pitanje: ne mogu da nadjem licnu kartu, da li se moze glasat sa pasosem?
Pozitivna Crna Gora - Darko Pajović
Hrvatska građanska inicijativa - Ljerka Dragičević
Koalicija Zajedno - Miloje Šestović
Koalicija Evropska Crna Gora - Milo Đukanović
Socijalistička narodna partija – Srđan Milić
Koalicija Srpski nacionalni savez – Ranko Kadić
Demokratski front - Miodrag Lekić
Bošnjačka stranka - Rafet Husović
Grupa građana „Albanska omladinska alijansa“
Srpska sloga - Jovan Markuš
Koalicija Force i Građanske inicijative - Vaselj Siništaj
Politički savez Demokratske partije, Albanske alternative i Demokratskog saveza - Fatmir Đeka
Koalicija DUA i Partije demokratskog prosperiteta - Mehmet Zenka
Još vagam
Ne izlazim na izbore / neću glasati
pitanje: ne mogu da nadjem licnu kartu, da li se moze glasat sa pasosem?
Znači. Zbog toga sam i stavio. Smatrao sam da su dvije opcije prećerane pa sam stavio kosu crtu i ovo "neću glasati".
Ima raznih razloga. Jedan od njih može biti poruka strankama da nijesu dovoljno ozbiljne da zasluže glas (to važi samo u slučaju da tih listića bude puno). Drugi razlog može biti onaj da bi neizlaskom na izbore čovjek mogao imati problema na poslu, ili kad konkuriše za posao. Mislim da se to sad manje gleda, a možda i ne. Znam da se nekad gledalo. Kao što možeš vidjeti na pollu to su sve birači koji su jasno procrnogorski orjentisani. Siguran sam da među nama ima onih za koje vlast vjeruje da na njihov gas može računati po principu "ako si za Crnu Goru, onda si naš". Zašto bi neko rizikovao posao ili priliku da do njega dođe ako sve što treba da uradi jeste da pođe na biračko mjesto i učini listić nevažećim?
Kad sam se već dotakao samog glasanja, priče kako se sve zna ko za koga glasa i da ga u kabini vide su priče za malu đecu, i u to najmanje vjeruju oni koji ih pričaju. Kad su u pitanju ove budalaštine u vezi sa "duplo upisanim biračima" to može proći kod nekog ko nikada nije bio kontrolor. Svakoga poprskaju sprejom, a ove priče da se on može skinuti? Samo ću navesti jedan primjer iz 1997 kad je moj komšija koristio posebnu vrstu tečnog sapuna i na onom aparatu je pokazivalo da mu je čitava ruka "obilježena" mastilom. Budući da se bunio jer je on zadnji čovjek u Crnoj Gori koji bi otišao na dva biračka mjesta, uporedili su tu boju koju aparat prikazuje na njegovoj ruci sa bojom kažiprsta članova biračkog odbora koji su već glasali. Primijećeno je da, ipak, nije ista. Samo hoću da kažem koliko ti aparati primijete stvari, a ako neko misli da je to lako skinuti, neka umoči prst u obično mastilo pa da vidimo kad će mastilo izblijeđet i koliko tu posla ima da se skine. Suština je da niko dvaput ne može glasati pa bio upisan i na 50 biračkih mjesta. Što se samog centralnog biračkog spiska tiče, oni su poslije 1997 bivali sve precizniji, a prije 1997 što se činjelo i koliko je samo tu bilo divlje krađe to samo pretpostaviti možemo. Ti izbori 1997 su prekretnica jer je broj biračkih mjesta povećan, a mastilo je bio pravi potez. Inače, mastilo se, mislim, koristilo samo u Bosni prije nas i tu je bio razlog druge prirode. Kod nas se moralo uvesti jer smo lopovski narod, i dva glavna takmaca DPS i SNP svježe razdvojeni su sjajno kontrolisali jedni druge poznajući sve zakulisne radnje iz vremena dok su bili jedno tako da je meni kao "opunomoćenom predstavniku LSCG-a" posao bio krajnje lak. Na kraju je svako potpisao zapisnik mirne savjesti jer je sve bilo čisto pa kako god nam se rezultat (ne) sviđao. Te godine je još uvijek bio određeni broj imena sa nepotpunim podacima u biračkom spisku jer je, kako već rekoh, prije toga sve bilo divlje. Sjećam se da sam provodio sate i sate u univerzitetu "Milun Božović" đe smo pisali neke tužbe Ustavnom Sudu (zaludnji i bespotreban posao, ako me sad pitate). Sa ove distance, sad kad vidim da na internetu mogu provjeriti nalazim li se u biračkom spisku, to mi izgleda nestvarno. Svaka primjedba u tom pogledu je volej za SDPS. Ponekad pomislim da MANS radi za njih koliko (ne)svjesnih grešaka prave i koliko upropaste svaku ideju koju ispravno započnu (ne mislim tu na ovo sa biračkim spiskom). Naravno, nijesam pobornik baš tolikih teorija zavjere već se samo zapitam "je li moguće?".
Last edited by amnesiac; 27-09-12 at 23:45.
Dick Laurent is dead!
Dobro. Onda cu ja da glasam kao onaj iz Srbije za
Deneris Stormborn, iz kuce Targerijan, Prvu njenog imena, kraljicu Andala i Prvih ljudi, zakonitog naslednika Gvozdenog trona
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
Bas me zanima kako bi drzavu vodili Mandic (cetnicki vojvoda), Medojevic, B.Radulovic (mentalno poremecena osoba) ili Pajovic?
Mada znam dje bi je vodili, u propast pravo! Pa glasajte vi za njih.
I nisam zidar, ali eto
U ime svih nas iz osamdeset i neke
za zakletvu Milu ja spevao sam stih
ne spominjem proslost ni bitke daleke
jer rodjen sam tek posle njih
U nama je sudbina buducih dana
i neki se mozda i plase za nju
kroz vene nam protice krv Konavljana
i mi znamo zasto smo tu
racunajte na nas
I nisam zidar, ali eto
"...Al mandat pred nama jos tendera skriva
I mami nas, mami ko bogati pir,
Ja znam da za to svima se kriva,
Jer svaki cu svoj ispunit hir....
Glasajte za nas...."
E onda si ti jedan od rijetkih srecnika kome je DPS uradio samo pozitivne stvari za CG.
I don't get lucky. I make my own luck.
Evo vidjecemo 15 oktobra koliko ljudi misli kao ja.
"Sumnjaju neki da sad sam zap'o u šok,
I da mi je potpuno istek'o rok,
A znaju da nije me ni od čeg sram,
Ja dobijam - to dobro znam....
Glasajte za nas...."
Tacno cu jednu kletvu baciti pred izbore, pa se usudite da glasate DPS
Tu es mon héro!
Da, da, sve cu ja tebi da navedem primjer. Oli puno ime i prezime, maticni broj, adresu, i godinu rodjenja tih osoba?
Znam ljude koji glasaju za dps jer moraju. U suprotnom - dimosevi sa posla.
I don't get lucky. I make my own luck.
Editovao sam post, a sad vidim da ste se raspisali. Sve ti tamo piše što se toga tiče. Uglavnom, smiješna priča. To može važiti samo u seoskim sredinama sa ekstremno malim brojem glasača đe svako svakoga zna. Kako ne smije? Skrivena kamera? Budući da su zabranili fotografisanje mobilnim ni ta opcija ne pije vodu. Dajte ljudi, uozbiljite se.
Dobro je, junačino. Bitno je da si ti nama hrabar.
Dick Laurent is dead!
Како су то забранили сликање телефоном?
У србији је тога било на овим изборима, не сумњам да се и код нас то практикује.
Мада можеш сликат заокружени дпс, па после поништит тј заокружит још нешто, мада си тако осигурани да нећеш никог другог гласат.
Чељуст једно индискретно питање, како живиш?
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Amnesiac to sto on pise postoji,ja znam ljude iz opstine koji su primorani da agituju kod naroda da se DPS glasa i da idu po kuca da ponizavaju sebe najstrasnije samo da bi ostali tu dje su ne bi li familiju prehranili.E ja to nikad ne bih radio i znam da ucjenjuju i da niko ne zna za koga ti glasas kad udjes u kabinu,ali ljudi su jednostavno isprepadani i plase se jer je to sistem koji 20 godina tako funkcionise.I mislim da opozicija to treba malo vise da prica na tribine i na emisije kad gostuju da objasne narodu da oni mogu da potpisuju i 50 nekih lista i uzmu 100 eura i obecaju glas radi 100 metara asfalta ali da kad udju u kabinu koga zaoukruze niko ne zna.Treba sa ovim narodom dosta da se radi jer smo sto se toga tice tupi i udareni u glavu.
nema sanse da se moze znati ko je za koga glasao, znaci teorija ne postoji. a sve jedno nece znati ko od tih tkz sigurnih glasaca niej glasao tako da je svaka prica suvisna.
iskreno ima oko 14 god da imam pravo glasa i jos ne cuh niti vidjeh da je nekome iz moga drustva dato pare za lk, ili da je ucjenjivan za posao. ne kazem da mozda nema toga ali previse se o tome prica iz opozicije a malo je dokaza sem masana .
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks