PCG je jedna pozitivna pojava na političkoji sceni, što sam rekao kad sam čuo da su se osnovali, a ponavljam i danas ( ma makar izgubio sve "benefite"od gospodara).
A najveća uloga PCG je što je "Bastadur" juče rekao da će zainat njima opet postati premijer, i što će "mijenjati one koji nisu ispunili zadatke"!
Kako DJukanović i zna i umije, u najboljim je godinama, imaće odličnog podpredsjednika za više oblasti u Lukšiću i onim članovima njegovog tima koji su svoj posao odradili na evropski zadovoljavajućem nivou-JA ISKRENU VJERUJEM U TIH 40.000 NOVIH RADNIH MJESTA! Neko će reć: "ali oni su prvo dobili otkaz, a ja ću odgovorit: "ne, no će to, u najvećem broju, bit sinovi onih koji su dobili otkaz, a svi će oni, i stari i novi radnici, će raditi sa novim mašinama i pod novim, evrpopskim pravilima igre".
Ne mogu da vjerujem da su se neki čak i sprdali sa Djukanovićevim ISPUNJENIM obećanjiem od "550 € neto plate za godinu i po" (ili ti negdhje), što je bilo skoro pa nevjerovatno ambiciozno u to vrijeme, jer je tad plata bila 350€.
Medjutim, kriza je malo jače ekonomije zadrmala žestoko, I ODLIČNO SE BORIO LUKŠIĆ SA OGROMNIM, BAŠ OGROMNOM PROBLEMIMA, KOJE JE PRIJE SVEGA NEZAPAĆENA SVJETSKA KRIZA DONIJELA (svakako najveća u poslednjih 150 godina, jer od Napoleonovih ratova nije bilo ovakve krize), A MORA MU SE PRIZNATI DA JE BAŠ ON IMAO HRABROSTI DA SE UHVATI NA PRAVI NAČIN SA SUŠTINSKOM TRANZICIJOM KOMUNISTIČKIH PRSLIH KVAZI-GIGANATA ( Željezara, KAP, Obod itd, itd), I DA JE NEKE USPJEŠNO RIJEŠIO, A NEKE SAMO ŠTO NIJE- I TO JE NAJVEĆA NJEGOVA ZASLUGA U EKONOMIJI!
Takodje je mnogo učinio na bilateralnim odnosima sa NJemačkom, što je izuzetn važno...
DPSDP je na ovim izborima jahao prije svega na Djukanovićevoj karizmi, jer su brojni oni koji SA PUNIM RAZLOGOM kažu da DOK JE ON U POLITICI-ZA NJEGA ĆE I GLASAT, JER JE ON NAJBOLJI, NAJVISPRENIJI I NAJISKUSNIJI JUGOISTOČNO-EVROPSKI AKTIVNI POLITIČAR. PONOS JE BITI MU PODRŠKA! Medu te očito i ja spadam!
Moj Milovan i drugi dragi forumaši koji su podržali PCG nemaju čega da se stide, jer su podržali mlade, talentovane, ali neiskusne i nedorasle žestini krize političare. Ali, oni su svakako mnogo bolji od svih drugih opozicionih političara! Ali, ponavljam to, mnogo je lakše njih podržavati kad se ne moraju na svojoj koži trpjet svi budući slomovi i greške koje bi ta jedva skrpljena koalicija nesumnjivo činila, da joj je zapalo...A POSLJEDICE TIH GREŠAKA BILE BI STRAŠNE-BANKROT DRŽAVE!
To je moja analiza, i nadam se da nisam nikoga uvrijedio, u ANB ne radim, tvrdim to, niti sam PR moje partije, već je ovo stav koji OBRAZLOŽENO zastupam od samih početaka ovih izbora....I KOJI JE NAJKORISNIJI ZA CRNU GORU!
DA NEMA DJUKANOVIĆA-OD BLATA BI GA PRAVILI ZA PAR MJESECI...počev od seljaka (kojima se dijele i dijeliće se grdni krediti); preko male privrede ( za koju su pripremljena još veća sredstva nego za seljake), pa do seljaka koji gube subvencije, invalida, penzionera, korisnika pomoći za nezaposlene, radnika firmi koje IPAK IMAJU 300-400 € PLATE, pa na kraju svi bi pali u bankrot i očaj!!!
Kako će se otvorit 40.000 radnih mjesta?
Ovako:
Ljudi moji, TO NISU OBEĆANJA, nego je preko 100 mil.€ je VEĆ PRIPREMLJENO ZA TU SVRHU (nešto vrlo povoljan kredit, nešto budžet), a to je više nego što je Srbija dobila od Rusije, obračunavajući prema broju stanovnika naravno. I, što je mnogo važno, zakonska je obaveza da od tih para ni centa ne smije ić u potrošnju, već sve u proizvodnju. Kontrola EU je obezbijedjena, a već je formiran Fond za razvoj (na čelu sa Branom Vujačićem za agro-kredite, i Lajovićem za mala i srednja preduzeća),te se sa izvesnošću od 99% da očekivati da će to imati OGROMAN POZITIVAN EFEKAT, I DA ĆE SE ZAPOSLIT MNOGO LJUDI, U NAJBOLJOJ BRANŠI, pored tutizma (eko-poljorprivredi i MiS preduzećima).
Dalje, za industriju, Nijemci ili Turci će reformisat KAP (a kako je to jednostavna proizvodna tehnologija i Turci su DOKAZANO OK za taj posao). Onaj hrabri ali škodljivi sindikalac ode u narodne poslanike ( imao je rašta bukačit, Boga mi).
Ranije sam nabrojao neke strateške poslove, TEŠKE BAR MILIJARDU € , koji su sada već stigli neposredno pred realizaciju...dakle, CIJELA PRIPREMA EKONOMSKOG PREPORODA JE "ODRADJENA", I ZAŠTO BI JA RESKIRAO SA POČETNICIMA, KOJI MI OBEĆAVAJU STEZANJE KAIŠA DUGO VREMENA (JEDNO PAR GODINA NAJMANJE), ZA KOJE VRIJEME BI ONI PRVO NAMIRILI SEBE I SVOJE "ZA 23-GODIŠNJI ISTRAJNI OPOZICIONI ANGAŽMAN"..TO JE ZA MENE NESUMNJIVO..NO IM NEĆE ZAPAS´
.
A JEDINO ŠTO BI BILO BRZO UČINJENO-"NARODI BI SAZNAO BILANSE DPSDP VLASTI". Fala ti, fala ti g. Lekiću...znam ih ja dobro i bez vas, a znam kako bi ih i saznao (punjenjem Spuža i liječenjem kompleksa pomenutih opozicionara), a naročito dobro znam koje bi bile posljedice načina tog saznanja (bijeg 30% kapitala iz MNE i slom privrede, kako sam pisao prije par mjesei, u više navrata).
Jop jedna, možda i najvaćnija posljedica ovih izbora:
Svi političari iz DPSDP su se dobro zamislili i SVI, BAŠ SVI SU SVJESNI DA JE PRIJE SVEGA DJUKANOVIĆEVA HARIZMA I TRUD DONIJELI POBJEDU ( ja u pobedu moje opcije ne sumnjam!), i da se mora MNOGO MIJENJAT I ISKRENO PRIHVATIT EVROPSKI STANDARDI! To je zasluga nikad jače opozicije, NA ČELU SA PCG, PO MENI ( ovi drugu mahom brane svoje partijske sinekure!)-I DOSTA JE TO OD OPOZICIJE, za ovaj put!
Pozdrav,

od gospodara).

Bookmarks