Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Kako ti kazes !a nije nego je nalecelo tako da je super odigrao za klub a nije ga krenulo za reprez. i sad je lose jer je na njega ja vjerujem pritisak kao kad je debitovao i pocinjao prve utakmice,nadam se da ce se oduziti s golovima kad bude najvise trebalo,od prilike protiv engleske ili poljske tamo
![]()
Vi ne možete zamislit koliko me emotivno iscrpi gledanje reprezentacije na TV-u. Razbolim se bukvalno, i sat vremena poslije utakmice nijesam ni za šta pa ni da se ljudski radujem.
Što se same utakmice tiče, momci su odigrali fenomenalno. Neću sad hvaliti Brnovića kao što ga ranije nijesam bez mjere ni kritikovao jer je fudbal često varljiv i može odlučit neka situacija na koju trener ne može uticati, ali, objektivno, ovako treba igrati protiv jačih ekipa. Neđe je Brano Milačić izjavio da Crna Gora nikad ne može bit favorit protiv Poljske ili Ukrajine. Apsolutno sam saglasan i ukoliko to znamo onda nam je lakše igrati. To što su oni favoriti ne znači da ih ne pokušamo pobijediti. E sad ne treba ponoviti istu grešku pa pomisliti da ćemo protiv Ukrajine biti favoriti u Podgorici. Nećemo, i zato treba postaviti istu taktiku (ukoliko svi budu na okupu). Nama su večeras bekove igrali štoperi a krila bekovi. Rezultat je takav da smo prilaze golu zatvorili maksimalno, a u napadu je dovoljno da nam jedan od majstora igra. Počinjem da sumnjam koliko su zapravo Jovetić i Vučinić kompatibilni jer kad god su igrali zajedno to nije dobro izgledalo. Kad igra samo jedan od njih to izgleda puno bolje, zapravo sjajno. I da. Nema Simona u sastavu, konačno. Ne može se naša sredina bazirati na igraču koji ne zapinje u svom klubu a da se to događa godinama unazad. Protiv San Marina da, ali protiv jačih ne. Pekovićeva igra hrabri, ali ne možemo se na njega osloniti zbog godina. Šteta što nije mlađi. Drinčić nam je, rekao bih, nezamjenjiv. Svi su odlično odigrali, ali ja bih, kao i vi, posebno pohvalio Džudovića jer smo ga praktično bili otpisali otkad mu je tim ispao iz prve ruske lige.
Sve u svemu, tri boda velika kao Ukrajina. Sad valja napunit San Marina da nam samopouzdanje dodatno poraste i onda se pripremati za nove utakmice sa akcentom na Moldaviju đe ne smijemo kiksati.
Dick Laurent is dead!
Po meni on je sasvim solidno odigrao i za reprezentaciju...ja ne očekujem vala da on svaku utakmicu igra najbolje što može vala, nije mašina![]()
uglavnom, ja im praštam i kikseve jer ja vidim da su ti momci toliko posvećeni igri za svoju državu da je meni i to dovoljno da ih obožavam! Još ako blistaju?! I$ nema me srećnije![]()
Koliko sam samo ponosan na ove momke, ne samo na njih,na sve nase reprezentativce. Kad se neko tako bori za dres reprezentacije, kad je prisutna tolika zelja, kad je spreman da crkne za reprezentaciju i da nema rezultata nista se ne bi moglo zamjerit', a rezultati su sjajni. Od price da cemo biti 4 ili 5 sesir, donji dom, da cemo sluzit' za popravljanje gol razlike do ovoga sto jesmo trenutno u evropskom fudbalu. Ali i da smo taj donji dom, da sluzimo za popravljanje gol razlike opet covjek ne bi nista moga' rec' jer se kod momaka vidi nevjerovatna zelja i volja.
I smetala mi je prica o Kranjcaru i pljuvanje Brnovica, Kranjcar je veliki takticar i sjajan strucnjak ali ko iole prati fudbal zna sto je Brnovic za CG fudbal i takvoj legendi se mora dati podrska, naucio je iz gresaka, mozda je preambiciozno isao naprijed, izgarao u ljepoti, pokusavao na taj nacin ali je jasno da uci covjek i da radi dobre stvari. Danas smo dobili Ukrajinu njihovom igrom, Blohin je majstor ovakve igre. I mi smo tim Ukrajincima i njegovom pomocniku ocitali takvu lekciju, takav cas iz fudbala da me je sramota. Jos bez prve vedete tima. Da se razumijemo meni je Jovetic miliji od Vucine, radan je, vrijedan, vidi se da zeli da uci, da napreduje, da daje sve od sebe. Za razliku od njega imamo maltene pljunutog Savicevica, jednog od sigurno najlucidnijih ako ne i najlucidnijeg napadaca svijeta, kad on igra, kad mu se igra to je prava poezija, tesko da moze ljepse i bolje. E sto je lijen i sto mu cesto puca ona stvar je druga prica, zbog tog stava mi je Jovetic miliji ali je Vucina ipak glavni igrac i njegovo neigranje u ovakvom mecu je veliki hendikep. Uspjeli smo i bez njega, uspjeli smo jer smo tim, jer izgaramo, jer je Joveta genijalac, jer je Dzudovic sa 33 godine otac odbrane, jer je Brna odstupio od svog razmisljanja i shvatanja fudbala i napravio trougao na sredini za koji Ukrajinci nisu imali ne rjesenje nego su smijesno izgledali, 92 minuta im je trebalo da stvore prvu ozbiljniju sansu.
Sjajno!
Last edited by Jakuza; 17-10-12 at 01:57.
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Dzudovic, moze, moze...
Ljudi, kako sam ponosan, ne bi vjerovali![]()
Tu es mon héro!
Kao što rekoh juče, pravi je momenat sinoć bio da odigramo jednu veliku utakmicu! I bila je velika u svakom smislu te riječi!!
Kakva pobjeda! Onako postavljena igra (odbrana i sredina) je recept za igru u gostima, naročito protiv jakih reprezentacija. Odbrana kao na Vembliju - BETON!!! Svi redom su blistali pozadi, ali jedno prezime moram naročito da istaknem. Džudović! Kakav sekjuriti
E kako sam skaka sinoć s društvom, ka da mi je 15 godina a ne duplo više
E VIVA!!!
Definitivno najbolja utakmica reprezentacije od kad postojimo.Svih 90'+5 koncetracija je bila na najvecem nivou, i kontrolisali smo igru cijelu utakmicu.Takticki perfektno,tehnika nam nikad nije bila problem,niti ce biti.Stoga i selektor Brnovic moze dozivjeti ovo kao licni uspjeh,naravno u trenerskom smislu.Moze li biti,daj Boze,da je ovo prekretnica i za njega.....Bio je 7 dana s njima,i sto me najvise iznenadilo, fizicki smo izgledali superiorno...Savic na beka kao sat.To je njegova pozicija,sjecamo se kako je protiv engleske u pg odigrao.Bonja iskusnjaca nasa,kad nece,ne moze go da primi.Jovanovic i Dzudo hrabro srce i jedan i drugi,Basa profesor odbrane.Cijela sredina odigrala nevjerovatno,cak i Mitar Novakovic za kratko vrijeme sa par ringespil besplatnih voznji,ostvario je ucinak.Joveta,svetska klasa,namjesti go Damjanovicu koji ga je dao kao rud van nistelrojJa sa masnicom jutros na posa,jer sam se cuka sa ramosom glavama i arkadama poslije gola.Svi smo imali ucinak.
Last edited by Insua; 17-10-12 at 08:14.
Momcima naklon do poda!
Zna li ko sto nam vise odgovara nocas, remi ili pobjeda Engleske?
Danas u 17h poljska-engleska. Opušteno gledanje uz dva piva poslije posla![]()
stigli smo i do svajcarskih novina
"Iznenadjenje u grupi H je priredila Crna Gora. Oni, koji su u proslim kvalifikacijama i Svajcarsku nervirali, su pobijedili u Ukrajini sa 1:0. Tik pred pauzu je pao odlucujuci gol. "Young Boy" Elsad Zverotic je pripomogao pri pogotku prije no sto je pred kraj utakmice zamijenjen. Zahvaljujuci pobjedi, Crna Gora se drzi na vrhu grupe"
Nisam Argentinac mada kazu da sam k'o Caniggia
Znam Maradonu i sa njim cesto fudbal igram
Ukraine vs Montenegro - (EUROPE: World Cup - Qualification 2012 ...RTCG)
ovakva postavka je odlicna ali u goste samo, jer kuci necemo moci da se branimo i pustimo njih da napadaju. to kuci jedino mozemo protiv engleza a protiv ukrajinaca tesko posto ce to i oni da rade pa cemo morati htjeli ne htjeli da napadamo. ova utakmica je bila tacno ono sto sam rekao , oni bez prvog trenera sa moranjem dobiti utakmicu nisu mogli vise od ovoga. samo se nadam da ce oni kada budu dosli u PG ispasti iz kombinacija za drugo mjesto pa ce uci malo opustenije u utakmicu.
moramo i protiv poljaka ovako odigrati na X da im vratimo uz obavezne pobjede protiv autsajdera pa sa englezima opet za prvo mjesto
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
1. Da mi je neko prije 24 sata rekao da cu da hvalim Tetejca, znacajno bih ga pogledao. Ipak, ono sinoc je bilo odlicno-covjek je od pocetka do kraja postavio i vodio utakmicu kako treba. Rezultat toga-konacno smo na terenu djelovali kao EKIPA. I igraci koji su losije odigrali (Pekovic recimo) su se uvijek nalazili u pravo vrijeme na pravom mjestu. Izmjene su takodje bile odlicne-Simon da se pojaca sredina kada branimo rezultat, Mirko mjesto Jovete da drzhi shto je vishe moguce loptu u poslednjim minutima. Sve u svemu-odlican posao, za koji se nadam da ce se nastaviti. CG (a valjda se i Tetejac u to konacno uvjerio) je tipicna ekipa za kontre, koja je shtavishe bila i navikla da tako igra. Odmah se vidjelo da su se "vratili na svoje"-nije bilo spektakularnih ispadanja odbrane na forove i duple pasove, kod kornera i prekida nisu ostajala po 2 nemarkirana igraca Ukrajine, sredina je (pogotovo Pekovic, iako stvarno nije imao svoje vece shto se pasova tice) konacno ucestvovala u defanzivi i sasijecala akcije Ukrajine U ZACETKU, krila-bekovi su pretrcali puno, pokrivali i defanzivu i ofanzivu-Konopljanka i Jarmolenko se, osim par shuteva sa 30 metara vidjeli nisu kao rezultat takve igre i postavke. A za to je iskljucivo zasluzan selektor-i mirne dushe i puna srca mogu da kazhem da je covjek glavni "krivac" za ovu pobjedu. Konacno odlicno odradjen posao, svaka chast!
E sad, kad se sve ovo reklo mora se reci i sledece-ostaje zhal zbog svih njegovih lutanja koja su nam prosula bodove protiv Poljske, a josh vazhnije, plasman na Evropsko (u to sam ubijedjen) protiv Cheske. Ekipa koja pobjedjuje ne mijenja se-Brnovic je upravo to bio uradio i kao rezultat smo imali ogromni period od godinu dana loshe igre u odbrani, nepovezanosti, jalovih napada i ekipu u kojoj su Mirko i Joveta mogli da rade shta hoce po terenu i da prodju nekaznjeno (od strane selektora). Na kraju smo se vratili na defanzivu, disciplinu i kontre koje smo igrali prije Brne-i rezultat je odmah dosao, u prvoj utakmici, a doshla je i igra. Ja se iskreno nadam da ce ova utakmica Tetejcu biti dovoljan argument da nastavi da se ovoga drzhi, da vishe ne luta i ne eksperimentishe, jer sa ovakvom igrom mozhemo zaustaviti svakog osim mozhda 3 reprezentacije (Spanija, Holandija, Njemacka). A posto nam njih nema na vidiku-stvar je jasna.
2. Odbrana je citavu utakmicu odigrala odlicno. Jedan jedini kiks su imali-kad se Ukrajinac prisunjao izmedju tri igraca CG posle prekida i glavom shutirao pola metra od gola. Savic je definitivno, makar za reprezentaciju, fullback, a ne shtoper-partija bez greshke. Dzudovic i Basha su stubovi ove odbrane, i dok god pruza ovakve partije, Dzudovic treba da igra bez obzira na to u kojoj ligi i u kojem timu igra. A ne bi se pogrijesilo da se nekom od njih dvojice da i ta kapitenska kad Mirko ne igra. Jovanovic najgori u odbrani, dosta losh ofanzivno plus imao je par ispadanja koja su ipak posledica cinjenice da je covjek po vokaciji shtoper, i da je dosta spor. Nije njemu lako kad se suoci sa brzim krilima kakve ima Ukrajina. Taj se problem vidio i protiv Engleza na Wembleyu, kada ga je Adam Johnson terorisao-nego je pogodio onu precku pa se to zaboraviloIpak, mislim da je on momak koji je ubjedljivo najvise motivisan i najvise se trudi u reprezentaciji, pa nekako tim (a i ostatak odbrane igra odlicno) nadoknadi svoje nedostatke. Sto se tice sredine Pekovic i Drincic nisu bash igrali kao Pirlo i Xabi Alonso, ali su defanzivno odradili lavovski posao-i to je ono shto nashoj reprezentaciji treba. Konacno da to vidimo u Brnovicevoj eri. Pekovic inace nije paser, a Drincic ima ogromni problem sa sporoscu u napadu. I upravo zato treba da se igra kao sinoc-kad centralni vezni odradjuju vishe defanzivnih zadataka, to daje shansu krilima da brze ulaze u kontre. A krila sinoc su bila odlicna-i Zverotic i Volkov su uradili tacno ono shto treba-dupliranjem zaustavljali krila (tu je posebno doprinio Volkov koji je pomagao slabijem Jovanovicu, dok je na desnoj strani Zverotic manje bio potreban Savicu koji igra sjajno na fullbacku) koja su bila potpuno bezopasna-a ta krila su najjace oruzje Ukrajine. Jovetic je, po mom misljenju, i pored promasenog penala odigrao solidno, namjestio gol, igrao brzo i bez suvisnih komplikovanja shto je njegova najveca boljka u reprezentaciji. Mirko u poslednjim minutima fenomenalan, a Damjanovic-jeste dao gol, svaka mu chast i hvala mu na tome. Njegov posao je da da gol, i on je taj posao izvrsio-stoga ga ne mogu kritikovati otvoreno. Ipak, izgubio je svaku drugu loptu osim te, neke na bash traljav nacin. I dalje ima problem sa duelima a imao je mozhda 2 tacna pasa a jedno 4-5 netacnih, makar ono shto sam ja primijetio. Ponavljam, zbog gola je zasluzio prelaznu ocjenu, ali i dalje mislim da Mirko-Joveta treba da se igra u napadu, a da kao rezerva prije u obzir treba da dodje Beciraj, nego Damjanovic. Na kraju krajeva, Beciraj je mladji 5-6 godina i josh ce da napreduje, dok Damjanovic teshko da mozhe bolje od onoga sinoc.
Da sumiramo: najvazniji plusevi su shto je Brnovic konacno pogodio taktiku, i kao posledica toga konacno ponovo djelujemo kao EKIPA. Sinoc grupe gradjana na terenu nije bilo. A kad trener uradi posao kako treba, sve je jednostavno-odbrana od suplje postane bedem, sredina trci kao luda, a Damjanovic daje goloveTako, za kraj apel na Brnovica (koji je odlicno odradio posao i cije su glavne zasluge shto se pobijedilo na ovako lijep i nadmocan nacin, ponavljam jos jednom) da se drzhi ovog shto je sad zamislio, taktike koja se josh prije 2 godine pokazala najboljom, najlaksom za nashe igrace da je savladaju i primjenjuju i, shto je najbitnije, koja DAJE REZULTATE. Brna, samo nastavi ovako, pa ce ono Tetejac biti iz miloshte a ne iz pogrde!
![]()
Deserve's got nothing to do with it.
Ka da je Cico usa u njega sinocCak je i ruke prekrstene drzao i cijelo vrijeme bio u trenerskom prostoru ,a znamo ko je tako vodio utakmice....
Kako god,sve je potrefio sinoc,i ostvario istorijsku pobjedu.Utakmica je bila presudna,sto mu dodatno daje na znacaju....Njemu zasluge idu koliko i svima na terenu.
ahahahahahhaahh![]()
![]()
![]()
Nisam Argentinac mada kazu da sam k'o Caniggia
Znam Maradonu i sa njim cesto fudbal igram
There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)
Bookmarks