Kimi on Perez:
Q: He's done this before, is there something all you other drivers could do together to get him to stop?
Kimi: I don't know. Maybe hit him in the face.
Kimi on Perez:
Q: He's done this before, is there something all you other drivers could do together to get him to stop?
Kimi: I don't know. Maybe hit him in the face.
Pazi, volim ja Hamiltona sad, al kad je dosao bio mi je antipatican najstrasnije.
A Ferari mi je bio mrzan jer je Sumaher bio tamo, to mi je bila pregadna kombinacija
A kad je bio Kimi u Ferariju bio je i Zan Tod koji je legenda iz B grupe relija tako da su mi on i Kimi isli zajedno![]()
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
a ti svake godine novi tim i vozaca nadjesbezveze ti je to
a Grozan dobio kaznu od 10 pozicija za kanadu...
Ja msm da je ovaj ispred grozana prerano kocio i da je zato doslo do incidenta
kimi o potezu pereza:
„On očekuje da može doći dovoljno brzo u šikanu, zablokirati kočnice i da će ga svi uvijek izbjegavati. Razumijem ako je neko agresivan, ali ne razumijem kad je neko glup.“
i poruka krug ranije:
„Taj idiot pokušava uništiti moju trku“, rekao je svom inženjeru.
http://www.gp1.hr/raikkonen-nije-ost...ao-da-je-glup/
Last edited by kimi pg; 26-05-13 at 18:43.
u pravu je kimi.
ona sunjica mi bas ide na pe*is (ne zbog toga sto je obisao alonsa danas).
neizmjerno mi je bilo milo kad se parkirao pored staze!
on grosjean i maldonado moraju van F1 mada vec sam to rekao, nemaju nikakav osjecaj za prostor i nije im mjesto u F1
She is only here to annoy herself!
Kimi nastavlja niz...
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
Potez dana je Buttonovo prestizanje Alonsa, mada nije lose ni Suttilovo.
Mercedes je dobro danas odradio trku. Steta za Hamiltona kojeg je zeznuo SC, inace bi bila dupla pobjeda.
Stoji da je MonteCarlo dosadna trka, ali za mene i dalje ima poseban smek i ne bi je nikad micao iz kalendara. Nema mjesta za obilazenja ali tim brzinama voziti onim ulicama je samo po sebi spektakl.
Release Yourself
Svaka cast Serhiju Perezu sto je trkac!
1. Perez vs Butko (onaj sto svaku trku place na tim radio) - cisto kao suza
2. Perez vs Alonso - cisto kao suza, sto je i FIA potvrdila jer je Alonso poslije SC morao da vrati poziciju
3. Perez vs Kimi - Kimi ga je zatvorio i gurao prema ogradi, zakasnio je da zatvori, a kad je ovaj vec usao izmedju njega i ograde, trebalo je da ispostuje to fer, a ne da ga sabija uz ogradu, niko mu nije kriv sto je zakasnio da zatvori, pa mu je Perez kriv i zali se da mu on upropastava trku.
I svaka cast za Sutila, bar su uljepsali danasnju predosadnu trku i presmijesno. Sve se svelo na odvratne taktike, boksove, na penzionerska vozenja, pratnju svatovsku... i kad se pojave pravi trkaci, kad pomrse penzionere onda su ludi, agresivni i sl. Tako je bilo sa Hamiltonom, pa sad sa Perezom i sl.
p.s. Steta sto nije opeglao i Kimija, jer bi ja vjerujem naslozio i makar Hamiltona (iako navijam za Hamiltona volio bih da je to uradio), a ko zna mozda bi drhatili i Red Buli ;-)
Evo:
http://www.gptoday.com/full_story/vi...est_statement/
Znaci ovi su priznali da su testirali, i mogli bi najebat svi skupa.
http://www.gptoday.com/full_story/vi...des_sanctions/
Mada kad malo bolje pogledas, Daimler i nije kriv. Kriv je Pirelli.
TAKUMI
@antikvarnica procitaj pravila F1 prije nego se napravis pametana perez je napravio toliko gresaka pa i corava koka bi pretekla ponekoga da vozi toliko agresivno pa dje prodje prodje, pravi vozac treba da procijeni dobro situaciju dje se moze probat dje ne moze a ne ovako pa bilo bi po 20 udesa svaku trku kad bi svi tako vozili
She is only here to annoy herself!
neka bi [ne mislim stalno] ,al dobro bi bilo nekad da se tako desi neki karambol u ovim ekstremima kad je dosadna trka, da bi se zabiberila corba.![]()
NSX, ja cu umjesto mog misljenja iskopirati dio iz teksta Mladena Jergovica, koji, priznaces, moze svima nama da drzi predavanja o F1:
"u 69. krugu Perez je napao s lijeve strane na spustu prema šikani nakon tunela. Räikkönen se pokušao obraniti i također skrenuo u lijevo na jakom kočenju prije šikane. Po mojoj procjeni, Räikkönen je to učinio malo prekasno, kad su se prednji kotači McLarena već poklopili sa stražnjima Lotusa. Znam što ćete reći: prema nepisanim pravilima Perez je morao biti još malo više naprijed da bi zavoj bio njegov – njegovi su prednji kotači morali već biti u ravnini s bokovima Lotusa. No, ovo je Monako, mjesta je puno manje. Po mojem mišljenju Perez jednostavno više nije imao kamo. Kimi ga je stisnuo, prostor između Lotusa i ograde je nestao, i došlo je do sudara. Zapravo su pri tome obojica prošli dobro, ili se bar tako činilo. Nastavili su, no ubrzo je postalo jasno da je šteta na McLarenovom prednjem krilu povelika i Perez je počeo gubiti vrijeme, i četiri kruga kasnije odustao iz utrke."
http://mladenjergovic.com/perfekcija-za-rosberga
Whatt???
TAKUMI
perez bi, i da ga je Kimi pustio da prođe, produžio pravo . Postoji nešto što se zove idealna putanja.
ma mogao je da ima on i 5 metara do ograde, ali bi samo odlozio nesto sto bi tesko izbjegao a to je kontakt sa kimijem... jer da se nisu onamo dohvatili, vjerovatno bi kimi jos gore prosao jer bi mu ovaj sa boka uletio...
kimi se branio, a ovaj napada kao divljak.... jer je jasno da u monaku tesko mozes preteci ako nisi agresivan...
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks