Page 32 of 73 FirstFirst ... 2228293031323334353642 ... LastLast
Results 776 to 800 of 1809

Thread: Zasto ste otisli u drugu zemlju?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Cuvaj se trandzi tamo, nemoj posle kukat dje mi je Crna Gora i Budva.

Razumijem te sto ces rec jer ti si ipak nasao pravi posao koji volis, okruzen si ljudima koji te ispunjavaju u zemlji koja te lijepo placa itd..
    To nisi imao u CG i to nije mala stvar.
    A da radis tamo kao dishwasher, i ako je jaca plata,ne bi tako prica
    Tik,tak,tik...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by dinonodi View Post
    Cuvaj se trandzi tamo, nemoj posle kukat dje mi je Crna Gora i Budva.

Razumijem te sto ces rec jer ti si ipak nasao pravi posao koji volis, okruzen si ljudima koji te ispunjavaju u zemlji koja te lijepo placa itd..
    To nisi imao u CG i to nije mala stvar.
    A da radis tamo kao dishwasher, i ako je jaca plata,ne bi tako prica
    dinonodi my mate, to sve zavisi kako i zasto ko ode, i nikad ne znas sta ce koga vise ispuniti , ja sam kao bouncer u italiji zaradjivao vise nego pocetne godine u banci u cg, i sa tim parama skitao skoro svaki vikend nedje po eu , u cg to nikad nisam mogao, jer jelte malo nam je avio saobracaj jeftin i povezanost jaca strana,
    ocu da kazem ne mozes da razmisljam tudjom glavom, i tvrdis nesto u ime nekog u zavisnopsti sta taj radi
    imas svega par primjera odlaska iz nemanja, ides na sve il nista radis najgore poslove snadjes se jer se trud jako cijeni (to nije slucaj u cg)
    avanturista i samo zelis da se okusas je druga opcija

bitno je dati licno misljenje iz licnog primjera, a ne sve okolo naokolo u tudje ime i iz tudje glave ka sto je odje slucaj
    ja i dalje tvrdim humora i nekih stvari kao sto mi imamo u cg a vezane su za odredjeni dio mentaliteta niko nema na svijetu, niko ! necu detaljisat, lakoca zavrsavanja uz najmanje truda je u cg na najvecem nivou, i lakoca pomaganja od strane familije i drugova, zajednica koja jos itekako obitava
    s druge strane mozes da se otelis 24/7 i pokusavas da budes svoj i ti, i to u cg ne sljaka, onoga trena kad si spreman da se odreknes nekih vrijednosti, nekog dijela sebe i cak katkad pristanes da ides protiv svojih moralnih nacela i svega kako si naucen, iliti da dovedes sebe do tackie da se mrzis da bi nesto postigao e to ne valja a toga nema u svijetu man
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by sparco View Post
    ja ve sve ipak volim, cak i ovoga tattoo-a iako bi ga izbio nekad, i kod mene ste vazda svi dobrodosli tolko me znate
    vec mi nedostajes....ali to ne znaci i da treba da se vratis
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Ako drzava u kojoj zivis ne dozvoljava dvojno drzavljanstvo onda je odricanje od crnogorskog logican slijed dogadjaja. U svakom slucaju, povratkom u CG svi mi opet mozemo postati CG drzavljani ako se odreknemo ovog sto smo u medjuvremenu dobili.
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Tattoo View Post
    vec mi nedostajes....ali to ne znaci i da treba da se vratis
    nidao bog, bate, pa da spanem na to da te gledim opet, ne ne hahahahaha barabo jedna

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sparco, dosao si u fazu fascinacije novim mjestom pa izjave, mijenjas drzavljanstvo, sve odje ne valja... i trta vrta.... tamo trava zelenija.
    Mnogi su to prosli i nijesi jedini no to je stvar svakog pojedinca i svak radi kako misli da je najbolje... samo malo laganije i odmjerenije jer ako tamo lupis kapom po g*** biće ti malo teze da se opet na neki nacin vratis tamo dje nista ne valja i da ne dodjes u situaciju nelegodnosti zbog rijeci iz doba euforije.

Donekle si u pravu za mentalitet i smijesno je (mozda i zalosno) kako neki bolje znaju kako je u Svedskoj nego ThaHool koji tamo zivi,a ovoj AltaMarea88 ja nista ne vjerujem za cijene dok se ne javi neki nas koji nije tamo bio, ali mu bila tetka i sve to objasni.
    Lijepo je to kad neko nas uspije bilo dje u svijetu, ali ako je uspjeh vezan sa pljuvanjem i nipodastavanjem mjesta dje se rodio onda mu je i uspjeh sumnjivih kvaliteta. Odlazili su iz Crne Gore i bolji i veći i pametniji... od nas sićusnih pa nije propala pa i onima koji zaboravili ono nase "svuda podji kući dodji" prije pocela nedostajati Crna Gora nego oni Crnoj Gori.
    Kad citam ove svjeze gastarbajtere i njihovo " vi tamo" "vama je..." "mi ovamo..." ne znam da li da ih zalim ili da se smijem jer pośećaju na onoga sto otisa mjesec dana vanka i zaboravio sta su grablje dok mu ne rekli da stane na njih i sve će mu se razbistriti.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Moracikus View Post
    U svakom slucaju, povratkom u CG svi mi opet mozemo postati CG drzavljani ako se odreknemo ovog sto smo u medjuvremenu dobili.
    Ahhaa.Pitaj nekoga ko se odrekao da li je mogao da ga vrati.
    Last edited by Rakun; 10-06-13 at 10:25.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

hm hari kad mi kazes dje sam rekao da sve ne valja tamo priznavam sve sto si napisao ! kolko samo puta sam je branio i uvijek prvo rekao sto je dobro a sto ne no opet se cita tj vidi samo sto se zeli vidjet i procitat, to bar od tebe se neje ocekivalo ,moj dobri hari mnoge sam godine pokusavao otic i sredit sto i sad, sad sam samo uspio u naumu ,
    a niti sam od onih te je rekao da ce sve propast , nikad! niti cu to rec jer podrzavam tvoju tezu, jedino da ja tebe priupitnem mozda ne propade al sto osta od nasusne nase? i ja i ti znamo sto sa svim tim resursima i dijelom mentalietata pametna vladavina moze da napravi zar ne? jedan mali linhestajn ili andoru ili monako ako zele ? zar ne ?
    cak sam i ranijih godina branio sve protiv ovih te su otisli pa postali iskljucivi i dijelio iskustvo sto sve nije bolje u eu za razliku od cg svoje sam pojasnjenje odricanja dao i necu se ponavljati , a nije mi ni tamo krivi dio bio, no sam opet uspio i postigao sve sto sam htjeo

p.s. a za ove te se ofrl;je gadju uzet i vrnut drzavljanstva , mozda u snovima, nije paprika pa da odes na pjacu kupujes mijenjas prodavas cjenjkas......

p.p.s za harija eh da niti sam rekao da je trava zelenija, samo da zavisno dje si vanka vise dobijas za svoj trud i novce sta je to vise i bolje jbg ostaje za mene il pitaj, no i ti sam znas kako to funkcionise ne budi iskljuciv cini mi se i ti radis po tijem zemljama zar ne?

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    74
    Thanked in
    40 Posts

Ja nesto nemam "muda" da odem, a i nije mi neka frka. Ne bih ti se odrek'o pecanja i setnje po crnogorskim jezerima i planinama ni za sta na Svijet.
    Naravno, podrzavam svakog ko odabere da ode, svakog ko se nije snasao u ovoj drzavi i ko misli da mu je nedje drugo bolje.
    Da i meni dodje stani-pani i da mi je izlaz "preko" , vjerovatno se ne bih mislio jedne sekunde.
    Naravno, nikad se necu sloziti da se u Crnoj Gori ne moze posteno zaraditi za pristojan zivot. Nijesu svi dileri droge i Milova djeca.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

zadnja recenica je nesto sto sam davno pisao po forumu al su me napljuvali i onda se samo vracemo na vec receno , kad nemas fokusa u zivotu nista ne mozes ni postici, mnogi su dokazali suprotno jer su znali sta zele i kako da ga zive ,ostali koji niu jak karakter i ne znaju kako se suociti sa motivacijom spas za svoj neuspjeh nalaze u pljuvanju drugih, i napadanju svega zivog pocev od drzave ne shvatajuci da su drzava oni sami

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sparco, pogresno si shvatio jer sam vise opisivao fazu naseg cojeka koji se na pocetku zagrcne od sreće kako sve fino, sredjeno... nego sto sam citirao da bukvalno to ti kazes. Shvatam ja svaciji izbor pa i logiku "ubi bene, ibi patria " samo onako drugarski rekoh da nedje ne prenaglis i poslije bude zao.
    Kako nasi kazu ne valja nidje guzicom vrata zatvarati, a onako iskreno i ne vjerujem ti da mozes tek tako reci "bas me briga za one krse dolje" jer je to prosto nemoguće ma koliko iljadu stvari nerviralo.
    Sad je rezultat Tajland - Crna Gora 1:1.Taksin sinja vatra Crnogorac ojhaaaaa, a Sparko sa naseg foruma Tajladjanin sve u sesneste. E jes ka u **** i sve se bojim da će ti ikad biti blizi Patpong nego Zabjelo.
    U pravu si da i se i sam motam po bijelom svijetu i ponekad bi iz sopstvene koze iskocio kad vidju sta se radi, ali ipak "nidje nebo nije plavo kao iznad Crne Gore", a svi koji misle da im je bolje van nista lakse nego se spakovati pa i taj ljeb oprobati. Ko zna i umije moze se lijepo snaći i u Crnoj Gori i zasto bi ja sad lijecio sopstvene komplekse i pricao da su dolje uspjesni ovakvi ili onaki pa se ja ne snadjoh nego morah van....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    AltaMarea i TheHood nema razloga da ne vjerujem ali imam važno pitanje za vas.
    Ako je vama bolji život u Crnoj Gori (u dosta sfera jeste daleko bolji, kao npr. sloboda) zašto se ne vratite ?
    O čemu ti kunRa? Đe si viđeo da se o tome priča?

Pročitaj o čemu se pisalo. Napisao sam da jedina stvar koja dolje valja je hrana (a pitanje je kad će se i to syebat).

Ako upale ovi planovi, dolje ću se vraćat samo kao turista i puna kapa. A i to je pitanje, s obzirom da odavde ne moš ispod 300€ nać kartu za CG.
    Za te pare vatam povratne avio karte do Sjeverne i Južne Amerike, da ne pričam o gradovima po ostatku Evrope.
    Globetrotting

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

o the hool lidl ,i povrce hahahahahah zlooooo ogavno , e ne znam sto zborite ja u aziji nemam problema sa hranom, da probate voce i povrce odje presnijetili bi se cijene po marketima hm hm recimo 3 kila svjeze ubranog mangosteena 2.50 eurica i to je kao luksuz
    cio ananas oljusten spreman pred tobom 50 centi jedes i srce i sve kolko je zreo ,a tek ukusi mljac mljac
    e sad ne znam sto sam vam ovo rekao al vidim da ova tema voli da vaga o svemu pa eto nije na odmet i moja strana sveta da se cuje
    no me zanima kod maje kako se rane u usa?
    Znam, al vidiš da ljudi ne misle baš tako Ja samo zahvaljujem braći Irancima, Turcima i Arapima što imaju njihove supermarkete ođe đe su cijene znatno niže, a kvalitet mnogo bolji.

Samo da završim sa nečim ovamo, i eto me put tvojih krajeva. Čućemo se na skype da me vodiš na te blagodeti od hrane i masaža!
    p.s. i ono sto je uvijek slucaj sa forumom, jeste da niko ne cita sagovornike, ja sam davno vikao koje su sve pozitivne strane cg, jer ih ima oho ho , i pozitivne strane naseg mentaliteta, ono sto pokusavam navesti i druge da urade jeste licni primjeri zasto kako i dje, jer nemamo svi iste karakterne crte i ne prijaju nam iste stvari
    i opet se vrcem na par postova unazad
    za svoj trud i pare vanka mozes skoro pa duplo nego u cg i to je to, jednostavno , bez spadanja na neke mediokritetske grane, bez moranja da nesto trpis i sl ..........plus u svakoj zemlji u kojoj sam bio sam vidio manje zavisnosti i vise srece medju ljudima osmjeha kulture nego u cg, recimo da sad saradjujem sa par osoba i evo par crta
    6 strana svijeta i svi su , jedan je glavni inzenjer bell helikoptera plus ronilac
    drugi je najveci istrazzivac podvodnih pecina
    treci je jedan od najuticanijih vozaca motora u africi, endura i prijatelj svih sampiona dakara...itd itd
    diverzitet , sirenje kulture i zajednica sa takvim ljudima je nesto neponovljivo
    hm uporedba sa vecinom nazad doma
    kafic kladionica ogovaranje, neki nekad nedje odu malo po eu , neki ne, budva isti izlasci stalno iste price sve im se kriva itd itd
    nadam se da shvatate poentu, ima nas raznih , karaterno i svako ide dje se osjeca bolje
    ja podjednako cijenim sve koji ostaju i idu dokle god su sami sa sobom zadovoljni i ispunjenji, no mnogi nisu al pokusavaju da prikriju to napadajuci ove sto su srecni, i pokusavajuci da izgledaju kao da su svu pamet svijeta popili pa iz te silne mudrosti progovaraju
    iliti najebo si u cg ako si drugciji i iole imas vise i to niko ne moze da ospori i .
    Zbog ovoga je velika većina nas i pošla.

Dosta je da vidiš što se palamoodi po forumu i jasno ti je. A ne kad uvatiš 2-3 kruga kroz grad vikendom. Jedno te isto.
    Globetrotting

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

hm hari kad mi kazes dje sam rekao da sve ne valja tamo priznavam sve sto si napisao !
    Evo gdje si rekao:

nikad i da imam sve uslove, a imam ih, ne bi se vrnuo odje samo da mi se nesto razrijesi i zbogom rupo.........
    Last edited by Rakun; 10-06-13 at 13:22.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

so what kolko sam dobrih stvari rekao?a to rupo hm reci mi da ne tonemo sve dublje i da nije samo pitanje vremena kad ce jos gore biti ,s obzirom da sam imao uvid u finasijska stanja cjelokupne drzave pa cak i neke stvari koje mozda nisam trebo vidjeti znam o cemu zborim,
    a hari necu ja doc u tu fazu no sam po ljudi oko mene naucio nasoj kulturi,kafijanju i opustenosti ,cak pokupovoa sve engleze na nas humor,
    plus i sad kad me nema gomile ljudi iz raznih moto zjednica dovlaci prijatelje pokazujuci im crnu goru putevima kojima sam ih ja vodio i svi su odusevljeni
    no me strao znajuci nas genetski kod e se to nikad nece rijesiti i bicemo sve gori.......i da se razumemo niko ne bi vise volio blagostanja tu od mene, i vazda sam za moju nasusnu bio od doba 6 postotnih pa do danas , i vazda cu podrzat sve ljude koje znam tamo i pomoc i pogurat , al ja jednostavno kao jedinka nisam mogo tu da se vidim dugorocno i tacka simple as that moji interesi su malacko posiroki i tamo ih nemam dje ispuniti

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Imat sve uslove ne znači da sve valja.

Meni dolje se svakodnevnica i kolotečina nikako ne sviđa. Upravo ono što je sparco rekao.

Drugo, što ti za bilo kakav let treba min 150€ da mrdneš neđe, a sa prosječnim platama od 400€ to i nije baš moguće.
    Nažalost, geografski smo nikako orjentisani, a dok ovi glavaši drkayu sa cijenama avio karata i dovođenjem low cost prevoznika - ODE ŽIVOT.
    Konstantno slušam kako svi čekaju da se nešto desi, svi žive u nekom isčekivanju. To nije život.
    A ako pokušaš da promijeniš nešto, samo će gore bit po tebe.

Niko ne priča da je na stranu lako, al nema lako ništa.
    Ono što se na strani i u uređenim zemljama cijeni, to je rad i trud. U CG se to preslabo cijeni.

Drugi, takođe 1 od bitnijih problema u CG je to što narod ne može da radi ono što voli. Uslovi su nikakvi.
    Ako je palamoođenje i iščekivanje boljeg śutra upravo to, onda imamo najbolje uslove na svijet.

Ako imaš mogućnost da radiš ono što voliš, onda ćeš to da radiš mnogo fino i za taj rad ćeš bit plaćen fino.
    Samim time, moći će se priuštit neke stvari o kojima se ne može ni sanjat dolje.

Ćao & zdrao!
    Globetrotting

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

prifacam receno! hahahahaha

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Ko zna i umije moze se lijepo snaći i u Crnoj Gori
    problem je što je u CG mnogo veći rizik da ti to što znaš i umiješ ostane neplaćeno, ne zna se koja firma kojoj duguje i sve tako u krug ima možda 5% likvidnih firmi s kojima se može normalno poslovati ostalo sve šišnjari i hohštapleri, eto KAP iza kog stoji država pa sad će građani morati da vraćaju struju što su oni opljačkali ne moramo ići dalje...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by ThaHool View Post
    Imat sve uslove ne znači da sve valja.

Meni dolje se svakodnevnica i kolotečina nikako ne sviđa.
    Gdje god da živiš nekoliko godina upadneš u kolotečinu pa makar pričali o las vegas-u.
    Jedini način da izbjegneš kolotečinu je recept Daglas Adamsa tj. svakih godinu dana mijenjati zemlju
    Last edited by Rakun; 10-06-13 at 15:25.

Thanks Thanks Given 
    16
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    7 Posts

Posteno i po zakonu tesko ko u CG da zaradi pare kao da kupi dobro auto, stan, da moze da ode na more u tursku, spaniju, da nesto vidi i da ima pristojan zivot. Ali nadamo se da ce se nesto uskoro mijenjat.

Crna Gora

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Nadajte se, nadajte. Kao poslednjih 20 godina.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    241
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    74 Posts

vidite li svjetlo na dnu ambisa? ahahahahhahaha
    I respect your wrong opinion.
    Lukaj

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Bice da je neko zalozio vatru dolje...
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Procitajte ponovo Harijeva razmisljanja na ovu temu, ako ne sada, onda za godinu, dvije, tri, cetiri...

Sparco, dosao si u fazu fascinacije novim mjestom pa izjave, mijenjas drzavljanstvo, sve odje ne valja... i trta vrta.... tamo trava zelenija.
    Mnogi su to prosli i nijesi jedini no to je stvar svakog pojedinca i svak radi kako misli da je najbolje... samo malo laganije i odmjerenije jer ako tamo lupis kapom po g*** biće ti malo teze da se opet na neki nacin vratis tamo dje nista ne valja i da ne dodjes u situaciju nelegodnosti zbog rijeci iz doba euforije.
    ...
    Lijepo je to kad neko nas uspije bilo dje u svijetu, ali ako je uspjeh vezan sa pljuvanjem i nipodastavanjem mjesta dje se rodio onda mu je i uspjeh sumnjivih kvaliteta.
    ...
    Kad citam ove svjeze gastarbajtere i njihovo " vi tamo" "vama je..." "mi ovamo..." ne znam da li da ih zalim ili da se smijem jer pośećaju na onoga sto otisa mjesec dana vanka i zaboravio sta su grablje dok mu ne rekli da stane na njih i sve će mu se razbistriti.
    Shvatam ja svaciji izbor pa i logiku "ubi bene, ibi patria " samo onako drugarski rekoh da nedje ne prenaglis i poslije bude zao.
    Kako nasi kazu ne valja nidje guzicom vrata zatvarati, a onako iskreno i ne vjerujem ti da mozes tek tako reci "bas me briga za one krse dolje" jer je to prosto nemoguće ma koliko iljadu stvari nerviralo. .

za svoj trud i pare vanka.
    I kako je VANKA?
    Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

sto se tice hrane, u CG je jeftinije meso i povrce cini mi se. makse dva franaka jedan sipak u svicu a tamo sam ih imala na pretek iza kuce. A u restorane(CG) narucis sniclu neku i prekipi preko tanjira a u CH sve stane u jedan mali tanjiric. ali zato u cg restorane nemozes ustati kad zavrsis. covek nikad zadovoljan. al da je CG "rupa" kao sto rece Sparco, jbg i jeste. Drzava a na celu milo&Co ? sto ocekivati? kakvu buducnost ? nista. Normalno je da ljudi napuste mjesto dje nisu postovani, gdje se trude a na kraju prc! Isplate nisu na vrijeme, ponekad i rade i na kraju ih ne isplate. Vade se na "nema se" i znaju da ih radnik nemoze tuziti, skupi advokati itd. Haloooo hej wtf? sto se tice kupovine mobilnih, robe itd., u CH(a i u ostale zemlje eu i nadalje) imas masu popusta i online sajtove, imas Outlet-e dje kupujes cak i firmiranu garderobu do 70% popusta. A da ne pominjem montenegro airlines karte u krv(neko vec pomenuo). Ali jeste kuliranje u CG je vrh,zaebancija itd na samom vrhu. ali sta ce ti to na kraju? I nije da ne volim CG,naprotiv to bi bio Monako da ga ne "drze" kriminalci i ostala gamadi. dok se njih ne oslobodite u gov*a ste.
    http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
    Les chiens aboient, la caravane passe.

Page 32 of 73 FirstFirst ... 2228293031323334353642 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)