Share
Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić rekao je, da su kod platforme koju je DF-u uputila Pozitivna Crna Gora kao uslov fomriranja zajedničke vlasti u Nikšiću, potrebna mnoga objašnjenja i da ne vidi direktnu vezu njegove stranke sa pojedinim pitanjima kojima se platforma bavi. Lekić je na današnjoj konferenciji za medije u prostrijama Fronta, rekao da „mu se ne čini kao najsrećnije rješenje da dijalog o lokalnoj situaciji počinje platformom koja bi mogla da izazove kontraplatformu u kojima bi se zaboravio sam Nikšić“, ističući da DF-u niko neće postavljati ultimatume.
- Nema uslova i ultimatuma sa Demokratskim frontom. Smatramo da su kod platforme Pozitivne potrebna mnoga objašnjenja i ne vidimo direktnu vezu između određnih sadržaja u toj platformi i DF-a. Ne vidimo ni dramatičnost i prednost spoljnopolitičkih pitanja u odnosu na dramatičnost situacije u Nikšiću i građana koji traže da se konstituiše nova vlast. Mi predlažemo da se nađmo sa rukovodstvom Pozitivne i da prevaziđemo ovu zategnutu atmosferu. To je predlog koji će danas ići na adresu Pozitivne – rekao je lider DF-a i poručio da Front neće praviti nikakvu kontraplatformu.
- Nikšić je iskazao nedvosmislenu većinsku volju kada je u pitanju konstituisanje nove opštinske vlasi, mi smo spremni da formiramo većinu sa SNP-om i Pozitivnom. Imao sam razgovore sa našim predstavnicima iz Nikšića i umjesto hitnosti da se formira vast u Nikšiću imamo određenu platformu Pozitivne. Mi respektujemo sve inicijative ali mislim da bi trebalo otvoriti dnevni red i početi pregovore oko formiranja vlasti. Sada se ta stvar prenosi na Predsjedništvo DF-a i ono će po tom pitanju zauzeti stav – rekao je Lekić.
|
Bookmarks