Quote Originally Posted by M.S. View Post
Mislim da ce ti biti dovoljno ako ti kazem da me zena ne kune u djecu vec u Boga kad me pita neka pitanja za koja misli da joj necu iskreno odgovorit.
Inace,ranije je naveden ajet gdje kaze da nas Bog iskusava sa djecom,roditeljima,imetkom i sl.
-Koliko imamo ljudi koji su kad su se napunili para (pogotovo ovi nasi preko noci) pozaboravljali rodjake sa kojima su nekad pod sterikama jeli "ljeba i sira"?
-Znam covjeka koji je posao za inostranstvo,radio kao konj da bi slao zeni i djeci,a zena mu "fakerima" od njegovih para kupovala narukvice,kajle,
djeca ga muzla svako malo.Nije mogao sve da "isprati" pa se zaduzivao,da bi na kraju morao da pobjegne iz inostranstva.
Zena i djeca ga momentalno odj*b*li,da bi kasnije i zena djecu odj... i posla ona malo za inostranstvo da "radi"...
-Koliko znamo ljudi sto lazu i kradu za svoju djecu?
A sve je to grijeh,i iskusenje od Boga,a ovaj zivot je prolazan.
U ovoj pameti ne bih ubio svoje dijete,ali kad bih bio u situaciji kao Avram,i kad bih bio 100% siguran da je to Bozije naredjenje,bih bez razmisljanja
jer vjerujem da je ovaj zivot samo jedna stanica ka Ahiretu...

Sto se Hrijevog pitanja o 7-orici koji nece uci u Dzenet tice:
Iskreno-ne znam napamet,ali cu pokusati da odgovorim bez Googlanja:Ko ima analni sex sa zenom,ko pripise Bogu druga i obozava drugoga mimo njega,ko pije alkohol...Nemam pojma,a necu da Googlam,pa mi ti reci...Stvarno ne znam...

Fala na iskrenom odgovoru.