Page 31 of 73 FirstFirst ... 2127282930313233343541 ... LastLast
Results 751 to 775 of 1809

Thread: Zasto ste otisli u drugu zemlju?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

AltaMarea88, brzo bi se ti vratila u Rim kad bi vidjela ovdje cijene
    Globetrotting

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Napisi, ove stavke koje sam i ja navela, da uporedimo. Neka neko napise i cijene iz Cg, pa da napravimo dva racuna
    Last edited by AltaMarea88; 09-06-13 at 21:50.
    Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Staviš prosječnu platu, i uporedimo odnose.
    Bijo si poziw koi se neodbija

Thanks Thanks Given 
    4,450
    Thanks Thanks Received 
    8,599
    Thanked in
    3,306 Posts

Nistsa vam to ne vrijedi ako nemate ponderisanu aritmeticku sredinu. I tako to.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

CPI i te šminkerske fore.

Ništa to, ovako po seljački, da se razumijemo.
    Bijo si poziw koi se neodbija

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by AltaMarea88 View Post
    Hajde da budemo konkretni jer ovdje mislim da nije nikoga briga sta je kome ukusno, i ko je koliko nostalgican.
    Licno iskustvo. Italija. Gledajte:
    -mlijeko: 1.39 e
    -hleb: 2.68 e/1kg
    -meso( najskuplja zemlja u Evropi, kada je rijec o mesu, pa mi muka da pisem koliko para na njega odose)
    -alkohol (isto jedna od skupljih zemalja zajedno sa Velikom Britanijom, Irskom i Islandom, koje su stavili odredjene 'taxes' kako bi smanjili konzumaciju alkohola): boca crnog vina kosta u prosjeku oko 4 eura; tri boce piva 3.3 e;
    -voce, cijene od danas, napisacu ih ugrubo, samo po onome sto sam kupovala danas: 250 g jagoda =1.35, jabuke 2 eura (mozete kupiti i one sa ukusom stiropora, od 1.29, u jednom hipermarketu, al njih je bolje uzeti ako hocete da gadjate nekoga a da mu se nista ne desi, posto su velicine odbojkaske lopte ); tresnje 7.99 e/1kg (ovo je cijena od prije neki dan, nije danasnja); kajsije i breskve se krecu od 2.99 pa navise. Ukus voca je fin, naravno, ako ne kupujete ono koje je na prvi pogled genetski modifikovano, poput spomenutih 'jabucica'.

Nesto extra troskova. Izlazak na caj, 3.5 eura po caju Postoje i turisticka mjesta gdje vas dvije kafe mogu zakaciti i po 20 eura, al o njima necemo. Sisanje, za zensku osobu 40 eura. DA DA! 18 eura je sisanje+ toliko pranje i feniranje + 2 eura vam naplate balzam ako ga stave tokom pranja + dodatni troskovi ako vam je kosa neposlusna pa vam jos nesto stave... i sve to mora, ne moze se izbjeci

Necu da pisem koliko kosta iznajmljivanje stana, i jos neki normalni zivotni troskovi. Djeluje mi da su ovdje najveci entuzijasti kada su troskovi u pitanju, oni koji su ili u Cg ili zive vani neki kraci period.
    skupo šišanje? postani frizerka
    skupo voće? zasadi ga

itd. gdje god mislite da vas neko dere jednostavno pocnite da radite taj posao i napravite im konkurenciju
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

AltaMarea i TheHood nema razloga da ne vjerujem ali imam važno pitanje za vas.
    Ako je vama bolji život u Crnoj Gori (u dosta sfera jeste daleko bolji, kao npr. sloboda) zašto se ne vratite ?
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A o cemu onda da pisu ?

Ovako su iznad nas ....smrtnika....
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Pravimo CG i tamo đe nije krakala još?
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    skupo voće? zasadi ga

itd. gdje god mislite da vas neko dere jednostavno pocnite da radite taj posao i napravite im konkurenciju
    Dva aršina.
    Njoj je tamo u nekim stvarima loše i ti joj odgovaraš "stvori bolje", a kada si ti u pitanju treba država da ti stvara.
    U Evropi po novom zakonu ne možeš da sadiš svoju hranu(nekakva zaštita sjemena)

PS.
    Alta, u CG je skuplje gorivo, struja(mislim najskuplja u evropi), kablovska, internet
    Što se tiče cijena koje si navela, ti živiš u Rim-u tj. najpoznatijoj metropoli Evrope i ne možeš očekivati jeftin život(kiriju pogotovo).
    S druge strane ja recimo živim ovdje sa mjesečnim primanjima od 1200 € i većina građana me vidi kao imućnog, tamo bih sa tih 1200€ umro na klupi u parku
    Last edited by Rakun; 09-06-13 at 22:52.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Da se odma razumujemo... vi ste pricali o hrani i na hranu sam se ja i nadovezao. Nisam pominjao ostale stvari kao recimo 'studio' sto dodje nesto kao nasa garsonjera koja se mjesecno tamo placa od 700 do 1,200 eura zavisno od lokacije i najjeftinije paklo cigara koje tamo kosta 4 eura a ovdje se moze pusiti i za 50 centi ako oces... Pricao sam iskljucivo o hrani i kao takvo je tamo jeftinije, iz mog licnog iskustva.

To sto je ovdje zdravije to je vec za neku drugu polemiku. Koliko je ovdje zdravije bi ja stavio pod jednim velikim znakom pitanja kad vidim 'dvoglave' i 'troglave' jagode, tresnje i visnje nenormalnih velicina itd. itd. Siguran sam da ovdje moze da se nadje zdravija hrana ali je uglavnom nije lako ni naci a vecina ljudi kupuje sva ta ***** koja su ko zna kako dobijena. Pa ni riba vise nije kao sto je nekad bila.. Sad moras tacno u toliko i toliko sati tog i tog dana da se pojavis na tom i tom mjestu da bi dosao do svjeze ribe. Ovo ostalo sto mozes da nadjes svaki dan je sve iz ovih bazena dje 'gaje' ribu i hrane je ko zna cime da sto brze i vise narastu kako bi je bolje naplatili kad je stave na vagu..
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Ogroman broj voća i povrća je domaći, samo se nesto uvozi.

Domaće su,
    Breskve, Grožđe,Nektarine (13 JUL Plantaže)
    Pomorandze,Mandarine,Nar,Lubenica, Kivi (Ulcinj,Bar) ima nesto i iz Grčke ali takođe dobrog kvaliteta.
    Jabuke nisam siguran ima li domaćih, najvise se uvozi iz Srbije, znaci organske sorte...
    Uvoze se, Banane, Limun, Ananas, Limeta...

Paradajz,Paprike,Krastavci,Masline,Krompir,Tikvice ,Crni, Bijeli luk, sve je domaće.

Ima naravno i dosta toga sto se uvozi i iz Kine, a to cete najbolje vidjet po ovih lanaca marketa, dje imaju ekstremno niske cijene...

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    skupo voće? zasadi ga

Maksimalni domet mojih agro sposobnosti jeste odrzavanje jednog bosiljka (kojeg su mi ukrali) i kaktusa (koji mi je uginuo). :oops:

Quote Originally Posted by Tattoo View Post
    A o cemu onda da pisu ?

Ovako su iznad nas ....smrtnika....
    Ne dozvoljavam sebi da se nadobudno ponasam prema ljudima koji zive u Crnoj Gori, niti da sebe gledam kao neku 'uzvisenu' individuu samo zato sto sam imala prilike da zivim vani. Gdje si to primjetio kroz moje postove na ovoj temi?

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Ako je vama bolji život u Crnoj Gori (u dosta sfera jeste daleko bolji, kao npr. sloboda) zašto se ne vratite ?
    Posle 6 godina vani pocele su da mi nedostaju neke stvari. Mozda prosirim odgovor kasnije, sada mi se spava a i stidim se . Planiram da se vratim na godinu dana. Najveca nedoumica mi je kako cu se uklopiti u nasoj sredini i koliko ce se moj rad vrijednovati, s obzirom da sam naucila da se trudim mnogo al da zauzvrat dobijem odredjenu satisfakciju nakon tog truda.

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Alta, u CG je skuplje gorivo, struja(mislim najskuplja u evropi), kablovska, internet
    Što se tiče cijena koje si navela, ti živiš u Rim-u tj. najpoznatijoj metropoli Evrope i ne možeš očekivati jeftin život(kiriju pogotovo).
    S druge strane ja recimo živim ovdje sa mjesečnim primanjima od 1200 € i većina građana me vidi kao imućnog, tamo bih sa tih 1200€ umro na klupi u parku
    Sto se tiche materijalne strane, licno bih prosla bolje u nasim krajevima, jer bi mi se znatno snizili troskovi zivota, a priliv bi bio manje vise slican, za sada. Ali, nekako nije ni sve u materijalnim stvarima, iako se samo o tome pise na ovoj temi.
    Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.

Thanks Thanks Given 
    241
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    74 Posts

Jeste,kako nije.
    I respect your wrong opinion.
    Lukaj

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by SpellStealotišaigu8426
    Jeste,kako nije.
    Naravno da nije SVE u materijalnim stvarima. Eto sparko hoće i državljanstva da se odrekne (ima o sebi tako visoko mišljenje da se smatra boljim od ostalih).
    Dosta davno sam na aerodromu upoznao jednog hercegovca koji je poslije 15 godina otišao iz Njemačke jer mu je bio pun q toga da mu neko određuje kako će da živi. Kaže "kap je prelila čašu kad mi je zakucala policija zbog toga što sam pušio NA SVOJOJ TERASI".

Hoću da kad sjednem u kafić i pokušam da se opustim uz neku kafu da zapalim cigaretu, a to je u "dobrim" zemljama zakonom zabranjeno.
    Hoću da mi peškiri ne vrckaju dupetom ispred nosa na paradi "ponosa", mogu da zapalim cigaretu u kafiću, ne moram da se sagnem i ćutim.
    Hoću da kažem da sam Ateista bez da me Amerikanci gledaju kao da sam gubavac
    Hoću da kao musliman(nisam, samo dajem primjer)uđem u avion u Americi bez odvođenja na stranu na detaljan pretres
    Itd...

Poznanik koji je otišao u Kanadu, čim je došao firma mu je obezbjedila kuću sa nekom smiješnom otplatom, super zarađuje sve med i mlijeko u Tržnom centru lupio sinčića po dupetu jer je kao i svako dijete bio pogan i policija ga uhapsila. Pustili ga kad je dijete zakukalo za tajom
    Last edited by Rakun; 10-06-13 at 00:19.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Pa sto ako oce da se odrekne drzavljanstva radi boljeg zivota? Ajde co'ce.. ja znam da se mnogi vezu za drzavljanstvo kao najvazniji identitet ali ja prvi ne vidim toliku vaznost u njemu. Ne bi ga mjenjao za recimo Srbijanski jer su to ista go.vna od drzavljastva (u smislu povlastica) ali ima mnogo 'boljih' ma koliko banalno zvucalo. Pogotovo prije kad ti je sa nasim trebala viza bilo dje da se mrdnes iako i danas ko putuje zna da EU bar ima tu prednost da fino prodjes kroz salter gdje ceka 80% manje ljudi nego za 'non-EU' saltere.. Da ne pominjem to da svaka manja drzava (recimo po Karibima) nije nikad cula za CG (ni u 'Montenegro' obliku) sto zna da stvore prilicne probleme na granicama, kontrolama i sl. Meni je toga 'malo' pun q ali da idem dalje u off.

Sto se tice diktiranja zivota.. ovdje nam kao niko ne odredjuje kako cemo da zivimo? Jes brate.. odje svako radi posao koji oce, radi sto oce i super mu je. Cvjetaju nam ruze na svakom cosku samo sto vise trnja ima no latica bojim se.

Kafic i cigare? Mozda nisam u toku ali cini mi se da je i kod nas takav zakon. To sto se ne postuje je druga prica. To sto se zakon kod nas primjenjuje selektivno je sasvim druga prica. I to je opet relativna stvar jer u svim tim evropEJSkim drzvama dje sam bio kad odes u diskoteku kao takvu pusenje je zabranjeno ali ne moras da izlazis vani da bi zapalio niti da se krijes po coskovima nego imas posebnu prostoriju za pusenje gdje se opet cuje muzika, dje opet ljudi djuskaju i uzivaju tako da mozes fino da uzmes cigar i zapalis ga dok gledas ima li koja riba unutra da joj zapalis cigar i pocnes nesto... Ocu da kazem da nisu to nikakve '2 sa 2' prostorije gdje se 20 ljudi gura dje ce cigar da ugasi nego kao 'produzetak' diskoteke gdje je ventilacija jednostavno mnogo jaca zbog te svrhe pusenja.. Kod nas vjerovatno nema uslova ni para za tako nesto pa je lakse dozvolit' da se pusi unutra a nepusaci neka se truju.. I neka njih no zali boze svu onu malu djecu koju roditelju dovedu u kafic i koja se sa 6 mjeseci iznapusavaju duvanskog dima za cijeli zivot..

Za ove dvije zadnje stavke i nemam nekog komentara.. Ako si ateista kao i ja to mozes rec' dje oces a kako ce te ko gledat' to je njihova stvar.. Mene zabolje sto ce neko mislit' o mojim pogledima i uvjerenjima.. Nemam ih zbog njih n'o zbog sebe. I ne vidim kakve to veze ima sa CG vs EU ili CG vs US jer i odje znaju da te gledaju 'boze me sacuvaj' kad cuju da ne vjerujes u boga ili nesto sl. Cak mnogo vise nego u Americi koju pominjes. Tamo ljudi gledaju mnogo vise svoja posla a ne kao ovi nasi koji se vise bave tudjim stvarima nego svojim.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

o the hool lidl ,i povrce hahahahahah zlooooo ogavno , e ne znam sto zborite ja u aziji nemam problema sa hranom, da probate voce i povrce odje presnijetili bi se cijene po marketima hm hm recimo 3 kila svjeze ubranog mangosteena 2.50 eurica i to je kao luksuz
    cio ananas oljusten spreman pred tobom 50 centi jedes i srce i sve kolko je zreo ,a tek ukusi mljac mljac
    e sad ne znam sto sam vam ovo rekao al vidim da ova tema voli da vaga o svemu pa eto nije na odmet i moja strana sveta da se cuje
    no me zanima kod maje kako se rane u usa?
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Meni samo nije jasno zasto bi se neko odricao CG drzavljanstva ako to ne mora da radi. Inat ili neki drugi problem?

Drago mi je da vidim da nisam jedini kojem CG izgleda izuzetno jeftino po prodavnica, kafica i restorana. Bila je jedna tema, zivjeti od plate il tako nesto, i na njoj nekakvi Jokac koji nas je sve ubijedjivao da je u GER sve duplo jeftinije.

JA dje sam god bio, osim u Makedoniji, CG mi je izgledala kao veoma povoljna. A nisam bio u Albaniji ni po centralnoj Srbiji.
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Moracikus View Post
    Meni samo nije jasno zasto bi se neko odricao CG drzavljanstva ako to ne mora da radi. Inat ili neki drugi problem?
    Definitivno DRUGI PROBLEM.

Da ne ulazimo u Frojdovski nacin razmisljanja pa da to tumacimo kao bijeg od necega sto su (do)zivjeli u zemlji u kojoj su rodjeni...pokusaj stvaranja "novog zivota" ...mijenjanja licnosti....bijeg od stvarnosti i realnosti koju su sami kreirali i sl.
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

fidel castro je to ljepo objasnio , veci benefiti simple as that ! uz lagodnost koju ti drugi papir donosi u svim sferama zivota , vidis cak i odje na tajlandu samo policija zna za cg jer je jelte taksin pobjegao dobio pasos i sad nas gledaju kao criminal safe zone , e vish ja znam svoje kvalitete i sta sam u stanju da postignem, i ako jedan papir treba da me sputava u tme da me gledaju kao iz kriminalne zemlje, da ne mogu sa andjelima vizu i papire da dobijem, da treba da radim ispod stola, neka hvala najlakse ga je se odreci, moj zivotni stil zahtijeva druge parametre ,(da da mozda imam visoko misljenje o sebi al dont give a f ako tako mislite)

a tatoo ocigledno ka vazda imas nesto sto znas a ja ne znam u vezi sebe pa bik voleo da pojasnis ?
    mijenjanje drzavljanstva nije mijenjanje licnosti, al ako ti tako olako shvatas promjenu licnosti to je tvoj problem ne moj,

moracikuse naravno da ne ako ne mora, al vjeruj mi ko ga je mijenjao mijenjao ga je s dobrim razlogom

pusa

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

p.s. i ono sto je uvijek slucaj sa forumom, jeste da niko ne cita sagovornike, ja sam davno vikao koje su sve pozitivne strane cg, jer ih ima oho ho , i pozitivne strane naseg mentaliteta, ono sto pokusavam navesti i druge da urade jeste licni primjeri zasto kako i dje, jer nemamo svi iste karakterne crte i ne prijaju nam iste stvari
    i opet se vrcem na par postova unazad
    za svoj trud i pare vanka mozes skoro pa duplo nego u cg i to je to, jednostavno , bez spadanja na neke mediokritetske grane, bez moranja da nesto trpis i sl ..........plus u svakoj zemlji u kojoj sam bio sam vidio manje zavisnosti i vise srece medju ljudima osmjeha kulture nego u cg, recimo da sad saradjujem sa par osoba i evo par crta
    6 strana svijeta i svi su , jedan je glavni inzenjer bell helikoptera plus ronilac
    drugi je najveci istrazzivac podvodnih pecina
    treci je jedan od najuticanijih vozaca motora u africi, endura i prijatelj svih sampiona dakara...itd itd
    diverzitet , sirenje kulture i zajednica sa takvim ljudima je nesto neponovljivo
    hm uporedba sa vecinom nazad doma
    kafic kladionica ogovaranje, neki nekad nedje odu malo po eu , neki ne, budva isti izlasci stalno iste price sve im se kriva itd itd
    nadam se da shvatate poentu, ima nas raznih , karaterno i svako ide dje se osjeca bolje
    ja podjednako cijenim sve koji ostaju i idu dokle god su sami sa sobom zadovoljni i ispunjenji, no mnogi nisu al pokusavaju da prikriju to napadajuci ove sto su srecni, i pokusavajuci da izgledaju kao da su svu pamet svijeta popili pa iz te silne mudrosti progovaraju
    iliti najebo si u cg ako si drugciji i iole imas vise i to niko ne moze da ospori i .

Thanks Thanks Given 
    5,241
    Thanks Thanks Received 
    9,499
    Thanked in
    4,606 Posts

ti si sparco kao ovi naši sportisti koji prihvate da igraju za reprezentaciju neke druge države, pored svoje, pa ih naš najpametniji narod osudi. zaboga, zašto bi neko mislio na svoju guzicu i išao tamo đe mu je bolje nego mlatio praznu slamu ođe.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

hehehehe upravo tako pi izdajica sam sto cu priznavam prodao sam dupe pi, tattoo ol mi oprostit?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

tolerancija i imanje mjere su dvije stvari koje fale crnoj gori da bude zaista jedno divno mestasce ,e sad kako cete shvatiti ovo dvoje ne znam, sigurno ne kako ja zamisljam al koga briga ja ve sve ipak volim, cak i ovoga tattoo-a iako bi ga izbio nekad, i kod mene ste vazda svi dobrodosli tolko me znate

Thanks Thanks Given 
    1,551
    Thanks Thanks Received 
    3,309
    Thanked in
    1,767 Posts

Nemojte mi dirat sparca sve ću ve pobijem bre !

Page 31 of 73 FirstFirst ... 2127282930313233343541 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)