Sta od dokazanih stvari u evoluciji, Bibliju, Toru ili Kur'an cini zbirkom bajki iz bronzanog doba?
Zasto se u tolikoj mjeri potcjenjuju ljudi onog vremena? Zato jer nisu imali kompjuter ili PlayStation?
Mislim da ovdje grijesis (barem sto se mog pogleda na Teoriju evolucije tice). Moj pogled na Naucnu teoriju jeste da je ona na puno visem stadiju od laicke teorije, i samo budala bi tvrdial suprotno, ali ja je i dalje smatram teorijom. Ne smatram je neupotrebljivom i sl (mozda je oje insistiranje na tome da je ona smao teorija doprinijela takvom utsiku) ali u najkracem evo nesto sto je najbolize mom pogledu na istu
Treba napomenuti i to da za nijednu teoriju, ma koliko puta se ona pokazala tačnom, ne može da se tvrdi da je ona nepogrešiva, da je sigurno tačna, nikada se sa sigurnošću ne može dokazati da se neće pojaviti neki eksperiment koji neće biti u suprotnosti sa datom teorijom. Hiljadu eksperimenata može potvrditi teoriju i ona ostaje da važi ali dovoljno je da se pojavi samo jedan eksperiment čiji rezultati nisu saglasni sa teorijom, i teorija je pogrešna. Ptolomejev model svemira bio je prihvaćen 1400 godina, ali iznenada je dokazano da on nije tačan. Na sličan način Njutnov zakoni su bili prihvaćeni 200 godina, ali danas se zna da oni ne važe baš uvek, poznati su uslovi pod kojima ovi zakoni ne važe!
Jel ovo na nivou naucne ili laicke teorije? Moze li se ovo laboratorijski potvrditi? Ne bih imao nista protiv uvjeriti se u nesto slicno.
Koliko vremena bi bilo potrebno da se i laboratrijski dokaze da je covjek nastao od jednocelijskog organizma?

Reply With Quote
Bookmarks