Ulje i jeste zuckasto, sad, ako je tebi na cepu nesto ovakvo, slicno majonezu
http://i.imgur.com/b5tpZ.jpg
onda je vjerovatno dihtung glave, treba otvarat motor, zamijenit to, polirat sta li vec..... od oka... nije ni mala para
Jel vlaga ili nešto drugo u pitanju?
Mene je malo na keder puštalo pa je motor oksidirao. Majstor mi je to za 10min sredio,malo četka malo šmirgla. Posle mi se opet to desilo al sam ovaj put ja završava posa sam. E onda sam neki najlon namontira preko njega i nema problema više
Hoću reći, ako je slična stvar u pitanju(i ako je električni podizač naravno) možeš potražit po netu za svoje auto,možda ima uput.
Ulje i jeste zuckasto, sad, ako je tebi na cepu nesto ovakvo, slicno majonezu
http://i.imgur.com/b5tpZ.jpg
onda je vjerovatno dihtung glave, treba otvarat motor, zamijenit to, polirat sta li vec..... od oka... nije ni mala para
Njak Njak Njak
nesto nisam siguran da si bas napisao ovo sve kako treba....
znas kako je meni majstor na opela staroga utvrdio jel pomijesao vodu i ulje...dosao kod auspuha dok je auto radilo, pomirisao...i osjetio iza auspuha miris antifriza
ako ti je pomijesao vodu i ulje na cepu bi isto trebal oda ti se pojavi, ne znam kako da opisem, bukvalno pjena bjelkasta...u svkaom slucaju, nesto sto ne bi trebalo da je tamo![]()
Idi kod majstora, da ti vidi ima li vode u ulje.
TAKUMI
Koliko vidjeh nivo ulja bjese preko one crte za max, a toliko puno nisam sipao.
Koga biste mi preporucili za enterijer?odradio bih sve unutra u eko kozu?Cuo sam za ovoga u Spuz Bola al ga nesto ne hvale u zadnje vrijeme?Rekose d aima neki u Pg?
pomijesao ti je 100% !!! najbolji i najlaksi pokazatelj ti je upravo to kad ti podigne nivo ulja... to mi je reklo mnogo ljudi.
mene sad opet zanima nesto u veyi onoga golfa sto sam vas pitao prije neki dan za onu radilicu...
danas sam ga uyeo definitivno
konstatovano je sledece
ulje je novo, filteri ulja i vazduha je novi,
bača struju na razvodnu kapu, dakle treba je promijenit zajedno sa svjecicama i kablovima.
promijenjen je selen blok sto god to bilo (ležajevi su dobri, trapovi odlicni, utegnut dobro), medjutim ugrijao je podosta taj tocak na koji je promijenjen taj selen blok. da li to treba nesto da nalegne ili prosto nije dobro postavljeno ili sto je koji.......?
pritom dok vozim u brzini i pustim gas cuje se neko hucanje/struganje (ne mnogo) ali kao da nesto kaci pomalo....
Ovo pitanje nema veze sa mehanikom i tim zezalicama, ali ću ga postaviti ovdje, da ne otvaram novu temu:
Je li moguće da ja ovdje položim vozački ispit i da sa tom vozačkom imam pravo da vozim samo po CG, iako sam državljanin Srbije?
Veli mi drug sinoć da mogu tako nešto da odradim, mada meni djeluje nelogično.
Zna li neko nešto o tome???
Dakle,
- državljanin sam Srbije
- a da ovdje položim vozački ispit i dobijem vozačku, s' tim što bih imao pravo da vozim samo po CG.
E sad to je davno bilo prije zime malo kad sam isao za Kolasin, posut bio put sljunkom i meni bio otvoren prozor i naisao kamion i sve mi strckalo ono sa puta i ja zatvaram prozor pa je valjda upalo nesto i culo se krljanje i od tad ne radi. Kad sam dosao za Pg pokusao sam ja to da napravim jer je bio iskocio iz makaza i nisam uspio jer mi je sve prozor propadao skroz dolje,kako je dolazila zima ja sam zakocio staklo i to je to. Pa mi treba majstor da vidim da li su makaze i motor crkle ili je samo iskocio pa ga ja pogresno montirao.Ja i sad kad pritisnem dugme ono se cuje rad motora toga i nadam se da nije on....
---Chelsea Fc---
lezaj u tocku ima konstantno brujanje, ovo ne samo kad pustim gas a auto je i dalje u brzini...ka kad ono diferencijal ispusta one tuzne zvuke kad pustus gas, tako i ovo samo sto nisu tuzni zvuci vec kao da nesto struze
ps. lezajevi i trapovi su ok, pouzdano znam
od 2010 nije vozen, ne znam, mozda dok ga malo ne produvam, ali uredno je paljen...
Last edited by Checky; 25-02-12 at 22:31.
Može, ali ... Evo ti moj primjer:
Moja supruga ima srpsko državljanstvo i srpsku vozačku dozvolu (B kategorija), no sada bi htjela i A kategoriju. Kako? U Srbiji ne može (nema vremena), a opet bi legalno da vozi ... Polaganje u Crnoj Gori? Može, i to važi i van CG, ali se moraju ispuniti određeni uslovi:
- potrebno je boravište (pečat u pasošu)
- zatim smo morali da uzmemo vozačku dozvolu za strance koja košta 110 €
- potom ide polaganje vozačkog (u našem slučaju za A kategoriju)
- nova kategorija se upisuje u vozačku dozvolu za strance
- u zavisnosti kakav sporazum imaju dvije države ta kategorija sa vozačke dozvole za strance se može unjeti i vozačku dozvolu izdatu u matičnoj državi (u ovom sučaju u Srbiji koja, kako nam je rečeno, priznaje položeni vozački kod nas)
Da li je slično ako se nema nikakva vozačka dozvola nisam siguran, ali ovo ti je procedura za polaganje novih kategorija. Eto ti odgovor, skoro, pa iz prve ruke.
Last edited by wulfy; 25-02-12 at 22:34.
Moram se raspitati u vezi toga, ali rekoh da prvo ovdje postavi pitanje, jer ima forumaša sa raznim zanimanjima.
A nemam nikakvu vozačku, ni srbijansku, a ni ovu.
U procesu sam dobijanja državljanstva CG (ne po ovim olakšicama, nego po onoj dugoj proceduri), a bez vozačke sam kao sakat.
Pa sam mislio da to nekako ovdje odradim, i da onda, kada sredim državljanstvo, tu vozačku zamijenim za onu pravu. A do tada da položim, pa makar mogao po CG da vozim samo.
Ako je to uopšte moguće.
A kad do sada nisam išao u SRB i polagao, bih da sačekam još malo, do sređivanja državljanstva. A u međuvremenu da odradim tu neku, za strance ili kako se već zove.
Ne steti, a bolje ti je da stavis drugi mjenjac.
TAKUMI
ah, znas da ako nedje nije imao vode ili je ima vise vode od onoga sto ti pise max lako podje taj dihtung (semering)...hiljadu opcija....a i ko zna...mozda je do te zenske ruke nesto :barbershop_quartet_
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks