sad tek vidjeh da sam pogresno procitao sta je ovaj momak napisao.
permutovao sam, ja sam mislio da se prica zasto su ova 2 imala pauze u repkama, ne zasto je pero dobio/dao otkaz. to stvarno ne znam, niti me zanima.
<--- leuk
http://www.waterpoloserbia.org/index...31f23ed7f94f8a
Nesto sam propustio...sto nema nas odje???
Edit: Trazih i vidjeh da smo na EP-u proslog ljeta bili 9. pa se ocigledno nismo kvalifikovali...a Rumunija i Grcka jesu. Lijepo.
Last edited by cattaro; 23-08-12 at 16:59.
P r i m o r a c
Evo pročitah ovaj tekst u Indeksu u vezi Lekinog transfera u Jug.Jel moguće da je ovaj gazda Primorja toliko iskompleksiran da je ovo pokušao?
http://www.index.hr/sport/clanak/prl...ug/633072.aspx
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
index je prepsao sa portaloka, a oni su pak prepisali moj tekst: http://dance.hr/pogledsdesna/1869-pa...o-slobodu.html
sloboda je volpijev pijun, godinama je bio podpredsjednik pro recca i u volpijevoj firmi je neki manager. tako da on ne zna drugačije nego na taj način.
kad je bio zadnji sastanak za superligu jug nije došao u zagreb jer je zbog slobodinih (preko kojeg je volpi također bio glavni u pokretanju te lige) prljavih rabota prilikom prelaska obradovića u primorje, a ti su podli ljudi pustili priču da se jug prepao i izdao ostale klubove jer je kao LEN-a zaprijetila. to su sve debili. bar ne bi trebali podmetat klipove jugu, klubu koji je stvorio više od pola igrača koji su uzeli ovo zlato u londonu. a ako bi izbacili muslima, buljubašića i barača koji su bili beskorisni, onda je taj postotak oko 70 % zlane ekipe.
prigovaraju LEN-i kako samo uzima pare od klubova umjesto da ih nagrađuje za igranje u ligi prvaka, a u HVS-u rade još puno gore stvari gdje se za igranje 3. lige mora skupiti začajna sredstva za platit, sudce ,delegata, kotizaciju itd... da ne govorimo ua 2. ili 1B ligu, ili čak i za dječkje uzraste. lige postoje da bi suci, delegati, i izmješnjena fukncija supervizora dobijali dnevnice.
uzmimo primjer jadranske lige, dao je triglav osiguranje 100.000 eura, dao je recco za sudjelovanje 150.000 (plus plaćeni troškovi odlaska u genovu svim klubovima) pa od tih para klubovi nisu imli nikakve koristi, ali su zato delegati, suci, supervizori i bebić koji sve to vodi bili jako zadvoljni. je li žalosno da jedan sudac u toj ligi zarađuje isto ili više ko pola igrača. a tek me zanima koliko je bebić zaradio kao supervizor i kao direktor lige, biće ko solidan igrač juga![]()
vaterpolski portal - www.dance.hr
Jug i Primorac imaju slicne, da ne kazem identicne pozicije u svojim savezima. Barem ja to tako vidim. I sve ovo sto sad procitam a tice se Slobodinih mutnih rabota - ne iznenadjuje me, niti smatram strasnim...sve je to vec u CG vidjeno.
Sad ce u iz HVS-a pocet prica o Jugovim skupim strancima i kako to utice na kvalitet vaterpola u Hrvatskoj, kako to smeta razvoju mladjim igracima isl. Zvuci poznato?
P r i m o r a c
neće moći krenuti ta priča jer je primorje ima 3 skupa stranca, imala je i mladost lani i preklani skupe strance. a uostalom na traženje primorja je povećan broj stranaca sa 2 na 3.
vaterpolski portal - www.dance.hr
Jeli rekao Capro sta za subotica? Nisam u toku.
od kad se vratio nije progovarao ni o cemu , sem sto je rekao da je rano da bilo sto kaze prije 10 dana
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Dobio sam informacije od jedne osobe iz saveza i jednog vaterpoliste ovo za Gojkovica i Zlokovica sa Perom.
Ovo tvoje za Pera potpisujem, ali pogubio se ono zadnje vrijeme i morao je da ode. Je li bolji trener od Capra, jeste, ali sto je bilo bilo je.
Capra ionako na sve strane kritikuju i govore da je nula kao motivator i takticar i posvadjao se sa nekim igracima... Bam me zanima kako ce izgledati ekipa na SP iduce godine.
Capro nula kao motivator!?
P r i m o r a c
Klasika, jedan slabiji rezultat i odmah pouzdane informacije sa svih strana o tome kako ovaj zna, ovaj ne zna, ovome je tata namjestio da igra za repstaciju... Citavo vrijeme ljudi kukaju zasto Sefik kad imamo Radica i Scepanovica koji su bolji, onda posle Olimpijade kukanje otkud Scepo brani prije Sefika koji je daleko bolji. YAWN.
Fire in the hole!
Pa jes, ocigledno nula od motivatora uzme titulu prvaka Evrope sa Primorcem iako je na tom F4 po prognozama Primorac imao najmanje sansi.
Potom na EP dodjemo do drugog mjesta, tj. do podijuma prvi put (ne racunajuci SL) poslije Malage.
Onda kako je, u prvoj sezoni po preuzimanju Primorca, iznenadio Jadrana u Novi (prije toga Primorac nije gotovo 10 godina dobio u Novi, a odnos snaga je bio na nasoj strani par sezona)...
Potom pobjeda nad Jadranom u Kupu (u Novi, kad smo gubili 7:3) ili pobjeda nad Reccom 2008. godine.
Ako si redovno pratio pisanja na ovom forumu mogao si da citas sto je Capro unio u Primorac svojim dolaskom. Ekipa je naprasno dobila MUDA.
Sve je to uradila nula od motivatora!
Takticke greske ne moramo nabrajat. Ovo je drugi Caprov takticki debakl u karijeri. Prvi je bio u Kotor, kad smo nakon 6:1 gubili gubili od Jadrana 6:7... Mislim da je u pitanju druga utakmica finalne serije 2009/10.
P r i m o r a c
I dok najbolji vaterpolisti danasnjice cekaju da im se za ugovor jave Turci, Savoni ce se u Super Kupu Evrope umjesto Recca izgleda suprotstaviti Primorje.
Vaterpolo tone, iako svaki dan mislimo da je dno dotaknuto!
P r i m o r a c
http://www.pobjeda.me/2012/08/28/sel...o-prava-ekipa/
Pominjao sam ovo takmicenje. Tvrdim i dalje da je plasman medju 8 maximalan domet.
Srbija, Hrvatska, Italija i Madjarska su po imenima za klasu jaci od nas.
Ostale nisam pratio.
Iako sam sa selektorom uvijek bio u dobrom odnosu, ne mogu a da ne izrazim cudjenje sto je, vec nakon par mjeseci trenerskog rada, dobio ovako bitnu funkciju. Postovanje (svaka cast) na tituli omladinskog prvaka sa Budvom, ali je osvojena u konkurenciji Jadrana bez Gaja i Primorca bez 5-6 igraca iz najjaceg sastava. Ko iole prati zna o kojim igracima se radi.
I to vam dovoljno govori o klupskim interesima unutar saveza.
Drugo, ako ste dobro primijetili, sto pred EP, sto pred OI, vecina (potencijalnih) reprezentativaca iz Bd je ostala doma, a pouzdano znam da je glavni razlog bila losa forma. Pogodite ko im je bio trener u Bd?
Sad u textu vidimo da su nasi za ovo EP pripremali 3 sedmice (a kolege iz Srbije 3 mjeseca) i to mi je mnogo vise zapalo za oko, nego jos jedna potvrda da smo izgubili najboljeg igraca (takmicenje je za 93. a Gajo je 95. godiste!!!). Naravno, ne mislim da je samo trener kriv za ovo.
Ovo da ih je polovina cak 96. godiste mene ne iznenadjuje. Ja sam taj koji je npr. tu generaciju ispratio (Mondocafe) ni da su Olimpijski prvaci, ali upravo svjestan njihovog potencijala. Nadam se da ce makar 2-3 iz te ekipe uspjet.
Ipak, to u ovom slucaju djeluje kao alibi.
E sad, da smo na zadnjim takmicenjima katastrofalno prolazili stoji.
Nadam se da se vise nikad nece desit' da selektor nasih juniora do par dana prije nekog takmicenja, iz raznoraznih razloga, ne zna na koje igrace moze da racuna.
Ali mogu samo da se nadam...
Posebno mi je bzvz cinjenica da ova generacija nije odigrala u CG nijedan zvanican mec (da ne pominjem turnir). Rado bih ih isao gledat'.
Last edited by cattaro; 28-08-12 at 00:28.
P r i m o r a c
Da se udje u top 8 je realan domet i sve ispod toga bih oznacio kao neuspjeh , a prolazak u polufinale bi bio izvanredan uspjeh ali ne treba pretjerivati.
Imamo reprezentaciju kao sto si rekao po imenima slabiju za klasu od svih , ali po meni to i nije toliko bitno trenutno jer u ovom sastavu su da ja znam samo 3 igraca 93' godiste , a polovina ih je kao sto je receno 96' godiste
Grupa i osmina finala bi se trebala proci bez prevelikih problema , a kad dodje ta jedna utakmica za prolaz u polufinale sve je moguce
I ne ide mi u glavu samo kako su klubovi dozvolili da njihovi mladi igraci pauziraju skoro cijelo ljeto i da pocnu trenirati mjesec dana prije evropskog i na pripreme dodju potpuno nespremni , ali to isto treba valjda i da je briga saveza , ako vec klubovi ne vode racuna , trebale su pripreme poceti mnogo ranije pa bi se mozda nadali i boljem rezultatu
Last edited by maratonac88; 28-08-12 at 01:10.
Je li Veljko Uskokovic trener neke reprezentacije?
Mislim da nije.
Ocekujem da budemo drugi u grupi (iza Srbije) i da sa Rumunima igramo u 1/4 finalu. Sistem je da prvi ide u cetvrtfinale, drugi i treci se razigravaju. Rumuni nas izbacise lani...
Dalje, to sto iz 93. godista imamo samo 3 igraca je dobro poznata prica koju sam pricao (sramota za Primorac i Jadran), od 94. nedostaju Mandic i Vico, od 95. Subotic...
U sustini, naredne 2-3 godine ne ocekujem nista od omladinskih prvenstava, a onda cemo da vidimo. Do tada se nadam promjenama, kako u klubovima, tako i u Savezu.
To da su pripreme obavljene u Novi je jedini pozitivan momenat. Zlatni omladinci iz 2009. ce ostat' upamceni i po tome sto su se jedini u Evropi pripremali u morskoj vodi.
I da, zanimljivo mi je da nasi omladinci odu na pripreme u Srbiju, a prije samo nekoliko dana bio turnir za U15 na koji jedino mi od najjacih vaterpolo reprezentacija nijesmo bili pozvani. Neshvatljiv potez.
Last edited by cattaro; 28-08-12 at 02:01.
P r i m o r a c
Ja sam mislio da je Veljko trener neke od mladjih selekcija.
Filipović i Udovičić će igrati u Srbiji, propali su pregovori sa Turcima. Partizan, Zvezda ili Vojvodina, ostaje da se vidi...
Ne vidim mogucnost da to bude Vojvodina, jer je taj tim ostao bez 3 ponajbolja igraca od lani - Basara i Matovic su presli u Partizan, a Vapenski u CZ. Jednostavno nisu konkurentni.
Partizanu je osim para cini mi se podjednak problem i to sto je ekipa formirana dosta prije Igara, nije se moglo ni pretpostaviti da ce Volpi napustiti Recco.
Sad je Partizanu frka, jer ako makar jos jedan od ove dvojice dodje u CZ, a nijedan u Partizan - CZ ce biti realno kvalitetnija. Navodno i jedni i drugi cekaju drzavni novac...da bi doveli ova pojacanja.
Nikic izgleda potpisao za Galatasaray.
Partizan ima veliki broj talentovanih kadeta koji ove godine nece moci ni primirisati prvom timu. Imaju iz klase '96 par velikih talenata, bio bi pravi gest kad bi CG klubovi kontaktirali te igrace! Partizan bi se zamislio (e to je revansizam, a ne to sto jedni drugima ne dozvoljavaju ucesce na raznim takmicenjima), momci bi itekako u okviru Jadranske lige mogli da napreduju, a dugorocnim ugovorima i klubovi bi mogli dobro da prodju.
Razmisljam na glas, naravno da se ova ideja nasim klubovima ne svidja...imamo mi svoje klince...od kojih ce oni najbolji poci u...Partizan.
P r i m o r a c
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks