Običaj da se plaća po satu, a ne "đuture" (mislim na privatnike), da se prekovremeni sati skoro duplo plaćaju, običaj da se ne radi preko 12 sati a plaća 8, običaj da ako imam "najbolje kvalifikacije" "ja" budem primljen a ne sin presjednika opšitine, običaj da me ne salijeću 10 dana pred izbore, običaj da se plata prima preko banke treba li ti još koji ?
Šta je evidentno ? Koje promijene ? Što su šalteri ljepši (bukvalno mislim) to što se radnice obraćaju na Vi i što su mlade i našminkane, to što su računi "moderniji", to što imamo dosta taxi firmi pa kad sjedeš u novo auto i provozaš se po PG-u ili Budvi i sve ti izgleda tako bajno i mi smo EU

Na koju reformu misliš kad kažeš da su evidentne promijene iz koje oblasti ? Turizma ? Sem Budve gdje su izgrađeno više od 2 hotela ? A šta je sa sudstvom, zdravstvom, obrazovanjem, bankarskim sektorom, saobraćajem, poljoprivredom. Koja se firma ne prodaje ovih dana možeš li ih nabrojati na prste jedne ruke ? Samo nemoj da kažeš kako su privatizacije dobre za CG, kolika je korist od privatizacije El. privrede ostale da ne pominjem, pa ko "normalan" može da misli da ako prodaš nešto strancu da će ti doprinosi iz te firme biti veći nego da je neko domaći vodi ?
1. Ne vidim promjene što ne pamtim CG od prije 20 god ? Više je tada ljudi radilo u NK nego sada u cijeloj CG što znači da su ljudi sa Žabljaka mogli da dođu u BD i odsjednu u hotelu a koliko ih danas može ?
2. Svijet se mijenja, ima promjena i u CG ali šta će mi donijeti promjene ustava i tolikoh zakona, šta će donijeti što neko blizak vlasti pravi lijepe zgrade pa mi grad izleda lijepo, šta će mi donijeti tolike ne vladine organizacije koje upošljavaju od 2-5 ljudi u prosjeku ?
3. Vidim ti ga živiš, otkud ti znaš "gdje" ja živim, i kako živim
Bookmarks