View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 39 of 199 FirstFirst ... 293536373839404142434989139 ... LastLast
Results 951 to 975 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Shamrock View Post
    Ne, ja sam tvrdio da se DEMOKRATSKA društva ne upravljaju samo direktino sa vrha ka dnu, nego i obratno, dok si ti jedini tvrdio da Elite u CG treba da okrenu stvari (kao da to do sad ne rade, no kakva elita, takva i država) jer se to tako radi svugdje.
    Ovo sam napisao:

"...ne mijenja se crnogorsko drustvo odozdo ka gore, olovkom, nego obrnuto. Promjene su u rukama elite i institucija, a sva pravila igre koja oni utvrde, rezultat su stremljenja ka pomenutom cilju, odnosno pretpostavljena su im ona u EU/NATO zemljama, sto znaci da su promjene neminovne, koliko god se opirali u DPS."

Ovo je tvoj odgovor:

To da elite upravljau društvom se ne poklapa sa društvenom teorijom koju ti zagovaraš - demokratija. Teorija o pluralizmu kaže da se društvo mijenja odozdo nagore, ne samo putem izbora, nego na svaki način, građanskim djelovanjem, slobodnim političkim organizovanjem, medijima, biznisom.

To da Elite mijenjaju društvo je društvena teorija koja se nazia elitizam, ili aristokratija. Ona tvrdi da je glavni faktor društvene akivnosti sposoban pojedinac koji zahaljujući vještini prigrabi SVU vlast.

Sta je bila poenta, intelektualni egzibicionizam ili nesto drugo, to ti znas.

Pa ti si se tek sad vratio na teren racionalne priče. No, jedino što i dalje nije ostalo razjašnjeno je šta to znači "Azijska matrica". Pojam koji sam na ovoj temi prvi put u životu sreo i koji ni do sad niste razjasnili. Prvo je nešto El Re pominjao kulturu, no jasno je i onima sa osnovom školom da u Aziji postoji mnogo kultura, pa je onda nešto bilo demokratija, pa sam ja rekao da postoji i demokratija. Nadam se da ćemo konačno da razjasnimo pojam "Azijska matrica". Čak sam ukucao to u google da ne ispadne da sam ja taj koji je neinformisan, i ništa korisno nije izašlo.
    Naravno da znas, ali ti bi ovako do iznemoglosti.

Quote Originally Posted by Shamrock
    Ok, a ja sam utvrdio da ih na bliskom istoku nema. Dakle tvoj zaključak je da je centralna azija bitniji strateški region nego Pacifik ?
    Naravno da jeste, u ovom trenutku, zbog energenata, Rusije, ali i Kine. Centroazijski despoti projekcije geopolitike u regionu ne cine predvidljivim.
    Na Pacifiku postoji monopol, sa poznatim akterima i uslovima igre.

Ne nalaze se sa zadatkom niti se nalaze trajno. Kao što si mogao pročitati na linkovima koje sam postavio, Američko prisustvo u Japanu i Koreji je strateško i trajno, čak te jedinice imaju i naziv "Američke snage u Koreji" i "Američke snage u Japanu". Dakle nisu tu zbog obuke, opservacije i razmjene, nego na zadatku, čak imaju i svoj grb.
    Ako ovako nastavis, uskoro ces mi otkriti tocak ili vatru.

Što ne znači da će oni braniti Američke interese.
    Naravno da hoce. Interesi SAD su interesi Izraela i Turske (doduse, vise sekularne, nego danasnje, ali i to ima rok...) i obrnuto. To su kreatori globalne igre, svako prema svojim mogucnostima.

Normalno, gdje će drugo nego na prvoj liniji potencijalnog fronta sa Rusijom.
    Imas odlicne reflekse, sto objasnjava tvoju sposobnost prezivljavanja i rastezanja diskusije koju si sazvakao besmislicama.

Vjerovatno je to zato što oružja poput: 1. Nuklearnih balističkih interkontinentalih projektila, 2: Nuklearnih balističkih podmornica, 3. Nuklearnih fast-attack podmornica, 4. Strateških bombardera dugog dometa, 5. Nosača aviona sa fiksnim krilima 6. Lovaca 4 i 5 generacije sirotinjske zemlje bliskog istoka i i centralne azije mogu samo da sanjaju. Naravno da se u Pacifiku ne može započinjati sukob na način na koji se može započeti u Levantu. Zato se upravu u Pacifiku događa trka, a ne igra mačke i miša kao na bliskom istoku.
    Hvala. Trebalo je od pocetka da te pustim da sam sebe demantujes, ja sam sa tobom ne mogu izaci na kraj. Jesam li rekao kraj?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Vido89 View Post
    Običaj da se plaća po satu, a ne "đuture" (mislim na privatnike), da se prekovremeni sati skoro duplo plaćaju, običaj da se ne radi preko 12 sati a plaća 8, običaj da ako imam "najbolje kvalifikacije" "ja" budem primljen a ne sin presjednika opšitine, običaj da me ne salijeću 10 dana pred izbore, običaj da se plata prima preko banke treba li ti još koji ?
    Šta je evidentno ? Koje promijene ? Što su šalteri ljepši (bukvalno mislim) to što se radnice obraćaju na Vi i što su mlade i našminkane, to što su računi "moderniji", to što imamo dosta taxi firmi pa kad sjedeš u novo auto i provozaš se po PG-u ili Budvi i sve ti izgleda tako bajno i mi smo EU
    Na koju reformu misliš kad kažeš da su evidentne promijene iz koje oblasti ? Turizma ? Sem Budve gdje su izgrađeno više od 2 hotela ? A šta je sa sudstvom, zdravstvom, obrazovanjem, bankarskim sektorom, saobraćajem, poljoprivredom. Koja se firma ne prodaje ovih dana možeš li ih nabrojati na prste jedne ruke ? Samo nemoj da kažeš kako su privatizacije dobre za CG, kolika je korist od privatizacije El. privrede ostale da ne pominjem, pa ko "normalan" može da misli da ako prodaš nešto strancu da će ti doprinosi iz te firme biti veći nego da je neko domaći vodi ?

1. Ne vidim promjene što ne pamtim CG od prije 20 god ? Više je tada ljudi radilo u NK nego sada u cijeloj CG što znači da su ljudi sa Žabljaka mogli da dođu u BD i odsjednu u hotelu a koliko ih danas može ?
    2. Svijet se mijenja, ima promjena i u CG ali šta će mi donijeti promjene ustava i tolikoh zakona, šta će donijeti što neko blizak vlasti pravi lijepe zgrade pa mi grad izleda lijepo, šta će mi donijeti tolike ne vladine organizacije koje upošljavaju od 2-5 ljudi u prosjeku ?
    3. Vidim ti ga živiš, otkud ti znaš "gdje" ja živim, i kako živim
    Užas...Ko da sam čitao "Pozdrave iz paralelne dimenzije"...Potresao sam se iskreno...Ubijedio si me da živiš na nekoj teškoj društvenoj margini. Da ti ja sad (ko kakvom Robinzonu Krusou koji se vratio među ljude nakon dužeg izbivanja) takstativno nabrajam i pojašnjavam šta se sve u zadnjih 20-30 godina promijenilo, pa đe bi nas taj razgovor odveo i koliko bi to trajalo?!... Čak i kad bi vidio tome svrhu, ne možemo na temi "Da li u NATO!" analizirati devijantne pojave na tržištu rada. Biće prilike na nekoj drugoj temi... Mi se ne krećemo u istim socijalnim krugovima i mogu reći samo da mi je žao što imaš nevolju da osluškuješ šta se nudi od poslova na tržištu polukvalifikovane i nekvalifikovane radne snage, te pristaješ na angažmane kod poslodavaca koji ti za 12 sati plaćaju 8 i to na ruke. Ja sam promijenio u životu 5 poslodavaca (od toga su samo 2 na početku karijere bili crnogorski državni organi) ali još nijesam doživio da mi neko zaradu isplaćuje za kafanskim stolom ili kroz prozor auta... Ne znam što da ti kažem zaista...Vjerujem da je to zaista stravičan osjećaj poniženosti i degradacije...
    Taksijima se ne vozim,..O taksistima znam samo toliko da su najgori vozači gotovo bez ikakve saobraćajne kulture....E, da,..znam i to da su mahom zanimljivi ljudi i takođe niže kvalifikovana radna snaga. Ljudi koji se na taj način časno pokušavaju dovijati prehraniti sebe i porodicu...
    Mislim,..uz najbolju namjeru nemam ti što odgovoriti jer je očigledno da mi živimo u različitim društvenim ambijentima. Sa tim tvojim miljeom društvene margine ja sam imao dodir u mladosti jer je iz tog sloja dolazilo najviše kriminalaca koje je trebalo hapsiti i nadzirati...Nikada više nakon toga se moj svijet i svijet tih ljudi nije dotakao... Hvala Gospodu...
    Last edited by El Re; 28-01-14 at 22:36.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    32 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Užas...Ko da sam čitao "Pozdrave iz paralelne dimenzije"...Potresao sam se iskreno...Ubijedio si me da živiš na nekoj teškoj društvenoj margini. Da ti ja sad (ko kakvom Robinzonu Krusou koji se vratio među ljude nakon dužeg izbivanja) takstativno nabrajam i pojašnjavam šta se sve u zadnjih 20-30 godina promijenilo, pa đe bi nas taj razgovor odveo i koliko bi to trajalo?!... Čak i kad bi vidio tome svrhu, ne možemo na temi "Da li u NATO!" analizirati devijantne pojave na tržištu rada. Biće prilike na nekoj drugoj temi... Mi se ne krećemo u istim socijalnim krugovima i mogu reći samo da mi je žao što imaš nevolju da osluškuješ šta se nudi od poslova na tržištu polukvalifikovane i nekvalifikovane radne snage, te pristaješ na angažmane kod poslodavaca koji ti za 12 sati plaćaju 8 i to na ruke. Ja sam promijenio u životu 5 poslodavaca (od toga su samo 2 na početku karijere bili crnogorski državni organi) ali još nijesam doživio da mi neko zaradu isplaćuje za kafanskim stolom ili kroz prozor auta... Ne znam što da ti kažem zaista...Vjerujem da je to zaista stravičan osjećaj poniženosti i degradacije...
    Taksijima se ne vozim,..O taksistima znam samo toliko da su najgori vozači gotovo bez ikakve saobraćajne kulture....E, da,..znam i to da su mahom zanimljivi ljudi i takođe niže kvalifikovana radna snaga. Ljudi koji se na taj način časno pokušavaju dovijati prehraniti sebe i porodicu...
    Mislim,..uz najbolju namjeru nemam ti što odgovoriti jer je očigledno da mi živimo u različitim društvenim ambijentima. Sa tim tvojim miljeom društvene margine ja sam imao dodir u mladosti jer je iz tog sloja dolazilo najviše kriminalaca koje je trebalo hapsiti i nadzirati...Nikada više nakon toga... Hvala Gospodu...
    E druže moj blago tebi sa takvim razmišljanjem, zbog čega prebacaš razgovor na "šta sam ja a šta ti" ? Nivo zaključivanja ti je "plitak" Blago tebi sa socijalnim krugovima, a za moju platu nemoj da brineš i kako je primam, sa ovakvim tvojim stavom mogu samo zamislim "koliku" štetu nanosiš ovoj državi

Nego da se vratimo na temu ako hoćeš, ti me lično ne zanimaš

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    Ovo sam napisao:

"...ne mijenja se crnogorsko drustvo odozdo ka gore, olovkom, nego obrnuto. Promjene su u rukama elite i institucija, a sva pravila igre koja oni utvrde, rezultat su stremljenja ka pomenutom cilju, odnosno pretpostavljena su im ona u EU/NATO zemljama, sto znaci da su promjene neminovne, koliko god se opirali u DPS."
    Naravno da problem ležu i tvom nastavku: Da politička Elita u CG teži vrijednostima vladavine prava itd...

Naravno da znas, ali ti bi ovako do iznemoglosti.
    Naravno da ne znam. Niti to iko zna, što znači Azijska matrica.

Naravno da jeste, u ovom trenutku, zbog energenata, Rusije, ali i Kine. Centroazijski despoti projekcije geopolitike u regionu ne cine predvidljivim.
    Na Pacifiku postoji monopol, sa poznatim akterima i uslovima igre.
    Na bliskom istoku postoji monopol, u Aziji postoje (u domenima koje sam taksativno naveo) konkurenti. SAD jesu vodeća sila, ali ne bez konkurencije.

Naravno da hoce. Interesi SAD su interesi Izraela i Turske (doduse, vise sekularne, nego danasnje, ali i to ima rok...) i obrnuto. To su kreatori globalne igre, svako prema svojim mogucnostima.
    Braniće prije svega svoje interese koji se ne moraju uvjek poklapati sa Američkim. Tajni Izraelski nuklearni program se nikako nije poklapao sa Američkim interesima, zbog čega je i bio tajni, niti se izgradnja jevrejskih naselja na zapadnoj obali poklapa sa Američkim interesima, što je Amerika otvoreno kritikovala.

Imas odlicne reflekse, sto objasnjava tvoju sposobnost prezivljavanja i rastezanja diskusije koju si sazvakao besmislicama.
    Što god to značilo. (Uvjek imaš neke mistične rečenice u rangu "što je pisac htio da kaže")

Hvala. Trebalo je od pocetka da te pustim da sam sebe demantujes, ja sam sa tobom ne mogu izaci na kraj. Jesam li rekao kraj?
    Kako sam sebe demantovao, upravo sam istakao zašto je Pacifik prioritet spoljno-političkih zalaganja SAD.
    Last edited by Shamrock; 28-01-14 at 23:02.
    You can kill a player, but you can't kill the game

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Običaj da se plaća po satu, a ne "đuture" (mislim na privatnike), da se prekovremeni sati skoro duplo plaćaju, običaj da se ne radi preko 12 sati a plaća 8, običaj da ako imam "najbolje kvalifikacije" "ja" budem primljen a ne sin presjednika opšitine, običaj da me ne salijeću 10 dana pred izbore, običaj da se plata prima preko banke treba li ti još koji ?

Šta je evidentno ? Koje promijene ? Što su šalteri ljepši (bukvalno mislim) to što se radnice obraćaju na Vi i što su mlade i našminkane, to što su računi "moderniji", to što imamo dosta taxi firmi pa kad sjedeš u novo auto i provozaš se po PG-u ili Budvi i sve ti izgleda tako bajno i mi smo EU

Na koju reformu misliš kad kažeš da su evidentne promijene iz koje oblasti ? Turizma ? Sem Budve gdje su izgrađeno više od 2 hotela ? A šta je sa sudstvom, zdravstvom, obrazovanjem, bankarskim sektorom, saobraćajem, poljoprivredom. Koja se firma ne prodaje ovih dana možeš li ih nabrojati na prste jedne ruke ? Samo nemoj da kažeš kako su privatizacije dobre za CG, kolika je korist od privatizacije El. privrede ostale da ne pominjem, pa ko "normalan" može da misli da ako prodaš nešto strancu da će ti doprinosi iz te firme biti veći nego da je neko domaći vodi ?

1. Ne vidim promjene što ne pamtim CG od prije 20 god ? Više je tada ljudi radilo u NK nego sada u cijeloj CG što znači da su ljudi sa Žabljaka mogli da dođu u BD i odsjednu u hotelu a koliko ih danas može ?
    2. Svijet se mijenja, ima promjena i u CG ali šta će mi donijeti promjene ustava i tolikoh zakona, šta će donijeti što neko blizak vlasti pravi lijepe zgrade pa mi grad izleda lijepo, šta će mi donijeti tolike ne vladine organizacije koje upošljavaju od 2-5 ljudi u prosjeku ?
    3. Vidim ti ga živiš, otkud ti znaš "gdje" ja živim, i kako živim

Те гадне навике су настале задњих 25 година, и њих ћемо се ратосиљати уз помоћ запада.Нема развоја и просперитета без владавине права.

Ово око хотела, и економије.Лоше су ти информације, прогуглај мало па се врати.Није добро, али се ипак нешто дешава.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

E a za moju platu nemoj da brineš i kako je primam,
    Čekaj,..ništa mi nije jasno - prvo napišeš poduži post kako radiš 12 sati a plaća ti se 8. I pride kako zaradu primaš na ruke...A sad najednom - ne želiš da pričamo o tvom poslu i tvojoj plati...
    Vidiš, za razliku od tebe, ja iskreno žalim zbog tvojih nevolja i materijalnih problema.
    Ti se apsolutno uklapaš u profil agencija MAPA koja je utvrdila da se u kategoriji rezervisanih prema NATO-u nalaze osobe lošijeg obrazovanog nivoa i lošijeg materijalnog stanja.
    Nakon toga, svaki razgovor je suvišan. Razumiješ? Ja nijesam vladin službenik koji ovđe vodi kampanju i nekog ubjeđuje. Oni koji će imati namjeru da te ubjeđuju doći će ti (i) na vrata. Mene ubjeđivanje bilo koga u vezi bilo čega - ne interesuje.
    Last edited by El Re; 28-01-14 at 23:22.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    32 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Те гадне навике су настале задњих 25 година, и њих ћемо се ратосиљати уз помоћ запада.Нема развоја и просперитета без владавине права.
    Uz pomoć zapada kažeš ? Ne znam al na mojoj listi zapad je na zadnjem mjestu što se tiče povjerenja Mi želimo u EU pa mi sami sebe prilagođavamo njihovim standardima i koliko smo uspješni ?

Ово око хотела, и економије.Лоше су ти информације, прогуглај мало па се врати.Није добро, али се ипак нешто дешава.[/QUOTE]

Zadnja info vezana za hotele HTP BR se prodaje, računaj prodata i šta je u domaćem vlasništvu ? Hoteli u HN i privatni smještaj i šta još ? Jel znaš kolika je lista preduzeća za prodaju na današnji dan u CG ?

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    32 Posts

Čekaj,..ništa mi nije jasno - prvo napišeš poduži post kako radiš 12 sati a plaća ti se 8. I pride kako zaradu primaš na ruke...A sad najednom - ne želiš da pričamo o tvom poslu i tvojoj plati...
    Vidiš, za razliku od tebe, ja iskreno žalim zbog tvojih nevolja i materijalnih problema.
    Ja sam ti naveo primjer kako izgleda rad više od 50% zaposlenih danas u CG, nema potrebe da brineš za mene.

Ti se apsolutno uklapaš u profil agencija MAPA koja je utvrdila da se u kategoriji rezervisanih prema NATO-u nalaze osobe lošijeg obrazovanog nivoa i lošijeg materijalnog stanja.
    Nakon toga, svaki razgovor je suvišan. Razumiješ? Ja nijesam vladin službenik koji ovđe vodi kampanju i nekog ubjeđuje. Oni koji će imati namjeru da te ubjeđuju doći će ti (i) na vrata. Mene ubjeđivanje bilo koga u vezi bilo čega - ne interesuje.
    Ni mene ne interesuje, ni na kraj pameti mi nije da te ubjeđujem u bilo šta, ja iznosim svoj stav u odnosu na tvoj, molim te da me ne uklapaš ni u šta, neka dođu rado ću ih saslušati vjeruj, nemam ništa protiv

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Uz pomoć zapada kažeš ? Ne znam al na mojoj listi zapad je na zadnjem mjestu što se tiče povjerenja Mi želimo u EU pa mi sami sebe prilagođavamo njihovim standardima i koliko smo uspješni ?
    Да уз помоћ протестантског запада. прије свега Њемачке.То су земље гдје најбоље функционише закон, ми овдје морамо направит малу Њемачку, што није нереално уколико будемо примјенили законе као у Њемачкој.
    Што је по теби алтернатива.Русија јел? Е па руске стандарде већ имамо:
    Посткомунистичког диктатора, покрадену економију, слабу државу, сиромашан народ, лоповску приватизацију, антидржавну лоповску ОЛИГАРХИЈУ.

Ово око хотела, и економије.Лоше су ти информације, прогуглај мало па се врати.Није добро, али се ипак нешто дешава.

Zadnja info vezana za hotele HTP BR se prodaje, računaj prodata i šta je u domaćem vlasništvu ? Hoteli u HN i privatni smještaj i šta još ? Jel znaš kolika je lista preduzeća za prodaju na današnji dan u CG ?
    Није битно дал приватно или државно власништво у терцијалној грани привреде тј. туризму и услугама.
    Битно је дал се поштују закони и колико ти послови доносе пореза у буџет.

Иначе најновија вијест је да Кемпински долази у Бар, у Инех Златна Обала.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Naravno da problem ležu i tvom nastavku: Da politička Elita u CG teži vrijednostima vladavine prava itd...
    Ne lezi problem u nastavku, vec u tvojem razumijevanju i kasnijoj interpretaciji (ostavljam mogucnost da nijesam bio dovoljno jasan).
    Cilj inicijalno nije vladavina prava, vec EU, ali kako jedno podrazumijeva drugo, onda ---> "promjene neminovne, koliko god se opirali u DPS." (sto govori o ozbiljnosti vlasti i (ne)razumijevanju sustine procesa).
    DPS moze da uspori, privremeno odlozi proces (to i rade poslednje tri godine), ali on je nezaustavljiv, povratka vise nema, vladavina prava je neminovnost.

Naravno da ne znam. Niti to iko zna, što znači Azijska matrica.
    Na bliskom istoku postoji monopol, u Aziji postoje (u domenima koje sam taksativno naveo) konkurenti. SAD jesu vodeća sila, ali ne bez konkurencije.
    Braniće prije svega svoje interese koji se ne moraju uvjek poklapati sa Američkim. Tajni Izraelski nuklearni program se nikako nije poklapao sa Američkim interesima, zbog čega je i bio tajni, niti se izgradnja jevrejskih naselja na zapadnoj obali poklapa sa Američkim interesima, što je Amerika otvoreno kritikovala.
    Što god to značilo. (Uvjek imaš neke mistične rečenice u rangu "što je pisac htio da kaže")
    Kako sam sebe demantovao, upravo sam istakao zašto je Pacifik prioritet spoljno-političkih zalaganja SAD.
    Osim nepopularnog "Nemam komentar", nemam komentar.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    32 Posts

Да уз помоћ протестантског запада. прије свега Њемачке.То су земље гдје најбоље функционише закон, ми овдје морамо направит малу Њемачку, што није нереално уколико будемо примјенили законе као у Њемачкој.
    Што је по теби алтернатива.Русија јел? Е па руске стандарде већ имамо:
    Посткомунистичког диктатора, покрадену економију, слабу државу, сиромашан народ, лоповску приватизацију, антидржавну лоповску ОЛИГАРХИЈУ.
    Najlakši posao je donošenje zakona, pa prepisujemo ih uveliko (ubrzani put ka EU) nije da ne pratimo standard, al ove osnovne (vladavina prava) nikako da prepišemo, prepišemo samo dio dosta zar ne
    Nije alternativa Rusija, i u doba SSSR-a i komunizma čini mi se da smo uveliko odskakali od RU standarda, "ne znam" šta nam se desilo pa ovako kasnimo i za njima
    Није битно дал приватно или државно власништво у терцијалној грани привреде тј. туризму и услугама.
    Битно је дал се поштују закони и колико ти послови доносе пореза у буџет.

Иначе најновија вијест је да Кемпински долази у Бар, у Инех Златна Обала.
    Poreza u budžet živa istina Na zapadu su najviše kazne za ubustvo, zatim po strožini za ne plaćeni porez, a zbog čega misliš da će strane kompanije koje dovede ova vlast plaćati porez i doprinose ?

Zakoni zapadnih zemalja ni jedan od njih nam neće doći posredstvom NATO-a, ako postanemo član ja vidim veću štetu, zar smo toliko moćni da možemo da davamo mlade živote u zamjenu za skoro pa ništa

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ja sam ti naveo primjer kako izgleda rad više od 50% zaposlenih danas u CG, nema potrebe da brineš za mene.
    Da, moguće je da je tako izgleda rad 50% onih iz divljeg naselja Zagorič (popularne "Čečenije"), i sličnih naselja po CG đe živi mahom lošije obrazovana sirotinja i društvena margina.
    Ja ne poznajem ljude koji čitavu zaradu primaju na ruke. Lažem,..ima 2 fizikalca koje povremeno zovem da mi rade po placu. Njima zaista ništa ne uplaćuju na banku. Izvini, ja druge ne znam.

A što se tiče profila...Nijesam te uklapao ja, već marketinška agencija MAPA. Podnesi protiv njih tužbu i priloži kao dokaz svoju diplomu visoke škole i izvještaj o prilivu na račun iz kojeg se jasno zaključuje da si solidnog imovnog stanja, te da su njihovi navodi iz izvještaja netačni, pa samim tim i besprizorna kleveta.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Najlakši posao je donošenje zakona, pa prepisujemo ih uveliko (ubrzani put ka EU) nije da ne pratimo standard, al ove osnovne (vladavina prava) nikako da prepišemo, prepišemo samo dio dosta zar ne
    Nije alternativa Rusija, i u doba SSSR-a i komunizma čini mi se da smo uveliko odskakali od RU standarda, "ne znam" šta nam se desilo pa ovako kasnimo i za njima
    Не ми смо тек почели.Законе је лако донјет.Треба их примијенит.Заато ћемо ми наредних 8 година кроз преговоре научити да примијењујемо те законе.И управо Њемачка ће бити та која ће нас контролисати.Запамти за 10 година ЦГ ће бити непрепознатљива са данашњег становишта.

Не каснимо за источним блоком.Русија додуше има 100 еура већи просјек плате од нас, али су тамо разлике неупоредиво веће него код нас.

Poreza u budžet živa istina Na zapadu su najviše kazne za ubustvo, zatim po strožini za ne plaćeni porez, a zbog čega misliš da će strane kompanije koje dovede ova vlast plaćati porez i doprinose ?

Zakoni zapadnih zemalja ni jedan od njih nam neće doći posredstvom NATO-a, ako postanemo član ja vidim veću štetu, zar smo toliko moćni da možemo da davamo mlade živote u zamjenu za skoro pa ništa

Овдје ти неће доћи Њемац, тј. прави инвеститор ако нема сигурну безбједоносну ситуацију.А то пружа НАТО.
    Законе ће сви морати да поштују, јер понављам кад се заврше преговори ЦГ неће бити ни налик ономе што је данас.
    Иначе НАТО је неформални предуслов за улазак у ЕУ.

Лично имам резерву, као неко ко је десно оријентисан, по два врло значајна принципа Европе, али то није довољан разлог да занемарим све остале бенефите.Морамо бити прагматични.

Ту причу о малдим животима смо давно демистификовали и дефинисали.О мадим животима је требало размишљат 1990.
    Last edited by BAR; 29-01-14 at 00:29.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Ne nego su vas trebali puštiti da žurku privedete kraju i napravite jedno par stotina masovnih grobnica po Kosovu, kao što ste po Bosni. Koliko je intervencija bila opravdana najbolje govori to da su, u želji da zametu trag, na stotine i stotine leševa Albanaca Miloševićeve krvave jedinice transportovale u Srbiju, bacali ih u Perućko jezero ili zakopali u masovne grobnice po Batajnici (na samo par km od centra Beograda), a evo sad otkrivamo i masovne grobnice Albanaca po zatvorenim rudnicima u okolini Raške. Pa da mi neko kaže kako intervencija nije bila opravdana...
    Možeš li ti meni reći koje dokaze za koje Miloševićeve zločine počinjene prije najave bombardovanja je NATO imao? Koji od tih dokaza su se pojavili u Miloševićevom suđenju? Koliko civila je NATO ubio tokom bombardovanja i kako je to opravdano?

NATO postoji da bi branio Zapadnu hemisferu (Zapad i zemlje koje mu gravitiraju), zapadnu civilizaciju i zapadne interese na kom god kutku Svijeta bili ugroženi. Ko vam kaže nešto drugo - laže vas i pravi od vas stoku.
    NATO je instrument za odbranu tih vrijednosti - i istina je, ta odbrana je cesto nepravedna, umije da poprimi elemente klasicne ofanzive i agresije, ali drugacije nije moguce odrzati tekovine zapadne civilizacije (u cijim plodovima i sami uzivamo), svidjalo se to nama ili ne.
    Ponavljam da sam u cijelosti saglasan. Primjera radi, iste te 1999. godine zapadne vrijednosti su bile ugrožene i u Kurdistanu i Timoru i zemlje NATO su i tamo dosljedno i bezrezervno stale u odbranu Zapada.

Crna Gora bez članstva u NATO trajna je koliko i proljetnji snijeg. Istopiće se s prvim Suncem.
    Možeš li biti konkretniji? Tj. zanima me za koji ishod misliš da je najvjerojatniji.
    ★

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    32 Posts

Izvini, ja druge ne znam.
    Ja i ti ne živimo u istoj Crnoj Gori

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

RoNN|3

Шефови обавештајне службе Јовица Станишић, Франко Симатовић, као и њихов мали Аркан, су достављали све релевантне информације Американцима.Амери су имали све информације док није Станишић смијењен 1998.Прије бомбардовања дат је рок Милошевићу да среди стање.Тада је Милошевић кренуо у генерално етничко чишћење што се није смјело урадити у ситуацији кад цијели свијет гледа.Свијет се узбунио и Амери су рекли Милошевићу да стане што је он као прихватио а у ствари је само наставио истим путем, вјерујући да ће бомбардовање трајати само пар дана и да ће то учврстити његову политичку позицију.
    Било је само питање времена кад ће Вокерова комисија открити неко страдање цивила, неки српски злочин, којих је било много, или кад ће албанци исценирати нешто, што им и није било тешко обзиром на устаљено понашање српских органа.

Милошевић се коцкао са судбином српског и црногорског народа, зарад сопствене фотеље, и изгубио.Сад сви ми плаћамо тај цех.Додуше Србија много више.

Писао сам о томе и раније.НАТО је према српским изворима убио око 4.000 војника и цивила.Од тога је ако се сјећам у ЦГ погино један војник, шест цивила од чега троје дјеце у Мурну и мислим да је НАТО случајно погодио неки албански конвој избјеглица на граници ЦГ и Косова, али се не сјећам детаљније.Читао сам и да је једно дијете убила наша авијација кад су испустили танкере за гориво, али и тога се слабо сјећам.
    Бомбардовање је извођено углавном прецизно, без кориштења основног принципа бомбардовања, а то је тепих бомбардовање.
    Додуше понегдје су кориштене касетне бомбе и механизоване јединице су гађане муницијом са осиромашеним уранијумом.
    Све вријеме бомбардовања Србији су достављане информације што ће од цивилних мета бити гађано, да би се избјегле цивилне жртве.Негдје је то примијењено, а негдје је Слобо то одбио да примијени као на примјеру РТС-а, ради учвршђивања своје власти у народу.

Услов за престанак бомбардовања је био јасан.Истога момента кад престану операције на Косову, престаће и бомбардовање.
    Иначе кад је НАТО запријетио правим бомбардовањем, тј. тепих бомбардовањем, Слобица је морао да прихвати.
    Last edited by BAR; 29-01-14 at 02:19.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da, Stanišić je oslobođen intervencijom CIA, ništa više suđenje i gluposti, kao da se nikad nije ni desilo
    You can kill a player, but you can't kill the game

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    32 Posts

Овдје ти неће доћи Њемац, тј. прави инвеститор ако нема сигурну безбједоносну ситуацију.А то пружа НАТО.
    Od koga da ga brani taj savez, odnosno čije interese će da zastupa ako su to Njemački kakve mi benefite imamo. Ako je uslov NATO vojnici u CG kako bi Njemac uložio milion € što će nam to ulaganje ? Kolika je ta investicija pa ne mogu da je realizuju zbog ugrožene bezbjednosti ?

Законе ће сви морати да поштују, јер понављам кад се заврше преговори ЦГ неће бити ни налик ономе што је данас.
    Daj Bože vjeruj da bih i ja volio da je tako ali mi ćemo prije biti još jedna Bugarska sve mi se više čini.

Ту причу о малдим животима смо давно демистификовали и дефинисали.О мадим животима је требало размишљат 1990.
    Kako to molim te ? Zar nam nisu bile dovoljne nego nam trebaju još jedne. A vjeruj da u neku ruku mogu da razumijem ekonosmku opravdanost ulaska to vidim kao jedini argument za, ali sam i u tom slučaju oštro protiv, a i šta će nam NATO kad evo i ovako šaljemo ljude, te nam pare ne trebaju bojim se

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post

Ponavljam da sam u cijelosti saglasan. Primjera radi, iste te 1999. godine zapadne vrijednosti su bile ugrožene i u Kurdistanu i Timoru i zemlje NATO su i tamo dosljedno i bezrezervno stale u odbranu Zapada.
    I? Sta predlazes? Da organizujemo komisiju na nacionalnom nivou, ciji ce zadatak biti razmatranje strategije i utvrdjivanje moralne ispravnosti odluka koje donose zapadni politicki lideri? I da, na osnovu utvrdjenih cinjenica, odbijemo clanstvo i zavrsimo... dje (i kako) tacno?

Taj uredjaj koji si iskoristio da postujes ovdje, pretpostavljam da je rezultat ljubavi, humanosti i brige za zivotnu sredinu koje su dizajneri i proizvodjaci ulozili u njegov nastanak?

Zapadni svijet, ukljucujuci i njegove proste elemente - tu konzumersku tehnologiju pomocu koje ti i ja sad komuniciramo - kao i svaka civilizacija, pociva na nepravdi, krvi i kostima - ti budi dosledan, pa taj telefon, tablet, PC, laptop ili sta vec koristis, zafrljaci u kantu za smece, neka to bude tvoj doprinos i pocetak borbe protiv svjetske nepravde.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Od koga da ga brani taj savez, odnosno čije interese će da zastupa ako su to Njemački kakve mi benefite imamo. Ako je uslov NATO vojnici u CG kako bi Njemac uložio milion € što će nam to ulaganje ? Kolika je ta investicija pa ne mogu da je realizuju zbog ugrožene bezbjednosti ?
    Као што сам раније обајснио тај савез нас брани од нестабилног региона.И око НАТО војника сам објасно.Не улази НАТО у нас него ми у НАТО.

Daj Bože vjeruj da bih i ja volio da je tako ali mi ćemo prije biti još jedna Bugarska sve mi se više čini.
    Бугарска и Румунија су ушле у ЕУ без процеса преговарања.То ти је нешто као да сад ЦГ примиш у ЕУ.

Kako to molim te ? Zar nam nisu bile dovoljne nego nam trebaju još jedne. A vjeruj da u neku ruku mogu da razumijem ekonosmku opravdanost ulaska to vidim kao jedini argument za, ali sam i u tom slučaju oštro protiv, a i šta će nam NATO kad evo i ovako šaljemo ljude, te nam pare ne trebaju bojim se
    Економија је све.Значи само си против НАТО-а зато што је то мода јел?

Не могу да докучим којој категорији припадаш.Оној која нема појма о чему прича, или оној којој одговара слаба Црна Гора.Рекао бих помало од обије.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

I? Sta predlazes? Da organizujemo komisiju na nacionalnom nivou, ciji ce zadatak biti razmatranje strategije i utvrdjivanje moralne ispravnosti odluka koje donose zapadni politicki lideri? I da, na osnovu utvrdjenih cinjenica, odbijemo clanstvo i zavrsimo... dje (i kako) tacno?
    Predlažem da nas poštedite implikacija da NATO ima ikakve veze sa pojmovima sloboda, demokratija, jednakost, humanost, mir, odbrana i da su to vrijednosti na kojima počiva Zapad, a ne krv i kosti koje si dolje spomenuo.

Taj uredjaj koji si iskoristio da postujes ovdje, pretpostavljam da je rezultat ljubavi, humanosti i brige za zivotnu sredinu koje su dizajneri i proizvodjaci ulozili u njegov nastanak? Zapadni svijet, ukljucujuci i njegove proste elemente - tu konzumersku tehnologiju pomocu koje ti i ja sad komuniciramo - kao i svaka civilizacija, pociva na nepravdi, krvi i kostima - ti budi dosledan, pa taj telefon, tablet, PC, laptop ili sta vec koristis, zafrljaci u kantu za smece, neka to bude tvoj doprinos i pocetak borbe protiv svjetske nepravde.
    To ću učinit momentalno i vratit se na selo kada mi neko bude objasnio kako će to tačno doprinijeti borbi protiv nepravde. Do tada ne vidim u čemu sam nedosljedan. Mogao si reći i hljeb, nijesi morao ići toliko daleko (PC, telefon itd).
    Last edited by RoNN|3; 29-01-14 at 02:26.
    ★

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Zanimljiva diskusija nema sto, neki novi diskutanti su navratili izmedju ostalog i da napakoste diskutantima sa renomeom. No da se osvrnem na temu, mislim da ce CG bez problema pristupiti nato savezu i EU, cak sto vise tek ce tada da nastanu problemi. Nasi zapadni prijetelji ce nam pokazati svoje pravo lice, tada cete i vi koji podrzavate bezrezervni pristup i ispunjenje svih uslova shvatiti da je vrag odnio salu . . .

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    32 Posts

Економија је све.Значи само си против НАТО-а зато што је то мода јел?
    Da ekonomija je sve i tata i mama i djed i baba Ne zato što je moda nego zato što je vojno politička organizacija, koja ni ne trepne kad ubije na desetine civila, jednom dva puta, tri puta vjerujem da su i oni prestali da broje koliko su puta ima "kolateralnu" štetu. A zbog čega si ti za ulazak u NATO ?

Не могу да докучим којој категорији припадаш.Оној која нема појма о чему прича, или оној којој одговара слаба Црна Гора.Рекао бих помало од обије.
    Nisam za NATO = želim slabu Crnu Goru ? Vala si donio zaključak .... nemam komentara, a ima li još koja kategorija pošto se ne vidim ni u jednoj, dobro je kada ti imaš pojma o čemu pričaš

Samo se ti raduj "služenju" zapadnih interesa, a ovamo voliš CG niko više od tebe, a znaš kad će Njemac dozvoliti svom "slugi" da mu bude konkurent u bilo čemu, a ti se samo možeš nadati

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Da ekonomija je sve i tata i mama i djed i baba Ne zato što je moda nego zato što je vojno politička organizacija, koja ni ne trepne kad ubije na desetine civila, jednom dva puta, tri puta vjerujem da su i oni prestali da broje koliko su puta ima "kolateralnu" štetu. A zbog čega si ti za ulazak u NATO ?
    Велике силе раде велике злочине.Чак је НАТО у поређењу са Кином мала маца, ни Русија не заостаје.
    То је тако и ми смо много мали да изигравамо моралне громаде, јер то нисмо.И за нама као и за сваким народом смрде крвави трагови.
    Ово је моје виђење:

ЦГ ће имати корист и на безбједоносном и на економском пољу.
    Користи на безбједоносном пољу:

Живимо у нестабилном региону гдје се сваких 20-40 година деси рат.Посљедњи рат као и онај прије њега, није умирио етничке сукобе већ су они само тренутно замрли.Ако погледамо етничку карту Западног Балкана можемо закључити да ту још ништа није готово и да итекако још постоји конфликтних зона и материјала за горење.
    Црна Гора се налази скоро у епицентру тих потенцијалних сукоба, има све етничке групе на западном балкану, па би преливање потенцијалних сукоба на Црну Гору било врло извјесно.Црна Гора би у таквом стању завшила као 1941:
    Улцињ, источни Санџак, Тузи, је прикључен Албанији, Бока Италији, а све остало осим Бара, Цетиња, дјелова Подгорице и Никшића је завршило у рукама четника. Данас би Италијане замјенили Хрвати, а Четнике Срби.

Црна Гора има двије могућности да спријечи такво преливање:

Прва је да повећа буџет за војску и полицију са садашњих 120 милиона на барем 450 милиона годишње, да уведе обавезни војни рок и да проба да се тиме супростави ризику.Да подсјетим да је буџет за ову годину око 1500 милиона па би за одбрану одвајали 30% као у доба СФРЈ.
    Ових 450 милиона годишње је груба процјена трошкова одржавања 8.000 официра и војника на служењу војног рока + 5-6 хиљада полицајаца, уз улагање у системе ПВО, обнову и одржавање Ратне Морнарице, обнову и одржавање Ратног ваздухопловства, клипна и млазна авијација, занављање и оспособљавање ратних резерви у што спада оружије, опрема, гориво, храна.
    Чак и да сјутра почнемо да сипамо паре не би имали оспособљен систем још барем деценију.Овај систем би ја итекако волио да можемо да имамо, али ми тих пара немамо.Што је најгоре овај систем нам не гарантује сигурну одбрану је ЦГ не може мобилизовати довољан број људи да парира (мах 50.000 војника), иако може задати врло опасан убод као стршљен.

Друга могућност је да се учлани у НАТО.Мислиш да би Крутију падало на памет да помјера гранично камење једне НАТО земље?
    Учлањењем у НАТО задржавамо постојећа улагања у војску и полицију око 7-8% буџета што реално можемо да изфинансирамо.Једино што би у НАТО могло да кошта је заштита ВАП-а (ваздушног простора) још око 20 милона мах и учешће у мисијама око 3 милона.
    Имамо приступ мисијама, у чију исправност не желим да улазим јер су то ствари великих сила, и могућност да у стварним ратним условима усавршавамо наше ПРОФЕСИОНАЛНЕ официре и војнике за посао који треба да раде.Као и до сад одлазак би био добро плаћен и добровољан.
    Као чланица НАТО-а ЦГ има суверено право да одбије да учествује у свим мисијама офанзивног карактера.

ЦГ у НАТО сједи са највећим силама и свјетским економијама за истим столом.Стандарде тих земаља Русија и Кина неће достићи барем за још много деценија.

Што би Вук Драшковић рекао, боље за столом него на менију.

Базе у ЦГ се неће отварати јер је НАТО помјерио примарну линију одбране у Бугарску, Румунију, Мађарску, Пољску и Балтик.
    А и ЦГ може да одбије захтјев за отварањем базе.

Волио бих да имам времена да ти детаљније објасним још неке ствари.Цифре сам извукао на основу Словеначког и Хрватског примјера, као и на основу кретања цијена оружја на свјетским тржиштима.

Економија:

Ту стварно мање знам али ти могу навести примјер Румуније и Бугарске у којима су стране директне инвестиције порасле за прву годину чланства у НАТО за 166% односно 47%.У Румунији је БДП растао за годину дана 3.3% а у Бугарској преко 6%.

Хрватска додуше није имала толики ефекат јер је ушла у јеку кризе.

Ово је и јединствена шанса да у примарне и скеундарне привредне дјелатности (производња, индустрија и пољопривреда) у ЦГ коначно добијемо прави западни капитал, а не ове тајкунско-мафијашке варијанте.

Што се руског капитала тиче мислим да се неће много смањити њихове инвестиције.Нису ни они глупи.

Nisam za NATO = želim slabu Crnu Goru ? Vala si donio zaključak .... nemam komentara, a ima li još koja kategorija pošto se ne vidim ni u jednoj, dobro je kada ti imaš pojma o čemu pričaš

Samo se ti raduj "služenju" zapadnih interesa, a ovamo voliš CG niko više od tebe, a znaš kad će Njemac dozvoliti svom "slugi" da mu bude konkurent u bilo čemu, a ti se samo možeš nadati

Пошто нема шансе да финасирамо општи систем одбране, онда нам остаје или НАТО, или да се задржи постојеће стање које је неодрживо.
    Значи ако си против НАТО-а или ниси упознат са овим чињеницама, или си против Црне Горе.

А што се слугарства тиче; Њемцима никад нећемо бити слуге, само партери, истина млађи партери.Иначе Њемци су у својој политици досљедни и нису превртљиви као сви остали.

Никад Црногорци нису били веће слуге, и никад нису биле исписане срамотније странице наше историје него док нас је водила Радикалско-карађорђевићка камарила, као и њихови црвени насљедници Баба Јула (Мира Марковић) и муж јој (Слободан Милошевић).НАТО је штит и од тога, то ви знате и то вас боли.

П.С.
    Ово дефинитвно више није здрава расправа него троловање теме.
    Ових дана имам доста времена, ако већ модови неће да раде свој посао, барем ћу вас ја масакрират.
    Last edited by BAR; 29-01-14 at 05:34.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

BAR povedi racuna da smo kao nrod i devedesetih imali izbora, ali smo na celo postavili sluge, a oni ne umiju osim da sluze. Sluzise li Deripasku u svojoj drzavi godinama, jesu li krali struju za njega, da ne nabrajam koga sve sluze ? Dok nas takvi vode dje god odemo idemo da sluganimo, pa i u nato . . .

Page 39 of 199 FirstFirst ... 293536373839404142434989139 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)