sred trga preko puta same opstine...

I Austrijanci sve to sredjuju tiho , ne prave buku, jer ti Englezi su turisti i ostavljaju pare...

A ovi crnogorski turisticki radnici bi izgleda najradje voljeli da im se pare posalju postom, a da od gostiju i niko ne dolazi...

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Global Warming View Post
    pre dvije godine bijah u Austriji na skijanju, i setajuci lokalnim seocetom u kom smo boravili , vidjoh u sred centra mjesta , nekoliko britanaca koji su u pripitom stanju isukali svoje muske polne organe i vrse nuzdu na sred trga preko puta same opstine...

I Austrijanci sve to sredjuju tiho , ne prave buku, jer ti Englezi su turisti i ostavljaju pare...

A ovi crnogorski turisticki radnici bi izgleda najradje voljeli da im se pare posalju postom, a da od gostiju i niko ne dolazi...
    Za docek 2012 godine u kotoru 6 momaka iz Kraljeva su u jednom od mojih apartmana pijani naslagali 6 madraca jedan na drugi polili ih rakijom i zapalili... O cemu mi pricamo odje ?

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Koliko si me nasmijao. Niko me nikada nije nazvao zatucanim hahahahahhahaha To je tako smijesno
    Pa čim ti tako lako možeš reći da neka nacija ima više crnih ovaca...meni je sve jasno.

Page 171 of 722 FirstFirst ... 71121161167168169170171172173174175181221271671 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)