Originally Posted by
Old Bone
Ako nekoga interesuje da pogleda ovaj video od prije mjesec dana
(može se pogledati i samo od 1,20 do 6,49 min),
posle kojeg sam BESKRAJNO SREĆAN ŠTO MOJU DJECU I MOJE OKRUŽENJE IPAK NE MORE OVE BRIGE KOJE MORE NAŠE NAJBLIŽE KOMŠIJE, i što se naši momci ne moraju ovako zloslutno i strašno zaklinjati ( kao major Gavrilović i otpisani puk branioca Beograda 1916. godine....ipak nisu takva vremena koda nas, na našu veliku sreću)!
Sve više se pokazuje da je bila ispravna i mudra odluka većine gradjana da nam nije trebala zajednica u kojoj bi postojala ovakva nesrećna situacija, niti život u zemlji čije granice UOPŠTE NISU TRAJNO RIJEŠENE. Očito se tamo se svakim danom situacija zaoštrava i sad već neodoljivo liči na devedesete. SVE MI JE OVO NEVJEROVATNO I MNOGO TUŽNO (iako sam odavno svjesan da tamo rješenja faktički nema!). Skoro da je nevjerovatno da je NOVI RAT NA KOSOVU VRLO MOGUĆ, JER JE NEPRIHVATANJE STANJA NA KOSOVU TRAJNO OPREDELJENJE I SRPSKE ELITE I VELIKE VEĆINE SRBA, A U SRBIJI REVANŠIZAM I STRASTI BUKTE JOŠ ISTIIM INTENZITETOM KAO I PRIJE 20 GODINE...a te strasti će dodatno eskalitati posle početka novog hladnog rata NATO-Rusija, u kojem je SRBIJA JE KONAČNO ZAUZELA STRANU RUSIJE I FAKTIČKI PREDSTAVLJA NAJZAPADNIJU TAČKU OTPORA NATO I EU (neka pričaju što godje hoće o nastavku evropskog puta", ali ovakvu vladu sa Miloševićevim sljedbenicima na čelu US i EU neće prihvatiti lake šale za partnersku). Albanci će se opet mobilisati, a nisu se čestito ni demobilisali...
CRNOJ GORI JE LAKŠE BEZ TOGA, TAKO MI BOGA!!! BUKVALNO TREBA BJEŽAT ČAK I OD DISKUSIJE O TOJ TEMI, jer smo mi POTPUNO OKRUŽENI NATO-m, a spadamo u "mikro zemlje", pa sve i kada bi htjeli i mi da vodimo anti NATO politiku-NIKAKVE ŠANSE NEMAMO, OSIM DA NAS "ZARAVNE"! Zato nikakve sumnje nema da naša politika treba i dalje da bude u duhu starocrnogorske poslovice: SA SVAKIM FINO, A NI SA KIM ISKRENO, dakle 100% makijavelistička spoljna politika:-GLEDAJ SAMO SVOJ INTERES, BEZ IKAKVOG BARJAČENJA ZA TUDJE INTERESE, JER TO UVJEK ISPADNE VRLO LOŠE ZA MALE! Na sreću, sve ovo zna Roćen, pa tako i vodi spoljnu politiku (iako mu je Rusija u srcu, kao i ogromoj većini nas...možda čak i više)...mila je i meni Rusija, i to mnogo, ALI MI JE VIŠE U SRCU MOJA ZEMLJA, KOJOJ SAMO OVAKVA POLITIKA OBEZBJEDJUJE NAPREDAK. TO BRAĆA RUSI SHVATAJU I MORAJU DA SHVATE.
Nama konkretno treba:
-rad,
-red,
-mir,
-množenje,
-demokratija,
sa jedne strane,
Nama treba:
Društvena evolucija, koja se ogleda u:
-uljudjenosti u medjusobnim odnosima,
-radnih navika,
-tolerancije,
-neposrednog iskustva i spoznaje drugačojih kroz putovanja i lične i poslovne kontakte,
PREDUSLOV ZA SVE TO JE MIR I STABILNOST NA SPOLJNOPOLITIČKOM I UNUTRAŠNJEM PLANU, ŠTO ZEMLJI NA OVOJ LOKACIJI OBEZBJEDJUJE SAMO NATO.
Pozdrav,
Bookmarks