View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 19 of 199 FirstFirst ... 91516171819202122232969119 ... LastLast
Results 451 to 475 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by fikusmali View Post
    čovjek objasnio.

sve i da nas stiti svojim naoruzanjem, vecina bi se sa mnom slozila da je slanje nasih ljudi zarad tuđeg interesa po iraku i ostalim ku**ima? lako je pricat onima koji sjede doma ili rade u kancelariji. i podrzavaju kojekakve planove koji su nenormalni i onima koji ih prave ali cute i ''puse''.
    sto se tice agresije na druge drzave, jako na jugoslaviju onda, moje misljenje je da, oni koji glasaju, zasluzuju sudbinu onih sa gelerima, poginulih i slicno, jer glasajuci za ulazak, podrzavaju takva desavanja i takve akcije.

ovo su moja licna misljenja. i sto se mene tice daleko im kuca. sta, molimo za clanstvo u grupi koja te natjera da kupis njihovo oruzje, samo te nauce kako da ga koristis i ajde ti mico malo nafte da klepimo... neka neka...
    Niko ih ne salje na silu vec primaju dobru paru za to.
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

čovjek objasnio.

sve i da nas stiti svojim naoruzanjem, vecina bi se sa mnom slozila da je slanje nasih ljudi zarad tuđeg interesa po iraku i ostalim ku**ima? lako je pricat onima koji sjede doma ili rade u kancelariji. i podrzavaju kojekakve planove koji su nenormalni i onima koji ih prave ali cute i ''puse''.
    Ti ljudi se šalju radi zajedničkog interesa. Kao prvo njihovog lično, jer su plata i bonusi koje dobijaju na takvim misijama znatno veći nego da sjede doma i troše pare iz budžeta ni na što. Kao drugo, radi državnog interesa, jer je učešće u najuticajnijoj političkoj fakciji na svijetu - koliko god malo i zanemarljivo bilo na globalnom nivou - generalno pozitivna stvar, ne samo iz sigurnosnih razloga. I kao treće radi geopolitičkih interesa alijanse u čijoj smo mi već sferi uticaja - ekonomskoj prije svega, takođe i političkoj i vojnoj. Mi ćemo u toj sferi uticaja ostati bili mi zvanični članovi NATO-a ili ne.

Jedina relativno racionalna alternativa ulasku u NATO je kompletna demilitarizacija Crne Gore. Ukoliko naša vojska nije dio tog sistema, njeno održavanje je i preskupo i potpuno besmisleno, jer takva vojska ne služi niti političkim niti ima realne kapacitete da služi eventualnim odbrambenim interesima Crne Gore.

sto se tice agresije na druge drzave, jako na jugoslaviju onda, moje misljenje je da, oni koji glasaju, zasluzuju sudbinu onih sa gelerima, poginulih i slicno, jer glasajuci za ulazak, podrzavaju takva desavanja i takve akcije.
    Sve i da to ima smisla (a nema), to bi možda i imalo nekakve veze sa temom kad bi ljudi generalno dobijali ono što "zaslužuju". Kako to u stvarnom svijetu nije slučaj - jer ne postoji niti božanska niti karmička varijanta pravde koja bi osigurala tako nešto - tvoja ocjena ko što zaslužuje i zašto je potpuno nebitna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nisam ja nista rekao protiv ulaska u NATO, ja sam samo rekao da je taj savez jedan u nizu od stepenika ka EU - kojoj nasa Vlada tezi - nuzno zlo. Trece, veoma je glupo ocekivati da ce neko samo zbog natoa doci otvoriti fabrike i sve ce krenuti svojim tokom. Nasa vlast je u totalnoj korupciji, pa stoga ovo je jedan od razloga sto nema ino. investicija. CGa s obzirom na broj stanovnika, teritorije, jedna je od najzaduzenijih u ovom dijelu svijeta per capita. Tako da rezovi javnih rashoda, te porezi samo mogu da se povecavaju. Sto se tice Kosova i BiH, te dvije zemlje su pod protektoratom natoa i ne vidim cemu panika ako nato ,garantuje' mir. I na kraju niko ne prica o tome da ce savezni vojnici koji budu boravili na teritoriji CG biti potpuno imuni od zakona - ne podsjeca li vas ovo malo na Rambuje. Nije sve tako crno, ali je miljama daleko od idealnog.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@MadGod; sva nasa vojska koja bude ucestovala u oruzanim misijama pod okriljem Armije finansira se iz drzavnog budzeta. Tako da sjedio tamo, amo isto ti dodje s' tim da u misijama drzava za svoju vojsku mora obezbjediti sredstva za osnovne bioloske potrebe hrana, voda(koja u pustinjama predstavlja luksuz) etc... Ko misli da je NATO kazan na kome se dzaba zdere, grdno se vara. Sve se to placa, itekako. Sad pitanje kojim ce obimom CG ucestovati u misijama...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by salex View Post
    CGa s obzirom na broj stanovnika, teritorije, jedna je od najzaduzenijih u ovom dijelu svijeta per capita.
    Znas li ti sta to znaci "per capita"? s obzirom na broj stanovnika

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

@MadGod; sva nasa vojska koja bude ucestovala u oruzanim misijama pod okriljem Armije finansira se iz drzavnog budzeta.
    Djelimično se finansira iz budžeta. Djelimično iz raznih fondova alijanse i država članica, odakle već dobijamo dosta sredstava. Što je donekle i manje bitno, bitno je da u tom slučaju ta vojska koja se plaća i služi nekoj svrsi (konkretno za Crnu Goru više političkoj nego vojnoj, ali i dalje ima svoju svrhu). Vojska koja nije dio alijanse u današje vrijeme ne bi služila apsolutno ničemu, a i dalje bi trošila pare - i to mnogo manje optimalno.

Niko ne misli da je NATO džabe, ali čini mi se da dostina ljudi misli da je finansiranje vojske koja ne radi ništa džabe. Kad bi sproveo anketu u Crnoj Gori, ne vjerujem da bi više od 10% ispitanika bilo za demilitarizaciju, naročito uzevši u obzir neka naša... nazovimo ih tradicionalna ubjeđenja, zablude, kako god. Tako da to ni u kom slučaju nije realna opcija.

Članstvom u alijansi i vojska i pare koje su u nju uložene iz budžeta imaju neku svrhu i služe nekim ciljevima. Jedina svrha vojske koja bi bila obučavana, opremana i održavana isključivo da sjedi u Crnoj Gori bila bi da opterećuje budžet bez razloga.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

...ulazak Crne Gore u Nato je jedan od obaveznih korakaka pristupanju u EU... i biće potvrđen na referendumu, gdje će bit dovoljna većina od 45% ... to će bit ustupak za onih 55% sa prošloga reverenduma...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Da razjasnimo neke stvari Neko rece da Ameri placaju 3000 i to evra mjesecno ? Da, placaju nekom generalu, a obicnom vojniku od 700 do max. 1000 dolara ovisno od roda kojem se sluzi. Tako da je ovo cista glupost ovog johny-a kada kaze da se tolike pare dobijaju za sitnice, kao sto su npr. poslovi iza linije, jer toliko ne dobijaju ni oni u prvim linijama gdje se gine. Trece, clanica nato-a sama finansira svoju vojsku, tj. poreski obveznici odredjene zemlje. Ono sto ce nam Ameri pokloniti, jeste, njihovi instruktori koji ce da nam pomognu da reorganizujemo svoju vojsku. Totalno cemo morati odbaciti sovjetsko naoruzanje, i morati sve kupiti nato oruzije, naravno od Amera, Francuza itd. a to opet od para poreskih obveznika. A postacemo i meta raznim teroristima, kao i ovim sto ciljaju nato ,odbrambene' sisteme.
    Koliko gluposti na jednom mjestu. Hrvatski vojnici, i to oni najmanji u sustavu, bez ikakvog čina, imaju više od tih 700 do 1000 dolara mjesečno i to kad su doma u Hrvatskoj. U Afganistanu imaju dnevnice 90 eura + redovnu plaću što ih izađe oko 3300-3500 € mjesečno (bez čina). Zato se i tuku tko će u misiju.
    Nitko ti ne brani da kupuješ rusko naoružanje ako je prilagođeno NATO standardima.
    Evo ubiše nas teroristi. To se ne možemo obranit od njih. Baš su jučer poharali jedan restoran na Stradunu. Neće se gazda oporavit mjesecima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Koliko gluposti na jednom mjestu. Hrvatski vojnici, i to oni najmanji u sustavu, bez ikakvog čina, imaju više od tih 700 do 1000 dolara mjesečno i to kad su doma u Hrvatskoj. U Afganistanu imaju dnevnice 90 eura + redovnu plaću što ih izađe oko 3300-3500 € mjesečno (bez čina). Zato se i tuku tko će u misiju.
    Nitko ti ne brani da kupuješ rusko naoružanje ako je prilagođeno NATO standardima.
    Evo ubiše nas teroristi. To se ne možemo obranit od njih. Baš su jučer poharali jedan restoran na Stradunu. Neće se gazda oporavit mjesecima.
    Lako je tebi dragi prijatelju... Lako je tebi... Granicu Evrope sa Azijom već godinama ne vidiš sa Srđa, ali su domovi nas ovdašnjih sada direktno nasred nje. Ove zaljubljenike u Orijent ja sam prinuđen da srijećem svaki dan, registrujem njihov izopačen sistem vrijednosti i slušam njihove stupidne mitomanske komentare.
    Ima jedan broj sirotinje (mahom srpske izbjeglice koje vole more, dio golobrade mladeži, neke groteskne pojave ruralnog pedigrea i dio proste raje bez elementarnog obrazovanja) koji čini taj tumor našeg stanovništva, a kom heroje predstavlja ološ zadnjeg rata, djecoubice, palikuće i sprovodnici na masovna gubilišta. Taj oboljeli sloj našeg društva (koji, hvala Gospodu, nije većina) treperio je recimo od zadovoljstva na vijest o rušenju tornjeva Blizanaca. Sve što predstavlja Zapad i kulturu Evrope njima je tuđe i tuđinsko.
    Ponekad (i ne tako rijetko) mi se čini da bi taj izgubljeni i sluđeni dio naroda, pokretan otrovom koji im se prenosi u porodici i od strane njima sličnih, bio najradiji kad bi đe talibani (ili kakva druga otpad civilizacije) poveli kakvu svjetsku revoluciju i istakli zastavu slobode i na njihovu kuću. Kad bi ima snage to gledat u komšiluk taman bi im to poželio...

U biti - to ti je suština crnogorske (kvazi)polemike - da li ili ne u NATO?
    Ali šta da se radi...

Bude li Evrope, riješiće se problem i te šake jada... Ne bude li je,..onda Evropa nije ni zasluživala da se na njoj radi...

Last edited by El Re; 22-06-12 at 18:56.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ayde, de. To prosto nije tacno... Koliko je ovo nebulozno sto pricas, jeste sama cinjenica da u vojsci nemas vojnika vez ,,cina'', (mimo civilne sluzbe) pa makar on bio po prirodnoj vokaciji kuvar ili pak neki akademik, on ima cin. Licno znam ljude iz Bosne koji su ucestovali u NATO misijama, koje je finansirao iskljucivo NATO... Radi se o grupi deminera koji su otisli tamo ,,trbuhom za kruhom'', i ono što su ispricali je tuzno...

''Pukovnik Petar Ćornakov, načelnik Centra za mirovne operacije Vojske Srbije, kaže da je učešće u operacijama: vojnička devizna plata kreće se u rasponu od 860 do 2.400 američkih dolara, kapetana od 1.900 do 3.520, a pukovnika od 2.640 do 4.400 dolara.''

Dakle sto veća izloženost riziku veća plata. Ono sto sigurno znam, jeste da su demineri iz BiH, ciji je zadatak bio da unistavaju zaostalo, neeksplodirano oruzije iz pustinja i sl. pored besplatne osnovne kozmetike, hrane, cigareta izlazili maksimalno od 800 do 1000 us dolara.

Šta misliš da kalaš pljuje M4 metke ... Hrvatska je proizvodila torpeda za neke africke zemlje. Kada je usla u NATO, istog momenta je morala prekinuti...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zasto pises ove gluposti?Cin kuvar ili akademik?Nacelnik Centra za mirovne operacije Vojske Srbije?Sprdas li se ti ovo?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

To je nova doktrina i cim nedje zapuca odma generali, pukovnici i majori na prvu liniju fronte a posto tamo najveci rizik logicno da imaju najvece plate. Kuvar ima najmanju platu jer jedini rizik da se oprzi vrelom serpom

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Pa sad ne znam koja je to logika. Najveća plata al ih i ne dobiju previše. A gladna vojska samu sebe jede. Znači, obrnuto.
    Kud svi Turci, tu i mali Mujo. Al mogli bi poslednji uć, sačekat da svi pa onda mi. Vlast se uvijek neke jade čekala.
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Ayde, de. To prosto nije tacno... Koliko je ovo nebulozno sto pricas, jeste sama cinjenica da u vojsci nemas vojnika vez ,,cina'', (mimo civilne sluzbe) pa makar on bio po prirodnoj vokaciji kuvar ili pak neki akademik, on ima cin. Licno znam ljude iz Bosne koji su ucestovali u NATO misijama, koje je finansirao iskljucivo NATO... Radi se o grupi deminera koji su otisli tamo ,,trbuhom za kruhom'', i ono što su ispricali je tuzno...

''Pukovnik Petar Ćornakov, načelnik Centra za mirovne operacije Vojske Srbije, kaže da je učešće u operacijama: vojnička devizna plata kreće se u rasponu od 860 do 2.400 američkih dolara, kapetana od 1.900 do 3.520, a pukovnika od 2.640 do 4.400 dolara.''

Dakle sto veća izloženost riziku veća plata. Ono sto sigurno znam, jeste da su demineri iz BiH, ciji je zadatak bio da unistavaju zaostalo, neeksplodirano oruzije iz pustinja i sl. pored besplatne osnovne kozmetike, hrane, cigareta izlazili maksimalno od 800 do 1000 us dolara.
    A da se uhvatis komentiranja neke druge teme, na primjer kuhanja, jer o vojsci oito ne znas nista ili jako malo.

Šta misliš da kalaš pljuje M4 metke ... Hrvatska je proizvodila torpeda za neke africke zemlje. Kada je usla u NATO, istog momenta je morala prekinuti...
    Ne mislim. Znam. I drzao je u rukama.
    http://en.wikipedia.org/wiki/AK-101

Koliko ja znam Hrvatska ne proizvodi torpeda iz sasvim drugog razloga. Naime tvornica je otisla u stecaj davno prije ulaska Hrvatske u NATO.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ako nekoga interesuje da pogleda ovaj video od prije mjesec dana (može se pogledati i samo od 1,20 do 6,49 min),
    posle kojeg sam BESKRAJNO SREĆAN ŠTO MOJU DJECU I MOJE OKRUŽENJE IPAK NE MORE OVE BRIGE KOJE MORE NAŠE NAJBLIŽE KOMŠIJE, i što se naši momci ne moraju ovako zloslutno i strašno zaklinjati ( kao major Gavrilović i otpisani puk branioca Beograda 1916. godine....ipak nisu takva vremena koda nas, na našu veliku sreću)!

Sve više se pokazuje da je bila ispravna i mudra odluka većine gradjana da nam nije trebala zajednica u kojoj bi postojala ovakva nesrećna situacija, niti život u zemlji čije granice UOPŠTE NISU TRAJNO RIJEŠENE. Očito se tamo se svakim danom situacija zaoštrava i sad već neodoljivo liči na devedesete. SVE MI JE OVO NEVJEROVATNO I MNOGO TUŽNO (iako sam odavno svjesan da tamo rješenja faktički nema!). Skoro da je nevjerovatno da je NOVI RAT NA KOSOVU VRLO MOGUĆ, JER JE NEPRIHVATANJE STANJA NA KOSOVU TRAJNO OPREDELJENJE I SRPSKE ELITE I VELIKE VEĆINE SRBA, A U SRBIJI REVANŠIZAM I STRASTI BUKTE JOŠ ISTIIM INTENZITETOM KAO I PRIJE 20 GODINE...a te strasti će dodatno eskalitati posle početka novog hladnog rata NATO-Rusija, u kojem je SRBIJA JE KONAČNO ZAUZELA STRANU RUSIJE I FAKTIČKI PREDSTAVLJA NAJZAPADNIJU TAČKU OTPORA NATO I EU (neka pričaju što godje hoće o nastavku evropskog puta", ali ovakvu vladu sa Miloševićevim sljedbenicima na čelu US i EU neće prihvatiti lake šale za partnersku). Albanci će se opet mobilisati, a nisu se čestito ni demobilisali...

CRNOJ GORI JE LAKŠE BEZ TOGA, TAKO MI BOGA!!!
    BUKVALNO TREBA BJEŽAT ČAK I OD DISKUSIJE O TOJ TEMI, jer smo mi POTPUNO OKRUŽENI NATO-m, a spadamo u "mikro zemlje", pa sve i kada bi htjeli i mi da vodimo anti NATO politiku-NIKAKVE ŠANSE NEMAMO, OSIM DA NAS "ZARAVNE"! Zato nikakve sumnje nema da naša politika treba i dalje da bude u duhu starocrnogorske poslovice: SA SVAKIM FINO, A NI SA KIM ISKRENO, dakle 100% makijavelistička spoljna politika:-GLEDAJ SAMO SVOJ INTERES, BEZ IKAKVOG BARJAČENJA ZA TUDJE INTERESE, JER TO UVJEK ISPADNE VRLO LOŠE ZA MALE! Na sreću, sve ovo zna Roćen, pa tako i vodi spoljnu politiku (iako mu je Rusija u srcu, kao i ogromoj većini nas...možda čak i više)...mila je i meni Rusija, i to mnogo, ALI MI JE VIŠE U SRCU MOJA ZEMLJA, KOJOJ SAMO OVAKVA POLITIKA OBEZBJEDJUJE NAPREDAK. TO BRAĆA RUSI SHVATAJU I MORAJU DA SHVATE.

Nama konkretno treba:
    -rad,
    -red,
    -mir,
    -množenje,
    -demokratija,
    sa jedne strane,

Nama treba:
    Društvena evolucija, koja se ogleda u:
    -uljudjenosti u medjusobnim odnosima,
    -radnih navika,
    -tolerancije,
    -neposrednog iskustva i spoznaje drugačojih kroz putovanja i lične i poslovne kontakte,

PREDUSLOV ZA SVE TO JE MIR I STABILNOST NA SPOLJNOPOLITIČKOM I UNUTRAŠNJEM PLANU, ŠTO ZEMLJI NA OVOJ LOKACIJI OBEZBJEDJUJE SAMO NATO.

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 30-06-12 at 04:43.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dobro je da se i komandno-štabne škole završavaju u zapadnim zemljama,samo dalje od ludila okruženja:
    "Potpukovnik Rajko Pešić prvi je oficir Vojske Crne Gore koji je završio jednogodišnje školovanje na Ratnoj školi Kopnenih snaga SAD (U.S. Army War College) u Karlajlu, Pensilvanija. "
    "Kapetan korvete Milan Jevtović iz sastava Mornarice Vojske Crne Gore, uspješno je završio ''Naval Staff College'', u Sjedinjenim Američkim Državama. Kapetan korvete Jevtović, polugodišnje školovanje na Američkom pomorskom ratnom koledžu (''U.S. Naval War College''), u Njuportu, čiji je ''Naval Staff College''dio.
    Last edited by minjo; 30-06-12 at 08:59.
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

... Nato je raj upravo za mikro države ... maximalna zaštita uz minimalno učešće ... dosta je u istoriji bilo zabluda da će naša hrabra vojska postići neke političke ciljeve ... dosta je bilo velikih slovenskih zabluda ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Ako nekoga interesuje da pogleda ovaj video od prije mjesec dana (može se pogledati i samo od 1,20 do 6,49 min),
    posle kojeg sam BESKRAJNO SREĆAN ŠTO MOJU DJECU I MOJE OKRUŽENJE IPAK NE MORE OVE BRIGE KOJE MORE NAŠE NAJBLIŽE KOMŠIJE, i što se naši momci ne moraju ovako zloslutno i strašno zaklinjati ( kao major Gavrilović i otpisani puk branioca Beograda 1916. godine....ipak nisu takva vremena koda nas, na našu veliku sreću)!

Sve više se pokazuje da je bila ispravna i mudra odluka većine gradjana da nam nije trebala zajednica u kojoj bi postojala ovakva nesrećna situacija, niti život u zemlji čije granice UOPŠTE NISU TRAJNO RIJEŠENE. Očito se tamo se svakim danom situacija zaoštrava i sad već neodoljivo liči na devedesete. SVE MI JE OVO NEVJEROVATNO I MNOGO TUŽNO (iako sam odavno svjesan da tamo rješenja faktički nema!). Skoro da je nevjerovatno da je NOVI RAT NA KOSOVU VRLO MOGUĆ, JER JE NEPRIHVATANJE STANJA NA KOSOVU TRAJNO OPREDELJENJE I SRPSKE ELITE I VELIKE VEĆINE SRBA, A U SRBIJI REVANŠIZAM I STRASTI BUKTE JOŠ ISTIIM INTENZITETOM KAO I PRIJE 20 GODINE...a te strasti će dodatno eskalitati posle početka novog hladnog rata NATO-Rusija, u kojem je SRBIJA JE KONAČNO ZAUZELA STRANU RUSIJE I FAKTIČKI PREDSTAVLJA NAJZAPADNIJU TAČKU OTPORA NATO I EU (neka pričaju što godje hoće o nastavku evropskog puta", ali ovakvu vladu sa Miloševićevim sljedbenicima na čelu US i EU neće prihvatiti lake šale za partnersku). Albanci će se opet mobilisati, a nisu se čestito ni demobilisali...

CRNOJ GORI JE LAKŠE BEZ TOGA, TAKO MI BOGA!!!
    BUKVALNO TREBA BJEŽAT ČAK I OD DISKUSIJE O TOJ TEMI, jer smo mi POTPUNO OKRUŽENI NATO-m, a spadamo u "mikro zemlje", pa sve i kada bi htjeli i mi da vodimo anti NATO politiku-NIKAKVE ŠANSE NEMAMO, OSIM DA NAS "ZARAVNE"! Zato nikakve sumnje nema da naša politika treba i dalje da bude u duhu starocrnogorske poslovice: SA SVAKIM FINO, A NI SA KIM ISKRENO, dakle 100% makijavelistička spoljna politika:-GLEDAJ SAMO SVOJ INTERES, BEZ IKAKVOG BARJAČENJA ZA TUDJE INTERESE, JER TO UVJEK ISPADNE VRLO LOŠE ZA MALE! Na sreću, sve ovo zna Roćen, pa tako i vodi spoljnu politiku (iako mu je Rusija u srcu, kao i ogromoj većini nas...možda čak i više)...mila je i meni Rusija, i to mnogo, ALI MI JE VIŠE U SRCU MOJA ZEMLJA, KOJOJ SAMO OVAKVA POLITIKA OBEZBJEDJUJE NAPREDAK. TO BRAĆA RUSI SHVATAJU I MORAJU DA SHVATE.

Nama konkretno treba:
    -rad,
    -red,
    -mir,
    -množenje,
    -demokratija,
    sa jedne strane,

Nama treba:
    Društvena evolucija, koja se ogleda u:
    -uljudjenosti u medjusobnim odnosima,
    -radnih navika,
    -tolerancije,
    -neposrednog iskustva i spoznaje drugačojih kroz putovanja i lične i poslovne kontakte,

PREDUSLOV ZA SVE TO JE MIR I STABILNOST NA SPOLJNOPOLITIČKOM I UNUTRAŠNJEM PLANU, ŠTO ZEMLJI NA OVOJ LOKACIJI OBEZBJEDJUJE SAMO NATO.

Pozdrav,
    Dobro je...da malo "skalaju"....

1.07.2012.
    DAČIĆ ODLUČAN

Nema više zakletve "Bez Kosova ne postoji moja Srbija..."

Uvecaj! Dačić (Foto: novosti.rs)

Ministar policije Ivica Dačić kaže da Žandarmerija ne treba više da koristi zakletvu u kojoj se navodi da Srbije i srpskog naroda nema bez Kosova. On smatra da ne treba davati alibi da neko posumnja u dobre namjere Srbije.
    Nakon konjičke revije "Vidovdan 2012" Dačić je rekao da to nije zvanična zakletva Žandarmerije i da on taj tekst nikada nije odobrio, a ni potpisao.

"Svaka jedinica u MUP-u ima svoju slavu, a slava Žandarmerije je Vidovdan, pa pretpostavljam da je zbog toga i sve drugo u tom znaku", rekao je Dačić.
    Ministar je ocijenio da ta zakletva ne treba više da se upotrebljava, kako ne bi bilo nedoumica da li njen tekst predstavlja metaforu ili prijetnju.
    Ministar je dodao da ni žandarmerija ni bilo koja druga jedinica vojske ili policije nikada ne bi uradila bilo šta bez komande državnog vrha, a što bi moglo da ugrozi mir i stabilnost.
    Dačić je ponovio da Srbija i njena vlada žele da budu faktor stabilnosti i ocijenio da je Srbiji najviše u interesu da region bude miran i stabilan.
    Zakletva pripadnika Žandarmerije, specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, posvećena je Kosovu bez kojeg, kako se navodi, ne postoji srpski narod i Srbija.
    "Bez Kosova ne postoji moj srpski narod, bez Kosova ne postoji moja Srbija...", stihovi su zakletve, koja se prvi put mogla čuti u četvrtak, 28. juna, na Vidovdan, na proslavi Dana žandarmerije.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by glodur View Post
    ... Nato je raj upravo za mikro države ... maximalna zaštita uz minimalno učešće ... dosta je u istoriji bilo zabluda da će naša hrabra vojska postići neke političke ciljeve ... dosta je bilo velikih slovenskih zabluda ...
    Mi takvu politiku i vodimo od kad je DPS na vlast a za uzvrat smo dobili prezir od svih EX YU republika
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

već vidim kako je obama najavio rasformiranje...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Platili Rusi?

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Platili Rusi?

Hvala Lepo
    Pa vjerovatno. Dps je sa njima oduvijek na TI.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Pa vjerovatno. Dps je sa njima oduvijek na TI.
    Moguce.. ne znam. Ali da je samo interes Rusije da se CRO i ALB ne povezu preko CG, i da imaju preko usluzne Srbije i CG "koridor" ka Jadranu... To da.
    Koliko li vas placaju za antiNATO kampanju po CG?

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Uz veliko postovanje gdjice. Kuljak,
    moram izrazit neslaganje sa njenim STAVOM, u vezi sa NATO PAKTOM.
    Nije mi jasno, da normalno obdareni ljudi UMOM&RAZUMOM,
    ne mogu da saberu ZRTVE DOMACIH VOJSKOVODJA, balkanskih i svjetskih ratova na nasim prostorima, da im djeca iz Murina i iz Zemuna,
    vise nanose DUSEVNIH BOLOVA,
    od zrtava DOMACIH IZDAJNIKA SVOGA I KOMSINSKOG NARODA, ZLOBA LJEVORECKOG, FRANCESKA GENERALA BEZ MORALA, BEGA ALIJE & COMPANIJE, TACIJA I BALIJA , MILA I SAHOVNICE i NASE DJUBROVACKE JEDINICE, Rasa&Ratka koji su samo u Sarajevu usmrtili preko hiljadu djece, zar od dva ZLA ne treba birat manje,
    ili CGa treba da podigne 13julski ustanak, i umjesto da pobijedi HITLERA,
    mi pocnemo BRATOUBILACKI RAT, i 50 000 najvidjenijih gradjana CGe, plati GLAVOM, jer nastavljamo TRADICIJU SLAVNIH PREDAKA GLAVOM U ZID I KROZ ZID.
    Da ove pohode na NATO, vode Vukman&Darko, jer su oni PODLOZNI DOGMAMA,
    o bezgresnom zacecu i to ce uskoro naucno dokazat,
    kad proradi PARNA TURBINA i hemijske reakcije koje proizvode energiju za clanice NATO PAKTA, da ne moraju otimat NAFTU od ARAPA.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Page 19 of 199 FirstFirst ... 91516171819202122232969119 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)