a recimo, ja dodjem iz USA i imam 10 satova svaki vrijedi 300$, i na aerodrom me pitaju imam li sto da prijavim, i ja prijavim satove, i dam, račune, koliko ide na to carine i poreza? i moze li se uostalom toliko donijeti?
Pa to je to otprilike. Najbitnije je da se dogovoriš sa prodavcem i da on fino ispiše manju vrijednost na paketu. Ameri znaju bit teški po tom pitanju al ima ih. Ovi se sa pošte u zadnje vrijeme ne cimaju toliko oko pregleda,jedino ako je teži paket. Al iz USA mi je 98% paketa bilo koji su pregledani. Iz Azije jedan ili dva, jedan iz Njemačke(mjenjač za auto pa bilo teško) i par iz UK. Na njih sam platio ona 4e.
To sam htio pitat, jer mi nekad naplati 1 e a nekad 4 e pri dostavi.
Znaci ako ih oni stvarno podvrgnu carini, otvaraju i pregledaju, onda se placa tih 4 eura jel?
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Korpa mjenjača za BMW. Iz Njemačke je bila 30e što je i mene začudilo. 6 kila težine ako se ne varam.
dolazi li ovo iz kine kome...
f6
meni stigao jedan paket prije neki dan , mada nisam siguran jel ovaj sto je prodavac poslao ponovo ili je onaj prvi sto nije stizao ... a josh 3 su u opticaju cekamo ...
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
oce li trazit ovome da posalje ponovo? ipak 6mart.sto je mnogo mnogo je
f6
neki sajt što prodaje mušku obuću ? trebaju mi mokasine i starke. VAla neću platit starke 50 € ođe u butik - nema trika
Naručio sam preko ebay-a neku stvar, prošlo je više od 20 dana,a to mi ne stiže.Što bi moga bit razlog tome,nisam upućen,prvi put mi je da naručujem nešto.
Lord, the pitiful screams of all them college-educated women!
hmmm, cek da razmislim... razlog sto je proslo 20 dana... hmmmm... moze li biti, da je daljina razlog?
Njak Njak Njak
Neznam jeste li upoznati ali USPS od 16tog maja zabranjuje slanje litiumskih baterija, i sve elektronike iz kojih se ne moze izvadit li-ion baterija(ipad,kindle etc) pa ako mislite narucivat sto od toga bolje pozurite
Koji je razlog?![]()
meni napokon stigle 2-3 stvari od prije 2 ipo mj.
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Zvao sam postu prije i neke stvari su mi stigle, ne razumijem sta postari cekaju? Moram da idem do poste jos da im placam 1 euro za to. Imaju li neki dan kada raznose sve ili sta?
"Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson
Think different!
aj pitaj iz kine jel sto stizalo kad budes isao...
f6
1. Da i se nekom desilo da mu sa Amazona ne stiže više od mjesec dana ?
Dosta puta sam naručivao preko Amazona i nikad nije prešlo 20-tak dana
2. da li radi ovaj broj 19895 ??? pošto se debili ne javljaju. "Dobro Došli u Call Centar Pošte Crne Gore" zazvoni jednom poslije čega odmah prebaca na zauzeće, ako naplaćuju po pozivu stvarno su pokvarene lopuže kad se služe tako odvratnim sistemom
3. postoji li neki drugi broj pošte ?
Last edited by Rakun; 10-05-12 at 08:59.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks