Page 210 of 2527 FirstFirst ... 1101602002062072082092102112122132142202603107101210 ... LastLast
Results 5,226 to 5,250 of 63171

Thread: [AUTOMOBILIZAM] Pitajte...

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,671
    Thanked in
    1,045 Posts

Quote Originally Posted by Masinac081 View Post
    Gdje da napravim podizac stakla?
    Jel vlaga ili nešto drugo u pitanju?
    Mene je malo na keder puštalo pa je motor oksidirao. Majstor mi je to za 10min sredio,malo četka malo šmirgla. Posle mi se opet to desilo al sam ovaj put ja završava posa sam . E onda sam neki najlon namontira preko njega i nema problema više
    Hoću reći, ako je slična stvar u pitanju(i ako je električni podizač naravno) možeš potražit po netu za svoje auto,možda ima uput.

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Quote Originally Posted by marijan_ View Post
    Opel astra g 2001 god, 1.4 16v 90ks.
    Gubi mi rashladnu tecnost (antifriz). Otvorih cep od ulja i na cepu bjese zuto ulje, isto tako i na mjeracu za ulje. Primijetio sam u poslednje vrijeme da malo bucnije radi auto kad se da gas. Ulje mislim da nije trosio, nisam dosipao odavno, samo antifriz jesam. Primijetio sam cak, ali nisam siguran, da se nivo ulja podigao (preko oznake za max).

Ne vozi se puno, svaki drugi dan po 7-8 km bez opterecenja po gradu.

Je li moguce da mi je pomijesao ulje i vodu?
    Koliko bi bila opravka i sta sve mora da se popravlja ovako ,,od oka''?
    Ulje i jeste zuckasto, sad, ako je tebi na cepu nesto ovakvo, slicno majonezu
    http://i.imgur.com/b5tpZ.jpg

onda je vjerovatno dihtung glave, treba otvarat motor, zamijenit to, polirat sta li vec..... od oka... nije ni mala para
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

Gubi mi rashladnu tecnost (antifriz). Otvorih cep od ulja i na cepu bjese zuto ulje, isto tako i na mjeracu za ulje. Primijetio sam u poslednje vrijeme da malo bucnije radi auto kad se da gas. Ulje mislim da nije trosio, nisam dosipao odavno, samo antifriz jesam. Primijetio sam cak, ali nisam siguran, da se nivo ulja podigao (preko oznake za max).

nesto nisam siguran da si bas napisao ovo sve kako treba....

znas kako je meni majstor na opela staroga utvrdio jel pomijesao vodu i ulje...dosao kod auspuha dok je auto radilo, pomirisao...i osjetio iza auspuha miris antifriza

ako ti je pomijesao vodu i ulje na cepu bi isto trebal oda ti se pojavi, ne znam kako da opisem, bukvalno pjena bjelkasta...u svkaom slucaju, nesto sto ne bi trebalo da je tamo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Gorostas View Post
    Ulje i jeste zuckasto, sad, ako je tebi na cepu nesto ovakvo, slicno majonezu
    http://i.imgur.com/b5tpZ.jpg

onda je vjerovatno dihtung glave, treba otvarat motor, zamijenit to, polirat sta li vec..... od oka... nije ni mala para
    Ta boja, ali ni priblizno ga nema ovoliko. Znaci vrlo malo, gotovo samo pokrio cep sa pola mm ovom bojom. Ista ta boja i na mjeracu (sa ravne strane).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ono zuto ti je zbog voznje kroz grad.
    Kontrolisi hladnjak, crijeva...
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Ono zuto ti je zbog voznje kroz grad.
    Kontrolisi hladnjak, crijeva...
    Stalno mi gubi rashladnu tecnost, ali nigdje ne kapa voda ni ispod auta. I crijeva su ok, ovako koliko sam razgledivao nije nigdje pustao vodu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Idi kod majstora, da ti vidi ima li vode u ulje.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Koliko vidjeh nivo ulja bjese preko one crte za max, a toliko puno nisam sipao.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Koga biste mi preporucili za enterijer?odradio bih sve unutra u eko kozu?Cuo sam za ovoga u Spuz Bola al ga nesto ne hvale u zadnje vrijeme?Rekose d aima neki u Pg?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Koliko vidjeh nivo ulja bjese preko one crte za max, a toliko puno nisam sipao.
    pomijesao ti je 100% !!! najbolji i najlaksi pokazatelj ti je upravo to kad ti podigne nivo ulja... to mi je reklo mnogo ljudi.

mene sad opet zanima nesto u veyi onoga golfa sto sam vas pitao prije neki dan za onu radilicu...
    danas sam ga uyeo definitivno
    konstatovano je sledece
    ulje je novo, filteri ulja i vazduha je novi,
    bača struju na razvodnu kapu, dakle treba je promijenit zajedno sa svjecicama i kablovima.
    promijenjen je selen blok sto god to bilo (ležajevi su dobri, trapovi odlicni, utegnut dobro), medjutim ugrijao je podosta taj tocak na koji je promijenjen taj selen blok. da li to treba nesto da nalegne ili prosto nije dobro postavljeno ili sto je koji.......?
    pritom dok vozim u brzini i pustim gas cuje se neko hucanje/struganje (ne mnogo) ali kao da nesto kaci pomalo....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Pa to je to.
    Zar to nije heated?
    3rd party heated door handles. Moze.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovo pitanje nema veze sa mehanikom i tim zezalicama, ali ću ga postaviti ovdje, da ne otvaram novu temu:

Je li moguće da ja ovdje položim vozački ispit i da sa tom vozačkom imam pravo da vozim samo po CG, iako sam državljanin Srbije?

Veli mi drug sinoć da mogu tako nešto da odradim, mada meni djeluje nelogično.

Zna li neko nešto o tome???

Dakle,
    - državljanin sam Srbije
    - a da ovdje položim vozački ispit i dobijem vozačku, s' tim što bih imao pravo da vozim samo po CG.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Jel vlaga ili nešto drugo u pitanju?Mene je malo na keder puštalo pa je motor oksidirao. Majstor mi je to za 10min sredio,malo četka malo šmirgla. Posle mi se opet to desilo al sam ovaj put ja završava posa sam . E onda sam neki najlon namontira preko njega i nema problema više Hoću reći, ako je slična stvar u pitanju(i ako je električni podizač naravno) možeš potražit po netu za svoje auto,možda ima uput.
    E sad to je davno bilo prije zime malo kad sam isao za Kolasin, posut bio put sljunkom i meni bio otvoren prozor i naisao kamion i sve mi strckalo ono sa puta i ja zatvaram prozor pa je valjda upalo nesto i culo se krljanje i od tad ne radi. Kad sam dosao za Pg pokusao sam ja to da napravim jer je bio iskocio iz makaza i nisam uspio jer mi je sve prozor propadao skroz dolje,kako je dolazila zima ja sam zakocio staklo i to je to. Pa mi treba majstor da vidim da li su makaze i motor crkle ili je samo iskocio pa ga ja pogresno montirao.Ja i sad kad pritisnem dugme ono se cuje rad motora toga i nadam se da nije on....
    ---Chelsea Fc---

Thanks Thanks Given 
    88
    Thanks Thanks Received 
    59
    Thanked in
    34 Posts

Quote Originally Posted by Checky View Post
    mene sad opet zanima nesto u veyi onoga golfa sto sam vas pitao prije neki dan za onu radilicu...
    danas sam ga uyeo definitivno
    konstatovano je sledece
    ulje je novo, filteri ulja i vazduha je novi,
    bača struju na razvodnu kapu, dakle treba je promijenit zajedno sa svjecicama i kablovima.
    promijenjen je selen blok sto god to bilo (ležajevi su dobri, trapovi odlicni, utegnut dobro), medjutim ugrijao je podosta taj tocak na koji je promijenjen taj selen blok. da li to treba nesto da nalegne ili prosto nije dobro postavljeno ili sto je koji.......?
    pritom dok vozim u brzini i pustim gas cuje se neko hucanje/struganje (ne mnogo) ali kao da nesto kaci pomalo....
    Lazej u tocku...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by qwert View Post
    Lazej u tocku...
    lezaj u tocku ima konstantno brujanje, ovo ne samo kad pustim gas a auto je i dalje u brzini...ka kad ono diferencijal ispusta one tuzne zvuke kad pustus gas, tako i ovo samo sto nisu tuzni zvuci vec kao da nesto struze
    ps. lezajevi i trapovi su ok, pouzdano znam
    od 2010 nije vozen, ne znam, mozda dok ga malo ne produvam, ali uredno je paljen...
    Last edited by Checky; 25-02-12 at 22:31.

Thanks Thanks Given 
    2,021
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

Quote Originally Posted by 11/11/11 View Post
    Ovo pitanje nema veze sa mehanikom i tim zezalicama, ali ću ga postaviti ovdje, da ne otvaram novu temu:

Je li moguće da ja ovdje položim vozački ispit i da sa tom vozačkom imam pravo da vozim samo po CG, iako sam državljanin Srbije?

Veli mi drug sinoć da mogu tako nešto da odradim, mada meni djeluje nelogično.

Zna li neko nešto o tome???

Dakle,
    - državljanin sam Srbije
    - a da ovdje položim vozački ispit i dobijem vozačku, s' tim što bih imao pravo da vozim samo po CG.
    Može, ali ... Evo ti moj primjer:

Moja supruga ima srpsko državljanstvo i srpsku vozačku dozvolu (B kategorija), no sada bi htjela i A kategoriju. Kako? U Srbiji ne može (nema vremena), a opet bi legalno da vozi ... Polaganje u Crnoj Gori? Može, i to važi i van CG, ali se moraju ispuniti određeni uslovi:
    - potrebno je boravište (pečat u pasošu)
    - zatim smo morali da uzmemo vozačku dozvolu za strance koja košta 110 €
    - potom ide polaganje vozačkog (u našem slučaju za A kategoriju)
    - nova kategorija se upisuje u vozačku dozvolu za strance
    - u zavisnosti kakav sporazum imaju dvije države ta kategorija sa vozačke dozvole za strance se može unjeti i vozačku dozvolu izdatu u matičnoj državi (u ovom sučaju u Srbiji koja, kako nam je rečeno, priznaje položeni vozački kod nas)

Da li je slično ako se nema nikakva vozačka dozvola nisam siguran, ali ovo ti je procedura za polaganje novih kategorija. Eto ti odgovor, skoro, pa iz prve ruke.
    Last edited by wulfy; 25-02-12 at 22:34.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Moram se raspitati u vezi toga, ali rekoh da prvo ovdje postavi pitanje, jer ima forumaša sa raznim zanimanjima.
    A nemam nikakvu vozačku, ni srbijansku, a ni ovu.
    U procesu sam dobijanja državljanstva CG (ne po ovim olakšicama, nego po onoj dugoj proceduri), a bez vozačke sam kao sakat.
    Pa sam mislio da to nekako ovdje odradim, i da onda, kada sredim državljanstvo, tu vozačku zamijenim za onu pravu. A do tada da položim, pa makar mogao po CG da vozim samo.
    Ako je to uopšte moguće.

A kad do sada nisam išao u SRB i polagao, bih da sačekam još malo, do sređivanja državljanstva. A u međuvremenu da odradim tu neku, za strance ili kako se već zove.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

lezaj u tocku ima konstantno brujanje, ovo ne samo kad pustim gas a auto je i dalje u brzini...ka kad ono diferencijal ispusta one tuzne zvuke kad pustus gas, tako i ovo samo sto nisu tuzni zvuci vec kao da nesto struze

To ti je jedan od lezajeva u mjenjac.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

To ti je jedan od lezajeva u mjenjac.
    aooo...koliko je to para da se napravi, zna li se? i steti li to ako se tako vozi?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne steti, a bolje ti je da stavis drugi mjenjac.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

pomijesao ti je 100% !!! najbolji i najlaksi pokazatelj ti je upravo to kad ti podigne nivo ulja... to mi je reklo mnogo ljudi.
    E nzm koji mu je djavo, to auto se prakticno ne vozi, vozi se toliko da ne zardja i to zenska osoba. I nije presao ni 100 000 km.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ah, znas da ako nedje nije imao vode ili je ima vise vode od onoga sto ti pise max lako podje taj dihtung (semering)...hiljadu opcija....a i ko zna...mozda je do te zenske ruke nesto :barbershop_quartet_

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E nzm koji mu je djavo, to auto se prakticno ne vozi, vozi se toliko da ne zardja i to zenska osoba. I nije presao ni 100 000 km.
    ah, znas da ako nedje nije imao vode ili je ima vise vode od onoga sto ti pise max lako podje taj dihtung (semering)...hiljadu opcija....a i ko zna...mozda je do te zenske ruke nesto :barbershop_quartet_

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nije imao nikad previse vode. Jednom je ostao bez vode i dizao je temp. Dosuo sam ali i dalje gubi vodu. To je isti razlog sto i sad, najvjerovatnije.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by John Cena View Post
    Koga biste mi preporucili za enterijer?odradio bih sve unutra u eko kozu?Cuo sam za ovoga u Spuz Bola al ga nesto ne hvale u zadnje vrijeme?Rekose da ima neki u Pg?
    ................?

Page 210 of 2527 FirstFirst ... 1101602002062072082092102112122132142202603107101210 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)