Page 160 of 715 FirstFirst ... 60110150156157158159160161162163164170210260660 ... LastLast
Results 3,976 to 4,000 of 17854

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zovnes 19555,565,666 i miran si.

Nego to turista nikako ne moze znat..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Takmičenje u ljenčarenju "Ima hljeba bez motike"
    20. avgust 2013.
    Share

V
    lasnici etno sela "Montenegro" iz Brezana u Pivi 30. avgusta organizuju takmičenje u odmaranju pod sloganom "Ima hljeba bez motike“. Podsjećamo ovo takmičenje je bilo održano i prošle godine.
    Pobjednik će biti nagrađen novčanim iznosom od 200 eura.
    Vlasnik etno sela Mikonja Blagojević je pojasnio da je takmičaru dozvoljeno da pije vodu i da uzima hranu, ali nije dozvoljeno da ustaje sa mjesta odmaranja bez obzira na povod, pa makar to bile i fiziološke potrebe.
    Takmičar koji izdrži najduže da odmara u hladovini je pobjednik. Prema njegovim riječima za takmičare koji dođu iz inostranstva obezbijeđen je smeštaj po niskim cijenama.
    Izvor: CdM

Thanks Thanks Given 
    4,234
    Thanks Thanks Received 
    8,144
    Thanked in
    3,112 Posts

ima da se pisaju i s**u u gace ako ce da pobijede

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ka prosle godine, ako bjese to isto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Svi do jednog!

Koliko si ih to nabrojao, uz svu tvoju nedobronamjernost? 5-6! Rusa ima 40% od ukupnog broja turista i apsolutno je nemoguže varati ih iz godine u godinu, u doba interneta, koji RUsi vole..
    Da si realan pisao bi i o zadovoljnima i o nezadovoljnima...JER ILI SU ONI ŠTO SAM GLEDAO NA TV "VIJESTI" LAŽNI RUSI, KOJI ONI SU BILI VRLO ZADOVOLJNI, ILI SU RUSI MNOGO GLUP NAROD, KOJI SE DAJU VARATI IZ GODINE U GODINU, I SVE VIŠE IH IMA. A pogotovo što je taj prilog bio na TV "Vijesti", čie se opoziciono opredjeljenje i kriticizam pretpostavlja.

Uostalom roba govori-Da je tako loše ne bi bili ove godine rezultatu NAJBOLJI U ISTORIJI CG TURIZMA!

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 21-08-13 at 06:02.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    1,660
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    433 Posts

Najbolji, a sezona spala na 10-25 avgust. Vazi

Sigurno citas pobijedu

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Koliko si ih to nabrojao, uz svu tvoju nedobronamjernost? 5-6! Rusa ima 40% od ukupnog broja turista i apsolutno je nemoguže varati ih iz godine u godinu, u doba interneta, koji RUsi vole..
    Da si realan pisao bi i o zadovoljnima i o nezadovoljnima...JER ILI SU ONI ŠTO SAM GLEDAO NA TV "VIJESTI" LAŽNI RUSI, KOJI ONI SU BILI VRLO ZADOVOLJNI, ILI SU RUSI MNOGO GLUP NAROD, KOJI SE DAJU VARATI IZ GODINE U GODINU, I SVE VIŠE IH IMA. A pogotovo što je taj prilog bio na TV "Vijesti", čie se opoziciono opredjeljenje i kriticizam pretpostavlja.

Uostalom roba govori-Da je tako loše ne bi bili ove godine rezultatu NAJBOLJI U ISTORIJI CG TURIZMA!

Pozdrav,
    Imas vrlo zanimljiv pogled na dobronamjernost. Jel' po tvome nedobronamjernost obratit paznju na ono sto stvarno treba bit promjenjeno? a dobronamjernost su ono tvoje svakodnevno idejalisticko mantranje i oni tvoji svakodnevni hvalospjevi vlastima?

Stavo sam link na izvor dje se prvi komentar zovi "Prelipa Crna Gora" i siguran sam da je svatko tko bi kliknuo po linku imao bi mogucnost procitat sve komentare - i one pozitivne, i one negativne.

Sto se tice pozitivnih komentara posebito na temu taksi prijevoza, uopce ne treban citat bilo ciji utisci jer sam ovdje na forumu vec desetak puta pisao o tome koliko sam zadovoljan kvalitetom usluga cetinjskog Lovcen-Taksija i posebito najvecim kvalitetom servisa koji pruzi g-n Veselin Vujovic - covjek koji je od vozaca taksija postao moj vrlo dobar prijatelj. Ali zar ova cinjenica moze sluzit za opravdanje onih budvanskih "pljackasa-za-volanom"?

Sto se tice "najboljih rezultata u povijesti" molim te sacuvat one slogane za nastup na vasoj stranackoj konferenciji jer vecina forumasa odvje zivi u CG, svaki dan seta njezinim ulicama i gleda sve sto se desi vlastitim ocima A Bogami i sam ja imam mogusnost svaku godinu promatrat onaj "nevidjeni uspjeh"." Ne znam za TKOGA su "najbolji" ali sigurno ne za tisuce nezadovoljnih turista cije postojanje ti preferiras potpuno ignorirat.
    Sto mislis koliko ljudi citaju one tvoje hvalospjeve na forumu? Desetak-drugi? Par stotina, jel'?
    Znas li koliko ljudi u Rusiji utipkavaju "отдых в Черногории" prije nego sto odluce ici tamo? Tisuce i tisuce!
    I kad ljudi citaju da cak i netko tko stalno boravi u CG biva prevaren od starne taksista mislim da je takva informacija ostavlja daleko veci utisak od mantra "domoljuba u ruzicactim naocalima". Ili da gazda kaze gostima: "Ako ti cistoca nije dovoljna, ajd' podji i kupi usisivac" ... Zvuci li "privlacno" za tebe? Jel' ponovno nedobronamjernost? Jel' i Braco nedobronamjeran? Jesu li nedobronamjerni oni forumazi koji biraju da "gledaju istini u oci"?

A eto neki citaoci mogli bi zamislit da takav hvalospjevac nije obican idealist nego pise sve ovo po zadatku "odozgo", jer u svakoj drzavi ima celnika koji misle da mantre vaze bolje za razvoj gospodarstva nego svakodnevno prakticko djelovanje. Siguran sam da nisi jedan od takvih likova, ali ponekad kad citam ono sto pises mi se cini da si dosao nedje s Marsa.

Samo te molim, nemoj se uvrijedit jer nikad nemao onu namjeru.

PS Sjetih se doba kad sam bio u KPSS-u. Nastupao sam na partijskim skupovima na potpuno isti nacin: "SSSR je raj na zemlji. Svaka je sljedeca godina bolja od prethodne za sovjetski narod. Svi oni koji se ne slagaju su zlonamjerni! Ljeninska Partija je nas kormilar! Zivio drug Djuka...oops, oprosti, drug Breznev!" :loyal:
    Last edited by A+A; 21-08-13 at 07:49.

Thanks Thanks Given 
    3,179
    Thanks Thanks Received 
    3,215
    Thanked in
    1,556 Posts

ti si onda jedan od starijih ovdje ako si bio u partiji za vrijeme Breznjeva
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    ti si onda jedan od starijih ovdje ako si bio u partiji za vrijeme Breznjeva
    Nisan, naravno. Bio sam za vrime Gorbaceva, ali cini mi se ne bi on izgledao toliko impozantno u onoj recenici Ili bih mogao zamjenit "KPSS" s "Komsomol" onda bi bilo potpuno tocno
    Last edited by A+A; 21-08-13 at 08:17.

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    63 Posts

Kakve li se samo bajke odje pripovjedaju o uspjesima naseg turizma. Ko li vjeruje u ove price da mi je znat?

Sent from my HUAWEI U8815 using Tapatalk 4
    Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Sale View Post
    Najbolji, a sezona spala na 10-25 avgust. Vazi

Sigurno citas pobijedu
    Tada odokativno svako i uzima odmor.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Sezona se u pojedinim gradovima svela na nekih mjesec dana. U HN recimo je pocela oko 20-og jula, tad su pocele guzve, gradski busevi poceli da idu na 20min (do tad su isli na pola sata), i trajace do 25.avg, najvise. Posle 1.sept. ljude kao da izbrises gumicom. Budva je vec nesto drugo, vise se forsira i ulaze u nju pa i sezona pocinje ranije. Oba grada imaju dosta toga da ponude i red bi bio da se malo i na HN obrati paznja. ajmoooo HN

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Meni za ljubav View Post
    Sezona se u pojedinim gradovima svela na nekih mjesec dana. U HN recimo je pocela oko 20-og jula, tad su pocele guzve, gradski busevi poceli da idu na 20min (do tad su isli na pola sata), i trajace do 25.avg, najvise. Posle 1.sept. ljude kao da izbrises gumicom. Budva je vec nesto drugo, vise se forsira i ulaze u nju pa i sezona pocinje ranije. Oba grada imaju dosta toga da ponude i red bi bio da se malo i na HN obrati paznja. ajmoooo HN
    Ja mislim da be vode nema dobrog turizma...dako se sad priključe na regionalni vodovod, kao i sve pametne lokalne uprave, a ne da iz inata odbiju, računajući na njihovu sposobnost...pa posle mole da država plati Hrvatima njihove račune za vodu itd.

Ove godine grad je konačno shvatio kako se mora raditi ako se želi uspjeh, a i Azeri će biti spasonosni za cijelu opštinu...ne mogu oni dovoliti da "One and only" gost izadje napolje iz hotela pa da ga dočeka brdo smeća, ili da prolaze cisterne....BIĆE AZERI ZA H.N. ONO ŠTO JE MANK ZA TIVAT-SPAS!

Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Užas u okolini Bara: Leševi životinja blizu izvora

Toliko o dobronamjernosti i turistickoj privlacnosti
    Ekoloska, nema sta!

Thanks Thanks Given 
    2,000
    Thanks Thanks Received 
    6,202
    Thanked in
    2,888 Posts

Masovni turizam nije jednako i uspješni turizam . No, sad beremo plodove naše strategije turizma (odnosno ne postojanje bilo kakve strategije, već se sve svodi na ,,ad-hok'' organizaciju) i šta smo dobili? Dobili smo to da Budvu u širokom luku zaobilaze pravi turisti (pod ovim ,,pravi'' mislim na one koji potroše i nešto novca i na druge sadržaje a da nije samo noćenje, mada se i na na noćenje sve manje računa zbog tzv. rotirajućih stanova). Herceg Novi je u onom stadijumu razvoja đe je bila Budva prije nekoliko godina i što vam dobra želim, bolje da ne ponavlja istu priču. Sezona, sezona (ako mislimo na nesnosne letnje gužve) je ove godine počela oko 3., 4. Avgusta. Ipak, devastacija prostora Budve (vjerovatno je slično i neđe drugo, ali, ipak, Budva je moj rodni grad i to najviše primjetim) se nastavlja, i to je izgleda jedina strategija koju imamo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Wulfy, slazem se s tobom. Ali, ostaje da se nadamo da ce doci jedna pametna glava koja ce srediti situaciju u gradu. Sto kazu neki ljudi: CG je pala na dno i gore od ovoga ne moze, tako da nam ostaje da se izvlacimo iz ovog njesra.
    Treba raditi na promjeni svijesti ljudi, da se ne drzimo vise misljenja : Aj da za.ebemo ovoga, bas me briga, vec da postanemo svjesni da je turizam nas veliki adut i da poradimo na kulturi pojedinaca, trgovaca, turistickih radnika, prije svega pa onda svih ostalih. CG aj sa srecom!

Thanks Thanks Given 
    4,234
    Thanks Thanks Received 
    8,144
    Thanked in
    3,112 Posts

Cu ne moze gore, a svakim danom biva gore i gore. Para ni za lijek, svako svakom duguje, zaduzujemo se svakog mjeseca na desetine miliona eura... tonuce se iz dana u dan dok jednog dana, nadam se brzih dana, ne bankrotira cg. To ce bit tacka otreznjenja, ako ista postoji narodu u glavu.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    ... mada se i na na noćenje sve manje računa zbog tzv. rotirajućih stanova...
    Oprosti furesta na pitanju, ali nazalost ne umijem jezik toliko dobro za shvatit pojam "rotirajuci stan". Molim objasnit
    Mada sam cuo za rotirajuce tornjeve u Dubaju ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Možda Mediteranski zdravstveni centar-Igalo nema pjetlove,ali zato ima rusa sa harmonikom u cik zore

Hit ljeta 2013
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Otkud znas da je bas Rus? Mada me i ne cudi, jer se ponasaju krajnje bahato, kao da je ovo njihova zemlja i da im je sve dozvoljeno.

Thanks Thanks Given 
    3,179
    Thanks Thanks Received 
    3,215
    Thanked in
    1,556 Posts

ko pjeva zlo ne misli
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Otkud znas da je bas Rus? Mada me i ne cudi, jer se ponasaju krajnje bahato, kao da je ovo njihova zemlja i da im je sve dozvoljeno.
    Opiši mi par slučajeva, da procjenim kako bi meni sve leglo i kako bi reagovao...meni se nije sa njima desilo ništa neuljudno, ali ....

Pozdrav,

Thanks Thanks Given 
    1,413
    Thanks Thanks Received 
    5,551
    Thanked in
    2,597 Posts

i zaposliće brzo preko 1.000 radnika...vjerovatno od oktobra...
    Zvuči sjajno. Još samo da navedete najbitniju stvar: spisak traženih profila i relevantne adrese za aplikaciju.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    9,598
    Thanks Thanks Received 
    5,976
    Thanked in
    2,280 Posts

Opiši mi par slučajeva, da procjenim kako bi meni sve leglo i kako bi reagovao...meni se nije sa njima desilo ništa neuljudno, ali ....

Pozdrav,
    Evo tri od ovog ljeta koja sam sam vidio...

Prije 20ak dana na putu od Kotora do Risna, iznajmljeni kabriolet ct table, lik sa porodicom (dvoje manje đece na zadnjem sjedištu) desnom rukom vozi, a lijevom drži telefon izvan auta i snima zaliv... Otprilike smo 10ak min išli iza njega jer nijesmo mogli da ga preteknemo budući da je krivudao po putu jer je više gledao u telefon i šta snima nego u sam put...

Druga dva su sa Žb... Jedan početkom ljeta kad su ušli dvoje Rusa u Voli i račun od 2e probali da plate sa novčanicom od 500e... Jadna kasirka koja tu ništa nije kriva je pokušavala da objasni da nema u kasi dovoljno novca da im vrati kusur, ali njih to nije zanimalo drali su se i maltretirali je dok nije zaplakala (tu su dobro prošli jer je drug zvao menadžera kojeg poznaje pa su zamalo na glavu izlećeli)...
    I drugi sad za vikend, majka i ćerka izlaze iz autobusa punog izletnika i prvo što rade po izlasku je da kese sa smećem bacaju na livadu preko puta... Posle reakcije jednog starijeg čoeka "kakav je to način", počinju da se deru na njega i da urlaju...

Svakom se može desiti da dođe u neku sličnu situaciju ili da u nepažnji napravi kakvu glupost, ali ako ti već neko ukaže na to red je da ispraviš ono šta si uradio, a ne tog nekog da maltretiraš i bahato da se ponašaš...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    2,000
    Thanks Thanks Received 
    6,202
    Thanked in
    2,888 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Oprosti furesta na pitanju, ali nazalost ne umijem jezik toliko dobro za shvatit pojam "rotirajuci stan". Molim objasnit
    Mada sam cuo za rotirajuce tornjeve u Dubaju ...
    Ukratko: stan bez rezidentnog lica u kojem se periodično mjenjaju stanari.

Opširnije: stanovi za tržište su rak rana turizma. Naime, od prve opširnije strategije razvoja (1968 godina, projekat ,,Južni Jadran'') zagovaralo se to da stambenih jedinica ima tek toliko koliko ima domicilnog stanovništva i da se svima ostalima otežaju uslovi nabavke nekretnine (osjetno veći porezi na istu npr.). Ovako, počevši od devedesetih imamo konstantni bum u izgradnji stanova (dakle, ne hotelskih kapaciteta), koji su se u početku i zvali ,,vikend stanovi''. Tada se pričalo da je recepcija za te stanove na autobuskoj u Beogradu, vlasnik ga izda, dođu ljudi, okupaju se sa minimalnom vanpansionskom potrošnjom, opterete gradsku infrastrukturu, a koristi, makar u vidu poreza nema (kome je ustoalom prijavljena transkacija za izdavanje stana, eventualno u državi gdje se desila). Upravo ubrzana gradnja stambenog prostora pokazuje nemenje ikakve strategije, ali se izgradnjom stambenog prostora novac najbrže obrne i tu treba tražiti glavni motiv. Naravno, država kao institucija ne postiji. Danas, se npr. ne priča o ,,recepciji'' u Beogradu, koliko o istoj u Moskvi što u principu dođe isto. Sada je to stanje i donekle ozvaničeno nekakvom kvazi-strategijom jer se sada ne grade kao stanovi za tržište već apart-hotel (nije šija nego vrat). Upravo iz razloga što se mjenjaju osobe koje borave u jednom stanu to su i prozvani od skora i ,,rotirajući stanovi''.

Nadam se da sam bio jasan, a opet sve ovo gore opisano direkno je vezano za sve ostale probleme u turizmu, a to je blago rečeno, nezainteresovanost.

Page 160 of 715 FirstFirst ... 60110150156157158159160161162163164170210260660 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)