Originally Posted by
M.S.
Ti si bio tamo pa znas...
"I kada ste od Gospodara svoga pomoć zatrazili; On vam se odazvao: "Poslaću vam u pomoć hiljadu meleka koji će jedni za drugima dolaziti. Allah je to zato učinio da bi vas obradovao i da bi se time srca vasa umirila; a pobjeda je samo od Allaha - Allah je zaista Silan i Mudar". (Al-Anfal: 9-10).
Ono sto mi se svidja (bez zezanja i ironije) je sto ste se malo zainteresovali za Islam,i vjerovatno do sad uvidjeli da to nije nikakav bauk.
Upoznao sam dosta ljudi koji su bili Islamofobicni,i razgovoru samnom su pristupali krajnje oprezno (najblaze receno),da bi kasnije razbili predrasude,
i sami me ispitivali o Islamu.
Izmedju ostalog,mislim da predrasude bas stete nasem drustvu:Nisu svi Muslimani teroristi,nisu svi Srbi cetnici,nisu svi Hrvati ******...
Kad to shvatimo,i podignemo toleranciju na visi nivo-bice nam svima lakse...
Ja licno nisam ni islamofobican, ni hriscanofobican, imam fobiju samo od jedne stvari. Davnpo smo mi o svemu ovome raspravljali, bilo je ovdje jos vjernika. Ja samo ne vjerujem kao vi, i ti odma mislis da sam islamofobican, ili vjerofobican. Nisam. Ali jesam racionalan covjek, koji razmislja svojom glavom, i zbog toga mi u glavu ne ulaze neke stvari koje vi pricate.
Da ne bude da sam glup, ja sam do 16-17-te godine procitao sve vjerske knjige, i vjerske filozfije, odnosno budizam, jer to nije religija sa bogom, to je filozofija, i ostsao sam ateista.
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
Bookmarks