Originally Posted by
savjetnik u osiguranju
3) Kad kažeš da izbjegavam određena pitanja - pa zar sam obavezan baš na svako da odgovaram, do kraja svijeta i vijeka i do kraja ove teme na forumu. I tebi i ostalima. I imam li vremena, ili, što se tiče osiguranja treba li malo da se posvetim mom redovnom poslu, tj. posredovanju pri sklapanju polisa, tj. klijentima sa kojima treba da se vidim u vezi toga. Uostalom, ja ne radim ni za jednu osiguravajuću kuću, niti ih zastupam, pa ne vidim zašto bih ovdje u njihovo ime govorio i ulazio u neke detalje, kad je moj posao da radim u interesu klijenta/osiguranika.
A što se tiče pitanja koje sam "izbjegao" - ovoga puta si bio konkretan, pojasnio si se, pa tvoje pitanje sada ima smisla, da bi se moglo konkretno odgovoriti. Na stranu to što mijenjaš suštinu pitanja, pa su ona dvosmislena, protivrječna i različita od onog što si ranije napisao - vjerujem da nije namjerno.
Dakle, evo što si sada napisao: "Zašto auto može da ima dvije polise, a stan ne može? A htio sam i pitat ko će i kako da provjeri da ja imam polisu na kuću u Lovćen za sve štete i nezgode i istu takvu polisu u Savu i Delta Generali? Ja ću sam odgovorit - niko niti ima način da provjeri. I da bih ti dokazao da ponešto znam o osiguranju hoćeš da ti kažem da je legitimno imat zaštitu od požara i poplava u Savu u korist banke, a od krađe i zemljotresa u svoju korist u Lovćen?".
Pošto ja nemam potrebu i želju da ovdje pokazujem i dokazujem svoje znanje o osiguranju, nego sam se ovdje uključio iz drugog razloga (možda je neko shvatio čitajući sve moje postove), onda bih ti pomogao da iz svog pitanja shvatiš i odgovor i sam izvedeš zaključak. Pitaš zašto stan ne može da ima dvije polise, a onda pomeneš da može, ali da su to ipak polise koje pokrivaju različite osigurane slučajeve (s obzirom da mi se čini da su poplava i požar jedna vrsta rizika, a sa druge strane krađa i zemljotres su drugačija vrsta rizika). A nije mi jasno ni kako to misliš da auto može da ima dvije polise, koje dvije polise? Kasko polise sa istim pokrićima u različite osiguravajuće kuće? A i dalje ću te ostaviti u nedoumici (prihvatam da nije u pitanju i tvoja ljutnja na osiguravajuće kuće) u vezi tvog pitanja "zašto kasko polisa za vozilo ne može da bude istovremeno i u vlasništvu banke i u vlasništvu korisnika vozila". Trebao bi da znaš na osnovu tvog znanja.
Pretpostavljam da si na ovo gore objašnjeno mislio kada si rekao da "elegantno izbjegavam odgovor na tvoje pitanje" - ne znam koje bi to drugo moglo biti.
Bookmarks