1. pobjedi Janukoviča i gušenju/osipanju protesta
2. pobjedi opozicije i prelaskom Partije regiona u opoziciju
3. federalizaciji zemlje i dugogodišnjoj nestabilnosti
4. novim građanskim sukobima, a možda i građanskom ratu
sporazumnom raspadu Ukrajine i formiranju dvije ili više novih država
nekom drugačijem epilogu-objasniću/ne mogu da procijenim
Kako možete "demonstrantima" nazivati, za ovo organizovane, istrenirane i spremne ljude, koji nema šta nemaju od naoružanja i ne libe se da ga upotrijebe i koje očigledno niko ne kontroliše? To, kako ja vidim, sa koje god strane gledali, se ne može podvesti pod stavku "običan narod". Ne mislite valjda da prosječni stanovnik Kijeva ima sposobnost da zauzme policijsku stanicu ili vojnu bazu? I to zarad neke tamo EU? Isto kao što su Arkanovci patriote i heroji, tako su ovo obični demonstranti.
Međutim, bez obzira na sve ovo, Janukovič, kao predsjednik države, mora da podnese odgovornost za situaciju u zemlji. Svijet takođe. Do ovoga nije smjelo doći.
Last edited by johnny bravo; 19-02-14 at 19:28.
In vino veritas
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
nijesam cijeli dan bio na netu, pa zato isprozivah ljude da postuju prave vijesti i linkove, jer ne mogu sad sve prelistavat sto je bilo danas.
Oba ova 93 godiste su ti Внутренние войска Министерства внутренних дел... Kao neki rezervisti, pa su ih mobilisali, nisu cak ni stalni policajci. To pokazuje da su mobilisali sve sto su imali.
Pa ti sad da krenes u CG od kuce do kuce, iskupilo bi se pistolja, automata, skorpiona, bombi, zolja, mitraljeza sto je zaostalo od mobilizacije 90-99. Protestanti tamo su krenuli da otvaraju stekove. Ja ovo sto sam na slikama vidio da protestanti nose su lovacki karabini i neke repertuse izvucene iz naftalina...
Last edited by Gandalf_White; 19-02-14 at 19:28.
One Ring to Rule them all...
Počelo je i istočno od Kijeva.
Protesters have ransacked and set fire to the governing Party of Regions office in Poltava, east of Kiev, according to Interfax-Ukraine news agency.
Bijo si poziw koi se neodbija
EA Games najavili za pocetak 2015te igru "Ukranian Winter". Vele bice mogucnosti da se bira izmedju Zapada i Istoka. Na istocnoj strani bice Klicko i Ruslana, moguce izmjene. Za zapad nisu nista rekli.
I am so post-rock I shit sad birds.
Za spoljna pitanja je sluzhba vneshej razvedki. Oni ja mislim jedini smiju spolja da djeluju.
Pa to je to, mora se iznać neko rješenje koje bi i zadovoljilo obije strane, i poklapalo se sa real-politikom. Jer se pomoću magle mogu voditi protesti i kontra-protesti, ali ne i država.
You can kill a player, but you can't kill the game
Dopisnik iz Kijeva:
"Sve tri kijevske metro linije i dalje su zatvorene još od juče popodne. Iz razgovara sa građanima Kijeva može se saznati da usluga Metroa nikada ranije nije bila zatvorena u periodu dužem od 24 sata, još od vremena kada je metro u Kijevu otvoren."
Željeznički saobraćaj koji dolazi sa zapada [Ukrajine] je blokiran, dok se saobraćaj vozila sa zapada odvija sa velikim poteškoćama-. Policija je postavila kontrolne punktove na periferiji Kijeva u pokušaju da spriječi automobile koji pristižu zapadno od grada da u isti uđu. Postoje zastoji i na putevima koji dolaze sa istoka zemlje. Mnoge autobuske linije su obustavljene- U grad se ne može ući ni iz regije Poltava".
"U centru grada Kijeva, u poslovnoj zoni Khreshchatyk okruga, sve je zatvoreno - gotovo sve agencije, uredi, javne i ugostiteljstke radnje...
Last edited by El Re; 19-02-14 at 19:38.
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
U.S. President Barack Obama has warned "there will be consequences" for Ukraine if the violence there continues. Obama warned the Ukrainian military to stay out of the situation, saying he believes the crisis can still be resolved by civilians.
ORA ET LABORA
Ovo treba rješavati po ugledu na Egipat - aktivirati vojsku (da vidim tog majčinog sina koji će na tenkove izaći), raščisti trgove i rasturiti ekstremne elemente, povratiti nazad državne institucije, omogućiti normalizaciju života i po svaku cijenu zaštititi javni red i mir i kad se steknu uslovi (za, recimo, godinu dana) raspisati opšte izbore. Pa ko šta ponese. Naravno, uvijek postoji rizik da generali preuzmu upravljanje državom, ali ja trenutno ne vidim bolju opciju za Ukrajinu.
In vino veritas
ove demonstrante treba dobro ispeglati ali bukvalno,traze leba preko pogace .drugo smo mi mi treba da se borimo protiv ovih nasih ali treba neko da nas plati![]()
U Egiptu je vojska decenijama bila miljenik režima. U Ukrajini ta vojska bila bi efikasna ko JNA u Jugoslaviji. Njeno izvođenje na ulice samo bi ubrzalo i njen raspad (na dvije strane), rat i rasulo zemlje. Nije dovoljno poželjeti intervenciju Vojske. Potrebno je prethodno procijeniti njenu snagu, moral. operabilnost i još puno drugih stvari...Takođe, procijeniti i reakcije domaće i strane javnosti na taj čin...
Ali ja mislim da će ti se želja ispuniti i da ćemo mi zaista i vidjeti angažovanje (makar djelova) Vojske...Tada ćemo vidjeti i da li taj čin pomogao stišavanju ili je samo doveo do daljeg razgorijevanja ovog požara.
A ponoviću još jednom - kad Vojsku izvedete jednom da ona rješava ovakve stvari, s teškom mukom će te je vratiti nazad u kasarne. Posebno ne onda kad vi to hoćete.
Drugo, jednom upotrijebljena Vojska za ovakve namjene opasan je presedan da je opet ubrzo vidite kako ona "reguliše saobraćaj" i određuje ko će biti vlast a ko ne.
Uostalom, Egipat kojeg si pomenuo, odličan je primjer za to...
Last edited by El Re; 19-02-14 at 20:32.
ORA ET LABORA
Sve neke najave a nikakvih desavanja nema,samo pjevaju i sviraju na binu i to je sve
20:00:
This is the end of our live coverage of the crisis in Ukraine. Thank you for reading, and please check our news front page for further updates.
Sa BBC sajta... Zbog cega su prestali da live prenos rade ?
One Ring to Rule them all...
Ni meni nije jasno što BBC petlja.
Iz dvodnevnih sukoba moze se zakljuciti da je Janukovic izvukao deblji kraj. Kamp u Kijevu je ostao citav, a dok su se vladine snage koncentrisale na glavni grad, Klicko im je opalio iznenadni lijevi kroshe razbivshi ih potpuno u Zapadnoj Ukrajini. Po najnovijim vijestima, oko 14 gradova je vec (bukvalno ili na korak od) pod kontrolom demonstranata, medju kojima i veliki gradovi Ljvov, Zitomir i Tarnopolj. Takodje, demonstranti su sada bolje naoruzani i ima ih sve vise.
Deserve's got nothing to do with it.
Zato što su čekali Janukovičevu najavljenu senzaciju...Ali...Moguće je da je razgovor Merkel i Putina učinio da Rusi pritisnu svog ždrepca da se ne upušta u bilo kakvu dalju radikalizaciju. Sjutra Janukoviču dolaze gosti (3 evropska ministra) pa ne bi bilo zgodno da gaze po krvi do njegovog kabineta...
Mislim da je Janukovič izgubio još jedan dan...A kako koji prolazi svaki mu je 2 puta skuplji od onog prethodnog...
Žali Bože pobijenih ljudi...
ORA ET LABORA
Oni slušaju muziku, boli njih briga...
Ad astra.
http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/4...crnogorca.html
u mishju rupu se sakrijte
Reci mi, Recordare, koja je vajda od zauzimanja Žitomira recimo?
Dobro, isprazniš policiju i lokalnu upravu, zapališ je i to sve. I? Čuš zauzeli su je, veliki posa rulji zauzet zavod za zapošljavanje i vodovod.
Oću reć da to ne znači puno, neće Janukovič podnijet ostavku pa sve i da zapale cijelu zapadnu Ukrajinu, sve dok ima jednog jedinog policajca na Majdan.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks