Page 35 of 57 FirstFirst ... 2531323334353637383945 ... LastLast
Results 851 to 875 of 1412

Thread: Druga tema

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by [kinetic] View Post
    a reci mi, koja je u islamskim zemljama kazna za onoga ko kaže "neću da idem u džamiju, odričem se Islama?"
    Quote Originally Posted by M.S. View Post
    Odgovor si dao,a ja cu ponoviti:Smrtna kazna i u 21-om vijeku…
    Pa kako se to tačno slaže sa tvojom izjavom od juče - "Što se vjere tiče, niko nikoga ne tjera ni na šta, pogotovo ne u 21-om vijeku?"
    U islamskim zemljama ljudi koji neće da idu u džamiju budu ubijeni; i niko nikoga ne prisiljava ni na šta?

I nije Islam "najbrže rastuća religija" u svijetu zato što se neki izmišljeni milioni Amerikanaca i Evropljana konvertuju, već upravo zbog toga o čemu pričam - natalitet pripadnika islamske zajednice konstantno raste i SVI su primorani da budu dio religije; dok savremeni svijet poznaje nešto što se zove sloboda, pa je tako svaki pojedinac slobodan da se izjasni kako želi, i pri tome se bilježi konstantni porast ateista ili makar ljudi koji se ne izjašnjavaju po tom pitanju.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Wikipedia:

http://hr.wikipedia.org/wiki/Stanovn...oj_ispovijesti

“Dok je Islam najbrže rastuća religija”.
    Haha,
    i Sinan a.k.a. Dawud je potezao taj argument
    Tačno je da masu ljudi pređe u Islam ali je takođe tačno da svaki 5 ostane u Islamu dok se ostali poslije 2 godine vrate vjeri iz koje su potekli(što džamije ne navode)
    Takođe je tačno da godišnje milioni crnaca u Africi pređe iz Islama u Hrišćanstvo(kucam sa telefona pa ne mogu iskopati stari post u kom navodim brojke i reference)
    Takođe je tačno da je u Afganistanu i Iraku u zadnjih 10 godina (čitaj od kako je USA okupirala te zemlje)podignuto 2000 hrišćanskih crkava što je prije okupacije od strane USA bilo kažnjivo smrću.
    Jedini relevantni uticaj na porast broja muslimana leži u ogromnom natalitetu i migraciji u djelove svijeta koji nisu bili zahvaćeni tom pošasti

BURN BABY, BURN

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2
    Last edited by Rakun; 18-09-12 at 20:05.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    12,598
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

čitam i ne mogu da vjerujem...a tako se prevarih u procjeni...ali neka, bar znam da sam potpuno u pravu što sam ateista
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

U Hriscanskim zemljama se siluje,ubija,pljacka,drogira-pa to nije po Hriscanstvu.
    U budistickim zemljama ako povedes povrijedjenog u bolnicu-placas troskove lijecenja,
    Pa smo gledali video covjeka koji je na ulicu pao s’ mosta a kola prolazila pored njega,
    I niko nije stao da mu pomogne-a to nije po Budizmu.
    A svako uredjuje zakone svoje drzave kako misli da treba.
    Recimo u Texasu (ako se ne varam) mozes pucati iz vozila u pokretu dok god ne nisanis ni u koga,
    Pa niko ne rece da su Amerikanci ludi ili opasni.
    Navodis izolovane primjere koji skoro nista ne znace jer potrebna je neka ukupna slika i sklonost cojeka da se tome prilagodi. Pisao sam nedje desetak postova o tome kako sam se ośećao u zemlji dje je serijat i nabrojao dosta stvari koje bih sa obadvije ruke potpisao. Nema mjesta na svijetu koje bi izgledalo ka' paunov rep pa malo uzeto od islama, malo od hrisćana, malo iz budizma.... i cojek zivio u nekoj idili. Postoje na primjer sistemi sa dominantim religijama, a bas nijedna dje se u konstituciji naglasava da se preferira ateizam. Ja sam ubijedjen da je to zbog toga sto nijednoj vlasti ne odgovara da preferira one koji nijesu podlozni manipulacijama i tesko je naci drzavu dje religija nije podlozna manipulaciji vlasti ili u tijesnoj sprezi. Da li se radi o sistemu da je neko Bog na zemlji a neko na nebu pa ne ulaze u konfikt interesa ili nesto drugo ne znam.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    3 Posts

Vjerovao ili ne-slaze se odlicno.
    “U vjeri nema prisile”
    "I reci: "Istina dolazi od Gospodara vašeg, pa ko hoće - neka vjeruje, a ko hoće - neka ne vjeruje!"
    U Hriscanskim zemljama se siluje,ubija,pljacka,drogira-pa to nije po Hriscanstvu.
    U budistickim zemljama ako povedes povrijedjenog u bolnicu-placas troskove lijecenja,
    Pa smo gledali video covjeka koji je na ulicu pao s’ mosta a kola prolazila pored njega,
    I niko nije stao da mu pomogne-a to nije po Budizmu.
    A svako uredjuje zakone svoje drzave kako misli da treba.
    Recimo u Texasu (ako se ne varam) mozes pucati iz vozila u pokretu dok god ne nisanis ni u koga,
    Pa niko ne rece da su Amerikanci ludi ili opasni.

Džabe ti navodiš ove citate kad lijepo kažeš da je u svakoj islamskoj zemlji u kojoj vlada religijski zakon, kazna za napuštanje religije - smrt.

Ovo ostalo što si napisao, ne znam zašto lupaš bez potrebe.
    To nisu hrišćanske zemlje već zemlje u kojima žive hrišćani, jer u civilizovanom svijetu postoji nešto što se zove - odvojenost Crkve od Države.
    Tako da ako dijete opsuje roditelja, ne organizuju kamenovanje na trgu, već ga pošalju kod pedagoga.
    Last edited by [kinetic]; 19-09-12 at 00:30.

Thanks Thanks Given 
    12,598
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

Bra'o ti ga...Aj sad malo zvoni nedje drugo...

Rakune,savij repic,postuj tudje misljenje i sve ce biti super-vjeruj mi ;-)

Zbog ovih bica iz bajki i basni cu jos i ban da popijem...
    evo vidim da ti je vjera u boga dala i na kulturi dijaloga....bra'o ti ga, baš mi ga reče..i da, možeš popiti ban ako ne razgovaraš kulturno na ovom forumu....čisto da znaš...inače vidim da je tolerancija kod vas vjerujućih na vrlo niskom nivou
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Nisam pratio topic ali evo reći ću nešto, ja smatram da islamske države čija je konstitucija Kur'an ne funkcionišu kako treba baš iz razloga što ako neko koji isti ne prihvata niti smatra istinom biva kažnjavan dok to nije bio slučaj u vrijemenu Poslanika a.s kada nije ni postojala država već je vladavina nekog teritorija funkcionisala na principu bejata ili prisege Poslaniku a.s, tako da on nikog nije tjerao da prihvata Islam kao istinu niti da se pokorava njegovom zakonu ako to neće. Jer u vjeru nema prisile, možda sam anarhistički pristupio ali to je moje mišljenje.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Mene samo nije jasno sto ce ovoliki ateisti odje? Vidji ih kako su se okupili

oce li mi ko objasniti?

Banovali ste toliko vjernika, i vi mislite da cete ako vas ima buljuk i nasilno ljude koji vjeruju cerati odavde da cete na silu ispasti u pravu? A uzaludnih li radnika.

A ja sam sa svima vama sam pokazao koliko pojma nemate i zato se vi ljutite. I kad argumenata nemate vi onda na licne uvrede prelazite ili brishete postove cim koja tema se razvije i postane najpopularnija na citav forum.

A vi samo sebe u zabludu uvodite i nikoga vishe!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by Saruman View Post
    Nisam pratio topic ali evo reći ću nešto, ja smatram da islamske države čija je konstitucija Kur'an ne funkcionišu kako treba baš iz razloga što ako neko koji isti ne prihvata niti smatra istinom biva kažnjavan dok to nije bio slučaj u vrijemenu Poslanika a.s kada nije ni postojala država već je vladavina nekog teritorija funkcionisala na principu bejata ili prisege Poslaniku a.s, tako da on nikog nije tjerao da prihvata Islam kao istinu niti da se pokorava njegovom zakonu ako to neće. Jer u vjeru nema prisile, možda sam anarhistički pristupio ali to je moje mišljenje.
    prijatelju, mena vlasti na ovome svijetu koja ne vrshi prisilu. Nedje to vjersko nedje politicko nedje socioloshko.

Sjeti se Martina Lutera Kinga i njegovog puta:

Problem je u tome sto na vlast trce oni najgori i spremni su na sve da bi se nje domogli i odrzali. Ubili su i njega i Gandija i koliko njih prije njih!

Iskusenja o kojima ove knjige govore su upravo to.

Daj covjeku vlast i vidjecesh kakav je.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    91
    Thanked in
    43 Posts

Pricaju li ovo religijski fanatici o argumentima ili sam ja previse popio?
    Iskljucenje mozga samo osta.

Thanks Thanks Given 
    1,880
    Thanks Thanks Received 
    5,510
    Thanked in
    2,124 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Mene samo nije jasno sto ce ovoliki ateisti odje? Vidji ih kako su se okupili

oce li mi ko objasniti?

Banovali ste toliko vjernika, i vi mislite da cete ako vas ima buljuk i nasilno ljude koji vjeruju cerati odavde da cete na silu ispasti u pravu? A uzaludnih li radnika.

A ja sam sa svima vama sam pokazao koliko pojma nemate i zato se vi ljutite. I kad argumenata nemate vi onda na licne uvrede prelazite ili brishete postove cim koja tema se razvije i postane najpopularnija na citav forum.

A vi samo sebe u zabludu uvodite i nikoga vishe!
    Evo prelistah temu.

Od 6 vjernika koji su aktivno učestvovali u raspravi na ovoj temi, uključujući i tebe, banovan je samo jedan.
    Takođe je banovan i jedan ateista.

Naravno, banovi se ne dijele zbog mišljenja ili vjerovanja već zbog nepoštovanja pravila foruma.

Kako to "nasilno ćeramo" ljude odavde?
    Ako je sučeljavanje suprotstavljenih stavova uz argumente "nasilno ćeranje" onda si u pravu.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Opet se bačaš sa nekakvim talasima ?

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by grundeljski View Post
    Pricaju li ovo religijski fanatici o argumentima ili sam ja previse popio?

Previshe si popio.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Samo nemojte da se nervirate, skoncentrishite se na diskusiju ako mozete, a vashe "mudre" komentare cu stvarno da ignorishem.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Samo nemojte da se nervirate, skoncentrishite se na diskusiju ako mozete, a vashe "mudre" komentare cu stvarno da ignorishem.
    Nema veze, vratiće se Dawud kad tad (i dalje sam ljut što su ga banovali jedno vrijeme, a bio je tako zabavan)pa će opet biti veselo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ja tako me svega nisam čuo niti jedan validni argumentod strane branilaca religije. Čuo sam Argument autoriteta, Argument Mnoštva, Kružnu logiku, Argument strašila, Argument iz nevjerice, Zamjenu teza, Argument iz apsurda i još gomilu logičkih grešaka ali niti jedan pravi argument.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

ja i ti smo se bash i ispricali odje dosta i svaki put si usi zacepio kad su ti ociti dokazi pokazani.

A pravo kazesh "nisam čuo".

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

ociti dokazi pokazani.
    A' baš me živo interesuje da mi navedeš JEDAN JEDINI dokaz koji si iznio u istoriji tvojih postova na PDF-u "Religija i Filosofija" ALI KONCIZNO(svedi taj "dokaz" u jedan post) i EMPIRIJSKI(fizički dokaži argument), batali praznu priču i kopiranje pasusa iz "svetih" knjiga pošto se vaši dokazi svode na copy/paste nekakvih nebuloza iz "svetih" knjiga

Last edited by Rakun; 19-09-12 at 05:02.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

A pazite sad ovo!

Svaka celija vash ima ovaj kod! A jedna cini dlaku na glavu, druga nokat na nogu treca jezik cetvrta srce peta mozak sesta jetru itd... i tako njih 100 triliona u vasem tijelu!

I da vi vidite to sve i da pricate o nekakvoj slucajnosti?

A sto je to no iluzija?

Da od slucajnog ide proces pa sve do takve savrshenosti i da mi i ostala bica o tome nista ne znamo.

Pa to je fundamentalna greska u vasem rezonovanju, jer je to nemoguce.

Da nase tijelo se samo tako kompleksno razvije u jedan nevjerovatno kompleksan sistem a da o tome pojma nema?

Pa to je nemoguce i vasa je prica nevjerovatno naivna.
    Cush jedan evo ti 100 triliona.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Ovo je damo dokaz tvog neznanja i nerazumjevanja. To sto ti dozivljavas kao dokaz kreacije je nista drugo do tvoj subjektivni dozivljaj. Vidis i razumijes stvari onako kako ti se dopada. Na isti nacin su razmisljali ljudi koji su pisali Bibliju. Zato su i mislili da je Zemlja ravna ploca. O "slucajnosti" samo ti pricas. Mi smo pokusali nekih 10 puta da ti logicki objasnimo zasto nisi u pravu kad pricas o slucajnostima (nisi bio u stanju ni da shvatis sta taj termin znaci), ali ti si odlucio si da odbacis to objasnjenje jer bi u suprotnom morao da prihvatis cinjenicu da nemas vise sta da kazes. A sto se "savrsenstva" tice, to je opet samo tvoja [pogresna] percepcija. Kako mozes da znas da li je nesto savrseno? Gdje su ti dokazi da je to sto gledas savrseno? OVo ti je dokaz taman onoliko koliko i onaj video gdje si mlatio rukama i pricao o savrsenstvu ruku, ptica i vodopada. Asolutno nerazumijevanje. Postalo je izuzetno smijesno koliko toga ne znas i ne shvatas. I desice se ista stvar koja se uvijek desava. Iznerviraces se. Nestaces na par mjeseci i onda ces ponovo da se vratis i da lupas iste stvari ponovo.
    Last edited by VanjaTheMan; 19-09-12 at 07:03.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ako se iko zapita sto sam ja izazvao ovolike kontraverze i neprjateljstvo odje. Neka odgleda ovaj video. Sokrat je to najbolje objasnio.

Ovo je ziva istina.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Ako se iko zapita sto sam ja izazvao ovolike kontraverze i neprjateljstvo odje. Neka odgleda ovaj video. Sokrat je to najbolje objasnio
    I to nema nikakve veze sa tobom. Nisi izazvao nikakvu kontraverzu. Izazvao si samo podsmjeh jer ne znas da razmisljas kao racionalna osoba.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

I have a dream da jednoga dana ateisti prestanu da guše vjernike kao i vjernici ili oni koji se sebe smatraju vjernicima ateiste. Ja ne pripadam islamskoj ortodoksiji pa zbog toga i ne raspravljam o količini, zapremini vjernika u nekoj državi broju njegovih uglova naspramnih kateta i najbrže rastućoj religiji, dogmatizmu, formalizmu i ostalome. Zdravo bili svi.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Na stranu tvoje (namjerno ili ne) nerazumijevanje evolucije i "slučajnosti", što bi konkretno tvoj post trebao da dokaže?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kao da username nije dovoljno indikativan, Ego se sasvim skromno i smjerno poredi sa Sokratom.

"And if they didn't believe me, they believe me now."

Page 35 of 57 FirstFirst ... 2531323334353637383945 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)